Yine hamileyim :(

Ne demek aldırmak. Bu karar sizin değil. Yasak. Orada meşru bir can var. Kucaginizdaki sabiye bakıp da kabarmıyor mu merhametiniz.

Buraya konu açmakla hata ettin bence, aklın iyice karışacak :)

Hayat senin hayatın, yaşayacak olan sensin. Eşinle düşünün taşının. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim bebeğim beş buçuk aylık bende tabii hazır değilim ki Spıral falanda yok normal kendi imkanlarimizla korunuyoruz ama hamile kalsam aldırmam ne olursa olsun kucagindaki neyse karnindakide o

Ya burada günah, yapma, katil olma diyenleri de anlayamıyorum ben. Tamam iyi hoş, zevk uğruna korunmadan iş yapsa sonuçlarını düşünmese tamam bir derece hak verebilirim. Kadın korunmuş ve şu anda da ikinci bir bebeğe yetemeyeceğini düşünüyor. O çocuğu maddi manevi ihmal etmek (hatta mecburen iki çocuğu da ihmal etmek) daha büyük günah olmuyor mu sevgili hanımlar? Bu konu için uç bir örnek ama sokakta gördüğünüz, vah vah diye acıdığınız dilendirilen çocuklar, annesinin koynunda gecenin soğuğunda uyuyan bebekler var ya, heh işte onları anneleri her hamile kaldıkça doğurdu. O çocukları daha bebekken bile çalıştırınca, yeterince ilgi ve sevgi veremeyince, hadi en basitinden istediği bir oyuncağı, bir yiyeceği alamayınca o çocuğa daha yazık değil mi?

Konu sahibi, burada günahmış sevapmış sizin hayat koşullarınızı bilmeyen, yardımı dokunmayacak kişiler kafanızı karıştırmasın. Bakamayacaksanız daha kötü bir durum olur o çocuk için. Zamanında "Keşke doğmasaydım" diyen o kadar çok çocukla konuştum ki, insanın içi parçalanıyor.

senim bu yaşadığının aynısını iki sene önce yaşadım. Yani sana iki sene sonradan sesleniyorum.benim kızım 3 yaşındaydı o zaman fakat bebek için çok imkansız bir dönemdi.elim yılın 9 ayı seyir yapıyordu(denizci) ben ikinci üniversiteyi okuyordum, işim aşırı yoğun ve nöbetli,hamileliğim riskli geçiyor 8 ay wc dışında yataktan kalkamıyorum ve aşırı bulantım oluyor......neyse bende spiral taktırmıştım garanti olsun diye.bir de baktım hamileyim nasıl ağladığımı hatırlıyorum testi görünce.fakat doğurdum ve hergün neredeyse iyili doğurdum seni diyerek geçiriyorum.hepimize öok iyi geldi.maddi olarak bir de ücretsiz izindeyim ama yinede geçiniyoruz bi şekilde sıkıntısız.yani demem o ki içinde nokta kadar doğursam mı şüphen varsa aksini bir daha düşünme iki sene sonra sende benim gibi hergün şükredebilirsinUmarım herşey çok güzel olur...

Ay
Ay kıymayınnnnn lütfennnnn berwketiyle gelir yavru asgari ücretle kirada tek maaşla bi bebeğe bakıyoruz Rabbim sabrını veriyor..

Olmuyir canim.daha az ilgilenmek oldurmek kadar gunah olmuyor.nasil ayni kefeye koyarsin.ikiz ucuz olsa ne olcakti.1 den sornasini yine öldurun mu diycektiniz

Biri daha 5 aylık yahu doğur doğur diyorsunuz da hem pskolojik hem bedenen çökerdim sanırım...

Yasak, günah boyutu da bizi ilgilendirmez hanımlar lütfen konu sahibine vicdan yaptırmaya çalışmayın...

Karar eşi ile ikisinin kararı doğurur veya doğurmaz bizi ilgilendirmez ama aldırmak istediğinde günah, katilsin, cinayet işliyorsun gibi ithamlarda bulunmak ne kadar doğru? Aldırmak istemeyip doğurduğunda burada konuştuğunuz gibi gidip o çocuğa siz mi bakacaksınız??

Keyfi çocuk aldırmaya bende karşıyım fakat bu çok farklı, sanırım spiralin varlığına güvenerek rahat davrandınız keşke öyle olmasaydı veya en azından prezervatifle de korunmaya devam etseydiniz...

