• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğun bakımda yatan birine hemşirenin geber demesi

Yok inanın ki o konuyu ben de düşünüyorum ama yakınım bunu söylediğinden emin.Yine de öncelikle bunu netleştirip şikayetimizi öyle yapacağız.Kalp ameliyatı oldu.
Çok geçmiş olsun. Yani çabuk uyanan toparlanan enfeksiyon riskine karşı filan yoğun bakımda kalan hastalar için çok çok zor bir yer. Öyle bomboş durmak kolay değil. Benim kp de büyük bir kaza yaşadı ameliyatları estetik, yara doku temizleme filan şeklindeydi ama bir kaç ameliyat olunca 15 gün kadar kaldı. Bilinç hep açık hep uyanıktı. Ve bu şeyi bi kaç kez söyledi henüz oradayken.

Böyle bir sey olamaz demiyorum ama yoğun bakım hastası o narkoz atma evreleri filan her şey olabilir.

Bi sakin olun. Delirium gibi bir şey de olabilir geçici. Tam adını hatırlamıyorum tabi. Dosyasında yazıyodu geçmiş zaman. Kp iki sene önce yattı. Benden para istediler 650 bin filan diyodu. Sonrasında iyilesince hatırlamadı bile. Kesinlikle bilinçle filan ilgili bir hastalığı yoktu. Ama yoğun bakım halisülasyonlar gösterebilir.

Merve benim dedem de delirium oldu ama sonrasında böyle bilinçli anlatabileceği halde değildi. Hatta hemşireyi darp etmişti dedem deliryum haldeyken bize sonradan söylediler kendi de hatırlamıyordu çıktığında. Bir araştırılsın bence. Gerçekten öyle dediyse başka hasta yakınları da şikayet etmiştir.

Çok geçmiş olsun. Yani çabuk uyanan toparlanan enfeksiyon riskine karşı filan yoğun bakımda kalan hastalar için çok çok zor bir yer. Öyle bomboş durmak kolay değil. Benim kp de büyük bir kaza yaşadı ameliyatları estetik, yara doku temizleme filan şeklindeydi ama bir kaç ameliyat olunca 15 gün kadar kaldı. Bilinç hep açık hep uyanıktı. Ve bu şeyi bi kaç kez söyledi henüz oradayken.

Böyle bir sey olamaz demiyorum ama yoğun bakım hastası o narkoz atma evreleri filan her şey olabilir.
Aynen bu söylediklerinizi göz önünde bulundurarak gerçekten böyle birşey söyleyip söylemediğinden öncelikle emin olacağım bir şekilde.Eger öyleyse ondan sonra şikayetimizi yapacağız.

Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir yakınım iki gün yoğun bakımda kaldı,şuan serviste.Kendisin söylediği iki hemşire iyiymiş ama bir iki tanesi aksiymis.Bu yakınım su istemiş,artik üst üste mi istemiş bilmiyorum.Hemsire geber demiş.Hastamiz şuanda bile zor konuşuyor.Bu durumda söylediği laf yanına kalsin istemiyorum.Neler yapılabilir?Şikayetlerimizi nereye yapalım?
Şikayet edin araştırılsın bir sağlıkçı olarak bu tarz durumları yapan meslektaşlarımızdan utanıyorum. Yoğun bakım hastasından bahsediyoruz burada, hastanız ne derse desin hakaret dahi etse bu klinikteki hastalara kötü davranamazlar. Benimde çok sabrımı sınıyan insanlar oldu haksız yere duyduğumuz sözler oldu ama değil kötü söz bir bakışım bile olmamıştır hiçbir hastama olamazda. Şikayet etsem ne olur derseniz bir şey olmaz ama en azından kendine çeki düzen verir mimlenmek istemez.

Bir yakinim 1 gece kaldi, butun hastalari boguyolardi oldurup oldurup attilar ben zor kurtuldum ellerinden diye baslayip neler anlatmisti - lokal anestezi ama onemli bir ameliyat gecirmisti yasindan dolayi kaldi
Tamamen ilac ve anestezi etkisi idi bahsettiginiz seyleri cok fazla duyuyorum cok kucuk bir olasilik tabi ki veriyorum ama iciniz rahat olsun ilac etkisi olmasi muhtemel

Şikayet edin araştırılsın bir sağlıkçı olarak bu tarz durumları yapan meslektaşlarımızdan utanıyorum. Yoğun bakım hastasından bahsediyoruz burada, hastanız ne derse desin hakaret dahi etse bu klinikteki hastalara kötü davranamazlar. Benimde çok sabrımı sınıyan insanlar oldu haksız yere duyduğumuz sözler oldu ama değil kötü söz bir bakışım bile olmamıştır hiçbir hastama olamazda. Şikayet etsem ne olur derseniz bir şey olmaz ama en azından kendine çeki düzen verir mimlenmek istemez.
Çok teşekkür ederim.Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.Sizin gibi iyi insanlar herzaman sağolsun varolsun.🙏🏻

Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir yakınım iki gün yoğun bakımda kaldı,şuan serviste.Kendisin söylediği iki hemşire iyiymiş ama bir iki tanesi aksiymis.Bu yakınım su istemiş,artik üst üste mi istemiş bilmiyorum.Hemsire geber demiş.Hastamiz şuanda bile zor konuşuyor.Bu durumda söylediği laf yanına kalsin istemiyorum.Neler yapılabilir?Şikayetlerimizi nereye yapalım?
Yani sağlık çalısanlarına şiddete evet karşıyım ama bunu o hemşirenin yanına bırakmazdım. Ben canım yatacak yoğun bakımda ben kapıda yaşaması için dua edip ağlayarak bekleyeceğim ve o gelip geber diyecek? Allahım sen büyüksün yarabbim ya

Bir yakinim 1 gece kaldi, butun hastalari boguyolardi oldurup oldurup attilar ben zor kurtuldum ellerinden diye baslayip neler anlatmisti - lokal anestezi ama onemli bir ameliyat gecirmisti yasindan dolayi kaldi
Tamamen ilac ve anestezi etkisi idi bahsettiginiz seyleri cok fazla duyuyorum cok kucuk bir olasilik tabi ki veriyorum ama iciniz rahat olsun ilac etkisi olmasi muhtemel
Bizimkiler de defalarca sormuş belki yanlış biliyor diye ama hemşirenin öyle söylediğini ısrarla söylüyormuş.Tabi zor konuşuyor şimdi.

Yani sağlık çalısanlarına şiddete evet karşıyım ama bunu o hemşirenin yanına bırakmazdım. Ben canım yatacak yoğun bakımda ben kapıda yaşaması için dua edip ağlayarak bekleyeceğim ve o gelip geber diyecek? Allahım sen büyüksün yarabbim ya
Aynen biz disardakiler göz yaşı dökerken içerden birinin bunu söylemesi çok üzdü ve kızdırdı bizi.Yarin iyice emin olacağız inşallah.

Arkadaşlar iyi akşamlar

Terbiyesiz kadın. Ben olsam direk cimeri veya sağlık bakanlığını ararım.

Teyzem yoğun bakımda yattığı gece, annem öldü çıkarın beni diye ortalığı birbirine katmış. Ki annesi öleli 15 sene olmuştur. yoğun bakımda ki hastalar halüsinasyon görebiliyor. Ayrıca su içersen ölürsün gibi bir şey de demiş olabilir. Lütfen şikayet etmeden önce iyi araştırın.

Back
X