Gözünüz aydın çok sevindim
Doktorların olumsuz ihtimalleri söylemesiyle ilgili de benim deneyimimi anlatayım size. Ben de geçen yıl bu zamanlar hamile olduğumu reglden 3-4 gün önce feci bir kasık sancısıyla acile gittiğimde beta 260’la öğrendim. Hemen ertesi gün gittim kadın doğuma, gebelik kisti vardı kese yoktu henüz. Doktorum haftaya gel, keseyi görmemiz gerek dedi. Beni de uyarmadı. Benim etrafımda da hamilelik geçiren yakın arkadaşım, akrabam vs yoktu. Ben o sevinçle tabii ailemle paylaştım durumu. Birkaç arkadaşıma da söyledim. Bir sonraki hafta keseyi gördük. Ondan da sonraki hafta bebeği gördük. Kalp atışını ise hiç duyamadık. Belki olmuştur ama biz yakalayamadık, durdu kalbi. Bilmiyoruz. Benim aklımın ucundan bile geçmemişti düşük gibi bir ihtimal. O kadar büyük yıkıldım ki. Kendimi buna hazırlama şansım olmadı hiç. Cehalet mi dersiniz, tecrübesizlik mi… Şu an tekrar hamileyim, yarın doktor randevum var kese görünmesi gerekiyor, eşimden başka hiçkimse bilmiyor hamileliği. Kendim bile fazla sevinmemeye gayret ediyorum. Geçen yıl yaşadıklarımı tekrar yaşarsam diye sağlam durmaya çalışıyorum. Doktorunuz sizin keyfinizi kaçırmak için yapmıyor bunu. Her şeye hazırlıklı olmanız için yapıyor. Keşke benimki de daha net ifade etseydi kayıp yaşanabileceğini. Ben gebeliğimin sağlıksız olduğunu öğrendikten sonra 10 gün bekledim her ihtimale karşı ama kese bozulmaya başlayınca kürtaj oldum mecburen. Size o acıyı, şaşkınlığı kelimelerle anlatmam imkansız. Tabii bu herkesin başına gelecek diye bir şey yok ama ilk hamileliklerin üçte biri bu şekilde sonlanıyormuş. Bu bilginin de ışığında allahın takdiri diyip sakin kalarak devam etmek lazım sürece. Siz yine sevincinizi yaşayın tabii ki ama bunlar da hayatın gerçekleri. Her şey gönlünüzce olur sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah