- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.202
- 498
- Konu Sahibi Soylememki123445
Sende okuduğun bölüm için fark yaratacak, donanım katacak ne varsa ona yöneleceksin. Gerekirse yan dal yapacaksın. Yüksek lisans ve master için çabalayacaksın.Haklısınız ablacım benim üniversite sıralamam da 138k idi ben mükemmel üstün bir başarı gösterdiğim için söylemiyorum 50k diye. Neye göre kime göre demişsiniz ama Türkiye'deki kalburüstü devlet okullarında önü açık bölümlerin sıralaması 50k bulmuyor bile çok daha yüksek sıralamalar istiyorlar. Ben de bayılmıyorum bu düzene ama olan bu.
Bugün yüzüne bakmadığın muhasebeyi okuyan, kendisini diğerlerinden farklı kılacak eğitim katan bir muhasebe müdürü, bir doktor kadar maaş kazanabiliyor çalıştığı kuruma göre.
Bak bir örnek vereyim, bir yakınımın oğlu iyi bir devlet üniversitesinde radyo televizyon okudu. Okulu okumak dışında hiç bir çaba göstermedi, stajını bitirdi mezun olduktan sonra bıraktı o alanı. Barmenlik yapıyor.
Başka bir tanıdığımızın kızı özel üniversitede bu bölümü okuyor. Okurken özel kurslara gidip sertifikalar aldı, dil öğrendi. Her girdiği ortamdan birileriyle tanıştı. Şu an son sınıfta ama geçenlerde bir kanalda işe girdiğini duyduk. Çok adı duyulmamış bir kanal ama mesleğe başladı bir şekilde. Daha öğrenciyken işini hazır etti, merdivenin ilk basamağına adımını attı. Eminim bir kaç seneye dahada yükselecek.
Diyorum ya hangi meslek olursa olsun vizyonsuz olan ya standartlarda kalır yada ekmeksiz kalır.