- 28 Şubat 2013
- 469
- 255
- 53
- 42
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Merhaba arkadaslar
Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.
Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.
O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"
Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.
2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)
Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.
Kizlar cok sinirliyim sizce??
Kardesimi dolduracak olsam ben kardesimi arardim. Orda maksat gelin kiyaslama degil ben kotu bir hala olsam diger gelin beni ovmez aksine yerer cunku acik sozlu biridir.Bana sen de cok iyi niyetli gelmedin kardeşini bayağı doldurmuş gibisin ki gelinleri kıyaslamalar falan hoş değil herkesin huyu ayrı.
Baska yasanan seyler icin diger konuma ve guncellemeleri ve son yorumlara bakarsaniz anlarsiniz.Diğer kısımlara yorum yapmayacağım konu fazla büyümüş mutlaka başka şeyler yaşanmış ve etkili olmuştur ama konunun çıkış noktası çok saçma
Öyle diyince başınız göğe mi erdi, söylediğiniz hoş bişey değil anlamlı bişey değil mutlu eden bişey değil insanı şaşırtan ve geren bir cümle ..Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmiş..
Benim görümcem bana böyle bişey deseydi, hiç ciddiye almaz böyle bağırıp çağıracağıma ben mesafe koyardım, gelin kendini haklıyken haksız konuma düşürmüş.
Gelinden kasit sahisin kim oldugunu anlatmak. Sadece bu konu degilki istiyor ki ben herkese her lafi diyeyim ama kimsd bana birsey demesin. Yok oyle bir dunya nasil kendi insanlari kirabiliyorsa kirilmanin tadinida bilecek. Son doneme kadar onu hic kirmadim yersiz davranislarini ve patavatsiz sozlerini kardesimin hatrina cektim. Ama yeter artik cek cek bir yere kadar.ya bence bu kadınlara gelin gelin demeyi bırakmalısın çok itici... ikinizde abartmışsınız yani bu kadar basit bi mevzudn aile krizi çıkarmı yahu, pes diyorum... Ciddi bişey olsa ne yapacaksınız acaba çok merak ettim
Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Bence bunlar kardeşinize karşı iyi niyetle söylenmiş sozler değil.Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez"
Bence bu da gelinleri kıyaslamak.bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)
"İyi niyet"inizi bu şekilde bir ölçüye tabi tutmamalısınız.Kardesimi dolduracak olsam ben kardesimi arardim. Orda maksat gelin kiyaslama degil ben kotu bir hala olsam diger gelin beni ovmez aksine yerer cunku acik sozlu biridir.
zaten hep onun hatrina sustuk tepemize cikti. Kendisi buyuk kucuk demeden istedigi lafi der aman kardesim uzulmesin diye susardik biz sustukca bizi saf bunlar ne dersem cekecek sandi. Hayir biz de hakki hukuku bilen insanlariz ama iyi niyetimizi bu kadar suistimal etmeyecekti.Yani kardeşin zaten üzülüyor nolcak sanki sende yutsan sussan.
Ne kadar boş muhabbetler.
Bunun daha öncesi de var belli yani bu bi kerelik olay değil
Kardesim dertlesmek icin hep beni arar ve cocugun durumu icler acisi. Evet Allah yardimcisi olsun cunku onla bir omur gecirecek olan ben degilim kardesim. Telefon konusmasinda cocuk cok dertliydi ve artik pes ettim konusmuyorum karsisinda dedi. Ne deseydim? Sen de karsilik ver kavga edin mi?Kardeşinize hadi biz uzagız Allah yardımcın olsun diyerek neyi amaçladınız ? hadi sizin aranız kötü neden
karı koca arasını da bozmaya calısıyorsunuz ? ayrıca gelinleri kıyaslamak da hiç hoş değil. bir de diyorsunuz ki
geline ve yegene mesafe koyarım. hadi gelini anladık yegeni dışlamak neden? kardeşiniz sizden biri ama diğerleri
el di mi ? Kusura bakmayın ama tam bir görümcesiniz
Baska yasanan seyler icin diger konuma ve guncellemeleri ve son yorumlara bakarsaniz anlarsiniz.
