• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yok mu bu işlerin bir kitabı, kursu :(

Doğru ya nickine dikkat etmemisim ohooooooo elini sallasan ellisi kimler kapinda köle olacak gör bak sadece az bi sabir diyorum tatlim..

Bence kendine zaman tanımalısınız. Çevre çok fazla özendiriyor bu durumlari ama aslında sevgililik güzel değil. Çok yıpratıcı ve çok zor.

Doğru ya nickine dikkat etmemisim ohooooooo elini sallasan ellisi kimler kapinda köle olacak gör bak sadece az bi sabir diyorum tatlim..
ya öyle mi dersin. bense tam tersi hayata geç yaşta atılacağım, ders çalışmaktan kendimi yıpratacağım için üzülüyorum. doktorluk bence erkeklere güzel. tipsiz de olsan zekana, paraa gelecek bi sürü kız var. hele hastanede hemşireler, çalışanlar falan ölüp bitiyolar doktorlar için. ama kadın doktorlar için durum farklı bence :(

Bence kendine zaman tanımalısınız. Çevre çok fazla özendiriyor bu durumlari ama aslında sevgililik güzel değil. Çok yıpratıcı ve çok zor.
çevrenin etkisi çok fazla.. bir de hep içten içe bir baskı var. yaşın müsait, ünv okuyorsun , çevrende bir sürü arkadaşın var neden olmuyor gibisinden

ya öyle mi dersin. bense tam tersi hayata geç yaşta atılacağım, ders çalışmaktan kendimi yıpratacağım için üzülüyorum. doktorluk bence erkeklere güzel. tipsiz de olsan zekana, paraa gelecek bi sürü kız var. hele hastanede hemşireler, çalışanlar falan ölüp bitiyolar doktorlar için. ama kadın doktorlar için durum farklı bence :KK43:

Bir de doktor erkekler kendilerini kaf dağında görüyorlar. Ayrıca çapkın oluyorlar.

C cimcimelif şimdiki hallerini görseniz %80i ders dışında bir şeyler düşünmüyor. Mezun olup ilgiyle karşılaşınca da bir anda ego tavan yapıyor heralde. kızlarsa hiç beklediğim gibi çıkmadı. Çoğu bakımlı, sosyal tipler

çevrenin etkisi çok fazla.. bir de hep içten içe bir baskı var. yaşın müsait, ünv okuyorsun , çevrende bir sürü arkadaşın var neden olmuyor gibisinden

Aşık olmayı beklemeni tavsiye ederim. Diğer türlü insan kendinden de karsidakinden de emin olamıyor. Ama aşk farklı aşk düşüncelerden arınmış ouyor ve acı vermiyor

ne güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum öncelikle <3

ben tam da dediğiniz gibiyim galiba. mesela bir örnek vereyimdersten çıktık ben otobüs saati gelene kadar kız arkadaşımı bekliyorum kantinde. yan masada da kalabalık kızlı erkekli sohbet eden sınıfımızın popüler arkadfaş grubu oturuyor. ben de tek başıma yan masada. ne yapıyorum peki? sıkıldığım belli olmasın diye hemen elime telefon alıyorum.kafamı telefondan kaldırmıyorum.
yani lafın kısası ne bakışlarımla ne beden dilimle karşı tarafa sinyal vermeyi bilmiyorum :KK43:

Bence aslında bu çekinmek,utangaçlık gözlerini kaçırma telefonla oynama filan biraz özgüven eksikliği belirtisi. Bazen sende görmüşsündür kız çirkin ama bir özgüven özgüven, kendisi de sürekli bir çocukla çıkıyor. Konuşurken öyle konuşuyor yada yürürken öyle yürüyorki sanki burnu kaf dağında. Yani bence bu tamamen özgüvenle alakalı.

Sen de kendini en iyi şekilde nasıl hissediyorsan öyle giyin ve öyle davran. Dimdik dur. İnsanlar bilmez ama aslında duruş bizim ruh halimizi çok etkiliyor.Genelde özgüven sorunu olan insanları başı aşağıda olur, kendileri farketmeden daha da ezik hissetmelerine neden olan bir durum. Oysa kafa dimdik gögüs öne olunca insan farketmeden özgüveni de artıyor.
Bir de ünlü modacı Coco Chanel demişki "Kadınları anlamıyorum, kendilerine bakmadan evden nasıl dışarı çıkabiliyorlar. Belki o gün onların kaderinin değişeceği bir gün. O yüzden olabileceklerinin en iyisi olmaları gerek". Sende aynen öyle. Kendini en iyi hissetiğin şekilde hazırlan git. İlla kismet çıkacak diye değil.Kendimden daha emin olayım diye. Zaten sen özgüvenliysen kistmetler gelir seni bulur.

