• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eşim...

eşime fazlasıyla para veriyorum ay sonu geliyor ve hala paran var mı diye soruyor bıktım

Merhaba birsenh ,

Ukalalık olarak algılamayın lütfen. Gerçekten bu şekilde durumu anlamak imkansız. Sizin durumunuzu bilmeden söylenecek her söz havada kalacaktır. Örneğin kaç yaşlarındasınız ? ne kadardır evlisiniz ? Düğün borcu , eşya borcu veya ev kredisi mi ödüyorsunuz ? Gelirleriniz giderlerinize denk mi ? Bu ve bunun gibi pek çok değişkene bağlıdır durum değerlendirmesi yapabilmek.

O yüzden eski konularınızı okuyarak fikir edinmeye çalışmamamız için asıl size benim bir derdim var dedirtenin ne olduğunu söylemelisiniz. Burada gelecek yorumlar derdinize derman , yaranıza merhem olmasa dahi en azından duruma dışarıdan bakan kişilerin sunacağı farklı bakış açılarından fayda sağlayabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın :34:

bunun nesi garip birsen bizde ev alma arefesindeyiz krediyi birimiz çekecek birimiz diğer masrafları yüklenecek ne yapacaksın adam sıkıntı çekerken maaşını saklamak hoş olmaz ama daha öncede dediğim gibi sorun maaş verme kredi çekme değil sen daha biz olma kavramını oturtamadın o yüzden ..evliliğe adapte olmaya çalışsan biraz artık bir ailesini siz

doğru söylüyorsunuz biz olma kavramını kabullenemdim ben

çözülmezse malesef aile huzuru diye bir şey bırakmaz cinsten bir sorun bu
allah kolaylık versin

krediyi öderken arkadaşlarınla sürtme işlerine biraz ara vermesi gerektiğini söyleyeceksin
ya da ay başında krediyi öder ödemez ondan harçlık isteyeceksin.. kalmadığını yetmediğini belirteceksin

baktın hiç olmuyo mu yoruldum işten çıkıcam gibi şeyler söyle
o derse nasıl geçinicez yine arkadaş bahanesini öne sürebilirsin
bu konunda seni haksız bulmadım birsenh erkek adam evine yetemiyorken
arkadaşlarıyla sürtmeye hem vakit hem nakit harcayamaz...

birde üstelik ben kıyafet bişey aldığımda bi araba laf eder.sigarasını paket paket içer parası olmayan adam paket paket sigaraya nasıl yeiştirir nasıl gezmesini yapar ben bişey deyince karışma sigarama diyor sigaraya karışan yokki harcadığın parayı diyorum ben

birde üstelik ben kıyafet bişey aldığımda bi araba laf eder.sigarasını paket paket içer parası olmayan adam paket paket sigaraya nasıl yeiştirir nasıl gezmesini yapar ben bişey deyince karışma sigarama diyor sigaraya karışan yokki harcadığın parayı diyorum ben

sende takmayacaksın.. kıyafetini alacaksın
k.bakmasın..
sigara muhabbetinde o haklı ama çok büyütmüştün
ondan kızıyordur karışma diye
sigara örneği verme de "arkadaşlarınla gezerek mutlu oluyorsun
bende alışveriş yaparak hayatım
bence takma bu kadar takılma" gibi konuşabilirsin

diğer hiçbir konunda sana hak vermedim doğru
ama şu adamların kadın parasına düşkünlüğüne sinir oluyorum

sende takmayacaksın.. kıyafetini alacaksın
k.bakmasın..
sigara muhabbetinde o haklı ama çok büyütmüştün
ondan kızıyordur karışma diye
sigara örneği verme de "arkadaşlarınla gezerek mutlu oluyorsun
bende alışveriş yaparak hayatım
bence takma bu kadar takılma" gibi konuşabilirsin

diğer hiçbir konunda sana hak vermedim doğru
ama şu adamların kadın parasına düşkünlüğüne sinir oluyorum

aklıma sigarayı çok içmesi geldi ve üstüne para isteyince söyleyiverdim çok içiyor çünkü.sigaray para buluyorsa evin giderlerinede bulsun borçla ev geçimi yürütüyor

kredi kartını evlendiğimiz ilk zaman bi kere istemiştim vermemişti bidahada tenezzül etmedim

bizde herkesin ayrı planı var.eşim kira fatura ev harcamaları..bende borçları hastane masraflarını..eşim bi kere bile para ver demez bende ona demem.borç bitince ben biriktircem..oda biraz israfçıdır ama ben elimde tutarım kesinlikle taviz vermem..

Arkadaşım,

Konu açmışsın, bütün cevaplarını ve sana cevap verenlerin yazdıklaırnı okudum ve anladığım tek şey bütün maaşını eşinin eline verdiğin...
Ne kadarlık evlisin, çocuğun var mı, ödediğiniz neyin kredisi, eşin sana para konularında nasıl cevaplar veriyor bunları yazarsan sorununu anlar, ona göre yardım edebiliriz belki. Yukarılarda bir arkadaş yazmıştı, kendinden bahsedersen yardımcı olabiliriz diye ama sanırım görmedin o mesajı. Diğerlerine cevap vermişsin ama o mesaja cevap vermemişsin ve bakıyorum, verdiğin cevaplar da sadece bir bilemedin iki cümle...:50:

bence kendısı gezıp tozup,eve gelınce de senın ağzına lafı tıkamak ıcın sureklı para sıkıntısını dıle getırıyor..

mecburen kredi ödüyoruz işte vermek zorunda oluyorum onuda ben ödüyorum

Eşinin maaşı nereye gidiyor takip ettin mi? Hem krediyi ödeyip hem ev masraflarını sen mi karşılıyorsun? O zaman durum vahim arkadaşım.
Eşin ekonomiden anlamadığı gibi sana yakınarak masraflarının üstünü örtüyor.

bu eşim beni hiçbir zaman anlamadı anlamayacak bıktım artık nefes alamıyorum. evlendiğimiz günden beri para sıkıntısı maaşımı veriyorum yetmiyor sürekli sıkıntı. daha üstelik ben suçlu oluyorum. para sıkıntısı olan insan sürekli arkadaşlarıyla bir yere gider mi para harcar mı onlarla

umarım kısa sürede aranızdaki problem düzelir , evlilik danışmanına gitmeyi düşündünüz mü ?

Krediyi ne kadar ödüyorsunuz evin geçimi gibi nerelere gidiyor oturun hesap kitap yapın bu ay şu kadar verelim şöyle diye geri kalan parayı paylaşın kişisel ihtiyaçlara geziyor mu eşiniz sizde gezin o zaman bende geleyim deyip gidin olmadı ayrı gitmek istediğinizi söyleyin gezmesi nedir insan arada arkadaşlarıyla da görüşmeyecek mi borcu var diye :26:

Hem karısının maaşını da alıp hem de para dırdırı yapan adamdan ne hayır gelir, bilemedim.

Eşinin maaşı nereye gidiyor takip ettin mi? Hem krediyi ödeyip hem ev masraflarını sen mi karşılıyorsun? O zaman durum vahim arkadaşım.
Eşin ekonomiden anlamadığı gibi sana yakınarak masraflarının üstünü örtüyor.

kira mutfak masrafı benzin faturaları ödüyor

Oyle bi yazmissin ki sanki esin maasini zevki icin harciyor sen de evi gecindiriyosun, senin maasindan kredi odenirken o da diger giderleri karsiliyor. Bu adamin herseyi bu kadar batmasin sana lutfen yaa kabul et artik o senin kocan.. Tabiki masraflari da paylasacaksiniz.

Back
X