- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.539
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Sizden böyle bir konu hiç beklemezdim. Günümüzde sanal alemdeki insanlara asla güvenilmeyeceğini sapık dolandırıcı hasta tipler çıkabilceğini herkez bilir çünkü o ortamdaki insanların genellikle iki yüzü olur. Bir boşluk anınıza geldiğini düşünüyorum yada şefkate ihtiyacınız vardı belkide. Dua edin yakalamışsınız işler daha da ileri gitmeden. Herkez aynı değildir bunu unutmayın ve zaten hayatınızın esas adamı geldiğinde siz gerçekten inanacak ve güveneceksiniz. Tavsiyem kendinizi kapatmayın
Çok umursuyorsun yahu. Geçmişte aldatilmis ve çooook çooook uzulmus biri olarak diyorum ki bu kadar üzerinde düşünüp, korkuya kapılmaman lazım.
Çok fena aldatilmistim ben ama öyle böyle değil.1 hafta aç gezdim yataklardaa Ağlıyorum annem babam zor avuttu filan daha 17 yaşlarindaydim. bak suan gülerek yazıyorum. Ama o olaya takılıp vay nasıl güvenilir artık erkeklere demedim. Toparlandım, unuttum yeni insanlar tanıdım, flortlestim...
Kimisi mal çıktı, kimisi yalancı ama önemli değildi yine de Kimseye on yargıyla yaklaşmadim. Sal biraz bi de başlar da çok bağlanma hersey daha kolay oluyor emin ol. Ben daha sonra da yine aldatildim ama bidaha kimse için o kadar uzulmedim mesela :) Çünkü geçmeyen bişey yok.
tutunacak dal arıyoruz o yuzden bu odunlara sarılıyoruz
bi kac konuda da denk geldim seni kendime cok benzetiyorum, bir de ikizler dengesiz aldatir diyorlar halbuki görmediğimiz adama bile bağlanabiliyoruz.
sen o kisiden etkilendiğin için onun sana olan samimi yaklaşımını yanlis degerlendirmis de olabilirsin. nasil ki biz de bazen yanlis anlaşılabiliyoruz. herkesi kendimiz gibi sanıyoruz. kendimizin tek ilgilendiği kisi o oluyor, butun ilgimizi alakamızi ona odakliyoruz, siradan bir sözünü ciddiye alip onca anlam yüklüyoruz. halbuki onun konuştuğu diger kızlardan herhangi biri olduğumuzu unutuyoruz. özellikle sanal alemde bu sahtelik diz boyu. hani bi espiriye cevap olarak gozlerinden yaslar çıkan emoji gönderirken yuzunde bir mimik dahi kıpırdamama durumu var ya onun gibi, alışkanlıktan suregelen bir tavir. en ufak heyecan duymadan robot gibi herkese karşı gosterilen samimiyetsiz bir samimiyet. ozetle bazi insanları fazla ciddiye alıyoruz.
simdi bisey dersem caniniz aciyacak seni yanindakiler boyle uzmusken nettekilere neden guvenirsin sanal ortam sana insanlar iste. bence hayatindan cikarmak cok munkun bir delete bakar. biraz karisik yazdim ama ama sanalida gercegide ayni be canim erkeklere guven olmaz insan yataginda uyudugu kocasina bile guvenmemeli. sendeki sorun hemen o guvenimi kazandi deyip baglaniyorsun. seni uzeni sende uz. bu dunyda senden degerli kimse yokarkadaşlar selam.
