Yine bir nişanlım mevzusu...

Ya kızlar her şeyi de pat pat söylemişsiniz, konu sahibine 'ama evlenmeden önce hiç böyle değildi, hiç farketmemiştim' diyecek bir şey bırakmamışsınız amaaa tabikide bu evlilik olacak ve buraya yeni yeni konular açılacak. Görünen köye konu açanlara söylenen her şey boşluğa söylenmiş gibi oluyor çünkü

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?
evlenmeden önce ne aldıysan o kalıyor. evlendikten sonra borç masraf derken eve tabak bile alamıyorsun

Aile zengin. El kızına para harcamak istemiyorlar. Hizmetçi alıyoruz, masrafsız olsun diye uğraşıyorlar bence.
Zengin aileye gelin gitme dramıdir bu.

Ailenin kesesi bir şirket ya da dükkana endeksli olur. Bütün aile ordan geçinir.

Erkek kardeşler büyür. Iş de vakitle büyür.

Bu erkeklerden birine küçük genç bir gelin alınır.

Gelinin ailesinin ekonomik durumu fark etmiyor ama gözünün açık olmamasi Önemli. ezilecek çünkü...neyse evlendirilir.

O kiza dünyada olmayan eziyetler yapılır.

Hele ki kız babadan para görmediyse... ya da mala tamah eden biriyse eziyetin bini bir para.

Zengin ailelere para için gelin olurken hatırlamak lazım. Zengin insanlar aptal değil. Paralarını kimseye yedirmezler. Sen gelin olarak ancak karın doyurursun. Fazlası yok.

Bir komşumuzun kızı zengin bir babaya gelin olmudtu. Ordan gözlemlemiştim.

Ortak iş/ para da hic tekin değil uzak durmak.lazım

Paraya çok hevesi varsa insanın ya kendi imkanları ile kazanacak/ ya kendi anne babasından kazanacak ... en kötü ihtimalle zengin adamla evlenecek. Ve fakat zengin kayınpedere asla gelin olmayacak. O yol yol değil.

Kv ye ne ya evindeki masaya bulaşık makinesine karışıyor?
Evlenme.
Ana kuzusu anasında kalsın.
parasını onlar veriyorsa? Durumları da varmış ama almak istemiyorlarsa da ya konu sahibi nişanlıyla ayrılacak ailesinin ağzına baktığı için ya da tamam deyip evlenince alıp ödeyecek. Bunun için eş ailesiyle kötü olursa üç gün sonra evlendikten sonra eşi de kendi ailesini haklı bulacak. Bi kıymete biniyorlar evlenince

Paranız yoksa evlenmeyin. Bu konu benim için çok net. Nişanlınızın da anladığım kadarıyla parası yok. Şimdi her şeyi o aile aldı varsayalım sanıyor musunuz başınıza kakmayacaklar? Kendi hayatınızı başkalarına güvenerek başkalarının parasıyla kurmayın. Evleneceğim diyorsanız da varsın bulaşık Makinesi eksik olsun, yemek takımı olmasın tekir bekir kullanın, eşyalar ikinci el olsun, eksikleriniz olsun. Zaman içerisinde iki kişi çalışıyorken hepsi halledilir
Nişanlım yıllarca çalışıp ailesine ve kız kardeşine gönderdi bir tl biriktiremedi. Babası söz vermişti çünkü sen evlendiğinde her şeyini ben yapacağım diye. Onun parasını almasalar çok rahat yapabilirdik biz de hreşeyimizi. Onlara güvendik. Aradım annesi ve ablası ile konuştum artık istemediğimi belirttim nişan atılıyor. Bu saatten sonra psikolojim nasıl kaldırır bilmiyorum bana dua edin.

Kuzenim Ankara'nın zengin bir ailesine gelin gitti. Ama evlenene kadar burnundan getirdiler. Kızın her istediğine gerek yok dediler. Ayrılmadı. Nikah günü kuaför makyöz pahalı dediler diye saç makyaj evde kendi yaptı.
Şimdi ise o zenginliğe rağmen indirim kovalıyor markette, pazarda.
Ben o kafayı çok iyi tanıyorum, daha konuşmaya başlayalı bir hafta olmuşken " evlenince araba almak için bileziklerini verir misin" diye soran kafa bu. Böyle erkekler böyle ailelerde yetişiyor. Kuzeninin gelin gittiği aile sinyal vermiş ama benim kadar şanslı değilmiş ayrılamamış

salon takımı içinde onlar oluyor zaten yemek masası .
buzdolabında almayın kış geldi zaten balkonda durur.
bulaşık takınası çalışan bırı için nimet.
bana uyar sırayla bulaşık yıkarız dersin kv-kp yanında. oğullarına kıyamayıp alırlar.
senin işin ya hani mutfak sana kıyarlar.

