Nişanlıma doktor demiş, evleneceğiniz kişiyi muhakkak getirmelisiniz rahim ağzı kanseri riski olur demiş ve çok tedirgin oldum gerçekten
Doktora gideceğiz bu haftaiçinde canım.
Aşı vurulacağım.
Teşekkür ederim yorumun için.
Canım konuyu görünce hemen cevap yazmak istedim. benim eşimde de vardı evlenmeden önce. hem de bayağ ilerlemişti. ona da doktor hemen nişanlınız da muayene olsun demişti ve ben de gitmiştim. çok şükür hiçbişey çıkmadı. Sonra evlendikten sonra da smear yaptırdım ve yine temiz çıktı. 6 ayda bir kontrole gel dedi doktor ama herhangi bi belirti olmayınca gitmedim bile. Ayrıca eşime de dondurma tedvaisi uyguladılar 1 yıl içerisinde tamamen yok oldu. tekrarlama riski var ama tedavisi de var. nişanlından soğumana gerek yok, herkesin başına gelebiliyor. uçuk gibi bişey bu..
Canım o aşı 26 yaşına kadarmış ben 29 olduğumdan yaptıramamıştımÇok teşekkür ederim canım benim valla böyle yorumlar gördükçe rahatlıyorum.
Çok şükür.
Aşı vurulmuşmuydun bekarken peki tatlım?
Ben şuan 23 yaşındayım, vurulabilirim o zaman.Canım o aşı 26 yaşına kadarmış ben 29 olduğumdan yaptıramamıştım
Evet canım sen ol tabi korunmuş olursunBen şuan 23 yaşındayım, vurulabilirim o zaman.
Hemen gitmeliyim dr'a :)
Teşekkür ederim canımEvet canım sen ol tabi korunmuş olursun
Neden yazik edicek kendine.Yazık edeceksin kendine.
Neden yazik edicek kendine.
Teşekkür ederim canım, siğilmiş HPV Hastalığı ismi.
kADIN DOĞUM UZMANINA GİTTİK O ÖNERDİ CANIMbu aşıyı ne için vuruldun hpv aşısımı dedin ? kadın doğumda mı vurdular yoksa sağlık ocagıda mı..
geçmiş olsun bu arada :)
CanımYazık edeceksin kendine.
Nasıl yani canım anlamadım?ben olsam dinlenip dinlenip kaçarım adamdan
Teşekkür ederim ilkini vuruldum canım :) fakat kalçadancnm üzülme . hemen aşı ol evlenmeden. google dan bulduğum aşağıdaki yazıyı oku
Aşı olmak işe yarar mı?
HPV aşısı, özellikle 6, 11, 16 ve 18′inci cinselere karşı etkili oluyor. 3 kez koldan yapılan aşının tamamlanması durumunda bugünkü bilgilerimize göre hayat boyu dört cinse karşı tam korunma sağlanıyor. Dolayısıyla bu aşının cinsel ilişkiye başlamamış kız veya erkeklerde yapılması durumunda gerçek korunma mümkün olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?