myadesmom
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 14 Ekim 2014
- 6.987
- 7.290
- 198
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Gelin de sizin akrabanız değil mi neticede? Ya da yeğeniniz?Valla akrabalarimin benden hic sikayeti yok yedi kat yabancinin bile. Ben ki insan kiramayan biriyken beni bile bu hale getirsiyse sorun ben de degil. Soyle dusunun size herseyi soyleyen bir yakininiz var kalbiniz kirilirmi kirilmazmi demeden konusan ve sizi ciddi derece de inciten. Nereye kadar idare edersiniz?
Diğer kısımlara yorum yapmayacağım konu fazla büyümüş mutlaka başka şeyler yaşanmış ve etkili olmuştur ama konunun çıkış noktası çok saçma
Öyle diyince başınız göğe mi erdi, söylediğiniz hoş bişey değil anlamlı bişey değil mutlu eden bişey değil insanı şaşırtan ve geren bir cümle ..Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmiş..
Benim görümcem bana böyle bişey deseydi, hiç ciddiye almaz böyle bağırıp çağıracağıma ben mesafe koyardım, gelin kendini haklıyken haksız konuma düşürmüş.
Aslinda onceden mesafeli olunmasi gerekti. Iste idare edildi ama bir yere kadar bu da bardagi tasiran son damla oldu.Hanımefendi benim olaylara hakim olup size haklısınız demem hiç bişeyi değiştirmez, aa hayır hiç haklı değilsiniz demem de değiştirmez, "gelin" sizin gelin, yeğen sizin yeğen. Kardeşim rahat sevemiyor demişsiniz, sizin söylediğinizdede ben sevgi göremiyorum, sürekli birilerini kıyaslarmısınız böyle? Ayrıca madem yöntemimiz kıyaslamak, kardeşiniz baba siz "hala" sınız. Aynı kulvarda değilsiniz.
Tavrınız çok farklı geldi bana, belliki burda dert anlatamayacaksınız, bundan sonra mesafeli olmanız isabetli bir karar olur
Siz bir derdiniz oldugunda kimseyle dertlesmez misiniz? En basiti gelip burda dertlesiyoruz. Kardesim benim ketum oldugumu bilir. Anlattiklarini kimseye anlatmam ben de kalir.Karışmazdım. Karışmamalısınız...
Üzgünüm ama kardeşinizin de her olayı size bık bık anlatması, masumane bir ifade ile " dertleşmek için hep sizi araması" onun ne kadar basiretsiz olduğunu gösterir.
Olaylara birden çok anlam verip bir çok isim takabiliriz. Sizin ki dertleşmek değil. Kardeşinizle diyaloglarınızda da bariz görülüyor; bu dertleşmek değil..
Sizin de eşiniz aile meselelerinizi ablasına anlatsa, ablası "zaten kardeşime de böyle" tavrını hissettirse (eminim hissediyordur diyaloglar da malum tavırlı ve kırıcısınız) sizde eşinize ve ablasına tepkili olurdunuz. Kimse bu durumu "çok güzel bir halmiş gibi anlatmaz algılamaz"
Bunca kadın oturup şu olayı değerlendirince neredeyse büyük çoğunluğumuz sizin tavrınızı beğenmedik. Sizi kırıcı ve artniyetli bulduk. Oturun düşünün bi.
Bakin ben cocugun sekline bir laf etmedim. Benzese bile demem sonucta kiz cocuguoldugunu biliyoruz ve iyisiyle kotusuyle yegen benim yegenim. Uzerinde ki suveterden dolyi soyledim.Olay cok karismis büyümüs. Ama bazi insanlar cocuklari ile böyle seyleri duymakdan hoslanmiyor. Benimde ogluma diyenler oldu yüz hatlari cok yumusak kiza benziyor felan diye. Görüm emde demisti ne birsey söyleyip söylemedigimi bile hatirlamiyorum. Ama yengenizin huyunu suyunu zaten taniyorsunuz neden böyle birsey dedinizki alinacagini tahmin etmeliydiniz. Benim yigenimde kiz kepce kulaklari vardi bebekken kaslari böyle aralikli felan beyaz tenli kara sacli ona da diyordular ahh erkek masallah felan ablamda aliniyordu alinmasi normal cocugun üstünde pembe kiyafer var sonucta.
ayyy ne var bunda mesafe falan koyacak ya, kendi anneleriniz dese güler geçersiniz, görümce diyince kusur oluyor. benim görümcem dese, valla tosun gibi oldu çirkin der bende gülerdim. ne bu alınganlık ya, bebek bu yeri gelir erkeğe de benzer kıza da ben kendi yeğenlerime neler diyorum neler. birine obur derim, birine huysuz derim, birine tombul derim ne yengem ne ablam bozulmaz. iyice çıldırmış bu kadın milleti. gelinin nesi haklı eğer her şey konu sahibinin anlattığı gibiyse? kompleksli sorunlu geçimsiz bir şey belli yani
Aslinda onceden mesafeli olunmasi gerekti. Iste idare edildi ama bir yere kadar bu da bardagi tasiran son damla oldu.
