• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğun bakımda yatan birine hemşirenin geber demesi

Tabi ki şikayet edebilirsiniz. Ancak hemşre olarak bazen başka personellerle de karıştırılabiliyoruz. Hiç bir hemşire ile tartışmayan, herhangi bir olumsuzluk yaşamayan bir hastamız asistan doktorları hemşire sanarak cimere hemşireler üslupsuz konuşuyor, cevap vermiyor, tartışıyoruz diye şikayet etmişti. Kimi şikayet ettiğinize emin olun öncesinde.

Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir yakınım iki gün yoğun bakımda kaldı,şuan serviste.Kendisin söylediği iki hemşire iyiymiş ama bir iki tanesi aksiymis.Bu yakınım su istemiş,artik üst üste mi istemiş bilmiyorum.Hemsire geber demiş.Hastamiz şuanda bile zor konuşuyor.Bu durumda söylediği laf yanına kalsin istemiyorum.Neler yapılabilir?Şikayetlerimizi nereye yapalım?
Aynı hikayeyi daha öncede dinleidm ne kadar vicdan yoksunu insanlar var hiç korkularıda yok bir gün ya cezasını çekersem diye

Böyle olaylar yok mu? Var!
Sadece Google amcaya yoğun bakım-eziyet kelimelerini aratmak yetiyor birçok olayı görmek için… Hatta içlerinde yaşlı bir kadına para takıp eziyet ettikleri alaya aldıkları video dahi var.
Bunu yaşlı herhangi bir yakınım “bana yoğun bakımda para taktılar yetmedi o halimde bana o… dediler” dese muhtemelen ben de inanmazdım. Hemşirelerin kendi videoları olduğu için ele verdiler kendilerini

Umarım bu olay gerçek değildir ama yaşanılan davalık olan nice olay yanında “geber” kelimesi çok masum kalıyor acı da olsa bunu söylüyorum. Covid döneminde iş arkadaşımın halası yoğun bakımdaydı. Bir kez sadece görüşebilmiş orda söylediği söz “nolur çıkarın beni burdan eziyet ediyorlar bana, kaç kez kafama vuruyorlar” demiş
Hep ilaçların etkisi olduğunu düşündüler sonrasında o hastanede başka şaibeli olaylar yaşanınca vicdan azabı çektiler.
Sizi çok zorlu günler bekliyor eğer ki uğraşacağım derseniz

Umarım işin gerçeğini öğrenir ona göre aksiyon alırsınız

Bi sakin olun. Delirium gibi bir şey de olabilir geçici. Tam adını hatırlamıyorum tabi. Dosyasında yazıyodu geçmiş zaman. Kp iki sene önce yattı. Benden para istediler 650 bin filan diyodu. Sonrasında iyilesince hatırlamadı bile. Kesinlikle bilinçle filan ilgili bir hastalığı yoktu. Ama yoğun bakım halisülasyonlar gösterebilir.
Aynen öyle, umarım gerçek değildir ki olmama ihtimali yüksek. Direkt bi insanı suçlamak doğru değil. Dedem yoğun bakımdayken ‘bana bakarak şurda mangal yaptılar ve bana gülerek etleri yediler sonra da ip atladılar’ diye yoğun bakımda piknik yapıldığını kendisiyle de alay edildiğini düşünüyordu mesela. Önce hastanin deliryumda olmadığından emin olmak gerek. Bi de eğer hastaya su verilmemesi gerekiyorsa o an ondan vermemiş olup hasta yine öyle algılamış olabilir. Dedem de su olayını hep şikayet ederdi bize, 1 yudum su vermediler allahtan bulsunlar falan diye. O sebeple iyice araştırın derim

Bi sakin olun. Delirium gibi bir şey de olabilir geçici. Tam adını hatırlamıyorum tabi. Dosyasında yazıyodu geçmiş zaman. Kp iki sene önce yattı. Benden para istediler 650 bin filan diyodu. Sonrasında iyilesince hatırlamadı bile. Kesinlikle bilinçle filan ilgili bir hastalığı yoktu. Ama yoğun bakım halisülasyonlar gösterebilir.
Tansiyondan dolayı 3 gün yoğun bakımda kaldım doğum sonrası gerçekten halisülasyon gören bir amca vardı ha bire bahçeleri ile alakalı iş buyuruyordu çalışanlarına, kendinde değildi hiç lakin bu çok nadir bir durum birçok hastanın bilinci açıktı ve çok sorumsuz hemşireler de gördüm çok iyisini de gördüm, 3 kere bisey istemek için seslenildiğinde nasıl homurdandıklarını da gördüm haaa bana iyi davrandılar genel olarak ( eşimin ve benim kamu çalışanı olduğumuzu biliyorlardı) lakin yoğun bakım suistimallere çok fazla açık bir ortam , eğer ki hastanız olur da birgün yoğun bakıma düşerse sakın yanlız bırakmayın peşine düşün ve sürekli bilgi isteyin ...

