Yol arkadaşım

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Arkadaşlar ehliyetimi yeni aldım. İşe kendim gidip gelebilmek için. Bu arada 1 km uzakta bi öğretmen arkadaşım var. Her gün geçerken onu da alıyorum okula birlikte geliyoruz. Şimdiye kadar çok defa yol parası vermek istediğini söyledi hiçbirini kabul etmedim. Sonuçta araba sürmemi ilerletmemde onu evden alıp okula birlikte gitmemizin çok etkisi var. Hem bana pratik oluyor hem de beni motive ediyor. Bir gün o kadar çok ısrar etti ki bu benzin muhabbetini. Laf arasında dedim ki " madem içime sinmiyor bir gün bana yemek ısmarlarsın hem gezmiş oluruz " dedim.

Neyse her sabah kalkıyorum evden çıkarken ona mesaj atıyorum geliyorum diye, evinin önüne gidiyorum bekliyorum bekliyorum bekliyorum arıyorum sonunda geldim diye. Koşa koşa geliyor biniyor arabaya yine geç kaldım pardon diyor. Bir kaç sefer tolere ettim ama geç kalması artik canımı sıkmaya başladı çünkü evden 5 dakika geç çıkabilirim onu bekleyene kadar. Tam ders zili çalınca okulda oluyoruz çünkü koşa koşa kitaplarımı alıp sınıfa gidiyorum. Her geç kalmasında mesajın geç geldi " " telefon salonda kalmis görmedim " " montumu bulamadım " " ay telefon arızalı gibi " " ay çocukların kahvaltısını yetistiremedim" vb... Şeyler söylüyor.

Bugün dedim ki " bundan sonra ben sana mesaj atmayim evden çıkarken sen saat tam 7.35 te kapının önünde ol ben beklemeyim seni, sen de benim mesajimi bekleme" dedim.

Galiba bozuldu bana çünkü ders çıkışı dedi ki, bana sanki borçluymuş gibi " sana şu yemeği ismarlayim da rahatlayım !? "

Çok sinir bozucu değil mi ? Ben bunu mu ima ettim şimdi ?? Yoksa çok mu alınganım ?

Cevap olarak " tamam haftaya gezelim yani olur " dedim. Sonra da pişman oldum neden kabul ettim sanki para konusunu yapmisim gibi hissettim kendimi.

Kendi adıma bekletmekten ve bekletilmekten hic hoşlanmam.
Saat belli yani,ona göre 10 dakika erken kalkip hazırlansın. Telefonu görmedim,aradığını duymadım bahaneleri aşırı saçma zaten,bilmiyor mu arayacağınızı?
Yerinizde olsam devami halinde almaya gitmezdim,ayda yılda bir gecikilir ama surekli sürekli ugrasamazdım sahsen.

İyi olmuş , yemeği kabul etti gibi görünmenizde.
Kibarlık ediyosunuz , bekletiliyosunuz ... Hiiç tahammül edemem ben bi saat varsa o dur yani. Hep bahane hep bahane de bir yere kadar insan kendini kullanılmış gibi hisseder...

Beklemekten de bekletmekten de hiç hoşlanmam. Zaten aramanızı beklemesi saçmalık hem kapı önunden alınıyor. Bi zahmet in bekle 5 dk. Hergun okulun giriş saati mi değişiyor ? Rahat insanlar dan haz etmiyorum.

İyilikten maraz doğar valla.
Ne diyecekseniz dosdoğru demelisiniz..Geç kalırsan üzgünüm bekleyemem diye.

Beklemeyi de bekletmeyi de sevmem. Dakik bir insanım. Onun devamlı bekletmesi hoş bir davranış değil. Bir de size minnet duyuyor gibi davranıyor. Belki parasını verse sizi özel şoförü gibi görecek. O zaman daha rahat bekletecek.

Bu kadar uyarıya rağmen hala geç kalırsa bir dahakine "yol arkadaşlığın için teşekkürler ama artık sabahları beklemek istemiyorum" de.

Bir daha geç gelirsen, gitmek zorunda kalırım de. Ben nefes nefes derse girmek istemiyorum dersin. Belli yani saat kaçta geldiğin. Kapris.

İnsanın hamurunda var nankörlük. Ah herkes empati yapabilse geç kalmaz.

Çünkü sinir bozucu olduğunun farkına varır.

Merhamet, maraz doğurur.
Başkasının arabasıyla gidiyorsa,kendini ona göre ayarlaması lazım.
Arkadaşınızın görgüsüzlüğü bu.
Yine böyle devam ederse,otobüsle gitmesini söyleyin.
Onu beklerken, geç kaldığınızı söyleyin.
Derse yetişmek için bir saat önceden çıksın bakalım evden nasıl oluyormuş.

Bende gecen donem okula ogretmen arkadasimla gidiyordum. Yolu uzatmasin diye ben evinin onune gidyordum. Evlerimiz yakin zaten. Yol parasinida veriyordum cunku otobusle gitsem hem daha erken kalkacgm hem duraga yurumek zorunda kalacagm. Hicte bekletmezdim dediginden hep 5 dk once evinin orada olurdum. Arkadasin bayagi yuzsuz bence.

Bundan sonra gec kalicak mi bak bakalim. Bekletmez ve tripli bi moda gecmezse bence onemseme ama eskisi gibi devam ederse sen bilirsin ne diyecegini

Arkadaşların dediği gibi uyarmışsın hiç sıkıntı etme, eğer daha devam ediyorsa bş kaç gün almaya gelemeyeceğini söyle , kendi gitsin de görsün .
Eğer bunları yapamam gidip almalıyım ve bekletmeye devam edşcek diyorsan evinin önüne geldiğinde değil de gelmeden önce haber ver geldim diye . sende geç gitmiş ol

Kimseyi 5 dk bekletmem.
Insanlari beklemek de istemem.
Cok haklisin.

Yemege takilma
Madem israr ediyor ismarlasin.

Senin dedigin saatte de kapida olsun.

Pisman olma haklisin

Onun yaptığı ayıp.Sabahları hepimiz hızlıca giyinip hazırlanıp çıkıyoruz 5dk bile önemli oluyor gerçekten.Özür dilemesi gerekirken bu ne rahatlık bu ne tavır? Bir insanin yüzüne gülmeye gör hemen pişman ediyorlar.

Direk geç kalmaktan rahatsız olduğunuzu söylememişsiniz anladığım kadarıyla bu da yanlış anlamaya sebep olmuş olabilir.Sonucta iş arkadaşınız birlikte gidiyorsanız belli bir samimiyette olduğunu varsayıyorum olmasa bile açıkça söylemelisiniz yanlış anlarsa zaten mesafe koymak gerekiyor demektir

Gerçekten çok rahat sanırım
Ben mahcup olurum
Senden önce inip beklemesi gerek
Uyarınız inşallah işe yarar

Yorum yapan herkese tesekkur ederim. Şimdi şöyle yapmayı düşünüyorum. Bu en son konuştuğumuz saat muhabbetinde de geç kalmaya devam ederse ciddi ciddi rahatsız olduğumu net bir şekilde söyleyeceğim. Hep içime atıp karşımdakini kırmaktan korktuğum için kendim kırılıyorum. Eğer bana trip atarsa da keyfi bilir taksiyle gitsin bir kaç gün diyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…