• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yitip giden hayallerim ve bebeğim.. Özlüyorum.

Düşük veya kürtaj yaşamadım çok şükür. Ama yaşasaydım senden farkım olmazdı yıkılırdım biliyorum. Bi tanıdığım var yıllar önce eşi ölmeden 3. Bebeklerini aldırmışlar. Eşi de ölünce çok pişman olmuş ve hala der rüyamda tepside kanlı bi bebeği önüme veriyolar diye. Korkunç bişey.
Kendini üzme senin elinde olan bişey değildi. Doğsaydı sağlığında bi problem olabilirdi. Tamam sen ona bakardın ama görüyoruz ne acı çeken bebekler çocuklar var. Rabbim dermansız dert vermesin. Sana bişey olsa kim bakardı ne yapardı.
Bi akrabamın oğlu düşerek iş kazasında bitkisel hayata girdi aylar sonra çıktı ama yatağa mahkum. Hiçbir şekilde kıpırdamıyo konuşmuyo. Annesi babası ablası eniştesi çok iyi bakıyo 10yıldan fazla süredir. Ama ne kadar iyi bakılırsa bakılsın bi bakışı var ölmek ister gibi. Annesi de diyo o bitkisel hayattan yeterki çıksın diye dua ederken hata etmişim, insan evladım ölsün dermi ben diyorum hergün gözümün önünde acı çekiyo ben bakarım evladıma ama onun çektiği acılara ne bi ilaç fayda ediyo ne bişey nasıl dayansın yavrum diye çok ağlar.

Evladın için hayırlısı buymuş demekki üzülme Rabbim en iyisini bilir de güçlü ol.
Aynen öyle. Herşeyin hayırlısını dilemek lazım. Belki bebeğim hasta olacaktı babasından dolayı ya da genetik bi rahatsızlığı olacaktı hergün defalarca ölecekti. Ben geleceği bilmediğim için bazen iyiki diyorum rabbimden hayırlısını istemişim,hayırlısı buymuş ki böyle olmuş. Allah bizim kötülüğümüzü istemez ki.

Yaşadıgın acı çok zor allah sana güc kuvvet versin inşallah.Bence ileride bebegin olur bunu takma kafana cogu kadınin ilk bebegi boyle olabiliyor sonrakiler saglikli oluyor ayrıca bebeginin durumu babasından kaynaklidir diye düsunuyorum ayrıca allah bi aci yaşattı ama eger dogsaydı babasndan kaynaklı belki bagimli dogucaktı sen bu acıyı hergün yaşıcaktın hergün ölüp ölüp dirilicektn.Bebegin acı çekıcekti.allahım acını dindirsn bir daha yaşatmasın
Amin canım inşallah. Yaşıma veriyorum. Küçüğüm bu acıyı kaldırabilecek olgunlukta değildim. Yavaş yavaş alışıyorum. Rabbim sana da güzel evlatlar versin inşallah.

Normalde uyeligim vardi ama giris yapmaya usendigim ucin disardan okurdum siz boyle yazinca icime isledi...
O bebeğe Allah im rahmet etmiste yanina almis diyorum en basta...
Bende 1 düşük yaptım ona o kdar cok alismistim ki hergün onunla uyumak uyanmakla cok mutlu oluyodum acaba ruya mi diyodum cok gecmeden kalbi atmadigi ogrenildi kuretaj yapildi.. cok uzuldum bir daha bebegim olmayacak sandim her gun agladim mutsuzdum gecer diyemiycem cunku ben 5 ay sonra tekrar hamile kaldim..
O 5 ay dua ettim hayirli zamanda bi evledim olsun diye hamile kalmisim...
Herkesin acisi farklidir belki bu zaman kadar unuturdum.bilmiyorun ama o 5 ay hergun agladim nerdeyse... simdi bi evladim var aklima gelmiyor pek sadece dogursaydim su yasta olacakti diyorum sonra geçiyor. .
Ben ilk bebegimi erkek hissediyordum hislerime guvenmem ama ikinci bebegimde kiz hissediyodum ve rüyamda da görmüştüm kizim var şimdi..
Allah sizede verir bir evlat üzülmeyin ama bu evlilik dışı değilde annesinih babasinin bir arada oldugu guzel bir ortamda dünya ya getirin..
Ben evli olmama ragmen hamile kaldigimi öğrenince bi tuhaf olmustum istemiyo gibiydim sonra cok baglandim bence bu konuda kendinizi suclamayin bende dusuk yaptigimi buna baglamistim istemedigim icin dustu diye dusunuyordum hemen hemen herkes ayni seyi hissediyordur bence..
Aynen öyle canım. Allahın rahmeti üzerine oldu evladımı yanına aldı. Belki de onun için en hayırlıso buydu. Kopuk bi ailede kötü bir damga yiyeceğine şuan çok iyi bir yerde Allahımın yanında. Senin yaşadıklarını yaşıyorum bende. Ağlıyorum üzülüyorum bebeğim orda diyorum onun için iyi ama benim için üzücü bi durum diyorum ama işte. Gönül anlamıyor. Üzülüyorsun ister istemez. Ama senin çok güzel bi evladın olmuş allah bağışlasın. Yokluğunu görmezsin inşallah. Bende yazından çok etkilendim,bana benzer hikayelerin olduğunu bilmek içimi rahatlattı.

İlk bebegi asla unutmuyorsunuz, ama baska bir bebek sahibi oldugunuzda epey hafifliyor...

İlk hamile oldugumu duydugumda bende ayni seyi yasadim, beklemedigim hazir olmadigim bir zamanda hamile kalmistim agladim nerden cikti bu dedim, sonra fikre alistim ama kalbi durdugu icin bu kez ben onu kaybettim, yasadigim aci tarifsizdi, gunden gune azalir diye beklerken buyudukce buyumustu acisi icimde... ve ben de kiz oldugunu dusunuyordum, kisa bir sure sonra tekrar hamile kaldim ve su an bir oglum var, bir canliyi bu kadar nasil sevebildiginize sasirarak seviyorsunuz evladi o bambaska, ama ilk bebegim saniye aklimdan cikmiyor, yasasa su kadar olurdu simdi sunu yapiyor olurdu diye surekli dusunuyorum, ama bas etmesi cok daha kolay oluyor...

Nisanliniz zaten uygun bir baba profilinde degilmis, her ne kadar yalniz buyutmeyi goze alsaniz da onun da bir babasi olacagini unutmayin, bahsettiginiz sartlarda dunyaya gelmemis olmasi her ikiniz ixin de daha hayirli olmus gibi gorunuyor, kaldiki yasamla bagdasmiyor demissiniz muhtemelen kalitesiz sperm sebebiyle sagliksiz bir gebelikti, sizin durumunuzda yokluguna alisma evresi cok daha uzun surecektir, cunku anne olana kadar o aci asla gecmeyecek, anne olma sureniz ise bu sartlarda uzayacaktir, ama geciyor emin olun.
Allaha şükür vücutsal bir problemim çıkmadı,adetim yumurtlamam vs düzelmeye başladı. Ama evet stres hamileliği çok etkiliyor. Bende unutmaya hafifletmeye çalışıyorum. Bebekler seviyorum çocuklarla vakit geçiriyorum onlara hediyeler alıyorum. Ama işte bende aklımdan çıkaramıyorum siz gibi. Daha görmeden seviyoruz evlatlarımızı,daha görmeden kaygılanıyoruz strese giriyoruz onlar için. En iyilerini diliyoruz Allah'tan. Evlat çok başka. Pmu görmesemde kokusunu alamasamda karnımda benimle geçirdiği 2-3 haftayı ömrümdeki hiçbir zaman dilimine değişmem.

