Yine bir nişanlım mevzusu...

Nişanlım yıllarca çalışıp ailesine ve kız kardeşine gönderdi bir tl biriktiremedi. Babası söz vermişti çünkü sen evlendiğinde her şeyini ben yapacağım diye. Onun parasını almasalar çok rahat yapabilirdik biz de hreşeyimizi. Onlara güvendik. Aradım annesi ve ablası ile konuştum artık istemediğimi belirttim nişan atılıyor. Bu saatten sonra psikolojim nasıl kaldırır bilmiyorum bana dua edin.
Şimdi gördüm üzüldüm diyemicem bence hayırlısı bu oldu hiç sıkma tatlı canını zararın neresinden dönsen kar :)

Zaten ailesinin lafını dinleyen birisi diyorsunuz ve bu adamla 31 ekimde nikah kıyacaksınız öyle mi ? Bir bulaşık makinesi için bile ailesini dinleyen bu şahıs ile bir ömür yaşamayı kimsenin baskısı altında kalmadan gerçekten kabul ediyor musunuz? Çok yazık ya şöyle kendinizi daha büyüyememiş, ailesinin boyunduruğu altından çıkamamış insanlara harcatıyorsunuz ya şaşıp kalıyorum gerçekten.

Nişanlım yıllarca çalışıp ailesine ve kız kardeşine gönderdi bir tl biriktiremedi. Babası söz vermişti çünkü sen evlendiğinde her şeyini ben yapacağım diye. Onun parasını almasalar çok rahat yapabilirdik biz de hreşeyimizi. Onlara güvendik. Aradım annesi ve ablası ile konuştum artık istemediğimi belirttim nişan atılıyor. Bu saatten sonra psikolojim nasıl kaldırır bilmiyorum bana dua edin.

Şu an gördüm bu mesajınızı ve sizi tebrik ediyorum. Yapmanız gerekeni yapmışsınız. Pskolojinizin kaldıramayacağı nedir? Doğru olanı yaptığınız için kendinizi ödüllendirmelisiniz, kendinizi o aileye ve ailesinin sözünden çıkmayan süt kuzusuna harcatmadığınız için daha da mutlu olmalısınız.

Şimdiden hastaların karşısında gözlerim dolu dolu çalışıyorum. Annemi aradım olanları anlattım o da benim bahtım ne ki kızımın ne olsun dedi...
Baht ile ne alakası var?
Çalışan kadınsın, biriktir paranı öyle evlen.
Nişanlın da ailesinden kazık yediyse akıllansın o da biriktirsin parasını.
Göz dolması vs. gereksiz.
Bu dünya güçlülerin dünyası. Aç gözlerini artık.

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Bu aileye gelın gitmeye, bunları sana soyleyen ana kuzusuna es olmaya emın mısın
Eminsen neden eminsin?

Emin olun çok şükür diyeceksiniz. Kendi ailenizle yaşamak varken bu asalak adamla yaşayıp ne yapacaksınız. Ailesine O zaman yok size para demek yerine, size makina almayalım diyen adam bu. Öyle düşünün.

Şu an gördüm bu mesajınızı ve sizi tebrik ediyorum. Yapmanız gerekeni yapmışsınız. Pskolojinizin kaldıramayacağı nedir? Doğru olanı yaptığınız için kendinizi ödüllendirmelisiniz, kendinizi o aileye ve ailesinin sözünden çıkmayan süt kuzusuna harcatmadığınız için daha da mutlu olmalısınız.
Annem aradı şimdi. İşkurda ismi çıkmış. Eğer onu zorlamayacak bir iş olursa girecek güzel annemle yaşayıp gideriz gerekirse ömür boyu... Zaten babam bile beni sevmedi abim desen sadece elimizde avucumuzdakileri yemekle meşgul. Elin ailesi beni kırmamak için neden çabalasın ki?

Senin değerin bu kadar mı 😡😡adam herkese yagdiryr sana gelince sonra alalım daha bunlar iyi gunlerin bence

Annem aradı şimdi. İşkurda ismi çıkmış. Eğer onu zorlamayacak bir iş olursa girecek güzel annemle yaşayıp gideriz gerekirse ömür boyu... Zaten babam bile beni sevmedi abim desen sadece elimizde avucumuzdakileri yemekle meşgul. Elin ailesi beni kırmamak için neden çabalasın ki?

Elin ailesi sizi kırmamak için çabalamasın ama üstüne düşeni yapmaktan da kaçmasın kusura bakmayın da. Kendi aileniz hayırsız diye tanımadığınız insanların hayırsızlığını da kendinize reva görmeyin. İnsanların sizi sömürmesine ve nasılsa ailem de beni sevmedi onlarda sevmek zorunda değil diyerek sizi suistial etmelerine izin vermeyin. Sizi sevmek zorunda değiller ama üstlerine düşeni yapmak zorundalar .

