YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

Yavrum burdan çok empati bekleme buranın görümce sevmeyen gelinleri birazdan seni paralar

Konuyu açan görümceyse gelin % 100 haklıdır. KK klasiğidir bu.
Kk'da şuanda "gelin"ler yoğunlukta. yaş ortalamamız 25-30. Elbette herkes kendi acılarından da süzerek yorum yapıyor fakat bir eşin ablasına karısını bu kadar çekiştirmesi ve konu sahibinin kardeşinin ailesi hakkında bu kadar aktif bir rolü olması normal mi

bende görümceyim normalde görümce diye konu sahibine torpil geçmem gerekir :) ama bu konuda karşı tarafı haklı buldum

sadece gelinler değil görümceler de objektif bakarsa konu sahibinin cidden hatalı olduğunu görürler.

Yavrum burdan çok empati bekleme buranın görümce sevmeyen gelinleri birazdan seni paralar

Aynı soruyu sizede sormak istiyorum;
Kk'da şuanda "gelin"ler yoğunlukta. yaş ortalamamız 25-30. Elbette herkes kendi acılarından da süzerek yorum yapıyor fakat bir eşin ablasına karısını bu kadar çekiştirmesi ve konu sahibinin kardeşinin ailesi hakkında bu kadar aktif bir rolü olması normal mi

Tabii ki normal değil ama konu sahibinin önceki konusunda da gelinin pek normal olmadığı aşikar. Kardeşinin eşi hakkında konuşması tabii ki sıkıntılı bir durum. Ama eşinin de görümcesine kızıp öfkesini eşinden çıkarması yanlış.

Ne var bunda bende halayım yiğenime ölürüm. Yiğenin saçlar uzayinca annesiyle çocuğa toka takarız kız gibi oldu der güleriz çocuğun erkekliği mı gitti iki yasında çocuk kimisi kızken Erkeğe benzer kimisi tersi . Takacak birşey yok kimse çocuğun bacak arasına laf etmedi sakin olsun gelininiz

Haklısın tepkide.Yoksa kız kardeşim misin?:))))Bizim de iki gelinimiz ve yeğenlerimiz var ,gelinlerin de tavrı aynı sizin ki gibi!Biri aşırı alıngan sorunlu,diğeri de kendiyle de herkesle de barışık.
Geçen gün kız kardeşim anlattı bu alıngan geline yeğenimin saçını kestirmişler,biraz erkeğe benzemiş demiş,vay efndim nasıl erkeğe benzer almış başına belayı.

Siz sevgili gelinler bütün gün kız kardeş yada ablanızla kocanızı çekiştiriyorsunuz da ablayla erkek kardeş dertlesince mı battı? Ki kadın sorunu çözmek için aramış doldurmak için değil

Kardesinize eşiyle ilgili "Allah yardimcin olsun " demeniz çok kötü,yanlis... Biri esinize sizin icin böyle dese ne hissederdiniz . Ailecek sevmeyebilirsiniz ama bu kadar yikici olmayin

Anne olunca çocuğunuzun kıza/erkeğe ısrarla benzetilmesinin gereksiz ve sinir bozucu olduğunu anlarsınız. Ben de şahsen oldukça inciniyorum, ısrarla "bunun neresi kız? ayyy aynı erkek çocuğu" tarzı konuşan insanlarla ilişkimi kesesim geliyor. "Babasına benziyor" tarzı bir şey değil bu. Yaptığınız hiç hoş değil. Bu terbiye edilme meselesi değil, sizin bir anneye karşı duyarlı olmanız. O kişinin hoşuna gitmiyorsa yapmayın kardeşim, gelin gelin diye ötekileştirdiğiniz kişi o çocuğun annesi ve üzerinde en çok söz sahibi kişi. Onun hoşuna gitmeyen bir şeyi "yaparım bana ne" demenizden iyi niyetli olmadığınız zaten anlaşılıyor.

Siz sevgili gelinler bütün gün kız kardeş yada ablanızla kocanızı çekiştiriyorsunuz da ablayla erkek kardeş dertlesince mı battı? Ki kadın sorunu çözmek için aramış doldurmak için değil
Sanırım bu taş banaydı

Elbette ön yargı yok mu. Var. İki aile üyelerine de anlatılmamalı ama şu da bir gerçek ki boşanmada "erkek ailesi" kaynaklı sorunların "kadın ailesi" kaynaklı sorunlara daha ağır bastığını görüyoruz üzülerek. "Kadın ailesinin" her zaman daha yapıcı olduğunu düşünüyorum.