2 sene önce uzun yıllar süren ilişkim evli bi kadınla (hep şüphelendiğim ama evli olduğu için kendimi paranoyak sandığım) bir şekilde bitti. tahmin edersiniz ki dünyam allak bullak oldu kendimi zar zor toparladım unuttum onu lakin içimde erkeklere karşı bir korku ve güvensizlik kaldı. benle görüşmek isteyenlere hep ket vurdum bi sebepten güvenememe sebep oldular çünkü.
neyse bu arada bir forum sitesinde öylesine takılıyordum orada yazdıklarını beğendiğim insanlar vardı uzun yıllardır bu vasıta ile içlerinden biri ile sohbetim daha da arttı arttı ve biz aylardır her gün sabah akşam haberleşen konuşan bir duruma geldik. aslında ben ilişki istemiyorum şu an kariyerime odaklanmaya çalışıyorum. o da farklı bir şehirde ve hiç görüşmedik sanırım ilgisi ve şefkati hoşuma gitti böyle ne olduğumuzu anlamadığım bir ilişkimsi(?) muhabbetimiz oldu. ben tabi son 2 senedir aşırı yalnızım moralim de bir düzelip bir bozuluyor sanırım ona çok fazla bağlandım baya fazla şekilde. aramızda sevgi sözcüklerimsi şeyler geçiyor ama bunun ilişki olmadığının da ayırdındaydık sonuçta ikimiz de. ama şu an bakınca belki yeni ilişkilerden uzak durmamın sebebi oydu belki diyorum. onun hayatına birilerinin girdiğini tahmin ediyordum ancak gün içinde neler yaptığını genel olarak biliyordum yani tabi ki bana bi kadınla görüştüm demezdi ama ben birisi olursa haberim olur sanıyordum çünkü iletişimimiz iyiydi.
bu arada zor günlerimde yanımda oldu bana yol gösterdi aslında hani dar anımda arayıp fikir aldığım bi insan haline geldi dolayısıyla benim için baya vazgeçilmez oldu.
amma velakin aynı forumda geçen gün tesadüfen başka bir hesaba denk geldim ki, biraz kurcaladıkça her yazdığı onun dilinden çıkmış gibiydi. tek farkla çok fazla cinsellik hakkında yazıyordu ve o siteden görüşüp seviştiği kadınlar olduğunu ima eden mesajları vardı. (yeni mesajlardı bunlar) açık açık ona sordum ve bana o hesabın ona ait olmadığını insan insana benzer şeklinde şeyler söyledi. daha önce o siteden buluştukların var mı gibisinden sorduğumda en çok muhabbeti olanın ben olduğumu söylemişti mesela ve ben de yemiştim bunu.
ancak az önce fark ettim ki oynadığımız bir oyundaki oyuncu numarası ile o hesapta verilmiş oyuncu numarası aynı. tahmin edersiniz ki beynimden vurulmuşa döndüm. zaten erkeklere güvenemezken böyle hani farkında olmadan iletişimimin arttığı bi insanın da bana yalanlar söylemesine daha önceki erkekler gibi olmasına gerçekten şok oldum.
mideme yumruk yemiş gibiyim. ben neden böyle hissediyorum? hayatımda hiç görmediğim yüzyüze tanışmadığım birine nasıl bu kadar bağlandım? neden sürekli senaryolar değişse de sonucum aynı oluyor yani. madem böyle bişeyler yaşıyor neden benle muhabbetini bitirmiyor da arkamdan iş yapıyor. yani bana nasıl böyle sevgi dolu sevecen yaklaşabiliyor.
ya ben kötüyüm ya. yeter gerçekten canım yanmasın artık
sanırım en çok kendime kızıyorum neden bu kadar bağlandım diye. ve resmen ona sadık kalıyormuşçasına başka erkekleri istememişim sanki belki bi sebebi de oydu. gerçekten bu kadar üzülmem ve mideme yumruk yemiş gibi hissetmem neden?
ya ben bana saf biri değilim(dim) neden her seferinde kendimi aptal gibi hissediyorum? neden bu kadar safım? niye duygusuz olamıyorum..
