yine dayak...yaşamak istemiyorum...

Daha önce başka bir konuya daha yazmıştım:
Boşan demek kolay evet.
Ve hatta boşanmak böyle bir adamla yaşamaktan daha kolay.
Size lazım olan zedelenen özgüveninizi tekrar hissetmek sadece.
Öğretmenim kendinizi, hayatınızı, en önemlisi yavrunuzu harcamayın lütfen.
İnanın yeni bir hayat kurmak sizin için birçok kadın kadar zor değil.

Öyle tabiki. Bu iş ibadetle filan olsaydı dedemin dünyadaki en iyi insanlardan biri olması lazımdı çünkü kendisi hafız. Ama zamanında babaannemi palaska denen deri, demir tokalı o ağır kemerlerle döver, kendi çocuklarını ceza olsun diye eksi bilmem kaç derecede karın üstünde yalın ayak yürütürmüş. Boşuna dememişler parayla imanın kimde olduğu belli olmaz diye.

diken diken oldu kollarım yazık yahu bu adamlardan cektıgı nedır bu kadınların.. bence bı yerde bı sorunları var yada eşi piskolojıkmen bı yerden sorunlu önemlı olan bunuda çözmek ben düşünüyorum bazen basıma gelse abımlere annemlere diyebılırmıyım.. HAYIR... cunku sonrasından korkarım belkı konu sahıbıde öyledır ama çalısırım kendımı sona hazırlarım... ama ezddırmezdıms sanırım empati yapıyorum aslındda ama yasanmayınca bılınmez yardımcın olsun RAbbım ama insallah tez zamanda işinii yoluna koyarda bu adamı ardınızdan baktırırsınız...

Ailen yaşlı diye bir ömür boyu dayak mı yiyeceksin ?

Seni öldürmeden o adamdan kurtul senin için kurtuluş bu.

Nasıl bir iğrençlik bu?

İnsanların gözünden sakındığı kızlarını sana emanet ediyorlar sende vahşice ona zarar ver he !!!!!!

Namaz kılmakla adam olunmaz.O zaten herkesin borcu.Ekstra dinimiz için birşey yapmıyor.

Yapmayın lütfen!
Bu zulmü kendinize ve evladınıza yaşatmayın!
Yazık etmeyin size...

Namazla niyazla olmuyormuş demek bazı şeyler.
Siz değerlisiniz bunu unutmayın!!!
Kıymet verin kendinize...

Ailenize açıklayın durumu lütfen.
Evet ilk başta üzülecekler içleri parçalanacak belki ama sizin kurtuluşunuz için bir adım atacaklardır.
Ne kadar büyüsek çoluk çocuğa karışsakta biz hala onların küçük kızlarıyız.
Bizim üzülmemizi mutsuz olmamızı istemezler.
Arkanızda size güvenen size destek olan bir aileniz olması olayların seyrini değiştirir.
Hatta sizin hayata bakışınızı bile değiştirir
emin olun buna.

Eşin özel sektörde çalışmana sıcak bakmıyor sanırım.
Kpss'ye de giremem demişsiniz.
O halde özel ders verin yada imkan varsa yarı zamanlı öğretmenlik yapın.

Size diyebileceğim tek şey, eşinize her şartta her ne olursa olsun güçlü olduğunuzu, kendinize güvendiğinizi hissettirin!
Rabbim tez zamanda sizi bu dertten kurtarsın inşallah (Amin)

Son düzenleme:
Arkadaşım lütfen şimdi yazacaklarımı oku ve karar ver..
1 sene önce ewlendim.şlk ayımdan beri hep sorunlar yaşadım eşimle ailesinden dolayı..
Ve ben salak gb hiçbişeyi aileme anlatmadım inan hiçbirşeyi..
içime attım içime attım..Babam gelirdi iş yerime kızım neyin var die annem gelirdi kardeşim gelirdi..
Allah razı olsun her şarrta yanımda olduklarını hissettirirlerdi bana..
Ben bunlara rağmen anlatmadım..1 dk önce ağlamama rağmen ailem aradığında tel de bişi yokmuş gb konuştum..
Sadece babam üzülmesin diye..zaten şeker hastası böbrek hastası bişi olmasın sus dedim hallederim dedim..
Aileler duyarsa hiçbişey eskisi gb olmaz dedim..
Ne oldu evliliğimin 2.ayında babama bişey anlatamadan aniden babamı kaybettim..
Artık meydan onlara kalmış gb daha da üstüme geldiler..
Benim ailemde son derece kültürlü bir ailedir..herşeyi adabına yakışır şekilde yerine getirmeye çalışırlar..
Ama karşı taraf kör cahil!!!!
üzüntüden 6 ay sonra hastalandım sebebini bulamadıkları bi hastalık..vücudum şişiyor morarıyordu..
bunları yaşadım yine annem zaten hasta babam yeni vefat etti dedim bide benim için yanmasın dedim sustum..

