Sakın evlenmeyin! Klasik maddi durumu zayıf, arkasında babası olmayan gelin adayına hiçbir şeyi layık görmeyen aile modeli bu.
İleride görümce evlenirken kızımın herşeyi 4x4 lük olacak derler veya kaynınız varsa ve dişli biriyse herşeyin en iyisini kendine yaptırırken siz içten içe kendinizi sorgularsınız benim ne eksikliğim vardı bana yapılmadı diye.
Nişanlınız ailesinin korkusundan sizinle balayına bile gidemiyor bu ne saçmalık, parasını onlar mı verecek! Şimdiden en özel anlarınıza bile karıştıran bu adamdan bir nane olmaz. Evlenip hergün ağlayacağınıza şimdi ağlayın.
Size bir örnek vereyim. Yakın zamanda benim kuzen evlendi. Eşinin babası vefat etmiş kızda asgari ücretle çalışan biri. Kız ne istediyse yapıldı çünkü yetim çocuk dediler gözünde hiçbir şey kalmasın herşey 1 kere olacak denildi. Söz-nişan-kına-düğün hep ikramlı takılı yapıldı. Kurban bayramında Koç+bilezik, her ziyarette bir tam altın yapıldı. Bu kadar yapılanın üzerine benim dayım eski kafalı pek balayından anlamaz filan, kuzenim aylar öncesinden rezervasyon yaptırdı evlenince balayına çıktılar, yengem herkese sakın söylemeyin babası duymasın diyip sır yaptı. Bu kadar her istekleri yapılmasına rağmen yine de kuzenime düğünden önce kenara para koy belki dayımlara ters gelen bir isteği olur, kendi paranla alırsın dedik.