Yine Küsüştük

murde

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2019
167
14
18
42
Herkese merhaba nerden başlayacağımı bilmiyorum ama kendimi çok güçsüz ve mutsuz hissediyorum. Aynı evin içinde kapılar sürekli kapalı birbirimizin yüzünü dahi görmeden köşe kapmaca oynuyoruz resmen. Konu ise çok sudan bir sebep çocuklara kızarken bağrışıyolar diye banada kızmaya başladı hepinizi hizaya sokacağım gibilerinden ben de çocuğun yanında benle öyle konuşamazsın vs. ertesi gün gelip konuşur barışır gibi düşündüm 1 hafta olacak nerdeyse o da inada bindirdi hala küsüz. Onun ailesi yan apartmanda yalnız değil ben ise kendimi çok yalnız mutsuz güçsüz hissediyorum ama bir taraftan da kuyruğu dik tutmak adına hiç belli etmiyorum. Ben çalışıyorum devlet memuruyum işteyken bile aklımdan çıkmıyor eve gidip yine yalnız kalıcam ilgi sevgi göremicem değersiz hissettirileceğim için eş tarafından eve gitmek istemiyorum. Onun gelip benimle konuşmasını bekledim o inat ben inat. Barışken onla ne dediyse yaptım hiç tartışmaya sebep bile vermiyordum sakindik huzur veriyordum ona bu kadar kendimden ödün vermişken nasıl bu hala geldik anlamadım. Onu kendime çekmek aşık etmek istiyorum nasıl kızlar bi akıl verin. Bu küslük durumunu hiç umursamadan yaşamaya devam mı dik durduğumumu göstermeliyim. Ayağına gidipte konuşmaya çalışan taraf ben olmak istemiyorum.

Küs kalarak kendinize çekemezsiniz yalnız. Kendinizle çelişiyorsunuz niyetiniz küslüğü bitirmek ama ayağına gitmek istemiyorsunuz. Çift terapisi almayı denediniz mi? Hiçbir sorun tek taraflı olmaz. Anladığım kadarıyla çocuğun yanında bağıramazsın diye çocuğun yanında bağırmışsınız. Kendinizden bu kadar ödün vermeniz de doğru değil ama karşılıklı inatlaşarak da bir yere varamazsınız. Benim önerim çift terapisi almanız yönünde

Küslük durumları hep ailelerden kalma birsey. Karşı tarafı sevgiyi çekerek "cezalandırıyorlar" güya. Ailenin içine baksan çocuğu zaman ya anne yada baba aynı taktiği çocuklarda uyguluyordu. Eşinizle konuşmayı "ayağına gitmekten" cok, yetişkin birinin sorun çözme yoluna girmesi olarak görün. Madem esiniz küsmek istiyor tamam küsebilir. Ama bu onu ne haklı çıkartır nede sorunu çözer. Ha birseye mi kırıldı? O zaman söylesin ki, haklıysa insan özür dinleyebilsin. Ama onun orda söylediği sözler tek size değil, çocuklara karşı da saygısızca. Aslan terbiyesici mi zannediyor kendini

tabiki çocukları benim her şeyim onlar için gidiyorum ama mutluluk veren seni önemseyen ilgi sevgi vs durumları için gitmek istemiyor insan
Evlilikte gurur olmaz . Eve gitmek istemiyorum diyorsunuz ya çocuklar? Bencil annelerden bıktım artık

tabiki çocukları benim her şeyim onlar için gidiyorum ama mutluluk veren seni önemseyen ilgi sevgi vs durumları için gitmek istemiyor insan
O zaman 14 yaşında kız çocuğu gibi gurur naz yapmayın ben yıllarca didisen küsen annene baba arasında büyüdüm nasıl bir cehennem olduğunu bilemezsiniz o yüzden atın gururu bir yana eşinize akşam bir supriz yapın tatlı dille hislerinizi anlatın çünkü kuserek anlaşmak ( !) cocuklarınızın yöntemi siz anne babaların değil .. o cehenneme atarak çocuklarınızı evlatlarım herseyim derken samimi olmazsınız .. evladınız herseyse gurur yapmayınız mutlu olan mutluluk veren anne olmakla yukumlusunuz

Ailesinin yanına gönderin.
Seviyorsa geri döner, sevmiyorsa dönmez.

Eski konularınıza baktım.
Bence eşiniz sizden soğumuş.
O yüzden sürekli hakaret etmesi, küsmesi.
Bence önce neden soğuduğunu bulun. Başka kadın mı, evlilikten mi bıkmış, çocuklu hayat zor mu geldi?
Sonra uzman desteği almasını isteyin.
Olmazsa yani çözüme yanaşmazsa kendinizi daha fazla ezdirmeyin.

Bende esimde oyleydik kuser kuser gurur yapip koselerimize cekilirdik ama dusununce ne faydasi vardi ki?

Korkarak dusunerek sadece kendini yipratirsin ustune birde araya giren sogukluk..Yipranan bi evlilik.

Cocuklardi ev isiydi derken zaten birlikte gecirdiginiz vakit paylasim eskisi kadar cok olmuyor farkindayim ama siz hala ayni evi ayni hayati paylasan kari kocasiniz bunu unutmayin,unutturmayin.

Hosunuza gitmeyen bir durum oldugunda, ters dustugunuzde oturup sicagi sicagina,araya zaman sokmadan ama kesinlikle sakin bir uslupla,birbirinizi suclamayarak,bu durumu nasil cozebiliriz, ortak bir yol bulmaliyim gibisinden konusmalisiniz.

