Yok böyle bir insan!!!

Misafir gittigim yerde is yapmiyorum. Gelen misafire is yaptirmiyorum. Gittigim yerde benden beklenti icinde olmalarindan hoslanmiyorum boyle bir sey hissedersem bir daha misafirleri olmuyorum. Ama ozellikle davet ediyorum sonrasinda ki rahat rahat bir sey yapmaya kalkarlarsa ne munasebet misafir is mi yapar cok ayip deyip laf sokuyorum. Shame shame on you diyor alt sesim o misafire karsi utansin diye.
Gerci simdiye kadar bir kere basima geldi bu. Onunla da artik gorusmuyoruz zaten.

demekki ben kendimkini anlatsam oturup aglarsiniz.benimkiler elini biseye surmez sadece hizmet bekler.bende aynisini onlara yapiyorum.evlerine gittigimde elimi hic birseye surmuyorum.
Tamam bi fark yok zaten hiç bir zaman kendi çayını bile alabilmiş insan değildir. Öksürmekten nefesi kesiliyo ben emziririm kadın hala su almaz kendine.
Sezeryanlı halimle kalktım yemek koydum kalkıp almaz hanımefendi hep hizmet bekler. O yüzden allahından bulsun diyorum. Çünkü bir türlü yaranamadık hala tripte. Geçinmiyor. Bebeğimin gazı var o gazı yok kucağa alıştı diyor kafasına bitane geçiresim geliyor

Misafir gittigim yerde is yapmiyorum. Gelen misafire is yaptirmiyorum. Gittigim yerde benden beklenti icinde olmalarindan hoslanmiyorum boyle bir sey hissedersem bir daha misafirleri olmuyorum. Ama ozellikle davet ediyorum sonrasinda ki rahat rahat bir sey yapmaya kalkarlarsa ne munasebet misafir is mi yapar cok ayip deyip laf sokuyorum. Shame shame on you diyor alt sesim o misafire karsi utansin diye.
Gerci simdiye kadar bir kere basima geldi bu. Onunla da artik gorusmuyoruz zaten.
En mantıklısi bende deneyeyim bundan sonra herkes kendi evini bilir en iyi demi ama

Benim lafimda dinlenmezdi

Hiç unutmuyorum aynı senin durumundaydim bebek gazdan ağlıyor bende lohusa sendromu kaynvali evde eşimle atistik kaynv bana laf söyledi eşin daha da şiddetlendi

Sen bı değiştin falan gibilerinden

Hüngür gündür ağlayıp birde onun komşularını ağırladım o ağlamaktan sonra
Hatta gelen misafirler çocuk durmyinca kalkıp gittiler

Elin insanı anladı beni kaynana anlamadı :/

Anlayışsızlar çünkü biz el kızıyız. Oğullarını paylaşamıyorlar. Mesele bu bence.
Eşim hadi çay içmeye gidelim diyor kadın “ikimiz mı???!!!” Diye soruyor :deli: yani resmen benim sabrımı zorluyo

Valla 2 çocuk büyüttüm bi kere bile kimseden yardım istemedim.

Eşinizde de iş yok.
Bebek gazlıysa misafir kabul etmezsiniz. Dışarıda ağırlarsınız.
Yemeği dışarıdan sipariş verirsiniz.
Yemeği eşiniz yapar.
Bulaşıkları eşiniz yıkar.

50 tane seçenek varken kendinizi neden zora sokuyorsunuz anlamam.
Bazıları da ne kadar fedakar! olduğunu göstermek için yapıyor, sonrasında rahatça eşinin başına kakabilmek için..
Sadece kendinizi üzüyorsunuz, başka bişey değil.

Bir beklentim olduğundan değil ama içeri gidip oturmuş ortalık batmış bir vaziyette. Ben daha yemek yiyemedim ve kahvaltı ile duruyordum o saate kadar kızım durmadığı için fırsat bulup birşey yiyemedim.
O kadar yemekle uğraşıp bi salata bile yapmayıp gelip sadece sofraya oturması canımı sıktı. Ve haksız da değilim. Eşim zaten bebeğe bakıyordu o sırada bana yeterince yardımı dokunuyor.
Ben şöyle hazırlık yaptım, böyle yoruldum, geldiler yiyip çekildiler... Yapmayın o zaman. Kendinizi zorlamayacak kadar hazırlık yapın..
Yemeğinizi yiyip çekilin toplasınlar.
Ay bende bunu anlamıyorum hem eşlerinize öğretemiyorsunuz iş yapmasını hem eve gelen gidenden bekliyorsunuz.

Evime de gelip soframa orurmamalı ben ona hizmet etmek zorunda değilim madem bişey yapmak zorunda değil. Ayrıca zorunluluk olarak değil de insanlık olarak bakacaksın bu olaya çünkü insan olan bi tabak kaldırır sofradan. Beklenti değil bu.

