• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir sorun. Bana yardımcı olabilir misiniz..Takıntılar.

kararveremedim

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2014
24
1
6
35
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir kendimden bıkmış durumdayım.
Takıntılarını özellikle temizlik takıntıları hayatımı zehir etti. Eşimle de aram iyi değil ancak benim asıl üzüldüğüm takıntılarım.
Verilen hapları içmeden önce kendim çözmek istiyorum aslında bazen rahatlıyorum da ama yalnız başına olunca bu dertte batıyorsun.
Çok iyi bir okuldan mezun oldum,çalışmadan biraz dinlenmek istedim. Ve sanırım boş kaldıkça ben beynimin esiir oldum. Artık çalışmak istemiyorum sanırım çalışamam da belki de. Çünkü kimseyi hem istiyorum hem istemiyorum.
Evime misafir gelsin istemiyorum kendi ailemden bile. Çamaşırlarla kafayı yedim yıka yıka yıka. İnsan içine çıkmak eziyet oldu. Sanki herkes pis bir ben temizim. hayır öyle de değil aslında kendimi temiz görmüyorum temizlenmeye temiz olmaya çalışmakla uğraşıyorum başka bir uğraşım yok kahroluyorum.
mutfağa giremez oldum. Eskiden her istediğim bir sürü güzel güzel yemekler yapardım. Artık kirlenip yağlanıcam ellerim kirlenicek sanki çıkmıcak diye mutfağın kapısından bile girmek istemiyorum. Yıkanan çamaşırlara değme o odaya girme o koltuğa oturma yemek yapamama yemek yapınca duşa girmeden rahat edememe ki duşa girmeden önce ellerini onlarca kez yıkama. İnanın hayatım zehir oldu. Var mıdır takıntılarını yenebilen.
Böyle yaşamak insanın canını çok yakıyor inanın bana. Allahıma yine de şükrediyorum razıyım ondan gelene. Ama neler öğrettim ben bu beynime okurken hem de zor okullarda okurken ama şimdi beynime söz geçiremiyorum. Ben temizliği abartamamk, istediğim her yemeği yapmak sonrasında duş almamak ellerimi yüz defa yıkamamak misafir almak gitmek yiğenimle kaçmadan oynayabilmek istiyorum. Ne yapabilirim sizce. Üstüne git deniyor. Çoğu insan anlamıyor da beni dalga geçiyor ya da kızıyor ama elimde olmuyor çoğu zaman. Eskiden hamurları eller eller saatlerce poğaçalar yapardım şimdi elim kkirlencek ve geçmicek diye mutfağın kapısından geçemiyorum.
Vesvese de var tabi. Ne yapabilirim. Hepiniz yemek yapıyorsunuz. İlla her yemekten sonra duş alıyor musunuz hayır, elinizi defalarca yıkıyor musunuz ben niye böyleyim eskiden değildim..Allahım her türlü hastalığa inşallah şifa versin.

Takıntılarını özellikle temizlik takıntıları hayatımı zehir etti. Eşimle de aram iyi değil ancak benim asıl üzüldüğüm takıntılarım.
Verilen hapları içmeden önce kendim çözmek istiyorum aslında bazen rahatlıyorum da ama yalnız başına olunca bu dertte batıyorsun.
Çok iyi bir okuldan mezun oldum,çalışmadan biraz dinlenmek istedim. Ve sanırım boş kaldıkça ben beynimin esiir oldum. Artık çalışmak istemiyorum sanırım çalışamam da belki de. Çünkü kimseyi hem istiyorum hem istemiyorum.
Evime misafir gelsin istemiyorum kendi ailemden bile. Çamaşırlarla kafayı yedim yıka yıka yıka. İnsan içine çıkmak eziyet oldu. Sanki herkes pis bir ben temizim. hayır öyle de değil aslında kendimi temiz görmüyorum temizlenmeye temiz olmaya çalışmakla uğraşıyorum başka bir uğraşım yok kahroluyorum.
mutfağa giremez oldum. Eskiden her istediğim bir sürü güzel güzel yemekler yapardım. Artık kirlenip yağlanıcam ellerim kirlenicek sanki çıkmıcak diye mutfağın kapısından bile girmek istemiyorum. Yıkanan çamaşırlara değme o odaya girme o koltuğa oturma yemek yapamama yemek yapınca duşa girmeden rahat edememe ki duşa girmeden önce ellerini onlarca kez yıkama. İnanın hayatım zehir oldu. Var mıdır takıntılarını yenebilen.
Böyle yaşamak insanın canını çok yakıyor inanın bana. Allahıma yine de şükrediyorum razıyım ondan gelene. Ama neler öğrettim ben bu beynime okurken hem de zor okullarda okurken ama şimdi beynime söz geçiremiyorum. Ben temizliği abartamamk, istediğim her yemeği yapmak sonrasında duş almamak ellerimi yüz defa yıkamamak misafir almak gitmek yiğenimle kaçmadan oynayabilmek istiyorum. Ne yapabilirim sizce. Üstüne git deniyor. Çoğu insan anlamıyor da beni dalga geçiyor ya da kızıyor ama elimde olmuyor çoğu zaman. Eskiden hamurları eller eller saatlerce poğaçalar yapardım şimdi elim kkirlencek ve geçmicek diye mutfağın kapısından geçemiyorum.
Vesvese de var tabi. Ne yapabilirim. Hepiniz yemek yapıyorsunuz. İlla her yemekten sonra duş alıyor musunuz hayır, elinizi defalarca yıkıyor musunuz ben niye böyleyim eskiden değildim..Allahım her türlü hastalığa inşallah şifa versin.