Acı yaristirimiyoruz değil mi? Madem öyle anlatayım ..

Ben bebeğimi dogurduktan sonra alıp eve gideceğimi düşünürken herkes o hastaneden çıkamayacağını biliyordu ,yüzüme acıyarak bakiyorlardi. O heyecanla anlayamıyordum . Sadece 3 gün kalabildi benimle .ben ne hayaller kurdum biliyor musun , yaşım 21 ,herşey toz pembe ..hastaneden çıktım gittim gece eşimle kıyafetlerini hazırladık şunu giyer bunu takar bilmem ne diye .eşim ağladı ,anlam veremedim ,sigara uzattı bana ,ona hic anlam veremedim .hamile kalmadan önce kullanıyordum fakat artık bebeğim vardı kullanmayacaktim. Neyse kutlamamiz son bir sigarayla olsun dedim .heyecandan uyuyamadık .yani ben öyle sanıyordum .eşim korkudan uyuyamıyorDu .yoğun bakımdaki bebeğimiz sabaha kadar zor dayanirmis, bunun haberini almış .kalktı hastaneye gitti .bebeğimızı yalnız bırakmak olmaz ,sen çok acı çekiyorsun ,yat dinlen sabaha güçlü uyanman gerek ,babası ona cok iyi bakacak diye çekti gitti .gözleri dolu doluydu ama heyecandandir dedim .o da küçücük daha 21 yasinda bir baba ..gitti gelmedi ..sabah geldi ,elindekine anlam veremedim .ondan önce tüm hazırlıklar yapılmış iki doktor odamın kapısının önünde bekliyor .hiç umrumda değil üstüme alınmıyorum çünkü birazdan bebeğim gelecek ..neyse bi baktım fermuarlı çanta gibi kefen gibi değişik birşey ..eşimin gömleği paramparça, gözlerinin beyazı kıpkırmızı ..o ne dedim biraz doğruldum ,bu arada bi on kişi beni zaptedemiyor, neremden yakalarlarsa iki iğne ,üçüncüye hazırlanıyorlar ,ameliyatliyim birde ..o an bağırdım ,beni onunla beraber gömmeyen kendi mezarını kazsin, bebeğimi bırakmam .bir getirdiler dünya güzeli ..hemen hazırladığım kıyafetleri giydirttim. Elbise gibi önü kapaklı birşey olduğundan zahmet olmadı bebişime. .sardım sarmaladim kollarimla ,iğneler etkisini gösterdi gözlerim kapanıyor ama daughter pes eder mi ,1 metre yakınıma kimseyi yanastirmadim. Gerisi çok uzun ..o günden sonra sigara kullanmaya devam ettim .aldılar tabi bebeğimi benden .biraz zor oldu ama becerdiler . Herkese herşeye küstüm ..çoğunun haberi yok ,hayata küstüm ,yalandan yaşıyordum. Sonra allah belamı verdi tabi ,sen kimsin dedi ,başka sevdiklerimi aldı ,en son da canımı babamı aldı ..

Öyle acı eşiği macı eşiği geçeceksin o işleri ..ben babamdan sonra aç geziyorum ama 18 kilo aldım .kullandığım ilaçlar serumlar bilmem neler derken iyice hayatım kaydı .. acı nedir ben çok iyi bilirim .öyle haybeden gazel okumuyorum . Ama bak yaşıyorum ,ölürüm diyordum ,ölmedim. Icimdekini kimse bilmez ,bilmek zorunda da değil .sen paylaş paylasmana birşey dediğim de yok .sadece aynı yerde debelenmene laf ediyorum .azıcık ileri goturemedin kendini ..Offf neyse boşver senin acı eşiğin var ben odunum takılma sen bana
:KK43: çok üzüldüm yaşadıklarınıza hamileyim ben de şu an ve korkuyorum çok.Rabbim şimdiki çocuklarınıza Ömür versin size bağışlasın inşallah.Acınızı tazelemek istemem cvp lamak istemezseniz bişey diyemem nedeni neydi :KK43: doktor ihlali Filsn mi