Siz bir derdiniz oldugunda kimseyle dertlesmez misiniz? En basiti gelip burda dertlesiyoruz. Kardesim benim ketum oldugumu bilir. Anlattiklarini kimseye anlatmam ben de kalir.
Kardesim mulayim bir tip ve ezilmeye acik bir cocuk. Bu durumu kullanip bir sira kardesimi bosanma asamasina kadar getirdi. Cunku laf anlayan biri degil ben mudahil olmadim ama enistesi ve ablasi kardesimi hakli bulup kardeslerine kizmislar ve uyarida bulunmuslardi ondan sonra biraz toparladi ama huylu huyundan vazgecmiyor. Eger hakli olsa idi kendi cani kani kendine hatalisin der miydi?
Bakin ben cocugun sekline bir laf etmedim. Benzese bile demem sonucta kiz cocuguoldugunu biliyoruz ve iyisiyle kotusuyle yegen benim yegenim. Uzerinde ki suveterden dolyi soyledim.
Gelin de akrabam tabi ki. Ve tepemize yapmasina ragmen ne disladik ne baska birsey. Zaten o da buna alisti bakti biz cevap vermiyoruz bizi iyice salak sandi ve ne dersem bunlar cekecek diye yorumladi. Burda konu acarken gelin i sifat olarak kullaniyoruz ayrica gelin sifati kotu birsey degil ki.Gelin de sizin akrabanız değil mi neticede? Ya da yeğeniniz?
Evet benim de var çevremde böyle akrabalar. Eskiden üzülürdüm bi ton dert ederdim kendime. Baktım öyle olmuyo bi ben üzülüyorum ben de cevap vermeye başladım. Bu sefer de dinlemiyolar o zaman onlara kapadım kulaklarımı. Kendileri çalıp oynuyolar. Sinirimi oynatamam öyle insanlar için.
Böyle yapın madem siz de.
Ama gelin gelin gelin diyip de zaten başka bi aileden gelip sizin ailenize giren bi kadını daha fazla dışlamayın. Burada bize anlatırken bile olsa. Hoş durmuyo cümle itibariyle.
Ben buyutecek olsam kosa kosa kardesimi ben arardim. Kardesimi doldurmus ve Allah tan yazisma seklinde ispat var.kardeşinizle konuşma tarzınız bana kendi görümcemi hatırlattı. yaptığınız bana göre gelininizi kardeşinize kötülemek.
tartışmanın çıktığı konu bence çok gereksiz bende yeri gelince ablamın oğluna kız gibi derim veya eşarp takarız çocuğa bunlar şaka olan şeyler ama gelininiz kaldıramıyosa yapmayacaksınız ona bu tür şakalar. kardeşiniz aradığında da ablacım yapmamam gereken bi şaka yaptım xx de bozuldu ama büyütüleek bişey yok deseydiniz keşke
Gelin lafinin neresi itici? Bunca senelerdir kardes karisina gelin denmis.gelin dünya üzerindeki en itici laf sanırım.
1. gelin 2. gelin ne ya. o insanların gelinden önce bi ton vasfı var biliyosunuz değil mi? güya sizin geininiz oldu diye bi anda karakterlerinden mi vazgeçecekler? iyi olur kötü olur orasını bilemiycem ama her insanın belli karakteri olur. kimisi hmm ok der geçer kimisi o kadın gibi sert tepki verir. evet tepkisi abartı bence ama siz de çok masum değilsiniz.
Adimiz gorumce = cadi gelin hersey diyebilir ama gorumce hep yutmak zorundaayyy ne var bunda mesafe falan koyacak ya, kendi anneleriniz dese güler geçersiniz, görümce diyince kusur oluyor. benim görümcem dese, valla tosun gibi oldu çirkin der bende gülerdim. ne bu alınganlık ya, bebek bu yeri gelir erkeğe de benzer kıza da ben kendi yeğenlerime neler diyorum neler. birine obur derim, birine huysuz derim, birine tombul derim ne yengem ne ablam bozulmaz. iyice çıldırmış bu kadın milleti. gelinin nesi haklı eğer her şey konu sahibinin anlattığı gibiyse? kompleksli sorunlu geçimsiz bir şey belli yani
Gelin lafinin neresi itici? Bunca senelerdir kardes karisina gelin denmis.
