Yol geçen hanı !!

Şimdi aklıma geldi de yine sinirlerim zipladi,
biri de bugün benim mis gibi tereyagimi beğenmedi de bu köyün yağı değil dimi kokusu bı değişik geldi dedi, normalde ben buna hayatta umursayip cevap vermem olabilir der gecistirirdim ama bugün öyle olmadi her aklıma geleni söyledim ,her hafta köyden birisi geliyor ama gelenlerden birisi de al şu da köy yağı köy peyniri demiyor,Ankara da bu kadarını bulabildim dedim.
Tabi ki kocam da hemen evet Buradakilerin tadı tuzu olmuyor hiç yaylada yapılana benzer mı hala falan dedi ,ortamı yumuşatıyor kendince ..
:sinirli:Bide begenmıyorlar he

Gerçekten katlanılacak bir yanı kalmamış. Senede 1 olur 2 olur hadi eyvallah dersin. Buyuk dersin yol uzun dersin vsvs idare edersin. Ama her ay 2 haftada bir bu nedir yahu? Bu insanlar her ay nasıl onca yolu gidiyor. Nasil canları istiyor. Acaba işleri güçleri yok mu?
Vallahi üzüldüm size. Allah kolaylık versin.

Vee bence bundan sonraki misafir gelisinde esiniz evde degiliz desin yada sen ac telefonu evde degiliz de.
Yani bu insanlara kapınızı aćmayın gerekirse gercekten 1 2 gun annenize falan gidin. Yeter ki gelmesinler.. Rahat ettikleri icin geliyorlarmış madem. Sizde rahat ettirmeyin.
Ayrıca gelip yardim etmeyen genc kadinlara uyuz oluyoruummmm.
Çok sağolun,
hep aynıları gelmiyor,mesela bu gelenler kendilerince nadir geliyorlar iki üç ayda bir gibi,ama akrabaları çok fazla,yani bunlar gelmiyor bir başka grup geliyor geçiyor,burası da öyle bir şehir ya ,herkesin mutlaka işi düşüyor ,dusmeyende özellikle düşürüyor. Kimisi gezmeye geldik diyor ,kimisi doktora geldik diyor ama evden çıkıp hastaneye gitmiyor. ..

Şimdi aklıma geldi de yine sinirlerim zipladi,
biri de bugün benim mis gibi tereyagimi beğenmedi de bu köyün yağı değil dimi kokusu bı değişik geldi dedi, normalde ben buna hayatta umursayip cevap vermem olabilir der gecistirirdim ama bugün öyle olmadi her aklıma geleni söyledim ,her hafta köyden birisi geliyor ama gelenlerden birisi de al şu da köy yağı köy peyniri demiyor,Ankara da bu kadarını bulabildim dedim.
Tabi ki kocam da hemen evet Buradakilerin tadı tuzu olmuyor hiç yaylada yapılana benzer mı hala falan dedi ,ortamı yumuşatıyor kendince ..

"Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş halacım yine de ben bunu yemem diyorsaniz gelirken en hasından getirin de birlikte yiyelim bari." deseydin keske.

Madem bu konusmalar zaten oldu. O zaman bu tehdit işe yarayabilir. Yine aynı şey olursa bebeğini de alıp gidersin. Nasil olsa geri getirecek seni o eve. En azından ne kadar ciddi olduğunu anlasın.
Evet aynen ciddi olduğumu , soyledigimin lafta kalmadigini gormesi gerekli.
İnşallah buna gerek kalmaz bu günden sonra belki hayır der böyle yaparsam onun akrabalarıyla daha kotu olacağımı farkeder herhalde.

Tebrik ederim canım. Eşinin böyle birşeye ihtiyacı vardı. Affedersin ama kudursun dursun sen hiç tepki verme. Sakince konuş. Sakın karı koca kavgasına dönüşmesine izin verme. Onlar gelip gitmedikçe sen huzurlu mutlu oldukça dank eder kafasına. :63:
Aynen,sen öyle çözmezsen,ben böyle çözerim de...Zaten normal akli melekelere sahip bir insan,kimseyi,ev sahibini,komşusunu vs bıktırmaz,o tepkileri kendisine yaptırmaz.Ve gider ayak yaptıkları şeyler de iyi olmuş,vicdan yapacak bir şey bırakmamışlar ev sahibine...