çatır çürür yiyemedikten sonra tüküreyim öyle varlığın içine. varyemezler...
en nefret ettiğim şeyler ya. bak bi arkadaş yazmış aile b*ku yiyen adamdan koşa koşa uzaklaş. sana erkenden gerçek yüzünü göstermiş ne güzel herkes bu kadar şanslı olamıyor maalesef

Bence hic magduru oynamayacaktiniz. Onlardan gelen yardimi da kabul etmeyecektiniz. Onlar 10 yil biz alalim dedik de sunu sunu biz yaptik senin annen alamam dedi bi cop yapmadi minvalinde konusup duracaklar. Madem yapmiyorlar hic bi seyinizi kabul etmiyorum ben kendim yapacam diyin. Evlendikten sonra eksiklerinizi esinizle birlikte kapatin. Minnet cekmeyin.

Ben de bir zamanlar seninle aynı durumdaydım böyle düşünmenin sana zararından fazla bişey getirmez. Kendini sev kendini önemse! Sen kendini sevdiğin için gereksiz bi tipten kurtuldun sen takdir edilecek bir kızsın çok daha güzelini hak ediyorsun ve çok daha güzeli gelecek emin ol

Evlilik iki kişi arasında olur.. Anne kuzusu ise sakın evlenme anasının koynuna iade edin..

Kizlar berbat bı durumdayım gözyaşlarım durmuyor onun ailesinden ne arayıp ne soran olmadı nasıl alışacağım bu duruma işten izin aldım bugün çok kötü bir haldeyim

Nişanlınız ve ailesi çok haksız ancak siz de çalışıp kendiniz alsanıza. Evlendikten sonra çalışmaya devam edin. Ne istiyorsanız alın.

Evleneyim de evde tembel tembel koca parası yiyim demediğinizi gösterin.

Siz ayda 15.000 tl geliri olan bir kadın olsaydınız karışabilecekler miydi. Bulaşık makinesi alma diyebilecekler miydi. Hayır. Hatta size yalakalık yapacaklardı belki.

Kizlar berbat bı durumdayım gözyaşlarım durmuyor onun ailesinden ne arayıp ne soran olmadı nasıl alışacağım bu duruma işten izin aldım bugün çok kötü bir haldeyim
Konularınızi biliyorum.rica ediyorum kendinize bunu yapmayın.gereksiz romantizm şu an ihtiyaciniz olan son şey.bakin ne güzel mantiginizi kullanıp kendiniz için çok hayırlı bı karar aldınız.lutfen bu kararın ardinda sağlam durun.insanlar sizi aramamislar bile.siz niye size kıymet vermeyen insanlar için gözyaşı dokuyosunuz.gururunuzu düşünün lütfen.yarin oburgun evlenip bu yasadiklarinizin on mislini onlarca sene çekmekten kurtuldunuz.sizin bu adamla bu aileyle olurunuz yoktu zaten.siz izin verdiğiniz müddetçe insanlar sizi uzebilir.bakin ne güzel kestiniz önünü sizi daha fazla uzmelerine izin vermeyin.gururlu güçlü durun.yarin oburgun iyiki diyeceksiniz.

Elbette üzüleceksiniz, ağlayacaksınız.
Ama çok doğru bir karar verdiniz.
Evlenip her gün ağlayacağınıza şimdi bir süre ağlayıp alışacaksınız.
Sonra daha iyi, size ve ailenize değer veren insanlarla ve ailelerle karşılaşacaksınız. Üzülmeyin.

Sakın evlenmeyin! Klasik maddi durumu zayıf, arkasında babası olmayan gelin adayına hiçbir şeyi layık görmeyen aile modeli bu.

İleride görümce evlenirken kızımın herşeyi 4x4 lük olacak derler veya kaynınız varsa ve dişli biriyse herşeyin en iyisini kendine yaptırırken siz içten içe kendinizi sorgularsınız benim ne eksikliğim vardı bana yapılmadı diye.

Nişanlınız ailesinin korkusundan sizinle balayına bile gidemiyor bu ne saçmalık, parasını onlar mı verecek! Şimdiden en özel anlarınıza bile karıştıran bu adamdan bir nane olmaz. Evlenip hergün ağlayacağınıza şimdi ağlayın.

Size bir örnek vereyim. Yakın zamanda benim kuzen evlendi. Eşinin babası vefat etmiş kızda asgari ücretle çalışan biri. Kız ne istediyse yapıldı çünkü yetim çocuk dediler gözünde hiçbir şey kalmasın herşey 1 kere olacak denildi. Söz-nişan-kına-düğün hep ikramlı takılı yapıldı. Kurban bayramında Koç+bilezik, her ziyarette bir tam altın yapıldı. Bu kadar yapılanın üzerine benim dayım eski kafalı pek balayından anlamaz filan, kuzenim aylar öncesinden rezervasyon yaptırdı evlenince balayına çıktılar, yengem herkese sakın söylemeyin babası duymasın diyip sır yaptı. Bu kadar her istekleri yapılmasına rağmen yine de kuzenime düğünden önce kenara para koy belki dayımlara ters gelen bir isteği olur, kendi paranla alırsın dedik.

Back
X