TDK da bile evlenmek icin giyinmis suslenmis kadin yeni evlenmis kadin.
Aileye evlenme yolu ile giren kadin diye gecer
Ben de ayni zaman da gelinim de gercekten merak ettim.
Biz de asla boyle birsey olmaz aksine oglum olsun beyaz tenli olsun diye debelenen kendisiydi. Biz de her zaman hayirlisini istedik 1 degil 5 kizi da olsa basimizin ustunde yeri var.ailenızde kız erkek ayrımı varsa eger erkekler annenız yada babanız tarafından ayrı tutuluyorsa bu tepkisi çok normal ,
ama yok kızlar daha kıymetli derseniz gelinin kedni sorunu var demektir.
Eger evlilklerine mudahil olsaydim gelir gider karisirdim. Ama ne yaparlarsa yapsinlar karismam ailem bile karismaz. Kardesimi korumaya kalkip haraket etseydim cok farkli seyler olurdu. Kardesimin soyledikleri ben de kalir. Ne geline sen boyle yapmissin yapma derim ne de kimseye anlatirim. Mudahil olmak derdi dinleyipte geline iki de bir direktif vermektir.Hanımefendi niçin bu evliliğe bu kadar dahilsiniz? Kızcağızın iki kaynanası var sanki. "Kardeşim saf kullanılır" bir kv repliğidir. Bu cümle üzerinde tatmin ederler genelde. Benimde bir erkek kardeşim var. Onu üzen kızlar oldu. Hiç bilenmedim. Savunma yapmadım. İlişkisine dahil olmadım. Siz oluyorsunuz da ne oluyor? Nereye varabiliyorsunuz böyle?
Siz kardeşinizle tekrar söylüyorum: dertleşmiyorsunuz. Sadece siz "gelininizi" kardeşiniz " eşini" birbirinizle çekiştiriyorsunuz. Kalp kırmayı "dobralık" sanmak gibi birşey bu. Yanlış düşünüyorsunuz.
Acil şekilde "çekiştirme seansları" na son vermelisiniz. Ve bu aileden elinizi çekin lütfen. Kardeşinizi saf temiz diye her ortamda nasıl koruyamıyorsanız( iş) aile hayatında da koruyamazsınız (!)
Ne kadar kardeşi olursanız olun. Kardeşiniz eşi ve kızıyla bir aile. Sizin bu aileye tek söz söyleme hakkınız yok. "Erkek ve erkek ailesi bir kızı kendi ailesine dahil oluyor san"dığı için bu problemleri yaşıyoruz. Bu yüzden kv görümce sorunları bitmiyor. Oysa "gelininiz" sizin ailenize dahil olmadı kardeşinizle bir aile oldu. Eğer "gelininize" böyle hissettirir ve aranızda (kardeşiniz ile onun ailesi hakkında )güzel bir seviye koyabilirseniz ambiyane tabirle "ben dış kapının dış mandalıyım" diyebilirseniz bu sorunlar olmaz.
Kimseye anlatmanız gerekmiyor zaten siz kardeşinizle "çekiştirerek" yeteri kadar kötülük yapıyorsunuz.Biz de asla boyle birsey olmaz aksine oglum olsun beyaz tenli olsun diye debelenen kendisiydi. Biz de her zaman hayirlisini istedik 1 degil 5 kizi da olsa basimizin ustunde yeri var.
Eger evlilklerine mudahil olsaydim gelir gider karisirdim. Ama ne yaparlarsa yapsinlar karismam ailem bile karismaz. Kardesimi korumaya kalkip haraket etseydim cok farkli seyler olurdu. Kardesimin soyledikleri ben de kalir. Ne geline sen boyle yapmissin yapma derim ne de kimseye anlatirim. Mudahil olmak derdi dinleyipte geline iki de bir direktif vermektir.
Gecimli biri olsa sadece benimle veya bir kac ksi ile gecinemezdi. Ona gore herkes sorunlu bubyuzden kac kere isten kovuldu.ben bu konuda konu sahibinde hiç bir kusur bulamadım. ben hem görümceyim, hem kendi görümcem var, ne yengemle böyle alınganlık yapıp tersleme olur ne de görümcem benimle o şekilde konuşabilir.