acaba esin sikayetleere karsi ne dedi ben onu ok merak ettimm
ozur mu dilediki senin adina
çocukla yoruldu falan mi dedi
sessiz kalsa onaylamis olurdu ama sanmiyorum boyle busey yaptigini

yuzsuz belesçi nursuzlar noalcakkk

Eşimin kuzeni de burada oturuyor ama kimsenin telefonunu açmıyor demiştin. Kimse onun dedikodusunu yapmıyor mu? demek ki isteyen çok güzel mesafe koyuyor.
Önceki konunu da biliyorum. Kocan çok şımarık ve başına buyruk biri. Bence ipleri eline alma zamanı gelmiş her konuda. Allah kolaylık versin

en çok o kuzuya üzüldüm çok
sakın ezdirmeyin bebeğinizi lütfen
ben çok yaptım o hatayı büyük kızımda köye gittiğmizde
bin pişmanım şimdi çok pşmanım
alın çocuğunuzu oturun "siz yabancı değilsiniz benimde bebeğim küçük çocuklarınız da ez
yor.. siz yapın birlikte yiyelim" vs gibi

ya da eşinize resti çekin birileri gelince çekip gideceğim diye

Hem çocuğunuza hem de size üzüldüm.Eşiniz böyle alışmış demek ki o yüzden sizi anlasa bile diyemez gelmeyin diye.Belki daha farklı bir yolla anlatmak işe yarayabilir.Eşinize çocuğunuzun bakımı ,bu süreçte ki yorgunluğunuzu güzelce anlatıp" bir süre misafir ağırlama işini ertelemeyi birlikte çözümlesek nasıl olsa çocuğumuz büyüyor,büyüdükçe bende rahatlatmış olurum ve aileni de güzelce ağrılarım ilerde" gibi anlatsanız yani süre isteseniz.Belki sizi daha iyi anlar.Anladigi icinde elinden geleni yapar belki.Anladigim kadarıyla siz misafirperver birisiniz bunu eşiniz de biliyordur.Sorunun misafir ağırlamak değil de böylesi bir dönemde ağırlamak olduğunu anlatarak yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz belki diye düşündüm Allah sabir versin.

eşin onları almaya giderken sen de bir taksi çağır ve ailene ya da gidebileceğin bir yere git. hadi yılda bir falan olsa ya da 1 gün ziyaret edip geçseler neyse de bunların ki saçmalık yani. ben çocuklu kadına çaya gitmeye bile utanırım. görümcem aylardır çağırıyor sırf 2 bebeği var diye bekletiyorum.

hizmet kalitenizi düşürün. çekilecek dert değil. her aradıklarında kabul etmeyin eşiniz kabul ederse de siz başka bir plan yapın ya misafir çağırın yada misafirliğe gidin.

bi ara bende bu durumdaydım sizi iyi anlıyorum.merkezi bi yerde oturmak sıkıntı.geçerken uğradık diyorlar iyi de bvurası yol geçen hanı mı? şimdi gelmiyorlar uzakmışız trafik çokmuş. ee seven insan her yere gelir dimi ama yok

Eski konunuzda eşiniz tarafından verilen bir para vardı anne babasına, onu geri alabildiniz mi yoksa üzerine mi yattılar, merak ettim..

Eski konunuzda eşiniz tarafından verilen bir para vardı anne babasına, onu geri alabildiniz mi yoksa üzerine mi yattılar, merak ettim..
bir miktarını bir kaç gün önce yatirmislar hesabimiza,kalanını da vereceklerini söylüyorlar . Ama o gün bugündür paragöz ve cimri diye lanse ediliyoruz herkese.

İyi işte bir daha ne para istesinler ne de evinize otel diye yerleşsinler.. Kurtulursunuz hepsinden tez zamanda :))

eşin onları almaya giderken sen de bir taksi çağır ve ailene ya da gidebileceğin bir yere git. hadi yılda bir falan olsa ya da 1 gün ziyaret edip geçseler neyse de bunların ki saçmalık yani. ben çocuklu kadına çaya gitmeye bile utanırım. görümcem aylardır çağırıyor sırf 2 bebeği var diye bekletiyorum.
Herkes sizin kadar düşünceli olamıyor maalesef ,çocuk görmeye bile bana bu şekilde gelip gitti akrabaları.
Önceden bu kadar batmiyodu hareketleri ama artık sabrım kalmadı hiç.

Back
X