Bir psikiyatriye gitseniz, terapi alsaniz durumunuz varsa..
Allah sifa versin.

Tedavisiz gececegini sanmiyorum. Kafandaki tek bir dusunceye odaklanmis durumdasin, sana zararinin da farkindasin ama bunu yenemedigine gore aksatmadan tedavi olacaksin bu bir hastalik cunku. Turk kadinlarinda cok rastlanan temizlik takintisi. Ben bunun kendi kendine barisik olmama veya kendini sevmemeyle ilgili olabilecegini dusundum, cunku hep kendini pis yada pislenecek gibi bir dusunce hakim. Bir arkadasimdada var hicbiseye dokunmuyo fln, once kendini cok sev bence elin oraya buraya degmesiyle kirlenmezsin, hayat cok guzel ve kisa kendine telkin verebilisin bunlari.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Psikiyatri antidepresan verdi. 1 yıl 2 yıl kullanacaksın diyor. Ancak bu haplar hiçbir şey düşündürmüyormuş ben hiçbir şey düşünmemek değil, hayatı adam gibi yaşamak istiyorum. Kendim yenmek istiyorumç Psikologa gidicem terapi için zaten ancak psikiyatri hap kullanmazsan olmaz diyor. Terapide üstüne gitme, taktığın şeyin gerçekleşmesi ve senin tepki vermemeye çalışman öğretiliyormuş. Bunu kendi imkanımla yapmaya çalışıyorum.
Biri değdi bir yere değdim diye düşündüğümde yıkamamaya yıkanmamaya çalışıyorum. Ama bende takıntılar alışkanlık oldu.
Kendimi sevmemek bu takıntılar yüzünden oldu yani takıntılarım kendimi sevmediğim için yok. Şuanki halimi hiç sevmiyorum eskiden böyle değildim.
Eşimde el yıkama, banyoda çok durma, mesela yiğenim yerlerde diye onu sevmeme olayları vardı sanıyorum körle yatan şaşı kalktı. Ama ben çok daha beter duruma geldim. Zaten yemek yapan, bulaşık, çamaşır yıkayan benim hepsinde acaba bir yere değdi mi üsütme geldi mi, ellerim üstüm pislendi mi diye düşünmekten yoruluyorum. Eskisi gibi her istediğimi yemek pişirmek gezmek istiyorum.
Siz siz olun küçüçük takıntılarınızı bikle büyütmeyin yoksa beyninize söz geçirmek çok zor oluyor.
Şüphe, korku, tek kalamama, kapıyı fişi kontrol etme abartılınca insanın beyni kilitleniyor.
Sizden ricam psikolog ve haptan başka ne yapabilirim bir fikriniz var mı arkadaşlar, böyle gitmeyecek bu hayat çünkü..

hastalığını kabul etmıs olman cok güzel bır adım..

sımdı bırkac bısey okudum bu konuyla ılgılı..

ılac tedavısının etkılı olduğu söyleniyor..