Sanal işte
Adam hiç doğru söylemedi belki de
Bir de anlattıklarınız da ilişkimsi değil
Arkadaş olmuşsunuz gibi
Benim erkek arkadaşım varken tanıştığım bir erkek vardı hiçbir şekilde sevgili olmayı düşünmedik ama çok iyi arkadaş olduk
Evlendim çocuğum oldu o hala arkadaşım kaldı
Bu nedenle ben her iyi anlaşanım sevgili olacağını düşünmeye de anlam veremiyorum
Ayrıca Adam yattığı kalktığı kadını size neden söylesin sizinle yazıştığı hesap aklı başında bölümü diğeri farklı bir karakter bölümü zira sanalın özelliği bu
Aldatılma vs yok zira ilişki yok herşey sanal
simdi bisey dersem caniniz aciyacak seni yanindakiler boyle uzmusken nettekilere neden guvenirsin sanal ortam sana insanlar iste. bence hayatindan cikarmak cok munkun bir delete bakar. biraz karisik yazdim ama ama sanalida gercegide ayni be canim erkeklere guven olmaz insan yataginda uyudugu kocasina bile guvenmemeli. sendeki sorun hemen o guvenimi kazandi deyip baglaniyorsun. seni uzeni sende uz. bu dunyda senden degerli kimse yok
Yanlış insanlar kötü tecrübeler.. fakat sizde fark ettiğim çok hayatınızın merkezine koyuyorsunuz. Sanaldan bile olsa.. Gerek sevgili gerek eş gerek dost.. Kimi hayatınızın merkezine koyarsanız değersizleştiriliyorsunuz. Umarım hep iyi insanlarla karşılaşırsınız :)
aynen canim kendinde. odun verme seveni ariyorum dersen bulamazsin zor 1 kere cikar karsina oda kadrrin olur zatenhemen bağlanmadım işte güya :) ama bağlanınca cılkını çıkarıyorum bu güvenilir insan diye kafamda bi düşündüm mi yandık.
seni üzeni sen de üz kısmına katılıyorum artık. daha önce yapmadım ama ilişkilerimde. şu an onun yaptığı gibi canım cicim yapıp ona kendimi dışarıya atıcam. eğer bi sevgilim olursa da ona biz arkadaşız ayağı çekerim.
Bence siz yaşadığınız kötü tecrübenin etkisiyle sanal birine tutulduğunuzu düşünüyorsunuz. Aslında amaç aynı şeyleri yaşamamak. Muhtemelen bir araya gelseniz aynı çekim kalmaz aranızda çünkü tanımıyorsunuz. Mesela çok sinirlendiğinde ne yapar, nelere kızar, neleri çok sever vs. sizin kendinize göre karakterini yorumladığınız biri o. Vakti zamanında çok sağlam bir ihanete uğramış biri olarak söylüyorum önünüze bakın insanlara şans verin ama sanal olanlara değil
Ama zaten adam da gerçek değilmiş ki. Sanal biri. Hayatınızda hiç olmamış.valla çok uzun yıllardır muhabbetim var ama son dönemde yakınlaştık. böyle çok uzun yıllar konuşup dost olduğum çok kişi oldu benim net üzerinden. bu hani 1 ayda tinderda tanışıp bu hale geldik gibi bi mesele değil.
dedim ya kendimi kapatmıştım e doğal olarak hayatımdaki kısıtlı sayıda iletişimde olduğum kişilerden biriydi. belki bundan dolayı oldu.
yoksa zaten benzer konularda ne yazdığımı bilirsiniz ben kimseye güvenmem kolay kolay. işte sorun da o sanırım ya. birine güvenene kadar yıllar geçiyor sonra hop güven kırıklığı.
bilmiyorum benim de saflığıma geldi. güya kendimi koruyordum hani şu an biriyle çıksan beni aldatsa abuk laflar etse üzülürüm diye bi sevgili yerine bi hayali koymuşum sanırım bi süreliğine de olsa.
aldatılmışım gibi hissetmemi çözemiyorum ama. yani en ufak bi mantıklı açıklaması yok tamamen benim zayıflığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?