- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.534
- 168
Doktor bir arkadasim var, tanidigimiz bir hatun var, 3muz oturuyorduk. Kiz HPV kaptim dedi . Sevgilisi de oteyle beriyle yatan kalkan bir tip, biz de anladik tabi nerden kaptigini. Kiz dedi ki, saunaya gittim havuza gittim ordan kaptim. Yeme beni dicektim, sonra doktor olan dedi ki sen okumus etmis bir kizsin, bari bizi yeme :)
Kızla birlikteyken mi kapmış? Ve işin komik tarafı bu kadar muhafazakar, bu kadar dindar olup da geneleve gitmenin bu kadar normalize edildiği başka ülke yoktur. Avrupa'da erkeklerin çoğu kız arkadaşlarıyla yaşarlar bu tip şeyleri. Bekaretlerini de sevgilileriyle yaşadıkları cinsellik sonucu kaybederler. Keşke Türk kadınlarının da erkeklerine yönelik ahlak çıtası, Türk erkeklerinin kadınlarına yönelik ahlak çıtası kadar yüksek olsaydı.
Neyse ama tabi , biz bunları konu sahibesini uyarmak adına yazıyoruz. Yoksa saygısızlık etmek istemem, burası bir kadın forumu biz de kadın kadına sohbet ediyoruz, akıl veriyoruz kendimizce. Konu sahibesinin evlilik kararına saygım sonsuz.
Evet asisi var biraz tuzlu ama kesinlikle deger doktor da önlem almak derken onu kastetti sanirimAşı engelliyormuymuş o virüsün bulaşmasını canım?
Bide ismini biliyor musun aşının?
Genel evlere, hayat kadinlarina bu konu nasil geldi anlamadim. Benim cok yakin bir arkadasim bu hastaligi kapmisti, kiz henüz bakire ve sürtünme yoluyla bulasabilecegini söyledi doktoru. Kizin psikolojisi bozuldu, o kadar insan var cok esli yasayan beni buldu bu illet diye. Sigilleri yakti doktor, 2.5 sene oldu yenisi hic cikmadi sükür. O mikrobun atilmasi biraz zor vücuttan ama imkansiz degil. Test yaptirmak gerekiyor.
Ayrica sigil belirtisi vermezse mikrop var mi anlasilmiyor. Yani bir cogumuz da ( iliski degil sürtünme yoluyla bile bi seyler yasayanlar) tasiyor olabiliriz bu mikrobu.
Illa hayat kadinlarindan falan gecmiyor yani, konu sahibine bu kadar yüklenmeye gerek yok, ki zaten o kararini vermis.
Arkadasim, siz de asinizi olun. Dogumdan önce zaten test yapip bu mikrop %1 bile size bulasmissa, sezaryanla yaparsiniz dogumunuzu. Kendinizi üzmeyin. Sevgiler.
Evet hayat kadinindan olmayabilir de. Ama ogrenmesi lazim bunu kimden bulasti diye.
Maalesef kimden bulastigini (eger kisinin kendisine bulastiran tarafindan söylenmemisse) ögrenmek mümkün degil. Tensel temasa gectigi herhangi birinden bulasmis olabilir. Ama cok da önemli degil bence kimden bulastigi, bunu bilmek ne katacak ki, olan olmus, ileride kendisinin ve bebegin sagligini tehlikeye atmayacak sekilde davranmaya özen göstermek önemli bence.
Sanirim konu sahibi icin de onemli degil. Benim icin onemi var. Para vermeden cinsel iliski yasayamamis adam eziktir gozumde. Yani benim hpv virusunu gordugumde midemi bulandiran tek konu bu oldu. Kiz arkadasiyla yasamasi elbette ki daha normal. Virusten cok hayat kadinina gitmis adamdan korkarim ben.
Bu konuda size katılıyorum, benim de midemin kaldirmayacagi bir sey, ben önemli degil derken herhangi bir eski sevgilidir ve adam bunu söylemedikce ögrenmek de imkansız demek istedim. Yani su saatten sonra adam bile ögrenemez istese bile. Burada is konu sahibine kalmis, karsisindakine ne kadar güvendigine. Ben sadece bunun illa hayat kadınlarından bulasmayacagini söylemek istedim. Bunun disinda, tahmin ettigimizden cok daha yaygin bi hastalık malesef. Önemli olan bebegi bundan korumak.
