- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.451
- 898
Bu tat sevilmez miBen bu çorbayı çok seviyorum sunuma da ayrı bayıldım şahane görünüyor :) Ellerine sağlık canım başarılar :)
Çok Teşekkür ederimbayıldım sunumun herşey harika..çok severim bu çorbayı denicem ilk fırsatta..ellerinize sağlık
tamam canım veririm tabiki.Çok Teşekkür ederim
Yaptıktan sonra banada haber verinKolay gelsin şimdiden
Yöresel bir lezzet olan "Kesme Çorbası" Aslında çocukluğumun kıt kıtlı çorbası..
Anneannem kadar güzel yapamamış olsam da, gideri vardır herhalde :)
Verdiğiniz emeğe değen, inanılmaz bir lezzet olan bu çorbayı, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 Kase Un
2 yumurta
1 Kase Yoğurt
1 Kaşık Tere Yağ
Zeytin yağı
Tuz
Nane
Pul biber
2 Litre kaynamış su (Et Suyu-Tavuk Suyu)
Yuvarlak Ekmek (Sunum İçin)
Yapılışı;
Un, 1 yumurta,tuz ve yarım çay bardağı kadar suyu, karıştırarak hamuru yoğuruyoruz. (Hamur sert olacak)
Tek beze halindeki hamuru, oklava yardımı ile açıyoruz. 1 cm inceliğe eriştiğinde, Yufkayı unlayarak oklavaya sarıp, ortadan bıçak yardımıyla kesiyoruz.
Yufkayı eşit uzunluklarla keserek, erişte elde ediyoruz, sona yaklaştığınızda, 2 sırayı küp küp doğruyoruz.
Tavada tereyağını eritip, küp küp doğradığımız hamurları, kızartıyoruz.
Tenceredeki kaynamış suyun içine, kıt kıtlarımızı atıyoruz, 3 dakika sonra, erişteleri de suyun içerisine ekliyoruz.
1 kase Yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, biraz tuzu Blender yardımı ile karıştırıyoruz.
Kaynamakta olan tencerenin içine karıştırarak yoğurtlu sosumuzu döküyoruz, kısık ateşte pişene kadar karıştırıyoruz.
Ayrı biz tavada, zeytin yağın, nane ve pul biberi bir süre pişirip, pişen çorbamızın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun
Çok teşekkür ederim :))Herşey çok güzel gözüküyor enfess:) ellerine sağlık canım yarışmada başarılar :)
Teşekkür ederimEllerine sağlık süper görünüyor,başarılar yarışmada.
Teşekkür ederimsizide görmek isteriz yemek yarışmalarında
Tekrar teşekkür ederimyok ben şuan için düşünmüyorum kayınvalidem bu hafta bende olduğu için gerçi arı gibi bir sürü çeşit yemek yaptım ama,
hiç aklıma gelmedi yarışmaya katılmak.
yarışmada başarılı olacağız çok belli çok özenli ve emek gerektiren bir tarif.
sunumu da çok çok başarılı
Yazmayı unuttum onu ekliyivereyim :) eminim anneannenin ki kadar lezzetlidirÇok teşekkür ederim :))
Tekrar teşekkür ederimAklınızda bulunsun o zaman, menüde çorba olursa yarışma için 3-5 fotoğraf yeterli
Arada Bdv den çıkıp kafa dağıtmak lazım demi
O yılların aşçısı, bayrağı devralmam biraz uzun sürecek ama istikrarlıyımYazmayı unuttum onu ekliyivereyim :) eminim anneannenin ki kadar lezzetlidir
Teşekkür ederim canım benim, bende kendimden bu kadarını beklemiyordumVayyy pinko neymissin sen bole cok guzel gorunuyor basarilar
Gerçekten mi :)) Bdv sürekli girince psikolojimi bozuyor, o yüzden yarışmalara sardımBende tam tersi bdv de deşarj oluyorum iyi mi
Ellerine saglik hepsini kendin yeme azcigini bana gonderO yılların aşçısı, bayrağı devralmam biraz uzun sürecek ama istikrarlıyımYaptığı ne kadar yöresel yemek varsa kollarımı sıvıyorum, sandığım kadar kolay değillermiş
Teşekkür ederim canım benim, bende kendimden bu kadarını beklemiyordum
Ne demek.. lafımı olur hepsini göndereyimEllerine saglik hepsini kendin yeme azcigini bana gonder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?