Kardesinize eşiyle ilgili "Allah yardimcin olsun " demeniz çok kötü,yanlis... Biri esinize sizin icin böyle dese ne hissederdiniz . Ailecek sevmeyebilirsiniz ama bu kadar yikici olmayin
Kadın huysuzun teki ottan b.ktan sorun çıkartan takıntılının teki hak etmiş. Empati sıfır galiba buradaki gelinlerde kadınlar dert yanınca kocadan Allah sabır dersiniz gelinden yana sabır versin deyince tırt

Bence sizde pek iyi niyetli gibi durmuyorsunuz ? Madem gelinin nasıl biri oldguğunu bildiğinizi söylüyorsunuz huyunu biliyorsunuz neden öyle bir laf edip sonra kenara çekilip ben bişey demedim ki o bana neler söyledi moduna girip kardeşinizi dolduruyorsunuz ?
Allah yardımcın olsun falan uzaktayız biz demeler.İlla ki bir insan görümcesiyle eltisiyle anlaşamayınca kötü karakterli mi oluyor ?
İnsanın en hassas noktasıdır bence evladı.Ama o size bunları söylerek haklıyken haksız duruma düşmüş o ayrı.Birazda siz sebep olmuşsunuz.Canım afedersin yanlış ifade ettim galiba kusura bakma gel uzatmayalım inan niyetimi biliyorsun deyip yumuşatmak yerine bahane aramışsınız.Şimdi bunu da herkese anlatırsınız gidip annenize diğer gelininize bana neler söyledi vah vah vah tüh tüh tüh oysa ben ne iyi niyetliyim diye :) İyi niyetli olsanız kardeşinizle eşinin aman arası bozulmasın diye kardeşim beni yanlış anladı ama heralde bende o lafı demeseydim bilemedim ne gerek vardı alındı dıyıp gönlünü hoş edebilirdin.Lafı sokan sızsınız üstüne mesafe koyacam diyende sizsiniz.Şaşırtıcı

Görğmcelik kurumunun hakkını vermişsiniz. Neden kız çocuğunu erkeğe benzetip daha sonra da ben öyle sevdim diyorsunuz ki? Kardeşinizi de doldurmuşsunuz. Yazık.

O biraz biz kadınlardan kaynaklı görüyoruz burda kadınların çektiğini gaza gelip beni ezemezler diye abartıp böyle saçmalıklara yol açılabiliyor sanırım :)

Size sizin istediğiniz gibi cevap verilmeyince rahatsız oldunuz. kendi tarafınızdan bakıyosunuz konuya ben konunun içinde olmadığım için doğal olarak başka bi taftan bakıyorum. Fikirlerimiz uymuyo uymadığı gibi başka türlü eleştiriye de açık değilsiniz. O yüzden ben çıkıyorum bu konudan. Size iyi günler.

ıncır cekırdegı dlmaaz ama cok buyuk kavga olmus ne ayıp kcaman ınsanlarsınız ama sunu da sylemeden gecemıycem bende oyle her aklıma sylerım erkek gıbı olmussa gulerek erkekk olsaymıs da cok yakısıklı olurmus derım ben onın halasıyım bunda buyutecek kızacak bırsey yok galıba yazıda duygular tam aktarılamıyor ya ondan bu anlasmazlık

Siz bu tavrinizla yakın zamanda kardesinizi de kendinizden uzaklastiracaksiniz. Allah yardimcin olsun falan ne kadar basit, itici cümleler . Buyukseniz uzlastirici ,yapici olun. Yoksa gölge etme başka ihsan eylemez .

bu olaylar karışır da karışırrr böyle giderrr evet bu arada biraz siz abartıyorsunuz :)çok muhattap olmayın bence uzak durun gelinler de bir çoçukluk ve çirkeflik kokusu aldım cahillik demek istemem de toyluklarına verin siz sevıyenizle üstten yönetin durumu uymayın bence onlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…