- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Sory annen psikologmuş zaten
Sana daha cok yardımı dokunmalı aslında. Hani her dakika görüşebilicen bi durumdasın.Kendine hayrı olmayan psikolog :) Yok canım panik atak değil de daha çok anksiyete bozukluğu.
Sana daha cok yardımı dokunmalı aslında. Hani her dakika görüşebilicen bi durumdasın.
Gel kız ben sana psikologluk yapım. Dua et sende bana
bi kere herşeyi boşver. Aman isterki yansın herşey
Arsız olcen arsız. En sevdigim insan tipidir
Merhaba canım.
Anladığım kadarıyla kendini iyi tanımışsın ve durumun ne zaman tehlikeli bir hal aldığını anlayabiliyorsun. Doktorla görüşmeyi erteleme bence ama doktorunla konuşurken yeniden ilaca başlamayı olabildiğince kabul etmeyeceğini söyle.
Onun dışında mutlaka başka şeylerle doldur kafanı. Hayatta çoğu şey korkmaya strese girmeye değmiyor. Şu an evliliğinde bir problem yoksa hele üzüldüğüne değmez.
Geçmişte yaşananları boşver artık başa gelen geldi, söylenenler söyledi. İlk boşanmanla da barış şu anki evliliğinle de. Her şey iyi olur en sonunda.
Eşinin bu hislerinden haberi var mı o ne düşünüyor? Sana bir yol çizmende yardımcı oluyor mu? Bence onun desteği de çok önemli. Birlikte gidebilirsiniz doktora. Aile terapisi değil tabii ki ama sana bir yardımcı olarak orada bulunabilir.
Neden yaşayasın ki aynı şeyleri yeniden?Perişan halde yazıyorum çünkü gerçekten sinirlerimin çok bozuk ve halsiz olduğumu hissedebiliyorum. Birazdan kayınvalidem uğrayacak her pazar dönüşü mutlaka uğrar ve bıgün bir işi çıksın diye dua ediyorum. Ağzımı açacak halim yok. Ve ben iki sene önce yaşadıklarımı yeniden yaşamaktan çok korkuyorum.
Evlenirken pek çok konu açmıştım sancılı bir dönem oldu, babamla sorunlar vardı, ailede çok dedikodu yapıldı ve annem sağolsun hepsini bana taşıdı hem de daha balayımda! Bütün bunlar harici eşimi çok sevsem ve güvensem de ikinci evlilik stresi ve korkusunu içten içe yaşadım. Ve bunların sonucunda bozuldum. Evet tam anlamıyla bozuldum. Bir eşya nasıl işlevini yerine getiremezse öyle ! Sürekli sinir bozukluğu, ağlamak hissi, en ufak sesten irkilme, korkma, geceleri korkma, insanlarla iletişimde problemler, aşırı agresyon. Bu şekilde evlendim ben ve artık dayanamayacak boyuta ulaştığımda ( akıl hastanesine yatmak istiyordum ) doktora gittim. Geciktirdim doktoru farkındayım ama hep böyle olmaz mı ? Her neyse ilaç kullandım %100 iyileştim eski viv oldum. İlacı bir sene kullandıktan sonra bıraktım geçen 29 Ekim' de.
Ve bir kaç gündür yine sinirlerim çok bozuk. Doktor bu korkuların mevcut korkularımın şekil değiştirmesi olduğunu söylemişti. Yani örneğin ikinci boşanma korkusundan kaçıyorum o düşünceyi evde büyü var korkusuna dönüştürüyorum gibi.
Bu arada annem de psikolog, boşluktan kaynaklandığını söylüyor kendine uğraşlar bul, spor yap diyor. İlaca başlama hemen diyor.
Dediğim gibi bir kaç gündür kötüyüm sanki dünya başıma yıkılmış. Bayramda tatile çıkacağız Kaş, Datça, Bodrum gezeceğiz. Ona konsantre olayım diyet, spor yapayım diyorum ama yine kötüleşmeye başladım.
Umarım bu kez kalıcı olmaz dolunaya falan bağlı bir şeydir. Gerçekten aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.
başkalarının her dedigini cok önemsemezsen (annen bile olsa ) hayatın daha kolya gider. kim ne derse dedin ya dedikodu yapan poposunu yesin de gec.Bu arada dün Atarax ile uyudum. Sağolsun arkadaşların burada açtığı cinli, gardroplu konu ödümü patlattı. Sanki korkmak için bekliyordum. Gece uyudum güzelce sonuçta. Ama arkadaşlara bir güzel de sövdüm.
Mümkün mertebe ilaç kullanmamdan yana, "sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelebilirsin" diyor ve üzülüyor haliyle. Mesela dün kedimiz her zamanki gibi hasır koltuğu kemiriyordu eşim " oğlum yapma" diye bağırdı ve aynı şekilde ben de ona bağırdım şaşırdı. Çünkü ani ses yükselmeleri korkutuyor beni, yine.... Yüksek sese gelemiyorum.
Doktorlar ilaç veriyor evet ama annem de bir doktor olmasına karşın ben iyi bir psikolog bulmanın çok zor olduğunu biliyorum. İyi doktorları tenzih ederim ama gittiğim doktorlarda öyle komik tepkiler aldım ki hani kötüyüm evet ama doktor ne yapacak ki bana diyorum bir yerden sonra.
Bence bol bol kitap okuyun. Komik bir tavsiye ama insanın ruhundaki eksiklikleri bulup dolduruyor gibi. Eşinle filmler seyredin öyle gergin yorucu şeyler olmasın ama boş recep ivedik filmi de olmasın. Sanat ile ilgilenin. Kafanız bunlarla dolu olsun. Ben çok faydasını gördüm.
Çünkü anladığım kadarı ile eşinizle iletişiminiz iyi şu anda. Yaşanılanlar geride kalmış. Maalesef birçok evlilik böyle başlıyor ama aşılamayan şeyler olmuyor bunlar.
Yanlış anlama ama annene çok şaşırdım.
Neden dedikodular sana taşıdı ki?
En sinir olduğum.
Annem eski nişanlımı hiçç sevemedi ama ne ona ne anneme birbirleri hakkında laf ettirmedim.
Bana bir şey anlatmayın dedim.İkisine de.
Sen çok akıllı ve güçlü bir kadınsın.
Bunların üstesinden gelebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?