Böyle olaylar yok mu? Var!
Sadece Google amcaya yoğun bakım-eziyet kelimelerini aratmak yetiyor birçok olayı görmek için… Hatta içlerinde yaşlı bir kadına para takıp eziyet ettikleri alaya aldıkları video dahi var.
Bunu yaşlı herhangi bir yakınım “bana yoğun bakımda para taktılar yetmedi o halimde bana o… dediler” dese muhtemelen ben de inanmazdım. Hemşirelerin kendi videoları olduğu için ele verdiler kendilerini

Umarım bu olay gerçek değildir ama yaşanılan davalık olan nice olay yanında “geber” kelimesi çok masum kalıyor acı da olsa bunu söylüyorum. Covid döneminde iş arkadaşımın halası yoğun bakımdaydı. Bir kez sadece görüşebilmiş orda söylediği söz “nolur çıkarın beni burdan eziyet ediyorlar bana, kaç kez kafama vuruyorlar” demiş
Hep ilaçların etkisi olduğunu düşündüler sonrasında o hastanede başka şaibeli olaylar yaşanınca vicdan azabı çektiler.
Sizi çok zorlu günler bekliyor eğer ki uğraşacağım derseniz

Umarım işin gerçeğini öğrenir ona göre aksiyon alırsınız
Yoğun bakımda herkesin hastasına sahip çıkması lazım ...

Son düzenleme:
Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir yakınım iki gün yoğun bakımda kaldı,şuan serviste.Kendisin söylediği iki hemşire iyiymiş ama bir iki tanesi aksiymis.Bu yakınım su istemiş,artik üst üste mi istemiş bilmiyorum.Hemsire geber demiş.Hastamiz şuanda bile zor konuşuyor.Bu durumda söylediği laf yanına kalsin istemiyorum.Neler yapılabilir?Şikayetlerimizi nereye yapalım?
Benzer bir konuyla ilgili şikayette bulunmuştum,hastane öyle güzel örtmüştü ki konuyu,takipsizlik geldi.Hallisunasyon gördü böyle şeyler olur derler ve kapanır,somut delil de yok zaten ne de olsa.

Doğruluğundan emin olun bence hastalar psikolojik olarak bir süre sonra gece gündüzü bile ayırt edemeyip halüsinasyon görmeye başlıyorlar. Bende hemşireyim olmayan o kadar çok şeyi oldu diye anlatıyorlar ki yakınlarına o an yalnız olsanız ispatlamanızda zor. Ama dediğim gibi emin olmazsanız sadece çalışan bir insanın huzurunuzu bozmuş olursunuz. Yoğun bakım kimsenin hayal bile edemeyeceği bir alan…

Kesinlikle katiliyorum.
Annem yoğunbakimda yatarken bize siyah kocaman köpek odada var diye anlatiyordu.
Delirium olma ihtimali yüksek

Çok teşekkür ederim,hemşirenin ismini öğrenmemiz gerekiyor değil mi?
Bulamazsanız isim hakaretin edildiği saat gün zaten orada o brimde nöbetçi hemşireler bellidir. Biraz da hemşireyi tarif edin fiziksel olarak başkası ile karıştırılmayacak şekilde.

Arkadaşlar iyi akşamlar
Öncelikle çok geçmiş olsun. Lütfen konunun peşini bırakmayın ne hakkı var öyle cümle kurmaya maaşı alıp zıkkımlanmasını biliyor ama. Önce cimere şikayet edin 184 ü arayın hastanız iyice toparlandığında muhakkak kim olduğunu tarif ettirmeye çalışın hastaneye de şikayet edin. Madem bu kadar bıkmış insanlara beddua ediyor bırakıp defolup gitsin kimse kimseye nu şekilde davranamaz binlerce Sağlık sektöründe iş bekleyen insanlar var hakeden yapsın

Çok teşekkür ederim.Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.Sizin gibi iyi insanlar herzaman sağolsun varolsun.🙏🏻
Hastanız su istemiş sanırım hemşireler vermediği zaman bilinç bulanıklığı ile bana eziyet ettiler bi yudum su vermediler ölüme terk ettiler vs gibi tepkileri olabiliyor, hastanızın durumu ne bilmiyorum ama siz işi usulüne göre yapın haklıyken haksız duruma düşmeyin. Mesela benzer durumda pamukla dudak ıslatırız nefsi körelsin diye (hekimler bu şekilde izin veriyor sadece bazende bi yuduma izin veriyor hekim kararı önemli) yinede hasta sen Allahsız vidansızsın bi yudum su vermedin vs diyebiliyor bana kötü davrandı diyebiliyor bu durumda hastanızın beyanından da emin olun çünkü yoğun bakımlarda bir sürü çalışan var artık kolay kolay öyle internete düşen eziyetler hakaretler olmaz herkesin elinde bi kamera var. Bunun yanında bunalıp geber diyen kesim olmaz mı vardır malesef bende şahit oldum, şahsen ben 112ciyim bizim en büyük sınavımız hasta yakınlarıyla oluyor

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum ilginizden dolayı.Bugün taburcu oldu hastamız,yanına gidemiyoruz maalesef.Ama çok emin bir şekilde söylüyormuş bana inanmıyor musunuz öyle söyledi diye.Hatta hastamız adını sormuş sana ne demiş.Bizimkiler ismini,kim olduğunu araştırıyorlar şimdi.Gerekli şikayetler yapılacak gidişata göre.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum ilginizden dolayı.Bugün taburcu oldu hastamız,yanına gidemiyoruz maalesef.Ama çok emin bir şekilde söylüyormuş bana inanmıyor musunuz öyle söyledi diye.Hatta hastamız adını sormuş sana ne demiş.Bizimkiler ismini,kim olduğunu araştırıyorlar şimdi.Gerekli şikayetler yapılacak gidişata göre.
Kendisi söylemiyorsa diğer çalışanlardan öğrenin.

Back
X