Vallahi çalışmayan için de nimet. Geçen aylarda makinam bozuldu, servis gelene kadar bir kaç gün elde yıkadım -eşimle birlikte birimiz durulayıp birimiz köpüklediğimiz ve evde 2 kişi olduğumuz halde- kıymetini bir daha anladım makinanın

parasını onlar veriyorsa? Durumları da varmış ama almak istemiyorlarsa da ya konu sahibi nişanlıyla ayrılacak ailesinin ağzına baktığı için ya da tamam deyip evlenince alıp ödeyecek. Bunun için eş ailesiyle kötü olursa üç gün sonra evlendikten sonra eşi de kendi ailesini haklı bulacak. Bi kıymete biniyorlar evlenince

Cebinde parası yoksa, bulaşık makinesini de alamıyorsa evlenmesin.
Böylelikle kimseye minnet etmez.

Nşan sürenizi uzatın! madem öyle kendi eksiklerimizi tamamlayalım çalışarak, hersey hazır olunca evleniriz diyin. Evlendikten sonra size eşya almayı bırak elinizden altınlarınızı almasalar iyi. Balayınıza bile karısıyorlar gorunen koy kılavuz istemez zor bir evlilik olcağı net.

Nişanlım yıllarca çalışıp ailesine ve kız kardeşine gönderdi bir tl biriktiremedi. Babası söz vermişti çünkü sen evlendiğinde her şeyini ben yapacağım diye. Onun parasını almasalar çok rahat yapabilirdik biz de hreşeyimizi. Onlara güvendik. Aradım annesi ve ablası ile konuştum artık istemediğimi belirttim nişan atılıyor. Bu saatten sonra psikolojim nasıl kaldırır bilmiyorum bana dua edin.
Tebrikler.
Güçlü durun, sakın geri adım atmayın.

Şimdiden hastaların karşısında gözlerim dolu dolu çalışıyorum. Annemi aradım olanları anlattım o da benim bahtım ne ki kızımın ne olsun dedi...
Öyle düşünmeyin lütfen. Anneniz çocuklarla çok sıkıntı çekmiş. Siz şanlısınız ki evlenmeden bu beladan kurtuldunuz.
Gençsiniz, bekarsınız. Mutlu olmak için önünüze birçok seçenek çıkacaktır.

Ya aslında b. Makinesi gerçekten şu konuda en önemsiz şey. Sizin görüp düşünmeniz gereken daha önemli böyle bir ailenin içine mi gireceksiniz? Kp sizin için kıza para yediriyor diyor sanki siz yoldan geçen birisiniz... Nişanlın desen ailesinin sözüyle hareket eden erkek. Durumun olmasa nişanlın da sizi ezdirmek yerine kendi aklıyla hareket edebilse isterse çamaşır mak. Bile olmasın insan 2 ay idare eder zamanla her şeyini yapar. Ama böyle bir erkekle evlenip böyle bir ailenin içine girersen hep sıkıntı yaşar mutsuz olursun

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Evlilikten vazgeçmek gibi bir seçenek var mı aklınızda? Aile 5 para etmez, oğlan da babasından farklı düşünse, onun bu dediği çirkin lafı size taşımazdı.

Babasının ağzından kendi konuşuyor bence.

Şimdiden hastaların karşısında gözlerim dolu dolu çalışıyorum. Annemi aradım olanları anlattım o da benim bahtım ne ki kızımın ne olsun dedi...
Belki şimdi çok üzülüyorsun ama zaman her şeyin ilacıdır. Belki klişe bir sözdür ama doğrudur. Şimdi duyguları bir kenara bırakıp mantıkla hareket etme zamanı. Eğer kesin bir ayrılıksa ilerde daha mutsuz olacağın olayların ve durumların önüne geçmiş oluyorsun. Yok geri barışma durumu olursa kendini ezdirmemiş, sınırlarını belirlemiş oluyorsun. Sana ezik muamelesi yapamayacaklarını anlamış olurlar.
Tek yapman gereken dikkatlice düşünmek ve isteklerinden ve kendinden taviz vermeden sabırlı bir şekilde beklemek.

Şuan her şey taze olduğu için canını yakıyor nişanı atmakla hayatının en doğru kararını aldın. 3 gün üzülür 4 gün yolunda devam edersin. Eğer bununla evlenseydin bir de çocuk olsaydı o zaman ayrılmaktan sıkıntı olacaktı. Şimdi tek tabanca hayatına kaldığın yerden devam edersin. Genç kızsın karşına senin değerini bilecek bir sürü erkek çıkar. Kalbini ve hayatını kıymetini bilen seni üzmeyen birine vereceksin bu dünyaya ezilmeye üzülmeye gelmedin. İleride bu kararın için iyi ki diyeceksin bundan eminim

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?
Evlenme sakın ilerde hepisini başına kakacaklar biz yaptık diye...
Aileci seni ezdirir lütfen kardeşim iyi düşün evlilik bu.

Biriktirmeliydi işte. Anlattığınıza göre ailesi nişanlınızın parasına ekonomik olarak muhtaç değil, ben evleniyorum diyerek kenara para koymalıydı. Bence doğru karar vermişsiniz, hakkınızda hayırlısı olsun

Üzülünecek birşey yok üzülme annen de çok gereksiz bi tepki vermiş aksine kızının verilmiş sadakası varmış ki eve bulaşık makinesi bile almayan gerizekalı bir kocanın eline kalmadı. Yarın eve kıyma al dersin ne gerek var da derdi bu çocuğun olur yine aynı.

Back
X