çocuğa yaptıgı şakadan hoşlanmadıysa, "yaa abla olur mu öyle şey benim kızım çok güzel" diyip kapatabilirdi konuyu. bu savunanlar neden savunuyor anlamıyorum, ya bakın biri size hoşunuza gitmeyen bir şey söylediğinde, eşimin annesidir ablasıdır demeden laf yetiştirmek zorunda değilsiniz. nezaket denilen bir şey var, burada her gün okuduklarımdan sonra insanların bu konuda iyi yetiştirilmediğini düşünüyorum.
benim yengem bir ara kızını "çirkin aynı halası" diye seviyordu düşünün hem çocuga sürekli çirkin diyor hem de aynı halası diyor ve bunu üstüne basa basa 10 kere falan söylyordu, gülüyordum geçiyordum, bozuluyor muydum evet bozuluyordum ama ne yapayım abimin karısı hemen çen çen cevap mı vereyim? sen ne demek istiyorsun diye kavga mı edeyim? iş yerinde hoşlanmadığınız şeyleri duyunca hemen kavga mı ediyorsunuz insanlarla anlamıyorum ki?konu sahibi içiniz rahat olsun, gelininiz (ki buna bile bozulmuş bazıları, ismi gelindir çünkü burada kalkıp adını verecek hali yok) sorunlu geçimsiz bir tipe benziyor, her şey anlattığınız gibiyse siz de bir kusur yok. Allah kardeşinize sabır versin.
Hih iste ben de bunu diyorum. Iki farkli aile birlesti ben kendini degistirmeye calismadim hic ama kendi bunu yapti. Kendisi kapalidir ve beni alakadar etmez ama o bana askili giydigim bir gun "Ayy abla boyle giyme ben senin t-shirtli halini seviyorum" diyebiliyor. Ama ben kendinin tesetturune laf etmiyorum saygi duyuyorum. Ben hep o farkli aile birlesimi ve farklilik kavramini korudum ama o surekli bizi degistirme cabasinda. Herkes kendi gibi olmali cunku isin komik yani kendi gibi birine de hic tahammulu yok.e söyledim ya. anlamamışsınız benim dediğimi. sırf evlilik yolu ile sizin aileye girdi diye kadının kişiliğini değitşirmesini bekleyemezsiniz. belki kendisi son derece alıngan ve sert mizaçlı biri va sizin yaptığınız türden şakalaır kaldıramıyor? olamaz mı?
Hanimefendi hadi geline gorumcelik yaptim da o yegen kim?Niyetiniz iyi midir kötü müdür bilmiyorum ama kendinizi anlatma biçiminiz çok ham. Düşünmeden konuşmuşsunuz, önce bi durup düşünün benim bu dediğimin kime ne faydası var diye. "Gelin" kızını süslemiş beğenmiş sizinle paylaşmak istemiş demek ki bi yakınlık hissetmiş sizin de görümcelik yapacağınız tutmuş. Mesafr koymanız da pek umurlarında olmayacaktır kendinizi bu kadar önemli görmeyin
Neden kirici ve art niyetli buldu sorusu icin bir onceki konumu ve guncellemelere bir bakin isterseniz :) cunku eski tepesine bindigi ve bariz kullandigi gorumcesi artik yok ee cikari da kalmadi? O yapmayacakta kim yapacak?Kimseye anlatmanız gerekmiyor zaten siz kardeşinizle "çekiştirerek" yeteri kadar kötülük yapıyorsunuz.
Kavram kargaşası yaşıyorsunuz gerçekten. Müdahil olmak derdi dinleyip "geline" direktif vermek değil. O despotluk. Sizin bir tık üstünüz.
Ön yargılarınızı bırakın ve empati yapın. Ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Eğer başaramıyorsanızda "neden bu kadar kadın beni kırıcı ve artniyetli buldu" diye sorun. Belki anlayabilirsiniz öyle.
Hih iste ben de bunu diyorum. Iki farkli aile birlesti ben kendini degistirmeye calismadim hic ama kendi bunu yapti. Kendisi kapalidir ve beni alakadar etmez ama o bana askili giydigim bir gun "Ayy abla boyle giyme ben senin t-shirtli halini seviyorum" diyebiliyor. Ama ben kendinin tesetturune laf etmiyorum saygi duyuyorum. Ben hep o farkli aile birlesimi ve farklilik kavramini korudum ama o surekli bizi degistirme cabasinda. Herkes kendi gibi olmali cunku isin komik yani kendi gibi birine de hic tahammulu yok.
Saka kaldirmayan bir insan surekli kirici sakalar yapmaz degil mi? Ama o yapar baskasi kendine yapamaz. Hani anlarim naif bir kisiligi vardir incitmez ve incitilmek istemez ama kendisi agzina geleni konusur cevap verirsen suclusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?