Yokluk geçer mi

Konstantinopolis1985

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
211
250
18
Kizlar hepinize iyi haftasonu diliyorum sizlerde yokluk çektiniz mi nasıl astiniz bu günleri bana anlatirmisiniz sizin tavsiyeleriniz benim için çok değerli

Ohoo hemde ne yokluklar çektim. Bekarken baya yokluk çektim ve hepsi geçiyor. O an ki durum gerçekten çok çok sıkıntılı ama dediğim gibi geçici. Evlendikten sonra da tabi ki sıkıntılar yaşadım eksiğim olmadı şükür ama borç bitmiyor,sürekli bir yenisi ekleniyor..

Geçer tabi , yokluğun bir de varlığı olur sabretmek lazım biraz sabretmeden hiç bişey olmuyor..
Bekarken ilk üniversiteye başlayacağım o gün bile yol param yoktu annemle temizliğe gitmiştik o gün akşam öyle param olmuştu..
Zor oluyor ama gelip geçiyor. Sağlığınız yerinde olsun önemli olan o :KK66:

Yoklugu çekemeyen insan yoktur.Öncelikle sabredeceksin,şükür edeceksin ve çalışıyorsan maaşın yetmiyorsa ek işler yapacaksın bunlar ; Otellerde haftasonları garsonluk yapmakla olabilir..( 4-5 saatligine 60 tl günlük para veriyorlar kötü degil yani ajanslara yazılabilirsin bunun için ) , Avon satışı vb. gibi satışlar , Bayanlara iç çamaşırı satışı,Yada makale yazımları yapabilirsin ek işler için sana bir kaç tavsiye çok sıkıştıysan eger :) Allah kolaylıgını bir şekilde verir sen sabret cnm

Oldu tabiki olmazmı 8 senelik evliyim 2 3 sene maddi durumumuz çok iyiydi eşim babasıyla kardesiyle birliteydi çook büyük paralar kaybettiler yeri geldi elektriğimiz kesildi eve ekmek alıcak para olmadı eşim uzun zaman çalışmadı babam yardım etti evimin alisverişini yaptı faturamizi yatırdı cebime babam para koyuyodu yani şimdi elhamdülillah eşim tekrar kendi işini kurdu varlıktan yokluğa düşmek çok daha beter

valla ben ilkokuldayken filan fakirdik biz. ayda bir kere anca pazara giderdi sanırım annem onda da zaruri ihtiyaçlar. öyle abur cuburmuş vsmiş çok bilmezdik. ha aç değildik tabi ki ama yokluktaydık. ablam kuzenlerin eskilerini giyerdi ben de aynı şekilde. ayakkabı vs almak neredeyse imkansızdı. ne günlerdi ya. şimdi şükür iyiyiz. çalışkan olmak lazım. oturduğunuz yerden rızk beklemeyin. imkan varsa çalışın.

çalışmıyosan mutlaka iş bul. tek maaş ile yokluktan çıkmak imkansız ama onu bil. asgari ücret de olsa bi işe gir.

kendim değil ama ailem yokluktan geliyor. annem de babam da her ikisinin de ailesinin durumu kötüymüş,annem taşrada bir lisede okumuş babam burs kazanıp kolejde. ama ikisinde de inanılmaz bir çalışkanlık var. şuan mesleklerinde en iyi seviyeye geldiler ve hala çalışmaya devam ediyorlar. babamdan bir gün bile "artık çalışmayayım" lafını duymadım. hiç de israf etmez hiçbir konuda. mesela günlük planını yazdığı bir kağıt var onu değiştirmez. siler tekrar yazar. küçükken de aynısını yaparmış çünkü.

çalışmıyorsanız kesinlikle çalışın derim. oturarak kimse bir şey kazanamıyor.

Back
X