- 15 Ekim 2015
- 3.677
- 4.277
- 83
Yok annem planımızı biliyor, seneye düşündüğümüzü, tatile göre ayarlayacağımızı falan.Acaba annen mi sordurdu? Benim aklima direk o geldi. Yani teyzenin boyle bir dusuncesi varsa ilk annene sormasi gerekirdi. Acaba annen cekindi de araya teyzeni mi katti?
Maalesef o kadar sert de dramıyorum, inşallah anlamıştır.yoksa kısırsın da haberimiz mi yok??
hee kısırım, aslında ilan etmem gerekiyodu ama etmiyorum.
tövbe yaa. ne hadsiz insanlar var dünyada. üstelik teyzen.
Ben hiç bi zaman şakayla karışık bişey söyleyemem. madem bu kadar taktınız, üzüldünüz, keşke şakayla karışık değilde ciddi söyleseydinşz.
Şakayla karışık olunca insanlar anlamıyor.
Ben olsam hayır ben patates salatasıyım derdim üstüne laf edemezdi.
Ne güzel yazmışsınız, ağzınıza sağlık.Ya bir kere çocuk sadece iki kişinin istemesiyle olan birşey değil, Allah nasip ediyor hiç istemeden çocuk sahibi kalıyorsun, vermiyor yıllarca bekliyorsun. Böyle bir mesele de gidip de insanlara çocuk yapın baskısını hiç anlamadım, anlamıyorum, ben öğrenciyken evlendiğim için yaşım da küçüktü komşulardan biri sormuştu, sen bakacaksan bezini ihtiyaçlarını karşılayacaksan olur dedim en sonunda tekrar da sormadılar. Anne bana karar verir, Allah da nasip ederse olur, 3. kişilerin boş boş konuşması yanlış.
Torun sevme isteği olabilir de o da güzel bir şekilde söylenir, dua edilir, Allah hayırlı evlat nasip etsin denilir vs. Herşeyin bir adabı var. Ne zaman evleneceksin, ne zaman doğuracaksın, ne zaman çalışacaksın, uzar da gider. İnsanların hayatlarına müdahil olmaktan biraz zaman kalırsa, hayır işlerine koştursunlar, anasız babasız kaç çocuk var, evladını kaybetmiş kaç ana baba var, eşi tarafından terkedilmiş çocuğuna tek başına bakmaya çalışan kaç kadın var, kaç yoksul, aç yatan var mahallemizde haberimiz var mı? Yok tabi ki, bizim tuzumuz kuru millete akıl verelim de, darda zorda kalana da Allah yardım etsin diyelim. Darda kalana,sıkıntısı olana biz yardıma koşacağız, Allah'ın kime neyi nasip edip etmediğine de, insanların kusurlarına da gözlerimizi kapatacağız ama zor geliyor işte. Allah akıl fikir versin diyorum.
3 çocuk diyen kim ?Merhaba kızlar,
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Eşimle bu sene çocuk düşünüyorduk ama benim işlerim, onun işleri biraz daha yoluna girsin diye seneye erteledik. Kayınvalidemle bebek konusu hiç geçmez bile, ne zaman düşünüyorsunuz diye bile sormaz sağ olsun. Kendi annem de zaten her şeyi konuşuruz ama öyle torun istiyoruz gibi baskı oluşturacak bir şey demez. Yani ailelerimiz olması gerektiği gibi karışmıyor. Gelellim teyzeme.
Dün teyzem mesaj atmış nasılsınız falan diye. Öyle mesajlaşırken "Ben artık bebek sevmek istiyorum, yok mu daha?" dedi. Ben de "Düşünmüyoruz henüz" dedim. "E kızım ne zaman düşüneceksiniz 40ına gelince mi?" dedi gülme emojisi yaptı. Ben de "İşlerimizi yoluna kıyalım inş uygun zamanda" dedim. O da "İşler hiç bitmez" fln dedi. Sonra da "Kısır mısın yoksa, haberim mi yok?" dedi. Ben de "Aman Allah korusun teyze" dedim. "Bilemiyorum artık" dedi. Çok sinirlendim, bilmiyorum. Böyle bebek sorulması, onu geçtim bu şekilde bir tepki çok canımı sıktı. "Teyze çok bebek istiyorsan kendin yap gençsin daha" dedim (35 yaşında). "Ay hiç güleceğim yoktu ben hakkımı doldurdum, iki tane var" dedi. Ben de "Üç çocuk diyorlar ama" deyip güldüm. Diyenler kendileri yapsın dedi. Ben de "Evet kimsenin yaptığı yapmadığı çocuğa karışılmaz di mi?" deyip laf soktum. O da hatta "Bu banaydı herhalde"dedi. Sonra konu değişti ama dünden beri nasıl bu konuda kısır mısın yoksa gibi bir şey denebilir (üstelik teyzem) diye düşünüp canım sıkılıyor. Kaldı ki olunabilir de yani, Allah nasip etmez. Böyle denir mi? Çok canım sıkıldı. Sizce abartıyor muyum?
