yogurt mayaladim ilk defa

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
73
- Yurtdışı
mrb arkadaslar
ben bugün saat öglen 12 gibi yogurt mayaladm simdi gittim baktimki hic tutmamis :43:
simdi hepsi cöpemi gidecek.. ve neden olabilir acaba bilen varmi? acikcasi cok üzüldüm olmadigina.

mrb arkadaslar
ben bugün saat öglen 12 gibi yogurt mayaladm simdi gittim baktimki hic tutmamis :43:
simdi hepsi cöpemi gidecek.. ve neden olabilir acaba bilen varmi? acikcasi cok üzüldüm olmadigina.

canım süt ılıdıktan sonra küçük bi kase yoğurt katıp,üzerini sıkıca kapatacak şekilde bir kaç örtü kullanarak üzerini kapattıp ,6-7 saat sonra açıcaktın,öle mi yaptın canım,ne olma dı ki acaba

Keşke yoğurt mayaladığın kaptan bir misli büyük bir tencereye sıcak su koyup mayalı yoğurt kabını oturtup tekrar sarıp sarmalasaydın

yogurt mayaladigin zaman,yogurt kabinin alt tabanida dahil ,sicak tutman lazim.ben hem tencerenin altina hem de uszerine sikica ,kalin seylerle iyice sarip oyle mayaliyorum.kesin yeterli sicaklik saglanamadigi icin maya tutmamaistir...sevgiler..

evet bir litrelik süt ilidi ve bir yemek kasigi yogurt koydum icine.
sizce hepsini cöpemi atsam yoksa yeniden isitip yogurtmu koysam yine?

ben de de bir kere yogurt tutmamisti.dedigim gibi yeterince sicaklik saglamamisim.Ben soyle yaptim,yogurt kabini daha sicak olsun diye kalin seylerle orttum,sonuc istedigin yogurt gibi olmuyor ama hafif sulu kivamli bisey oluyor....zaten biraz sivi oldugu icin iyice cirpip,biraz tuz ilavesi ile ayran yapip icin derim...yazik cope gitmesin....ben boyle kurtarmistim yogurdumu umarim isinize yarar...

Yoğurt tutmadığında içine limon sıkıp, ocağın üzerinde biraz ısıtırsanız kesilir ve onu da üzerine kalın kağıt havlu serilmiş ince tel süzgeçten süzerseniz çökelek elde edersiniz.

Yoğurt tutmadığında içine limon sıkıp, ocağın üzerinde biraz ısıtırsanız kesilir ve onu da üzerine kalın kağıt havlu serilmiş ince tel süzgeçten süzerseniz çökelek elde edersiniz.

bu iyi fikir bence :34:

bende ilki yaptığımda tutmamıştı ama deneye deneye artık yapabil,yorum :17:

Canım kullandığın süt pastörize tabir edilen kutu sütse olmaz arkadaşım..

Annem de denemişti bir kere böyle lastik gibi oldu yoğurt,uzadı,olmadı yani..

Ben de 2 ya da 3 kez yaptım yoğurt.Ama yazlıkta inek besleyenler vardı onlardan aldım sütü.Yalnız tembelliğim sayesinde bir püf nokta keşfettim kızlar muhakkak uygulayın,annemle ablam da şimdi öyle yapıyorlar ve daha katı,yoğun kıvamlı yoğurt elde ediyorlar.Ben 1 kere kaynattıktan sonra sütü soğuduktan sonra 2.ye kaynatıyorum ve sonra mayalıyorum.Süt soğuğa yakın ılık değil biraz sıcağa yakın olmalı ayrıca (anne bilgisidir yabana atmayın) :77: serçe parmağını batır azcık yakıyorsa ama içinde tutuabiliyorsan parmağını mayaya hazır demektir.Sonra diğer arkadaşlarında dediği gibi ben de sıcak tutuyorum.Bne naçizane yün bir hırkam var bebek kundaklar gibi her yanına saıryorum (alt-üst-yan).Bir de böyle dene olursa bize de haber ver ama muhakkak olcak :65:

Canım kullandığın süt pastörize tabir edilen kutu sütse olmaz arkadaşım..

Annem de denemişti bir kere böyle lastik gibi oldu yoğurt,uzadı,olmadı yani..

Biz de büyükşehirde yaşayınca mecburen kutu sütle yoğurt mayalıyoruz.
Yalnız günlük pastörize sütleri tercih ediyoruz ve kaynatıp kullanıyoruz.
Bir sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar.

canım pastörize sütü niye boşu boşuna kaynatıyorsunuz ki ısıtıpta yapın daha pratik :D

Hayatım yoğurt olur tabi ama kötü bir yoğurt oluyor..

Açıkçası biz yiyemedik yani..

Bir de günlük sütle kutu süt arasında bir fark olabilir..

Belki ondandır..

Birde kızlar size bir ipucu. Yoğurdu sütün içine direk koymayın. Bir bardağa sütünüzden alın mayalayacağınız yoğurdu bardağın içine koyun karıştırın ayran gibi olsun.bu ayranı mayalacağınız sütün içine dökün daha iyi olur yoğurdunuz. Of biraz karışık oldu ama anlarsınız heralde :D

Hayatım yoğurt olur tabi ama kötü bir yoğurt oluyor..

Açıkçası biz yiyemedik yani..

Bir de günlük sütle kutu süt arasında bir fark olabilir..

Belki ondandır..

En azından hazır yoğurt gibi ilaç kokmuyor.
Hazır yoğurtlara çok fazla katkı maddesi konuluyor.
Günlük süt tercih etmemizin sebebi ise; günlük sütlerin uzun ömürlü kutu sütlere göre daha az işlemden geçmesi...

En azından hazır yoğurt gibi ilaç kokmuyor.
Hazır yoğurtlara çok fazla katkı maddesi konuluyor.
Günlük süt tercih etmemizin sebebi ise; günlük sütlerin uzun ömürlü kutu sütlere göre daha az işlemden geçmesi...

Evet bebeğim haklısın hazır yoğurtlar ilaç gibi kokuyor,:68:

Hazır sütten de çok güzel yoğurt oluyor..:68:

O sütten yapılan yoğurdu yiyemediğimiz için kabahat bizde..:68:

Sen doğrusun,sen haklısın..:68:

Evet bebeğim haklısın hazır yoğurtlar ilaç gibi kokuyor,:68:

Hazır sütten de çok güzel yoğurt oluyor..:68:

O sütten yapılan yoğurdu yiyemediğimiz için kabahat bizde..:68:

Sen doğrusun,sen haklısın..:68:

Ben haklı olduğumu iddia etmedim.
Sadece fikrimi paylaşmak istedim.
Herkesin damak tadı farklı.
Ayrıca ilk denememizde bizim yaptığımız yoğurtta dediğiniz gibi oldu.
Ama zamanla deneye deneye istediğimiz şekilde yoğurt yapabildik.

Back
X