:KK43: çok üzüldüm yaşadıklarınıza hamileyim ben de şu an ve korkuyorum çok.Rabbim şimdiki çocuklarınıza Ömür versin size bağışlasın inşallah.Acınızı tazelemek istemem cvp lamak istemezseniz bişey diyemem nedeni neydi :KK43: doktor ihlali Filsn mi
Amin ,çok teşekkür ederim.
Hiç korkma benimki farklı birseydi , tabi ki doktor hatası da vardı .güvendiğin bir uzmanla ilerlersen sorun olmaz .ben hiç bilmediğim bir yerde hiç bilmediğim bir doktora güvenmek zorunda kalmıştım .anne ve bebek sagligi icin uzman tercihi gerçekten çok önemli .

Umarım bir daha aynı şeyi yaşamayız.. İlk çocuk çok başka..
Ilk cocuk baska degildir sen oyle hissediyosun bence.. birde tekrar anne olmak nasib olcak mi diye dusunuyosundur. Basin sagolsun.. belkide bebegin saglikliydi ama simdi bunlarada kafa yormanin bi anlami yok yazikki.. acini yasa toparlanmaya bak bi an once

Amin ,çok teşekkür ederim.
Hiç korkma benimki farklı birseydi , tabi ki doktor hatası da vardı .güvendiğin bir uzmanla ilerlersen sorun olmaz .ben hiç bilmediğim bir yerde hiç bilmediğim bir doktora güvenmek zorunda kalmıştım .anne ve bebek sagligi icin uzman tercihi gerçekten çok önemli .
güya bir Prof ile kısmetse inş doğum düşünüyorum herhangi bir sorun olmaz inşallsh ya :dua:

güya bir Prof ile kısmetse inş doğum düşünüyorum herhangi bir sorun olmaz inşallsh ya :dua:
İnşallah sen ve bebeğin sağlıkla atlatirsiniz doğumu .
Yalnız bu işler" güya "yla da olmaz "profesörmüş"le de ..güvenmiyorsan değiştir doktorunu ,profesör diye gözün kapalı güvenme .benimki de öyleydi .

İnşallah sen ve bebeğin sağlıkla atlatirsiniz doğumu .
Yalnız bu işler" güya "yla da olmaz "profesörmüş"le de ..güvenmiyorsan değiştir doktorunu ,profesör diye gözün kapalı güvenme .benimki de öyleydi .
Çok iyi diye tanıdığım bir doktor yok Bulunduğum Şehirde yeni sayılırım.Bakalım Allah Ömür verdiyse bişey olmaz inşallah diye düşünmeye çalışıyorum.Erken doğum mu yapmıştınız siz ya da enfeksiyon mu vardı

Çok iyi diye tanıdığım bir doktor yok Bulunduğum Şehirde yeni sayılırım.Bakalım Allah Ömür verdiyse bişey olmaz inşallah diye düşünmeye çalışıyorum.Erken doğum mu yapmıştınız siz ya da enfeksiyon mu vardı
Erken doğum yada enfeksiyon sebepli bir kayıp değil .
Bulunduğun yerin uzmanlarını internet ve çevre aracılığıyla arastirabilirsin

önceki konunuzda ex nişanlınızın uyuşturucu kullandığını belirtmişsiniz
şimdi de düşük yapmanızın sebebinin uyuşturucu olduğunu yazmışsınız
siz de mi uyuşturucu kullanıyorsunuz? yoksa kullandığınız psikiyatri ilaçlarını mı kastettiniz?
Bebekte gelişim anomalisi varmış. Sevgilisinin kullandığı uyuşturucu sebepli genetik bir mutasyon sebepli olabilir diye açıklamışlar anladığım kadarıyla.

Back
X