Ben olsam hayır ben patates salatasıyım derdim üstüne laf edemezdi.
Cumhurbaşkanı, başbakan vs.3 çocuk diyen kim ?
Tabi siz normalde karakterini bilirsiniz ben bilemiyorum ama tamamen kötü niyetle söylemiş olamaz diye düşündüm. Günümüzde bebek sahibi olamayan çok fazla çift var ve oransal olarak çok artmış durumda. Belki o nedenle sormuştur. Ama yanlış bir ifade tarzı seçmiş olabilir.bebek lafı günlük rutin konuşmalarda çok geçer bebek olana kadar ne zaman yapacaksın bebek olduktan sonra başka şeyler. Aslında buna da eğer ciddi art niyet sezinlemiyorsak çok takılmamak lazım gibi geliyor. Tabi bir yabancının asla laf edemeyeceği konular ama teyze anne yarısı ne bileyim.Merhaba kızlar,
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Eşimle bu sene çocuk düşünüyorduk ama benim işlerim, onun işleri biraz daha yoluna girsin diye seneye erteledik. Kayınvalidemle bebek konusu hiç geçmez bile, ne zaman düşünüyorsunuz diye bile sormaz sağ olsun. Kendi annem de zaten her şeyi konuşuruz ama öyle torun istiyoruz gibi baskı oluşturacak bir şey demez. Yani ailelerimiz olması gerektiği gibi karışmıyor. Gelellim teyzeme.
Dün teyzem mesaj atmış nasılsınız falan diye. Öyle mesajlaşırken "Ben artık bebek sevmek istiyorum, yok mu daha?" dedi. Ben de "Düşünmüyoruz henüz" dedim. "E kızım ne zaman düşüneceksiniz 40ına gelince mi?" dedi gülme emojisi yaptı. Ben de "İşlerimizi yoluna kıyalım inş uygun zamanda" dedim. O da "İşler hiç bitmez" fln dedi. Sonra da "Kısır mısın yoksa, haberim mi yok?" dedi. Ben de "Aman Allah korusun teyze" dedim. "Bilemiyorum artık" dedi. Çok sinirlendim, bilmiyorum. Böyle bebek sorulması, onu geçtim bu şekilde bir tepki çok canımı sıktı. "Teyze çok bebek istiyorsan kendin yap gençsin daha" dedim (35 yaşında). "Ay hiç güleceğim yoktu ben hakkımı doldurdum, iki tane var" dedi. Ben de "Üç çocuk diyorlar ama" deyip güldüm. Diyenler kendileri yapsın dedi. Ben de "Evet kimsenin yaptığı yapmadığı çocuğa karışılmaz di mi?" deyip laf soktum. O da hatta "Bu banaydı herhalde"dedi. Sonra konu değişti ama dünden beri nasıl bu konuda kısır mısın yoksa gibi bir şey denebilir (üstelik teyzem) diye düşünüp canım sıkılıyor. Kaldı ki olunabilir de yani, Allah nasip etmez. Böyle denir mi? Çok canım sıkıldı. Sizce abartıyor muyum?
onlara göre mi çocuk yapacağızCumhurbaşkanı, başbakan vs.
Aynen öykeonlara göre mi çocuk yapacağız
bu cocukların gelirini onlar mı karşılayacak
bu yorumdan hoşlanmadım hiç.
ülkemizi yönetenler doğracağımız çocuk sayısına müdahele ederse,
konu komşu akrabanın da 'kısır mısın ' diye sorması çok olağan dışı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?