Meğer ne salakmışım ne için kim için susmuşum karşımdaki bunu hakediyormuydu..
cevap ne biliyormusun HAYIRRR

Şimdi ailem bana ne dedi biliyormusun...

Nasıl nasıl anlatmazsın o zaman bilseydik herşey çok farklı olurdu..bunlara cesaret edemezlerdi..Ailen bilmediği sürece seni hep yalnız sahipsiz görecek..
Ve kesinlikle değişmeyecek bunu unutma...Lütfen seni tanımasamda sana yalvarırım ailene söyle..İnan senin o halde olduğunu sölemedğin için sana çok kıızacaklar..
Ve sahip çıkacaklar..Lütfen benim düştüğüm hataya ne sen ne de başkaları düşsün..

Hiçbirşeyi gizlemeyin ailenizden hiçbir şeyi...

Siz bir annesiniz. Çocuğunuz bunları algılamaya başladığında ki eminim algılıyordur bir anne olarak ona telafisi imkansız olacak derecede zarar veriyorsunuz demektir.
Bu çocuk bu ortamda yetişirse, ruh sağlığı bozuk bir birey daha topluma katılacak demektir. Buna hakkınız yok.
Evladınızın sağlıklı bir annesi olmak zorunda. Madem onu dünyaya getirdiniz, fiziksel ihtiyaçları kadar hatta daha çok ruh sağlığını da dşünmek zorundasınız.
Anneniz babanız yaşlı olabilir. Sizi okutmuş olabilir. Siz onlara borlu değilsiniz. Ellerinden öperim onların size anne ve babanın gerektidiği sorumlulukları yerine getirdiklerinden dolayı. Ama sırf onlar üzülmesin diye cehennem gibi bir hayatı yaşamak zrunda değilsiniz. Hele çocuğunuza yaşatmaya asla hakkınız yok. Sizi böyle fedakarlıklarla büyüten anne babanız bunu anlayacaktır.
Ayrıca sizin ve evladınızın önünde Allah szilere uzun ömürler versin kocaman bir hayat var. Sağlığınızı da kaybederseniz, çocuğunuza ne olacak bir düşünün.
Annenizden ve babanızdan daha çok o minicik yavrunuzu düşünmek zorundasınız.
Mesleğiniz var. İlla kamuda çalışmak zorunda değilsiniz. Bir desanede çalışırsınız. Komşularınızın çocuklarına ders verirsiniz. Ya da başka bir iş yaparsınız. Kendinize güvenin.

sen dayak yiye yiye artık herşeyden korkar olmuşsun bence.. sinmişssin,ezikleşmissin. eşinden 1-2 ay ayrı kalsan anlarsın o zaman ne kadar sindirilip,ezik bir kişiliğe büründüğünü
bence ayrı yaşama davası aç, şiddet olduğunu da söylersen tazminat alırsın. iş bul ..
bunları yaptığını görürse belki yola gelir yada ayrılırsınız. yani bişey kaybetmessin. bu şekilde dayakla yaşadığın sürece sürekli kaybediyorsun

koskoca 5 yıldan söz ediyoruz bir kere olsa ,çok pişman olsa affedilebilir belki.ama 5 yıl rutin bir şekilde eşini döven bir adam kendinde bir sorun görmemiştir ki zaten tedavi olayım falan diye düşünmüşlüğü yok.kimileri pişman oluyordur demiş pişman olan 5 yıl boyunca aynı hatayı tekrarlar mı?belli ki hobi haline getirmiş bu işi.ee arkası yok ne yapsam çekecek e o zaman bende stresimi atayım derdinde.kesinlikle vicdansızlık

benim 15 aylık bebeğim var.eşimle sarılsak ya da şakalaşsak sanırım dayak zannediyor ve ağlamaya başlıyor.sizin kocaman kızınınızın psikolojisini düşünemiyorum bile.ailem yaşlı demişsiniz.bir de şöyle düşünün yaşlı insanlar sonuçta Allah korusun yarın onları kaybettiğinizde iyice sahipsiz kalacaksınız.yaşınız da geçmiş olacak işe girme ihtimaliniz düşecek.sonra 50 yıl dayak mı yiyeceksiniz?

bu kadarını da çekmeyin ve ailenize söyleyin.sonuçta etraf dayakçı kocalarla dolu.herhalde aileniz bir şokla kalp krizi falan geçirmeyeceklerdir.biraz üzülürler sonra da kızlarını kurtardıkları için sevinirler.yarın ondan bundan ya da kızınızdan duyarlarsa işte o zaman yıkılırlar.