Ayrica benim soyledigim seyde hakaret yok bir sey yok tepki verecek ne var bunu anlamadim. Kacirdiginiz nokta yegenimi babasi bile rahat sevemiyor. Kardesim de oyle zorba ya da cahil biri degil ki cocuga zarar vererek sevsin.
Gelinden kasit sahisin kim oldugunu anlatmak. Sadece bu konu degilki istiyor ki ben herkese her lafi diyeyim ama kimsd bana birsey demesin. Yok oyle bir dunya nasil kendi insanlari kirabiliyorsa kirilmanin tadinida bilecek. Son doneme kadar onu hic kirmadim yersiz davranislarini ve patavatsiz sozlerini kardesimin hatrina cektim. Ama yeter artik cek cek bir yere kadar.
Karışmazdım. Karışmamalısınız...zaten hep onun hatrina sustuk tepemize cikti. Kendisi buyuk kucuk demeden istedigi lafi der aman kardesim uzulmesin diye susardik biz sustukca bizi saf bunlar ne dersem cekecek sandi. Hayir biz de hakki hukuku bilen insanlariz ama iyi niyetimizi bu kadar suistimal etmeyecekti.
Zaten olay bir kerelik degil bir bize karsi degil herkese karsi kirici.
Kardesim dertlesmek icin hep beni arar ve cocugun durumu icler acisi. Evet Allah yardimcisi olsun cunku onla bir omur gecirecek olan ben degilim kardesim. Telefon konusmasinda cocuk cok dertliydi ve artik pes ettim konusmuyorum karsisinda dedi. Ne deseydim? Sen de karsilik ver kavga edin mi?
onceki konuma bir bakin isterseniz. Bugune kadar hep alttan alan bizdik. Ben kendinden buyuk olmama ragmen hic saygi gostermedi. Icinden geleni rahatca soyledi hep dedik ki susalim kotu olmasinlar.Uslubunuz ve olayları değerlendiren düşünceleriniz üzgünüm ki vasat altında ve itici ne yazık ki. Belki de bu yüzden yanlış anlaşılıyorsunuzdur niyetiniz kötü olmamasına rağmen.
Hiç iyi niyetli gelmediniz bana da üzgünüm. Aranıza mesafe koyun. Daha seviyeli ve uzak ilişkiler daha sağlıklı. En nihayetinde 'anası babası' değilsiniz. Yani çokta şey değil...
Benim soyledigimde hic bir kotu niyet yok gri bir suveter giydirmis sacini yana taramisti. Cocugun sifatina oyle birsey demedim giydirdigi kazakla alakaliydi. Valla mesafe koysa da isabet olur.Kadinlarin dünyadaki tek gorevi gelin olmak mi cidden surekli gelin lafi itici.
Ayrica oğluma kız gibi demeleri nasil sinirimizi bozacak bişeyse kizim olsa erkege benziyor demeleri de o kadar sinirimi bozardi yani hoş olmamis.
Gelin aslinda susup mesafe koymaliyken buyuterek konuyu haksiz duruma dusmus.
Bana da masum gelmediniz,maşallah yeğenime erkeği andırıyor cümlesi hoş olmamış.Etkiye tepki sonuçta siz bu tarz cümleler kurarsanız o da cevabını verir.
Anlaşamıyorsunuz mesafe koyun fazla görüşmeyin madem..
Bunu soylememde ki sebep eger yegenimi zorbaca sevseydim digeride tepki verirdi cunku acik sozludur o da."İyi niyet"inizi bu şekilde bir ölçüye tabi tutmamalısınız.
O "gelin" sizi övüyor diye iyi yeriyor diye kötü olmazsınız. Olaylar ile değerlendirin kendinizi. Zaten bir insan "mutlak iyi/ mutlak kötü" değildir.
Valla akrabalarimin benden hic sikayeti yok yedi kat yabancinin bile. Ben ki insan kiramayan biriyken beni bile bu hale getirsiyse sorun ben de degil. Soyle dusunun size herseyi soyleyen bir yakininiz var kalbiniz kirilirmi kirilmazmi demeden konusan ve sizi ciddi derece de inciten. Nereye kadar idare edersiniz?Allah asıl sizin akrabalarınızın yardımcısı olsun bence. Tavrınız sözleriniz üslubunuz hiç hoş değil. Ve esas "gelin" size mesafe koyarak isabet olanı yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?