Yoksa kısır mısın?

Loranne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2017
280
225
103
Merhaba kızlar,
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Eşimle bu sene çocuk düşünüyorduk ama benim işlerim, onun işleri biraz daha yoluna girsin diye seneye erteledik. Kayınvalidemle bebek konusu hiç geçmez bile, ne zaman düşünüyorsunuz diye bile sormaz sağ olsun. Kendi annem de zaten her şeyi konuşuruz ama öyle torun istiyoruz gibi baskı oluşturacak bir şey demez. Yani ailelerimiz olması gerektiği gibi karışmıyor. Gelellim teyzeme.
Dün teyzem mesaj atmış nasılsınız falan diye. Öyle mesajlaşırken "Ben artık bebek sevmek istiyorum, yok mu daha?" dedi. Ben de "Düşünmüyoruz henüz" dedim. "E kızım ne zaman düşüneceksiniz 40ına gelince mi?" dedi gülme emojisi yaptı. Ben de "İşlerimizi yoluna kıyalım inş uygun zamanda" dedim. O da "İşler hiç bitmez" fln dedi. Sonra da "Kısır mısın yoksa, haberim mi yok?" dedi. Ben de "Aman Allah korusun teyze" dedim. "Bilemiyorum artık" dedi. Çok sinirlendim, bilmiyorum. Böyle bebek sorulması, onu geçtim bu şekilde bir tepki çok canımı sıktı. "Teyze çok bebek istiyorsan kendin yap gençsin daha" dedim (35 yaşında). "Ay hiç güleceğim yoktu ben hakkımı doldurdum, iki tane var" dedi. Ben de "Üç çocuk diyorlar ama" deyip güldüm. Diyenler kendileri yapsın dedi. Ben de "Evet kimsenin yaptığı yapmadığı çocuğa karışılmaz di mi?" deyip laf soktum. O da hatta "Bu banaydı herhalde"dedi. Sonra konu değişti ama dünden beri nasıl bu konuda kısır mısın yoksa gibi bir şey denebilir (üstelik teyzem) diye düşünüp canım sıkılıyor. Kaldı ki olunabilir de yani, Allah nasip etmez. Böyle denir mi? Çok canım sıkıldı. Sizce abartıyor muyum?

Abartmıyorsun.
Bana sorduklarında ben kendim diyorum 'Belki kısırızdır ve olmuyordur, ben de bu acıyla kahrımdan ölüyorumdur,sen böyle söyleyince intihar falan edeceğim, psikolojimi bilmeden densizce konuşmak senin haddin değil' diye.
Cacık gibi kalıyorlar.
Bunu diyenin teyze olması ayrı bir sinir harbi haklısınız.
Onlar dedikçe siz cevabınızı verin ve kalp kırmaktan hiç çekinmeyin.
Anlamıyorlar diğer türlü.

Kusura bakmayin ama cok patavatsizmis teyzeniz hani boyle merakli cahil agzinin lafini bilmez insanlar vardir ya aynen o tiplerden galiba konusmaya bakilirsa. Size ne ya kime ne isteyen.yapar isteyen yapmaz boyle soru soranlara deli oluyorum. 40 yillik evli cift gorsem cocuk yapmamis inanin sormam niye cocugunuz yok diye. Bize ne ya insanlarin özelidir bu saygi duymak lazim

Benim kuzenim de genç evlendi ve 4 - 5 sene kadar bebek düşünmediler.
Hem yaşının gençliğinden dolayı "daha vaktim var" mantığı ile, hem de evliliğinin tadını çıkartmak için.
İyi de yaptı.

Ama onun içinde zor bir süreçti ve heleki o daha ufak bir yerde yaşadığı için, bu ve bunun gibi soruların bir çoğuna çok şahit oldu malesef ki... Ve en sonunda çözümü yüzsüzlükte bulmuştu.
"Çocuk yok mu hala sizde" sorularına genelde "beceremiyoruz biz valla, evlendik ama bir o konuyu anlamamışız" diye espiriye vuruyordu. Birden fazla soran kişilere de "biz beceriksiz çıktık sanırım" diyerek geçiştiriyordu hiç kimsenin ağzına laf vermiyordu...

Nitekim şu anda 3 yaşında bir oğlu var.

Kimsenin ama kimsenin üstüne vazife değil.
O "kısır mısın" dediğinde sizin de "kısır olup olmadığımı bilmem için önce çocuk için çabalamam gerekir dimi teyze? korunduğuma göre, bunu ne sen ne ben nede bir başkası diyemez"... diye cevabı yapıştıracaktınız ve ben olsam eklerdim "yatak odam bir tek beni ve kocamı ilgilendirdiği için sanırım tam da şu nokta dur noktası senin için" derdim...

İster gücensin ister alınsın.
Kimsenin kimseyi bu şekilde sorgulama hakkı da bulunmuyor.

Yüzünü yumuşak bulunca insanlar böyle her şeyi söyleme hakkını kendinde buluyor sanırım. Yapım gereği sert olamıyorum işte en fazla anlattığım gibi laf sokabildim.

Eger evlenipte cocugum gec olursa veya olmazsa boyle densizleri evet kisirim diyip kafa bulacagim.Ne densizler var ya.

Yine benzer bir şey olursa daha sert çıkıcam, sonra böyle içime dert oluyor.

Kuzenimi gördüm sende birden...
O da böyle garip cevaplar verebiliyordu ama güzel cevap vermişsiniz.
Kimsenin üstüne vazife değil bu konular ama herkes kendi vazifesiymiş gibi burun sokmaya bayılır.
Şu çocuk konularında herkesin bir fikri, bir diyeceği ve bir soracağı muhakkak vardır.
Kendi işlerine baksalar olmaz...

Yine benzer bir şey olursa daha sert çıkıcam, sonra böyle içime dert oluyor.

Kesinlikle.
Şimdi karşındaki insan "terbiye sınırı"nı aştığı için, bu konu çok hassas.
Sen de dilediğin gibi "terbiye sınırını" aşabilirsin...

"ay ne ayıp" derse birisi de, "sen sorarken ayıp olmuyor" diye yapıştırırsın.

Kavgacı bir insan değilim, ama bu konularda herkesin bir fikir yöneltme özgürlüğüne sahip olduğunu sanmaları beni deli ediyor...

ohoo zaten bu konuda dertliyim tam da pimi çekti teyzeniz
bu 'bebek var mı?' diye soranları dahi bir kazana doldurup yahni yapmak istiyorum.
ha 'kısır mısın?' diyenler hakkında çok daha güzel fikirlerim var ama burada söylesem olmayacak.
bu dert karı kocaları geçti artık dışarıdakileri geriyor maşallah.
hepsinin canı cehenneme.
buradan senin aracılığınla beni işe gelirken bebek yok mu diye sıkıştıran kapı komşuma da sesleniyorum.
CANINIZ CEHENNEME!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…