Arkadaşım ailemi yaralayamam diyorsun belki haklı yönün de var. Ama inan onlara anlatsan durumu bu kadar zaman bu eziyeti onlar için çektiğini duyunca daha çok yaralanırlar. Bir de bu dayanma süresini onlar için ne kadar uzatırsan daha çok kahrolurlar. Ailelerimiz bazen bizlerden daha güçlü olabiliyorlar. Bu eziyeti çekmene hiç gerek yok. Bu bir değil iki değil beş yıldan beri çekiyorsun sanırım. ( Biri bile benim için yeterli ama).
Arkadaşım al kızını ve ailene git. Yokluk içinde seni büyütmüşler ama kocanın seni bu şekilde hırpalaması için de büyütmediler dimi.
Ne zamana kadar dayanacaksın. Bak bu adamın düzelmesini beklersen yanılırsın. Düzelmiyorlar. Hele sen kendini çaresiz hissettikçe eşin daha çok güçlü görecek kendisini.
Bir çok insandan bir adım öndesin. Yabancı dilin var. Kendine güvensen mutlaka bir iş bulursun. Ama yaşadığın hayat şuan seni güvensizliğe itmiş.
Nolur kendine gel. Kızın için hiç olmazsa dik dur ve hayattan beklentim yok gibi düşünceleri sil kafandan.

nee namaz mi kiliyo ve de seni dövüyo ayyy insallah elleri kirilsin ya cnm bnm nolur ailene alistirarak söyle nereye kadar katlanicaksin bi ömrü dayak yiyerek mi gecirieceksin ya bosan gitsin hergün kendine neden iskence yapilmaisna izin veriyorsun ki anlamiyorum

Canım seni çok iyi anlıyorum ben ilk evlendiğimde dayak yoktu ama korkunç bir psikolojik şiddet ve arada tartaklama vardı aileme söylemiyordum bende de sedef hastalığı çıktı sonra bir gün tepem attı sen bana bir yaparsan ben de sana yarım yaparım diye düşündüm sanırım gözüm karardı o benim üstüme yürürken çarptım 2 tane arkasından da yüzüğü tepesine fırlatıp boşanıyoruz çekemem seni dedim hemen de annemi arayıp anne boşanıyorum gel dedim. Bir anda nevri döndü ne yapacağını şaşırdı önce annemi aradı bin bir yemin özür falan anlık bir tartışmamış gibi sonra benden özür dilemeler falan o gün bu gün de hiç bir şekilde üzerime yürüyemedi... Şimdi mutluyuz :))) Ondan vazgeçebileceğimi görmek ona yetti çaresizliğimmiş onu bu kadar pervasız yapan bunu gördüm.

işte bu,çok iyi yapmışsınız
bakın mesajı yazarken aklıma ne geldi,evde engelli-yatalak veya yaşlı ailesine bakan insanlar artık devletten para alabiliyo.bi gazetede okumuştum yaşlılar haftasında: 'artık yaşlı büyükler gelinlerin evden göndermek istediği-aileye yük -ölmesi beklenen insanlardan değil,eve gelir getiren,baş köşeye konulan bireyler haline geldi' diyodu.bi sosyolog adayı olarak çok hoşuma gitmiş ki beynimin derinliklerine atabilmişim:) yine de emin olmak için google'a yazdım,karşıma bu devletten maaş işini doğrulayan yüzlerce sayfa çıktı (5579 sayılı 'Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a bakabilir ya da anahtar kelimeleri aratıp bulabilirdiniz)
Ayrıcaa dayak yiyen kadınlarla ilgili tahmin bile edemeyeceğiniz kadar dernek var,onlar size kol kanat gererler.Ayrıca YASAL HAKLARINIZ var (belki şu sayfa sizi umutlandırabilir: SABAH - 12/03/2005 - Kadınlar! Yeni TCK'yi artık belleyin )
Hem ne güzel işte,aileniz yaşlı;kızları-torunu her an yanıbaşında olacak.sizin için üzülseler de zamanla benimserler elbet.
İşleri yoluna koyunca kızınızı onlara bırakır,iş aramaya başlarsınız.
üzümün çöpü armudun sapı diyip beğenmemezlik etmezseniz çok da rahat-ara eleman da olsa- bi iş bulursunuz,sonuçtaaa iyi derece ingilizceniz var.
siz GÜÇLÜ bi kadınsınız!
bence yapmanız gerekeni yapıp şiddet mağduru KK kadınlarına güzel bir örnek olmalısınız
şimdiden bu zorlu yolda başarılar ve çok çok sevgiler