ılac tedavısı + terapı ıse daha hızlı sonuca ulaştırırmış..

fakat bu hastalığı kendısı yenenlerde var,doktora gıtmeyıp,ilaç kullanmadan..

nasıl mı?

bıldıgın gıbı hıcbır sey yapmayarak,dedıgın gıbı bunun uzerıne gıderek..

ev dağınıksa,oyle kalsın..pisse pis..hıcbır yerı sılmeyeceksın,ellerını yıkamayacaksın..

hastalığını kabul etmıssın sonuçta,cozumude bılıyorsun..

ınsallah atlatırsın..cok zor gerçekten yasadıgın..

Obsesif kompulsif bozukluk var, ilacsiz cozmenin zaten imkansiz, sadece ilacla da olmaz kendin de cabalamasin. Hem ilac hem kisisel caba lazim

Psikiyatri antidepresan verdi. 1 yıl 2 yıl kullanacaksın diyor. Ancak bu haplar hiçbir şey düşündürmüyormuş ben hiçbir şey düşünmemek değil, hayatı adam gibi yaşamak istiyorum. Kendim yenmek istiyorumç Psikologa gidicem terapi için zaten ancak psikiyatri hap kullanmazsan olmaz diyor. Terapide üstüne gitme, taktığın şeyin gerçekleşmesi ve senin tepki vermemeye çalışman öğretiliyormuş. Bunu kendi imkanımla yapmaya çalışıyorum.
Biri değdi bir yere değdim diye düşündüğümde yıkamamaya yıkanmamaya çalışıyorum. Ama bende takıntılar alışkanlık oldu.
Kendimi sevmemek bu takıntılar yüzünden oldu yani takıntılarım kendimi sevmediğim için yok. Şuanki halimi hiç sevmiyorum eskiden böyle değildim.
Eşimde el yıkama, banyoda çok durma, mesela yiğenim yerlerde diye onu sevmeme olayları vardı sanıyorum körle yatan şaşı kalktı. Ama ben çok daha beter duruma geldim. Zaten yemek yapan, bulaşık, çamaşır yıkayan benim hepsinde acaba bir yere değdi mi üsütme geldi mi, ellerim üstüm pislendi mi diye düşünmekten yoruluyorum. Eskisi gibi her istediğimi yemek pişirmek gezmek istiyorum.
Siz siz olun küçüçük takıntılarınızı bikle büyütmeyin yoksa beyninize söz geçirmek çok zor oluyor.
Şüphe, korku, tek kalamama, kapıyı fişi kontrol etme abartılınca insanın beyni kilitleniyor.
Sizden ricam psikolog ve haptan başka ne yapabilirim bir fikriniz var mı arkadaşlar, böyle gitmeyecek bu hayat çünkü..

Hanimefendi psikolojik ilaclar tedavi eder, uyusturucu kullanmiyosunuz. Bir de iyi okuldan mezunmussunuz. Cahil biri dese neyse...

Bana kendi kendinize halledemeyeceğiniz kadar büyük geldi sorununuz.
İlaçlarınızı kullanın bence böyle kendinize eziyet ediyorsunuz :26:

Öncelikle gecmis olsun. Allah açık şifalar versin. Ama benim tavsiyem uzman ne tedavi verdiyse uymanız. Cunku bu titizlik hastalığı yüzünden ozonla yıkaya yıkaya elini yakan bi akrabam vardı :/ hatta meyveyi sebzeyi bile ozonlunsuda yikardi.cok sikintiliydilar hayatı kendine ve etrafına zehir etmişti. Herkesle alakasini kesti zaten. Ama onun o yanık ellerini unutamam :( lütfen is daha gec degilken uzmana başvurup tedavi olun lütfen

Senin sorunun gercekten cok buyuk. Kendi kendine çözmeye tabiki çalışmalısın ama bu çalışmaya önce bir zemin oluşturmak için ilaç desteği almak zorundasın.