Eşin çağırmış sen de kabul etmişsin ama..ben şahsen misafirden beklemem tabak kaldırmasını...Özellikle de yaşı büyükse...Eşin yapmalı diyor herkes bak o neden hiç yardım etmiyor? Eve yemepe misafir çağırılınca sofraya yardım eder kimisi de etmez...Ona kalmış ama bekleme...Yapamayacak durumdaysan da bunu önceden eşinle konusup yardım edeceksen çağır ben bebekle yapamam her işi demeliydin bu kadar basit...

Önceki konunuzu da hatırlıyorum ve ben artık kayınvalideniz ne yaparsa yapsın size batacağını düşünüyorum. Çünkü hala lohusasınız hala kızgın/kırgınsınız. Masayı toplamanıza yardım etse eminim başka birşeye sinirlenecektiniz.
Ha bu arada kayınvalidenizi savunmuyorum yanlış anlamayın.
Sadece dışardan bir göz olarak hissettiğimi söylüyorum.
Bence unutup,geride bırakmaya çalışın olanı biteni. Belliki eşiniz hatrına ayda yılda bir de olsa görüşeceksiniz,geride bırakmazsanız yıpranırsınız.
Hiç görüşmemek te bir çözüm ama eşim üzülür demiştiniz eski konunuzda,bu sebeple eledim bu çözümü.
Zaten eşim üzülmesin diye diye evliliğimi bitiricem en sonunda. Daha dün yemeğe çağırmış sözde,akşam oldu yemek hazır değil.
Yani iftara çağırıp yemek hazırlamamak nedir? Yemekten sonra dışarı çıkıp çay içelim dedi eşim,kv ikimiz mı diye soruyor. Benim gözüme durduk yere birşey batmaz ben kin de tutmam. Ama eğer böyle sabrımı zorlayan biri olursa karşımda kat kat sinirlenirim. Eğer kin tutucak olsam bu kadını benim evime kimse sokamazdı ben her defasında bi şans daha veriym diyerek kapımı açıyorum. Yada yanına gidiyorum. Ama her türlü arıza çıkarmaya bayılıyor.
Ben mutfağı bitirdikten sonra yanıma gelip bağıra bağıra “annem sen otur ben topliyim “ demesi de çok şaşırtıcı değil mı? Benim gözüme mı batıyor durduk yere gerçekten?

Eşin çağırmış sen de kabul etmişsin ama..ben şahsen misafirden beklemem tabak kaldırmasını...Özellikle de yaşı büyükse...Eşin yapmalı diyor herkes bak o neden hiç yardım etmiyor? Eve yemepe misafir çağırılınca sofraya yardım eder kimisi de etmez...Ona kalmış ama bekleme...Yapamayacak durumdaysan da bunu önceden eşinle konusup yardım edeceksen çağır ben bebekle yapamam her işi demeliydin bu kadar basit...
Bebeğe kim bakıcaktı pardon? Ben yemek yerken eşim bulaşık yıkarken hanımefendi survivor izlerken bebek de pusette ağladın dursun heralde size göre? Eklemeli miydim acaba kucağına almıyor çocuğu!

Anlayışsızlar çünkü biz el kızıyız. Oğullarını paylaşamıyorlar. Mesele bu bence.
Eşim hadi çay içmeye gidelim diyor kadın “ikimiz mı???!!!” Diye soruyor :deli: yani resmen benim sabrımı zorluyo
Benimkide kıskanç artık benim değil eşinin sabrını zorluyor eşimin en son artık minige karışmayacaksin nidalarindan sonra daha ne aradı ne sordu

10senedir sadece beni değil oğlunu bile bunaltti sorunlarla

Allah islah etsin fırsat vermesin ins

Kızman gereken kişi kv değil kocan.
Evdeki yükü üstünden alması gereken de o.
Kocamı karıştırmaya gerek yok yeterince yükümü alıyor kocam. Mesela cam siler, ev süpürür toz alır tualet yıkar. Bu akşam ki mevzu kocam değil kv zaten bebeğe bakıyordu adam daha ne yapsın?

Bebeğe kim bakıcaktı pardon? Ben yemek yerken eşim bulaşık yıkarken hanımefendi survivor izlerken bebek de pusette ağladın dursun heralde size göre? Eklemeli miydim acaba kucağına almıyor çocuğu!
Daha yemeğinizi yemeden sofra niye toplanıyor ki? :) bir tuhaf mevzu gerçekten. Belki kadın da yemeğinizi yemenizi bekliyordur çünkü "ayıp" biri sofrada yemek yerken, hadi artık der gibi sofra kaldırmak. Yiyip çekilseydiniz bebeğinizi siz pış pışlarken eşiniz yapardı.

Kayınvalideniz duyarsız bir insanmıs.En azından -Kızım çocuğa ben bakiyim sen toparlayıver diyebilirdi.
Üzmeyin kendinizi sakinleşin.Gelinlere baştan böyle yapıyorlar ,soğutuyorlar.Sonra neden böyle?

