Bence kendinizi geri cekmelisiniz. Tavır yaparak degil elbette. Onsuz da hayatınıza devam ettiginizi göstererek. Yani siz bu konuları acmayın hic tartıştıktan sonra, bırakın o konusarak cözmeye çalışsın.
Sizi az mı aradı bu seyahat boyunca, tutun kendinizi hesap sormayın hiç. Eve geldiginde fırsat tanıyın ona kendine gelebilmesi için. Mesela benim babam da isten geldiginde en azından bi yarım saat kafayı toparlamaya çalışıyor. Üstünü degistirerek lavaboya girerek tepefonuylanoynayarak vs vs.. kafasını iş modundan çıkarıp ev haline spkmaya çalışıyor. Ve annem asla peşinde dolasmıyor babamın mesela. Babam kendine gelince o annemin pesinde peşinde oluyor sürekli annem nerdeyse o da oraya gidiyor.
Annem hep der, kadın kovalamycak asla erkek kovalycak diye. Gercekten de bizde durumlar böyle ve babam annemin pesinde fır dönüyor.
Siz de ona muhtaclığınızı hissettirmeyin. O aramadan aramayın. Gün icinde 1 kere mesaj atın mesela o da nerdesin ne yapıyorsun falan degil de kendine dikkat et'li bi mesaj olabilir. Ya da hic atmayın. Size sorarsa da ya isim vardı fırsat bulamadm aklımdan çıkmış diyin. Ama yarın da aynı sekilde davranın. O ararsa konusun.
Bu uzun bir süre alabilir, çünkü yerlesmis algıları kırmak zor olur. Sabretmelisiniz. Zaten gördünüz tartısarak her sey daha kötü bir hale geldi. Bundan sonra kendinizi geri cekme vakti. Ama dikkat edin suratınız asılmasın hiç. Bu bile onu sasırtacak, aa suratını asardı normalde niye asmadı ki simdi der. Artk ondan uzaklaştığınızı merkeze onu koymadığınızı anlar.
Kendinize bir òzel yasam yaratın. Mesela kitap okuyun birsürü. Ya da kült filmlerden her gün 1ini izleme kararı alın. Avm'lerde dolasın. Cilt bakım olayına girisin bol bol. Kendinize özen gösterin, ve bu arada eskisi kadar esinizin üstüne düşmeyin. Sizi cepte sanmasın. Ve bunları yaparken ona tavırlı bir sekilde degil de yine icten sıcak davranın ama biraz da umursamaz. Ne demek istedigimi anlamissinizdir.

Cok guzel aciklamissiniz tesekkurler.
aslinda ben cok pesinde kosuyorum sirf konusmamiz icin ariyorum yani kendimi geri cekmiyorum, bu kadar rahat olmam hata mi , icimden geldigi gibi davraniyorum ama bu kadin erkek iliskisine aykiri galiba.
anne baba orneginiz guzelmis, bizde genelde pesinde dolasan ilgi isteyen talepkar olan benim.
hele esim boyle uzaktayken hep bi konusmak istiyorum. dediginizi uygulayacagim soz. anneniz hakli, erkek kovalayacak kadin degil doganin dengesi bu sekilde aslinda.
mesela bu sabah konustuk azicik iste nasilsin ne var ne yok vs ofiste calisiyodu sonra otele dondu calismaya devam etti bende yaziyodum dediki askim yogunum baya isleri toparlamaya calisiyorum yarin sabah 6 da ucagim var (baska sehre geciyo) hemen bitreyim sonra yazarim sana .  bende tamam dedim neyse yazmadi ama.ben yazdim askim bitirdinmi islerini yazmadin sesin cikmadi diye cevap gelmedi gormedide. uyuyakaldi belki , belkide yazmadi uyudu.
ne bileyim ben olsam yazarim derim iyi geceler yatiyorum falan, o da normalde der ama suanda birazcik geri cekiyo kendini ben cok kovaladigim icin belki. bugunde o derse uyuyakalmisim falan filan, uzatmicam hic bisi demem. ve bundan sonra o gelene kadar da ben arayip mesaj atmam. sadece kalkinca gunaydin askim yazarim oyle gerisi o biraz kovalasin.
daha guzel olur boyle kesinlikle. algiyi kirmak cok zor, hem kendimi degistirmek hemde esim icin o kafasindaki cok konusan, cok soylenen, hep rapor isteyen kadini degistirmek zor. bana ara ara diyo iste rapor istiyomusum hep sorguya cekiyomusum onu uzaktan kumanda gibi yonetiyomusum hos degil sevmiyorum falan der.
kesinlikle surat falan yapmicam tabi bunlari yaparken, bide ben bunlari yapinca hemen bi degisim bekliyorum esimde eger olmazsa bundan da hemen moralim bozulabiliyo. kitap film olayini yapiyorum hep kafam dagiliyo o yokken.
o varken de evle ilgilenirim birlikte biseyler izleriz falan, rahat olmam lazim.
sizce esimde bir sorun var mi, yoksa kim olsa boyle mi olur , tamamen benim davranislarimdan mi kaynakli?