Bebek Beslenmesi yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevgiyle

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
221
2
296
Ankara
kızlar 6 gün sonra oğlum 4 ayı bitirip 5 e girecek artık yoğurt vermeyi düşünüyorum umarım erken değildir birde sizler yoğurtu nasıl mayaladınız bebişleriniz için bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim yoğurttan başka neler verebilirim bu arada oğlum hem mama hem ane sütü alıyor

Ben yoğurdu mayalamayı düşünüyordum ama Prof. bir arkadaşım ki dünyanın en pimpirikli insanıdır babymix vermiş bebeğine. Ben de onu vereceğim yarın

babymix , danino bunları doktorlar 6 aydan sonra öneriyorlar. Ama evde yogurdu kendin yapmak istersen ben şöyle yapıyorum: pastörize sütü ısıtıyorum (biberon maması yada anne sütü ile yapılabilir)
serçe parmağımı süte batırıp 7 ye kadar sayabiliyorsam sıcaklık ideal oluyor. (İşin püf noktası burası ) Çünkü sıcak sütle yaparsan yoğurtun tadı ekşi olur. Mayalamak için bir çorba kasesi süte bir çay kaşığı yoğurt yeterli önce bi çay tabağında sütte yoğurdu ezip süte öyle karıştırıyorum. Yerinden oynatmadan sıcak tutacak bişeylere sarıp 5-6 saat bekletiyorum Maksat sütün o sıcaklığını mayalanma boyunca koruyabilmek Sonrasında buzdolabına koyuyorum. Ben internetten öğrenmiştim ilk denemede tuttu çok kolay..

yoğurdu günlük mü yapıyorsun birde hangi yoğurtla mayalıyosun pastorize inek sütüyle değil mi?

babymix yoğurt markasımı canım

Benim vereceğim yoğurt sütaşın babymix sadesi. Benim doktorum piyasa da bebek yoğurtları var ama MAYALA istersen demişti. Bana bu yoğurdu öneren arkadaşım çok pimpirikli. Eşi de öğretim üyesi ve Ankarada Atom Enerjisi Kurumunda çalışıyor. Onlar bebekleri için çok araştırmışlar. Atom Enerjisi Kurumununda görevi ortada . O yüzden bende yoğurt mayalamaktan vazgeçtim. Karar sizin tabi..

yoğurdu günlük mü yapıyorsun birde hangi yoğurtla mayalıyosun pastorize inek sütüyle değil mi?

ben pastorize inek sütü ile günlük mayalıyorum. Benim kızım yoğurdun tadını pek sevmediği için bi kaç gündür devam maması ile hazırlıyorum. Daha tatlımsı bi tadı var. Ama fazla sütün varsa sağıp onunlada yapabilirsin canımcım
Kalitesine güvendiğin herhangi bir marka yoğurt olabilir. Kaymaklı yoğurttan yapınca kıvamı daha katı oluyor.

kızım 4. ayını bitirir bitirmez doktor yoğurda başlamamızı önerdi..çok şükür kızım yogurdu sevdi ve güle güle yiyor.pastorize sütten yapıyorum.her gün mayalamıyorum. 2 gunde bir mayalıyorum.doktor suresine birşey dememişti.

bi de şu var yoğurt mayalandıktan sonra solaba koyarken sulu sulu oluyo ya onu engellemek için kabın ağzına kağıt havlu koyup kapatın daha katı bi kıvamı oluyo ve sulu sulu kalmıyo

benim bebeğim 4 ayını tamamladı ve artık bende bebeğime yoğurt veriyorum.bildiğim ve güvenilir bir yerden süt alıyorum evde yoğurdu kendim mayalıyorum.bebişim de afiyetle yiyor.size tavsiyem yoğurdun üzerine çıkan yeşilimsi renkteki suyunu dökmemeniz.yoğurtla karıştırıp tüketin.benim doktorum en doğrusu bu demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…