Kocamı karıştırmaya gerek yok yeterince yükümü alıyor kocam. Mesela cam siler, ev süpürür toz alır tualet yıkar. Bu akşam ki mevzu kocam değil kv zaten bebeğe bakıyordu adam daha ne yapsın?
Elinize saglik.bebeginizi saglikla buyutun.
Eşiniz size yardim ediyormuş.
Siz de zaten eşinizin hatirina katlaniyorsunuz.uzmeyin kendinizi.yaninizda kalacak degil ya.eşinize yansitip üzmeyin onu da.gelmiş geçmiş.boşverin gitsin.
Hem arada adrenalin iyidir.sonrasinda tuhaff bir huzur geliyor.

Benimkide kıskanç artık benim değil eşinin sabrını zorluyor eşimin en son artık minige karışmayacaksin nidalarindan sonra daha ne aradı ne sordu

10senedir sadece beni değil oğlunu bile bunaltti sorunlarla

Allah islah etsin fırsat vermesin ins
Benim eşimde farkında ama burada bitek annesi var ve ne olursa olsun silemiyor. İstiyor ki kızını gelsin sevsin ilgilensin. Yani anlatamıyorum biz öyle birlikte mutlu bir aile olamıyoruz kadın huzursuzluk çıkarmak içi elinden geleni yapıyor. Büyük diye sürekli alttan almam gerektiğini düşünüyor. Kendis gibi sanıyor beni. Ben öyle değilim ama bana saygı duymayana saygı duymak zorunda değilim veya sevmediğim biriyle görüşmek sorunda değilim bunu anlatamadım bir türlü

Elinize saglik.bebeginizi saglikla buyutun.
Eşiniz size yardim ediyormuş.
Siz de zaten eşinizin hatirina katlaniyorsunuz.uzmeyin kendinizi.yaninizda kalacak degil ya.eşinize yansitip üzmeyin onu da.gelmiş geçmiş.boşverin gitsin.
Hem arada adrenalin iyidir.sonrasinda tuhaff bir huzur geliyor.
Yok yansıtmıyorum zaten fark etti bozulduğumu neyin var diye sordu. Bişey yok hayatım merak etme sıcak o yüzden böyleyim dedim. Katlanmamın tek sebebi eşim zaten eşimin bana yaptıkları karşısında onu kıramıyorum. İnan eğer eşim bana karşı anlayışlı olmasa yardımı dokunmasa kimse beni k kadınla yan yana getiremez bile.

Kayınvalideniz duyarsız bir insanmıs.En azından -Kızım çocuğa ben bakiyim sen toparlayıver diyebilirdi.
Üzmeyin kendinizi sakinleşin.Gelinlere baştan böyle yapıyorlar ,soğutuyorlar.Sonra neden böyle?

İşimi bitirdikten sonra mutfağa gelip “annem sen otur ben yapiym “diye bağıra bağıra konuştu :) çıkdırmamın asıl sebebi bu aslında.
Kötü bir insan olsam ne diyosun sen ya görmüyomusun işimi bitirdim nep peşindesin diyebilirdim. Ama benim evimde insanların kalbini kırmak istemem haklı da olsam.

Benim eşimde farkında ama burada bitek annesi var ve ne olursa olsun silemiyor. İstiyor ki kızını gelsin sevsin ilgilensin. Yani anlatamıyorum biz öyle birlikte mutlu bir aile olamıyoruz kadın huzursuzluk çıkarmak içi elinden geleni yapıyor. Büyük diye sürekli alttan almam gerektiğini düşünüyor. Kendis gibi sanıyor beni. Ben öyle değilim ama bana saygı duymayana saygı duymak zorunda değilim veya sevmediğim biriyle görüşmek sorunda değilim bunu anlatamadım bir türlü
Zamanla huzursuzluğa sebep olan kişi ne kadar yakın olursa olsun

Erkek artık hzurujn kaçtığını ve tatsızlık hissettiği an noktayı koyabiliyor bizde öyle oldu

Eşim kendi tarafından huzursuz eden kişileri çıkarttı hayatımizdan

Herşeyi gözünüze gözümüze sokarak rahatsız ediyorlardı artık tak etti esimdr bende rest cektik

Ama bendeki durum farklıydı kullaniliyordum resmen yemek ti bulaşıkti

Sizinki psikolojik olarak da etkiliyor seni

Ayrica kocana da bravo.:sinirli:

2 aylik kolik bebekli karisina iftara misafir dayatiyor

Rahatliga bak:sinirli:
Bebeğim bu aralar daha iyiydi. Bu akşam biraz huzursuzdu.
Ben normalde de yemeğimi yapıyorum hıplaya zıplaya :) mesele yemek yapmak değil ikimize yaptım o da yedi. Hepsi bu benim canımı sıkan hal ve tavırları tripleri.
Ağzından çıkan saçma saçma şeyler.
Tam cinnet geçirtecek cinste görseniz hak verirsiniz burdan anlatmakla olmuyor.

Kayinvalidenizde olsa misafir sonucta evet kaldirsa iyi olur sonucta bebeginiz var ama o yapmadi diyede bu kadar ofkeye gerek yok.esiniz butun yukunuzu hafifletiyormus ne guzel o bir tabagida alip goturebilirmis..ben abartili buldum sizi

Back
X