Bende bi iliski uzmanindan duymustum o konusurken yukselmeye calissa bile siz sakin bir ses tonuyla konusun ve cok zor biliyorum ama ne kadar ofkelide olsaniz yuzunuzde devamli bi gulumseme olsun gercekten ise yaradigini gorunce sasiracaksiniz.

Esim cabuk sinirlenir hosuna gitmeyen birsey istesem veya sevmedigim bi huyunu hareketini soylesem degil sorunu cozmek hemen sinirlenir bagirir cagirirdi konusturmazdi bile.

Ben bu taktikle artik istedigim herseyi yaptirabiliyorum sakince dinliyor artik konusuyoruz pamuk gibi oluyor

Bu küslükleri hayatımdan nasıl çıkarabilirim. Eşimle konuşsam bidaha küsmeyelim diye buna sinirlendiğimi bildiği için daha fazla üstüne gidebilir yani beni kızdırmak için yapabilir. Ya da küsmeleri iyice uzatsam bundan ders alıp bidaha yapmaz mı?

küsmek değil de konuşarak çözmeye çalışsanız. küsünce elinize bir şey geçmez. eşlerin birbirini özellikle çocukların yanında asla ezmemesi lazım. çocuğa direk ebeveynler rol model. çocuk; baba anneye bağırınca o da evliliğinde bağırabileceğini bilinç altına işler. bunu anlatın.

Hem bağırıyor uyarınca da küsüyor...
Aranızda ciddi prıblemler var..
Eşinin saygısı yok sana..
Direkt konussan da fayda etmez şimdi bu konuda

Meseleleri temelden çözmen lazım
Terapiste gidin

Evlilikte gurur olmaz . Eve gitmek istemiyorum diyorsunuz ya çocuklar? Bencil annelerden bıktım artık
Oyle bir olur ki...Adamin popo havada burnundan kil aldirmaz kivama gelince gurur ne onemli ogrenir insan.

Siz normal davranin madem yaptiginin yanlis oldugunu biliosunuz o zaman hgeldin ac misin?diye sorun kacmak uzatir.

Hizaya sokacağım? Patronla konusurken domatese donen erkekler evdeki eslerine hizaya sokmaktan bahsetmiyor mu....hizaya sokarımlı kurtlar vadisi replikleriyle konusmuyor mu, sorsan memati baş.

Sizde hayatınızın merkezine kocanızı koymayın, koymayın kı 24 saat bunu ve olayı dusunmeyın. Merkezde siz olun, cocuklarınız olsun.

Ne kadar güzel yazmışsın...
Benim de başımda narsist bi sevgili var..
Bana sürekli ceza kesen konumda, hata yaptın mı yandın biranda düşmana dönenmerhametsiz biri..
Ama patronuyla konusurken duydum gıkını cıkartamıyordu

Bunlar oyle oluyor genelde. Sosyal hayatta ne kadar savunamıyor kendılerını korkuyorlar evde o kadar aslanlar.
Kuzeyle guneyın ne tarafta oldugunu bilmezler, hizaya sokmaktan bahsederler.

Bu arada sen cok tatlı bir kadınsın yorumlarını goruyorum senın.
Bence o narsıste en guzel zamanlarını harcama. Oyle bi terket kı, narsıstlıge tövbe edip normallesın.
Sanki nımette yokluğuyla ceza verecek.
En nihayetinde bir oksijen degıl.

Oyle bir olur ki...Adamin popo havada burnundan kil aldirmaz kivama gelince gurur ne onemli ogrenir insan.
İyi o zaman ileride çocuklarımıza ben sizin için ne cefalar çektim saçımı süpürge ettim masalları anlatmazsiniz o kadar gururlu annelersek.. o ev cehennem oluyor o yavrulara bizim iki saçma tribimize çocukluk çağından çıkamamış kususmelerimize anca duygu sömürüsü yaparız işte yaşlanınca ben yavruma neler ettim de sevemiyor beni bir türlü diye

Teşekkür ederim canım :) senin yorumların da nokta atışı

Konu sahibi kusura bakmazsa cvp vermek istiyorum sana aslında konuyla da ilgisiz sayılmaz...Aynen öyle kültürsüz oluyorlar...Gazete okumadığını düşünüyorum hiç mesela...Ben gündemden konu açınca çok biliyormuş gibi havalara giriyor ama konuşunca da aslında gündemdem bihaber olduğu ortaya çıkıyor...Artı bi güncel olaydan bahsedecekse de kırkyılda bir mesela benim de haberim yoksa istisnasız ilk lafı şu oluyor: duymamışsın belli hiç gazete falan okumuyorsun sanırım...

Kendi yaptıgının aynısı bi davranışı yap, ceza kesiyor insana demediğini bırakmıyor, ne iğneli laflar aman yarabbi sanki adam öldürmüşüm ya da dünyanın en kötü şeyini ona yapmışım gibi...E sen aynısını yaptın bu kadar abartmadım deyince de bıktım sidik yarışından diyor...Normal değil gerçekten ve ne kadar güzel konuşursan konuş, senin bir hatanı yakalamışsa tamam hayatım bidaha yapma olur mu deyip geçmek varken günlerce ceza kesilir günlerce soğukluk küslük ve kötü davranma...resmen itin götüne sokar seni...

Normalleşmez ne yapsan normaleşecek bi tarafı yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…