Canım daha önce herhangi bir hayat kadını ile birlikte olmamış, kız arkadaşlarından herhangi birinden kapmış.Sanirim konu sahibi icin de onemli degil. Benim icin onemi var. Para vermeden cinsel iliski yasayamamis adam eziktir gozumde. Yani benim hpv virusunu gordugumde midemi bulandiran tek konu bu oldu. Kiz arkadasiyla yasamasi elbette ki daha normal. Virusten cok hayat kadinina gitmis adamdan korkarim ben.
Haklısın canım, biz kadınlar herşeyi sineye çekebiliyoruz ama aynı hassasiyeti erkeklerin bir çoğu asla göstermiyor.Sizin kararinizi yargilamak degil yanlis anlamayın. Saygi duyarim. Ama iste kadinlara bu kadar haksizlik yapilirken, kadinlarin bu kadar iyi niyetli buyuk yureklu olmasi dokunuyor bir yerde.
Canım benim arkadaşlar yazdı mı bilmiyorum yorumlara bakmadım konuyu okuyunca direk yazim dedim..
Nişanlın HPV(Human Papilloma virus) den bahsediyor.. Bağışıklığı etkileyen bir hastalık..
Araştırmalar rahim ağzı kanseri ile bir bağlantısı olduğunu göstersede.. Bu hastalığı taşıyan herkestede görülmez kanser(Allah korusun)..
Ki kadınlar normalde bu virüsü taşırlar ama bağışıklık sistemi çökünce bir sebeplerden dolayı semptomları ortaya çıkmaya başlıyor..
Ve bu virüsün bir sürü çeşidi var bazılarıda zararsız iyi huylu yani.. En iyisi doktora gidip tahlil yaptırmak olacak..
Daha şimdiden içine dert etme..
Birde nişanlında siğil çıktığında kendisi doktora gitti mi tahlil yaptırdı mı bakalım nesi varmış diye..
Bu konuda kusura bakma ben ona çok kızdımm çünkü sorumsuz davranmış..
Sonrada sanki oturmuş çekirdek çitliyormuş gibi laf arasında yaaa ben hastalıklı olabilirim sanada bulaştırmış olabilirm bi baktırak sana der gibi
Canım kuzummm
Kuzum tahlil yaptırmış tedavisini görmüş yaklaşık 1 yıldır çıkmıyormuş, o siğilleri dondurma yöntemi uygulamışlar.
Valla kızmakta çok haklısın ben o anki şokla kalakaldım bi kaç gün ona karşı çok soğuktum
Bunda öyle çokta büyütülecek bir sorun yok, siğil bir rahatsızlık evet, cinsel yolla da bulaşıyor evet. Ama bu hayatınızın sonu değil ki. Anne de olabilirsiniz bunda da sıkıntı yok. Siğil mikrobu vücuttan atılamayan bir mikrop. Bünyenin zayıf olduğu zamanlarda hortluyorlar, onun dışında başka birşey yok zaten. Eğer ki evlendikten sonra size de bulaşır ve bünyenizi zayıf yakalarsa en fazla lazerle yakma ve dondurma yaparlar. Sizi etkileyecek tek yanı normal doğum yapma şansınızı yok eder.
Rahim ağzı kanseri demişsiniz de; zaten evli bir bayanın hele ki 30'lu yaşlarından sonra mutlaka her sene memografi ve simir testi yaptırması gerekmektedir. Bu şekilde de, kendinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Uykularınızı kaçıracak, sevgilinizden soğumanıza sebep olacak birşey yok ortada. Siği demek kanser demek değildir. İnternette ki her yalan yanlış bilgiye de inanmayın.
Aynen benim eşim de öyle. ....Yaşadığı şey benden önce bile olsa başka bir kadının ona bulaştırdığı hastalığı bana bulaştırmasını kabullenmezdim. Ayrıca diğer arkadaşların da dediği gibi her erkek yapmıyor. Eşim ilk benle yaşadı herşeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?