Yoksa kısır mısın?

Bana da amcamın kızı yoksa çocuğunuz olmuyor mu demişti, ben de belki de olmuyordur ve sen benim moralimi bozdun için rahat etsin dedim ve artık görüşmüyorum o şahısla. Allah bağışlarsa nur topu gibi bebeğim var. Takma milletin dediğini.

Benim eşimin aileside boyle.biri evlenip 1 sene cocuk yapmamissa ona kesin kısır damgasi vuruluyo patavatsizlar.Allahtan bana cekinip soramiyolar agizlarinin payini veriyorum. Kime ne ya.2 sene vajinismus belalsiyla ugrasip yeni basladim calismalara ki olmayadabilirdi nasip kismet.

Acaba annen mi sordurdu? Benim aklima direk o geldi. Yani teyzenin boyle bir dusuncesi varsa ilk annene sormasi gerekirdi. Acaba annen cekindi de araya teyzeni mi katti?
Yok annem planımızı biliyor, seneye düşündüğümüzü, tatile göre ayarlayacağımızı falan.

yoksa kısırsın da haberimiz mi yok??
hee kısırım, aslında ilan etmem gerekiyodu ama etmiyorum.

tövbe yaa. ne hadsiz insanlar var dünyada. üstelik teyzen.
Ben hiç bi zaman şakayla karışık bişey söyleyemem. madem bu kadar taktınız, üzüldünüz, keşke şakayla karışık değilde ciddi söyleseydinşz.
Şakayla karışık olunca insanlar anlamıyor.

Bir dahakine direk "sen iki seveceksin bir hoplatacaksın diye çocuk mu yapacağım? Biz bakacağız, biz büyüteceğiz, biz telaşlanacağız. Bırak da buna biz karar verelim. Allah nasip ederse zamanında etsin inşallah" de geç..

Biz 1 senelik bile evli değilken çocuk soran eşimin kuzenine "ben doğurunca sen mi bakacaksın?" dedim..

Maalesef o kadar sert de dramıyorum, inşallah anlamıştır.

Reactions: KV_
Terbiyesizmiş teyzeniz.
Ve bunu kayınvalide yapsa belki daha sert olurdunuz de mi.
Kısır nedir yaa.Öyle bile olsanız ne çıkar,insan mı değilsiniz yani.
İyiyiz hoşuz ama milletin yatağına çok meraklıyız toplum olarak.
Bacak bacak üstüne atmak ayıp ama çocuk yapın demek ayıp değil,öyle bi toplum işte....

lafını bilmeden konuşan bir insan daha. ay sana ne arkadaş dış kapının dış mandalısın tövbe ya rabbim afedersin de milletin uçkurundan sana ne? ayrıca velevki istiyorsun ama olmuyor. yine sana ne? herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok. herkes çocuk isteyecek diye bir şey yok.
boşver canım ne sıkıyorsun canını. keyfin gelirse yaparsın gelmezse yapmazsın. istersen her 18 ayda 2 tane yaparsın. cevabını da iyi vermişsin valla. 35 yaş da geç değil gayet uygun bebek sevmek isteyen kendi yapar.

Ya bir kere çocuk sadece iki kişinin istemesiyle olan birşey değil, Allah nasip ediyor hiç istemeden çocuk sahibi kalıyorsun, vermiyor yıllarca bekliyorsun. Böyle bir mesele de gidip de insanlara çocuk yapın baskısını hiç anlamadım, anlamıyorum, ben öğrenciyken evlendiğim için yaşım da küçüktü komşulardan biri sormuştu, sen bakacaksan bezini ihtiyaçlarını karşılayacaksan olur dedim en sonunda tekrar da sormadılar. Anne bana karar verir, Allah da nasip ederse olur, 3. kişilerin boş boş konuşması yanlış.

Torun sevme isteği olabilir de o da güzel bir şekilde söylenir, dua edilir, Allah hayırlı evlat nasip etsin denilir vs. Herşeyin bir adabı var. Ne zaman evleneceksin, ne zaman doğuracaksın, ne zaman çalışacaksın, uzar da gider. İnsanların hayatlarına müdahil olmaktan biraz zaman kalırsa, hayır işlerine koştursunlar, anasız babasız kaç çocuk var, evladını kaybetmiş kaç ana baba var, eşi tarafından terkedilmiş çocuğuna tek başına bakmaya çalışan kaç kadın var, kaç yoksul, aç yatan var mahallemizde haberimiz var mı? Yok tabi ki, bizim tuzumuz kuru millete akıl verelim de, darda zorda kalana da Allah yardım etsin diyelim. Darda kalana,sıkıntısı olana biz yardıma koşacağız, Allah'ın kime neyi nasip edip etmediğine de, insanların kusurlarına da gözlerimizi kapatacağız ama zor geliyor işte. Allah akıl fikir versin diyorum.

Ne güzel yazmışsınız, ağzınıza sağlık.

3 çocuk diyen kim ?

Ben olsam hayır ben patates salatasıyım derdim üstüne laf edemezdi.

Ahahahhaha bu yorum benim de aklıma gelmişti ama yazmadım
kısır ne berbat bir tabir ya nefret ediyorum bu kelimeyi kullananlardan

Senin şu an bana yaptığını kaynanam bile yapmıyor deseniz anlardı o bence
Ama siz de laf sokmuşsunuz iyi olmuş millete dert oldu başkasının yatak odası...

Tabi siz normalde karakterini bilirsiniz ben bilemiyorum ama tamamen kötü niyetle söylemiş olamaz diye düşündüm. Günümüzde bebek sahibi olamayan çok fazla çift var ve oransal olarak çok artmış durumda. Belki o nedenle sormuştur. Ama yanlış bir ifade tarzı seçmiş olabilir.bebek lafı günlük rutin konuşmalarda çok geçer bebek olana kadar ne zaman yapacaksın bebek olduktan sonra başka şeyler. Aslında buna da eğer ciddi art niyet sezinlemiyorsak çok takılmamak lazım gibi geliyor. Tabi bir yabancının asla laf edemeyeceği konular ama teyze anne yarısı ne bileyim.

Cumhurbaşkanı, başbakan vs.
onlara göre mi çocuk yapacağız
bu cocukların gelirini onlar mı karşılayacak
bu yorumdan hoşlanmadım hiç.

ülkemizi yönetenler doğracağımız çocuk sayısına müdahele ederse,
konu komşu akrabanın da 'kısır mısın ' diye sorması çok olağan dışı değil.

Bunu söyleyen büyük ihtimal art niyetli birisi. Geriye yapılacak tek bir şey oda onu söyleyip söyleyeceğine pişman etmek.Görsün sal.k sal.k konuşmayı

Aynen öyke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…