C cimcimelif şimdiki hallerini görseniz %80i ders dışında bir şeyler düşünmüyor. Mezun olup ilgiyle karşılaşınca da bir anda ego tavan yapıyor heralde. kızlarsa hiç beklediğim gibi çıkmadı. Çoğu bakımlı, sosyal tipler

Evet şuan çalışıyorlar ama mezun olunca degisiyorlar. Bir arkadaşım vardı mezun oldu şimdi bana ne kızlar bakar, ne hemsireleri ayarlarım diyordu.

etrafimda bir suru ögrenci var.kizlar surekli birilerini kesiyor...stalkliyor mesaj atiyor yaziyor...iki gun sonra bir baskasina...mutlu degiller...aşık degiller.
.flört etmiyorlar...oyun oynuyorlar...avcilik oyunu...inan kendiliginden olmuyorsa b.ku cikiyor...yazik...olsun diye heba edilen duygulara yazik...o kadar sahte o kadar yüzeysel ki...uzuluyorum gördukce...biri e nasihat ettim bari buna sadık kal diye...niye kalayim daha iyisini bulursam birakirim dedi.sevgi yok...arayış var...olmaz iste...zorla olmaz bu iş :KK43:
haklısınız. Her şey gibi bu konuda da iyice samimiyetimizi kaybettik, sanallaştık. arkadaşımız insatagramdan fotomuzu beğenmese trip atıyoruz o dereceye geldik.
bezen keşke 60 larda falan yaşasaydım. mektuplaşmalar, mendil atmalar olsaydı, pastahanede buluşsaydık diyorum. Şimdiki gibi kızlar değerlerini düşürüp erkeklerin peşinden koşmasaydı.. Ama maalesef çağıızın neredeyse hepsi böyle :(
ben yine de nasihatinizi dikkate alıyorum teşekkür ediyorum<3

Aşık olmayı beklemeni tavsiye ederim. Diğer türlü insan kendinden de karsidakinden de emin olamıyor. Ama aşk farklı aşk düşüncelerden arınmış ouyor ve acı vermiyor
Aşk acı vermiyor mu?

Evet aşk çok güzel birşey. Fakat insan aşık olunca mantığını kaybediyor.Neyin ne olduğunu hiç bilmiyor.Ayrılıkta çok acı veriyor.

Oysa aşk olmayınca olaya daha mantıklı bakabiliyorsun. Ve fazla da takmıyorsun.

Evet şuan çalışıyorlar ama mezun olunca degisiyorlar. Bir arkadaşım vardı mezun oldu şimdi bana ne kızlar bakar, ne hemsireleri ayarlarım diyordu.
dedim ya tıp erkekler için güzel bölüm. Kadınlar içinse yıpratıcı. ve mesela bi arkadaşım demişti sana kuzenlerimden birini ayarlamak istiyorum ama tıp okuyor diyince geri adım atıyorlar çekiniyorlar diye :( bunları duymak üzüyor

haklısınız. Her şey gibi bu konuda da iyice samimiyetimizi kaybettik, sanallaştık. arkadaşımız insatagramdan fotomuzu beğenmese trip atıyoruz o dereceye geldik.
bezen keşke 60 larda falan yaşasaydım. mektuplaşmalar, mendil atmalar olsaydı, pastahanede buluşsaydık diyorum. Şimdiki gibi kızlar değerlerini düşürüp erkeklerin peşinden koşmasaydı.. Ama maalesef çağıızın neredeyse hepsi böyle :KK43:
bezen keşke 60 larda falan yaşasaydım. mektuplaşmalar, mendil atmalar olsaydı, pastahanede buluşsaydık diyorum. Şimdiki gibi kızlar değerlerini düşürüp erkeklerin peşinden koşmasaydı.. Ama maalesef çağıızın neredeyse hepsi böyle :KK43:
Cok guzel bir meslekte okuyorsun.cok yogundur dersler...buyuk ihtimal kimse aklini cok karistiracak seylere meyletmiyordur...malum fazla zekisiniz siz tıp ögrencileri...az sık dişini tus u da verdiniz mi pırıl pırıl bir hayata merhaba diyeceksiniz...hem kutsal bir misyon hemde iyi bir kazanc sizleri bekliyor...canı gönulden dua etmek geldi icimden saygi dolu satirlarini okuyunca...iki cihanda mutlu ol...bu dunyada yaslanip guvenebilecegin ve cok huzurlu mutlu hissettiren birini yazsın rabbim yazgına...yolun acik olsun...amin ♡

Ama aşk çok saf ve naif bir duygu. Maleseef günümüzün ilişkileri artık çok basitleşdi.İnsanlar birbirine değer vermiyor, duygulara değer vermiyip kolayca kullanabiliyorlar.Bu konuda size katılıyorum ;-)

Aşk acı vermiyor mu?