Sizin bu hastalıktan bi arkadaşımın annesinde vardı kadın kızını kaybettikten sonra üzüntüden böyle olmuş torunlarını dışarı terlikle gönderirmiş ayakkabısının altı kirlenecek diye Bu en hafifi neler neler bence ilaç kullanın hastalığınız ilerlemiş ve çok ciddi bi sorun bence

oof bi ara bendede vardı .. hipo yer mi insan :53: yiyesim gelirdi .. :52:
aktifleserek azalttım .. hergün ev süpürür , deterjan hastasıydım .. :52:
obsesif takıntılar bunlar .. avaralıktan olmustu bana .. simdi sosyallestim :36:
doktora gitmenizi tavsiye ediyourm,düzelir insallah :3:

oof bi ara bendede vardı .. hipo yer mi insan :53: yiyesim gelirdi .. :52:
aktifleserek azalttım .. hergün ev süpürür , deterjan hastasıydım .. :52:
obsesif takıntılar bunlar .. avaralıktan olmustu bana .. simdi sosyallestim :36:
doktora gitmenizi tavsiye ediyourm,düzelir insallah :3:

hipocu kadın :43::43::43::43::43:

Sorunu kendi başına atalatabileceğini düşünmüyorum okuduklarımdan sonra bana kalırsa ilaçları ihmal etmeyin sizinde kendi katkınızla yeneceksinizdir kendinizin bu sorununuzun olduğunun farkında olmanız çok iyi geçmiş olsun canım Allah şifa versin

Teşekkür ederim arkadaşlar, bence de durumum ağırlaştı. İlaçsız terapisiz olmayacak diyenlere de hak veriyorum. Bence de. Bir yandan da ilaç aldığımda seretonin salınımı yapacak bir ilaç verildi. Ben aslında kendi mutluluk hormonumu kendim salgılamak istiyorum. Bugune kadar nelerle mücadele ettim. Bu temizlik takıntılarına, kafamdaki şeytana, vesveseye kendim olarak karşı koymak istiyorum. Bazen yapabiliyorum da bunu kızlar. Düşünüyorum yaptığım mantıksızlıkları kendimi rahatlatabiliyorum ama bazen atak dönemler oluyor tam bir eziyet özellikle adet öncesi dikkat ettim buna.
Kızlar ben size sorsam siz bana nasıl yol izlemem gerektiğini söyleseniz kendinizden örnekle. Ben ilaç ve terapiden ziyade eski günlerimi hatırlayıp eskiden böyle yapardın bir şey mi oldu bitlendin mi, öldün mü gibi düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorumç

Mesela yemek yaptığım giysilerle ki bunlar eşofman pijama tarzı rahat şeyler yani evde giydiğim şeylerle bir kez yemek yaptım diyelim.
üstüm yağlanmış, vucudum da yağlanmış gibi geliyor. Ellerimi defalarca yukıyorum duşa girmeden önce ki ellerim kirli kalıp pislenmesin duşta heryerim.
siz kaç yere yıkarsınız elinizi mesela. Veya yemek yaptığınız kıyafetlerle yatakta yattığınız kıyafetleri birlikte yıkayınca sanki kirler diğerine geçecek gibi geliyor. Halbuki 60derecede 2 saat yıkıyorum. Şuan evde giydiğim kıyafetle yatakta yattığımı ayırdım. Ama yemek yaptığım kıyafetle yıkandıktan sonra yatağa yatmak istemiyorum ne saçma 60 derecee yıkıyorum hem de 2 saat. Eskiden kıyafetimle yemek yapar, evde gezer, gece de yatardım.

Başka bir örnek, dışarıda giydiğimiz kıyafetler ile evde yatakta giydiklerimiz kıyafetleri yani renklileri birlikte yıkardım. Şimdi ayırdım. Eskiden dışarıda giydiğim kıyafetle koltuklarda otururduk bir süre oturamadık şimdi biraz daha yendim. Siz nasıl yapıyorsunuz.

Mutfağa girmek yemek yapmak kirlendim hissi veriyor özellikle yağ takıntım var. Duş almadan rahat edemiyorum. Etsem bile yatağa yatamıyorum. Sanki yatak kirlencek gibi geliyor koltuklara oturabiliyorum ya da gezebiliyorum dışarıda. Takmışım yatak kirlenicek. Çarşaf yıkanır ama yatağı nasıl temizlicem diye böyle düşünüyorum sanırım. Halbuki koltukları ıslak mendille silince hiçbir sorun kalmıyor.

Siz mutfakta nasıl hareket ediyorsunuz mesela temizlik konusunda. Ben bunu aşacağım inşallah Allahım bütün dertlere hastalıklara şifa versin inşallah. Ne olursa olsun isyan etmeyin size bir tavsiye daha kötüsü olabiliyor arkadaşlar. Teşekkür ederim.

Back
X