Ailene anlatmayıp böyle sessiz kalman bu dayakların değil 5 çok daha uzun yıllar sürmesi demek, eşinizi karşınıza alıp ciddi bir tepki göstermeniz gerekiyor, arkadaşlarında dediği gibi ondan ayrılabileceğinizi gösterin, evliliğimin ilk yıllarında bizdede dayak, şiddet, hakaret vardı ama eşimin de ciddi bir psikolojik rahatsızlığı vardı. Gittiğimiz dr. eşime, eşini dövüyormusun diye sordu eşim evet deyince. Dr. ben şimdi kalksam seni tekme tokat dövsem ne hissedersin diye sordu, eşimde tık yok ama çok bozuldu. Sonra gene aynı şeyi yapacakken elini tuttum ve dedimki bunu bir daha tekrarlarsan alır çocuklarımı giderim (Ne yazıkki benim gidebileceğim bir ailem yoktu) herhangi bir şehire yerleşirim ve sen bizi asla bulamazsın ve yemin ettim o dayakların devamı gelse gerçekten söylediğimi yapacaktım. Allah'a şükür o son oldu. O zamanlar henüz 3-4 yaşlarında olan çocuklarım ne yazıkki bana vurduğuna şahit olmuşlardı. Yıllar geçti çocuklarım halen unutmazlar, şu anda evimizde kavga bile yok ama ben çocuklarımın hafızasından o sahneyi silemedim. Kızını düşün canım, onunda senin gibi canının yanmasını istermisin. Allah yardımcın olsun. O Namaz kılan eşin bilmiyormu ki kadına ve çocuğa el kaldırmak haramdır. Allah onada vicdan ve merhamet versin.

dayakla ömür geçmez canım 5 yıldır aynı diyorsun bu adam bundan sonra da değişmez
kendine de kızına da yazık etme güçlü ol kararlı ol hayatından bu adamı çıkar

cnmm dayakla ömür geçmez... sen ancak ona iyilik yapmış olursun başta ÇOCUĞUN olmak üzere kendine eziyet etme ayrılsanızda o size bakmak zorunda kanun var nizam var... ayrıca dayaklı bir ortamda yetişen çocuktan ileride ne bekleyeceksin.... düzenli olmasını piskolojisinin düzgün olmasını beklemeyeceksin heralde olabilir mi sence ayrıca sadece sen değilsin aile evine dönen kaç yaşında çocugun bilmiyorum ama öğretmenlik yapamasan da ingilizcen vardır yine
(unutmuşda olabilirsin dil nankör birşeydir üstünde durmazsan uçar gider) asistanlık yaparsın ki.... bir istediğin iş olmaz iki olmaz mutlaka biri olur yanii.... eşinden dayak yiyip kendi kendini yiyeceğine çocuğunun psikolojisini bozağına emin ol bu daha iyi yazık günah sanada çocuğuna üniversite bitirmişin kendine güven
korkma hayattan herzaman herşey ters gitmez.....

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun canım..ailene açılman gerektiğini düşünüyorum yyada hastaneye gidip darp raporu al zaten hastane direkt soruşturma açtırıyor bugün size vurmaya alışan yarın çocuğuuzun gözünün yaşına bakmaz..boşanın yada boşanmayın bu hayat sizin geleceğinizin nasıl şekilleneceğinin kararını birtek siz verebilirsiniz ama dayak yememk için biraz çaba gösterin kkendinizi düşünmüyorsanız(ki siz değerisniz Allahın verdiği her can kıymetlidir) kızınızı düşünün onuda dövebileceğini..ailenizin canı yanmasın derken çocuğunuzun canı yanabilir .... Allahım mutluluk huzur ve dayaksız günlri size nasip etsin..

annen baban hayatta iken hemen onların yanınna gidip destek ommalarını iste ama ilk özürde yelkenleri suya indireceksen anneleride rahatsız etme sadece kocasına göz dağı vermek için bunu yapanlar var sonra barşıp evlerine dönüyorlar dayak yemek çok sıkıntılı bir dururm REKARA YAZIYORUM ANNEN BABN HAYTTAYKEN BUNU YAP sonra çooook pişman olursun sahisiz diye iyice tepen çkar bak kimseye anlatmıyorsun diye nasılda güvenli...ya sonraaa

yazmayı unuttum annesi babası haytta olmayan biri olarak yazıyorum bu cümleleri nasılda kendilerine güvenleri geliyor bir bilsen ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…