Evet aşk çok güzel birşey. Fakat insan aşık olunca mantığını kaybediyor.Neyin ne olduğunu hiç bilmiyor.Ayrılıkta çok acı veriyor.

Oysa aşk olmayınca olaya daha mantıklı bakabiliyorsun. Ve fazla da takmıyorsun.

Birine aşık olmuştum. Evlenmek istiyordu benden 8 yaş büyüktü. Çok aşıktım ama 18 yaşındaydım. Gözüm ondan başkasını görmüyordu, kalbim onu görünce deliriyordu, yolda kokusu geliyordu burnuma... Sonra ben küçük olduğum için uzaklaştım. Üniversiteye yeni başlamıştım. 3 yıl onu bekledim 3 yıl onu sevdim. Ama o beni sevmedi, birini buldu evlendi. Aşk acı vermedi, hala vermiyor. Hala onu seviyorum ama bu defa yüzüne bakmadan onu görmeden seviyorum. Bence aşk, yani benim aşkım mantık barındırıyor. Belki bu aşka aşık olmaktır. Ama hiç canım yanmadı çünkü onu sadece bekledim. Umut etmek aşkın gıdası sanırım.

Bence aslında bu çekinmek,utangaçlık gözlerini kaçırma telefonla oynama filan biraz özgüven eksikliği belirtisi. Bazen sende görmüşsündür kız çirkin ama bir özgüven özgüven, kendisi de sürekli bir çocukla çıkıyor. Konuşurken öyle konuşuyor yada yürürken öyle yürüyorki sanki burnu kaf dağında. Yani bence bu tamamen özgüvenle alakalı.

Sen de kendini en iyi şekilde nasıl hissediyorsan öyle giyin ve öyle davran. Dimdik dur. İnsanlar bilmez ama aslında duruş bizim ruh halimizi çok etkiliyor.Genelde özgüven sorunu olan insanları başı aşağıda olur, kendileri farketmeden daha da ezik hissetmelerine neden olan bir durum. Oysa kafa dimdik gögüs öne olunca insan farketmeden özgüveni de artıyor.
Bir de ünlü modacı Coco Chanel demişki "Kadınları anlamıyorum, kendilerine bakmadan evden nasıl dışarı çıkabiliyorlar. Belki o gün onların kaderinin değişeceği bir gün. O yüzden olabileceklerinin en iyisi olmaları gerek". Sende aynen öyle. Kendini en iyi hissetiğin şekilde hazırlan git. İlla kismet çıkacak diye değil.Kendimden daha emin olayım diye. Zaten sen özgüvenliysen kistmetler gelir seni bulur.

ya aslında özgüvenim çok düşük değil. bi erkekle konuşmaktan arkadaş olmaktan çekinmemdeki sebeb şu bence:
biraz yetiştirilme tarzı olabilir. geleneksel bir ailedenim ve sanki yakınlaşırsam hep yanlış anlayacak düşüncesi var.
bir de genelde erkeklerin de arkadş grubu oluyor. kendi aralarında benim dedikodumu yapacaklar, dalga geçecekler gibi geliyor.
mesela okulda ikinci yılım facebooktan twitterdan birini eklesem mi diyorum, kırk kere düşünüp öyle istek atıyorum. halbuki okul arkadaşıyız.
bakım konusunda bakımsız değilim bence hatta bu tarz konulara çok dikkat ederim saçıma makyajıma kıyafetime falan.. ama belki bir değişiklik yapsam saçımın rengini değiştirsem falan okulda dikkat çekebilirm

Cok guzel bir meslekte okuyorsun.cok yogundur dersler...buyuk ihtimal kimse aklini cok karistiracak seylere meyletmiyordur...malum fazla zekisiniz siz tıp ögrencileri...az sık dişini tus u da verdiniz mi pırıl pırıl bir hayata merhaba diyeceksiniz...hem kutsal bir misyon hemde iyi bir kazanc sizleri bekliyor...canı gönulden dua etmek geldi icimden saygi dolu satirlarini okuyunca...iki cihanda mutlu ol...bu dunyada yaslanip guvenebilecegin ve cok huzurlu mutlu hissettiren birini yazsın rabbim yazgına...yolun acik olsun...amin ♡
çok ama çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz dualarınız için <3 esrafurullağ fazla zeki falan olduğumuz yok. ama daha çok dersleri düşündüğümüz doğru. Yine de okulda her tipten insan var inanın :)
Allahım dualarınızı kabul eder inşallah..tanımadığım birinden bu denli dua almak beni çok duygulandırdı <3 Dilerim ki siz de hep mutlu olun.. sevgiler

Back
X