Malesef spiralle hamile kalan çok insan var. Spirale güvenipte rahat takılıyorlar oysa spiral sadece bir önlem...

Keşke diyorum ama bunun için çok geç, şimdi bundan sonra ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz...
Umarım sağlıklı bir karar alırsınız...

Olmuyir canim.daha az ilgilenmek oldurmek kadar gunah olmuyor.nasil ayni kefeye koyarsin.ikiz ucuz olsa ne olcakti.1 den sornasini yine öldurun mu diycektiniz
Şuna öldürmek deyip duruyorsunuz o daha bir embriyo. Kalbi bile oluşmamış.
Daha az ilgilenmek, topluma faydasız, mutsuz bir insan dünyaya getirmek çok mu hayırlı sizce???

Evet hanim efendi neden sasirdiniz devlet hastanelerinde yasak.ozel kliniklerde bi kilifini bulup yapiyor.yok intrautein ex. Yok missed abortus.yok intrauterin gelisim geriligi.megatif fka..kendm dogumhanede ebe oldugum icin biliyroum.suan sebepsiz kurtaj yasak normalde.ama cinayetin bile kilifi var malesef

Oğlum 7 aylıktı hamile kaldığımda. Ağladım zırladım ama aldırmayı düşünmedim çünkü ilerde zaten ikinci çocuğu düşünüyordum.

Bugün kızımın 5. Doğum günü ve ona her baktığımda iyi ki doğmuş diyorum. İyi ki olmuş benim dünya güzelim. Okuldan gelirken merdivenleri çıktığında heyecanlanıyorum yahu

Hakkınızda hayırlısı olsun. Ben sadece yaşadıklarımı yazdım gerisi size kalmış.

Şuna öldürmek deyip duruyorsunuz o daha bir embriyo. Kalbi bile oluşmamış.
Daha az ilgilenmek, topluma faydasız, mutsuz bir insan dünyaya getirmek çok mu hayırlı sizce???
Bu soylediginiz sizi tatmin ediyormu.o daha embriyoymus.sizde oyleydiniz.yani dokunmayinca insan oluyor dimi.size gore ozaman dogan bebekle 50 yasinda birini oldurmejte farkli.fiziksel buyuklukleri farkli diye

Bence ortak karar almaniz en guzeli. Bakamicagi halde cocuk doguran kadinlarinda, cocuklarinda psikilojisi bozuluyor,sonra psikopat sapkin sapik insanlarla doluyor dunya.Nasil bir insan bu kadar kotu oldu diyoruz ,iste ilgilenilmeyen kotu sartlarda yasayan cocuklar bu hale gelebiliyorlar..Evet her cocuk riskiyla dogar ama Ya sonra? Ayrica Ilk cocugunuza da sut veremiceksiniz anne sutu 1 yasa kadar cok onemli.

Bu soylediginiz sizi tatmin ediyormu.o daha embriyoymus.sizde oyleydiniz.yani dokunmayinca insan oluyor dimi.size gore ozaman dogan bebekle 50 yasinda birini oldurmejte farkli.fiziksel buyuklukleri farkli diye
Ne alaka ya? Birinin kalbi bile oluşmamış, insan bile değil şuan diyorum. Bebekle aynı şey mi? Nefes falan alabiliyor mu? Hisleri mi var? Ben de öyleydim ve aldırılmış olsam ruhumun ruhunun ruhu bile duymayacaktı.

Bende burada aldır yani , bebeğini öldür diyenlerini anlayamıyorum.
Sokak için doğuran var, kucak için doğuran var . 10 tane evladın olsa , sokak da dilendirirmisin ? Ticaret için çocuk doğuran kadınlar ile buradaki cinayet islemeyi düşünüyorum diyen arkadaşımızı , destekleyemezssin

Bebek aldırmak cinayetdir, bilim ve ilim olarak.
Dururmum yok, gücüm yok diye katil olamazssin. O zaman napcaksin, elinden geldiğince annelik yapacaksın , Allah zaten rizki da sabri da verir .. Allah akıl verdi hepimize , idrak etmek lütfuna kaldı .

Cizgi kopkoyu cikmis.embriyor 28 gunlukken bile dolasim basliyir.bukadari benim icin fazlasiyla kafi..kac haftalik oldugu bnm icin asla onemli deil ama 5 6 haftalik kalbi atyorda olabilir suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…