Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oruç tutmuyor diye laf söyleyen anne, kızının Müslüman olmadığını öğrendiğinde öylece kabul mi edecek yani, buna inanıyor musun?

Bende inançlı ona göre göre yaşamaya çalışan bir insanım, anne babaların çocuklarını kendi inançlarına göre yaşayan bireyler bu olmasını, bir noktaya göre o şekilde yetiştirmeye çalışmasını da normal buluyorum ama bir noktaya kadar. Yani bazı şeyler olmuyorsa, sürekli suçlayıcı şekilde laf söylemenin daha çok nefret ettirmekten başka bir işe yaradığını görmedim bu yaşıma kadar. Bu konular da anne babalar için zor ve yönetilmesi hassas haliyle hata yapmaya çok açık konular, onu da kabul ediyorum diğer taraftan. İki ucu çoklu değnek gibi.

Dini konuları burada konuşmayı da pek sevmiyorum ama yazmadan geçemedim.
Inanmayan insana orucun lafini neden etsin? Mantiksiz yani… kokten halletmis olacak iste.. kimse bundan sonra namaza zekata oruca zorlamayacak.

Ayrica inanmak kalp ile olur.

eskiden yahudiler bile müslümanlara saygı gösterip dışarda yiyip içmezlermiş ramazan günü. Şimdi ne durumlara geldik. Hanımefendi oruç tutmadığını utanmadan ailesine söylüyor , üstüne karışma diyor , üstüne de yobaz diyebiliyor. Müslümansan eğer biraz olsun bu aya saygın olur tutmasanda tamam der geçersin, ha eğer değilsen de açık açık söyle. Müslüman ailede büyüyüpde açık açık Ramazan günü yiyip üstüne yobaz diyosan , yobaz olan sensin. Bunu dayatmaya çalışan sensin.

Ha yalan söylesin yani?
Açıkça söylemiş işte, tutmuyor ki annesi rahat bırakmıyor. Daha ne yapsın bu kız, sindirim sistemini mi aldırsın?

Hic etmiyor hatta sen katoliklerden ornek verdin bende ne var bunda dedim. Insan hangi dine mensup ise cocugununda oyle olmasini ister ki cok dogal. Soyledin madem. genclerde dinsizlik moda oldu..sirf cool olmak icin inanmayanlar var.. gerci eskidende satanistlere ozenen cocuklar vardi mesela..
Hee aynen aynen. Moda olduğu için, cool olmak için evet. Aynı satanizm gibi aynen.

Bunlara laf anlatamazsın demiştim. Ne desem boş.

Diretmek baska ama.. hatirlarmisin bi konuda bosanmis cocuklu biriyle evlilikten bahsediliyodu.. sende orda annem karisir diyordun.. ve gayet normalmis gibi yaziyordun.. ikiside baski oluyorsa.. yani ayni sey o zaman.. bana gore biraz isinize geldiginde karisir isinize gelince 20 yasinda karisamaz deniyor😐
Karışır, şöyle olur ama, fikrini söyler. Der ki mutsuz olursun, çünkü can parçasıyım, o kadarına dayanamaz. Ama evlenmemem için kavga çıkarıp evi birbirine katmaz, entrika planlamaz. Ama onaylamadığını belirtir.
Ama buradaki anne illa tutacaksın, yapacaksın tavrında. Benim annem evlenmeyeceksin deyip engellemeye kalkmaz. Aradaki fark burada. Ha evlenmemenin dışında -ki evlenmek hayatın dönüm noktalarından biridir- kalan tüm olaylarda bir kere der geçer. Delirtene kadar söylenmez, başıma kakmaz. Ha bazen annemin uyarısını dikkate alsaydım dediğim zamanlar olmuyor mu, oluyor. Üniversitedeyken bir sevgilimi hiç sevmemişti, bundan bir şey olmaz demişti. Haklı çıktı, keşke dinleseymişim dedim sonradan. Ama o zaman ayrılacaksın ondan dememişti.

Inanmayan insana orucun lafini neden etsin? Mantiksiz yani… kokten halletmis olacak iste.. kimse bundan sonra namaza zekata oruca zorlanayacak
İnanmamasını sorun edecek işte. Ay kızım zaten Müslüman değilmiş demeyecek. Her yönden sıkıştıracak bu sefer. Her yaptığını inanmıyor oluşuna da bağlama ihtimali yüksek. Öyle normal bir kabul ediş olacağını hiç sanmıyorum.

Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.😖😖
Annene nasıl böyle bir ithamda bulunursun. Tutmuyorsan bile saygını bozmadan dile getirebilirsin. Kullandığın kelime çok ağır benim buradan zoruma gitti. Kusura bakma anneler kutsaldır iyi veya kötü sonsuz saygı duymalısın. Herkesin ibadeti kendine bunu onu kırmadan güzellikle konuşarak anlatmalısın. Çok üzüldüm böyle bir başlık gördüğüm için. Benim annem de giyimime gezmeme taktığım pirsinge yaptığım dövmeye herşeyime karışırdı iyi ki başımda da varsın karışsın bilemiyorum ben çok üzüldüm. :/

Kendisi vermedi yalnız… bu şekil olayların hükmünü ne ben verebilirim ne siz verebilirsiniz.
Girlinred Hanım, derin konulara girmeden yorumluyorum, zaten o zaman ban yiyoruz dini olduğu için.
Ben daha görünün yüzüyle yorumluyorum.
29 yaşındayım ve çocuğum yok. İstesem olmaz mı? İster biyolojik ister edinme yoluyla olur. Ama iş orada bitmiyor işte. Keşke istemeyle her şey güzel olsa. İşim gücüm var, yaşımı aldım, çocuklarla ilgili eğitimim bile var. Ben şu halimle bile balıklama atlamıyorsam olaya, bir zahmet işsiz güçsüz, herhangi bir güvence olmadan çocuk yapanlar da atlamasın.

Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.😖😖
Münakaşaya girmemeye çalış

İnanmamasını sorun edecek işte. Ay kızım zaten Müslüman değilmiş demeyecek. Her yönden sıkıştıracak bu sefer. Her yaptığını inanmıyor oluşuna da bağlama ihtimali yüksek. Öyle normal bir kabul ediş olacağını hiç sanmıyorum.
Ben olsam soylerdim.. ki uzerime gelmesin.. ne kadar soyleyecek 1 soyler 2 soyler susar

Kendisi vermedi yalnız… bu şekil olayların hükmünü ne ben verebilirim ne siz verebilirsiniz.
E o zaman işkence çeken, ihmal istismar edilen , dövülen öldürülen, sakat bırakılan, baskı yüzünden intihar eden...vs medyaya yansıyan veya yansimayan bütün bebeklerin çocukları boşverelim, veren aldı diyelim, çocuklarimizin başına ne gelirse gelsin adalet aramayalim, susalım, hüküm vermeyelim. Çünkü zihniyete göre veren de alan da aynı... Doğuran da öldüren de aracı oluyor....evet çok mantıklı....

Neden bu kadar zorlandınız anlamakta?
Bu çok kaba değil mi merve? Belki anlamakta zorlanan biz değilizdir hiç bu açıdan baktın mı?

Kelime doğru anlamıyla değil işine gelindiği gibi kullanılıyor rahatsız eden tarafı bu. Bunu anlamak bu kadar zor mu?

Bırak zorlamayı sadece oruç tut bile dese yobaz deniyor bu neyin kafası?

Annenizin tavrı yanlış burda haklisin, ama seninde üslubun yanlış anneye yobaz demek de ne , annem beni geriyor yanlış düşünüyor desen anlarım da yobaz nedir canım ya benimde evlâdım var umarım oda böyle arkamdan sallamaz :)
Haklısınız, yobaz kelimesi biraz ağır oldu.

Ben olsam soylerdim.. ki uzerime gelmesin.. ne kadar soyleyecek 1 soyler 2 soyler susar
Enes Kara kim ? Nasıl bir çocuktu? Cahil, asi, tembel, senden daha düşük zekada ve inancta biri miydi? Satanist ve cool muydu? Neden öldü? Cenazesinde bile babası ne dedi? Bir arastirsana sana zahmet. Çok değil 2 satır okuyacaksın.

Son düzenleme:
eskiden yahudiler bile müslümanlara saygı gösterip dışarda yiyip içmezlermiş ramazan günü. Şimdi ne durumlara geldik. Hanımefendi oruç tutmadığını utanmadan ailesine söylüyor , üstüne karışma diyor , üstüne de yobaz diyebiliyor. Müslümansan eğer biraz olsun bu aya saygın olur tutmasanda tamam der geçersin, ha eğer değilsen de açık açık söyle. Müslüman ailede büyüyüpde açık açık Ramazan günü yiyip üstüne yobaz diyosan , yobaz olan sensin. Bunu dayatmaya çalışan sensin.
Kesinlikle her bir kelimene katılıyorum ☝️ 👏

Annenizin tavrı yanlış burda haklisin, ama seninde üslubun yanlış anneye yobaz demek de ne , annem beni geriyor yanlış düşünüyor desen anlarım da yobaz nedir canım ya benimde evlâdım var umarım oda böyle arkamdan sallamaz :)
Şöyle diyeyim; bu ilk baskısı değil çocukluktan beri devam eden birşey. Ama kabuk ediyorum üslubum yanlıştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X