• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yola cikilir mi bu sekilde?

Elbette eleştirilir yönleri vardır oranın da ama bizim ülkede gebelerin durumu da bence çok iyi değil. Benim arkadaşlarım (özel hastanede) bebeyi görmek istedikce ultrasona giriyorlar. Sırf annesi şehir dışından geldi, görsün diye kontrole gidip ultrasona giren kadın tanıyorum :KK31: Her ay arkadaslarimin yeni ultrason fotoları geliyor whatsappa. Her ay başka başka kontroller,tahliller,hastaneye gitmek icin binbir çeşit sebep... Daha gebeliğin başında sezaryan tarihi konuşuluyor doktorla....
E,iyi güzel. Anne adayı da merak ediyor zaten mutlu oluyor. Ben de anne olsam ben de zırt pırt kontrole gitmek isterdim, 'napiyor benim sipa' diye. Ama gebelik kadar doğal bir olayı bu kadar komplike hale getirmek, tıbbi hastalıkmis gibi hastaneden çıkmamak, ameliyat konuşmak, TV izler gibi ultrason makinasına girmek gerçekten sağlikli şeyler mi?
Artık modern dünyada pek çok kadın ebe ile doula ile (doğum koçu) tamamen doğal ortamlarda egilerek-çömelerek yapıyor doğumunu,mumlar eşliğinde.
Ama (yakın çevremdeki hamileler için) ideal doğum: doğuma profesör girsin, binbeşyüz kişi doğuma girelim, bebeğim o karanlık dünyasından florasan lambalı-soğuk ve gurultulu dogum odasında doğsun. Bebeğimi yanıma versinler,iki damla gözyaşı dökerken fotoğrafım çekilsin. O arada da beni diksinler,prensesler gibi dogurayim Veeee mutlu son :confused:
Etrafımda hamile sayısı çoğaldıkça doğadan kopuşu görüp şok oluyorum...

Konuya gelirsek: konu sahibi; bütün arkadaşların dediği gibi. Sizin ihtiyacınız olan şey dinlenmek,kendinizi yormamak. Zaten igneler de yapılsa, haplar da verilse bu aylarda vücut eğer çocuğu sağlıksız buluyorsa ondan bir şekilde ayrılıyor. Aynı şekilde vücut çocuğu tutmak istiyorsa anne ne kadar sağlıksız şeyler yapmis olsa- antibiyotik de içse uyuşturucu da kumanda çocuğu tutuyor.
O yüzden boşuna panik olup kendinizi yormayin. Zaten kadınlar kulübünde hep okuyoruz böyle minik lekelenmeleri. Siz de bir sürü konu okumuşsunuzdur bu şekilde lekelenmesi olup sağlıkla doğan çocukları..
Ben yerinizde olsaydim şehrimde kalır ve 'bekle' diyen doktorlarıma güvenirdim.
Zaten havalar buz gibi. Gelseniz belki hava değişiminden üşüteceksiniz. Belki de onca yorgunluk, koştur koştur panik içinde hastanelere gitmek size daha çok zarar verecek...
Bence gitmeyin ama eğer 'kendimi taniyorum,bir olumsuz durum olursa elimden geleni yapmadim diye kendimi asla affetmem' diyen bir kadinsiniz alın bileti :) hem ailenizi gorursunuz

Ben hamile olduğumu kurban bayramı tatilinde öğrendim, evde yaptığım testle.
Ben hamile miyim diye de acile koşmayı gereksiz gördüm ve gitmedim.

Herkes bana ne kadar meraksizsin derken ben aksi bir durum görmediğim için -kanama,lekelenme gibi- beklemeyi tercih ettim.
17 ağustosta hamile olduğumu öğrendim, 7 Eylül'de kontrole gideyim artık dedim :)
Bu arada da akşamları konserlere gittik oynadık zipladik :D

Onun dışında da doktor ne zaman gel dediyse o zaman gittim
Hatta bazen onlar aradı gelmiyor musun diye :D

Cinsiyeti bile herkes 12.haftadan itibaren konuşmaya başlarken ben 19.haftada öğrenmeye gittim

Ama sizin anlattığınız örnekler o kadar çok ki ben artık kendimi heyecansız anne miyim diye yargilarken buluyorum

İlk cocugum da benimde o haftalardayken hafif lekelenme tarzı kanamam olmustu..

Olabılıyor boyle seyler biraz yatıp dinlenmelisin..

Panikleme canını sıkma, stres bebegıni kötü etkiler.. Suan korkulcak bişe yok..

Asırı bı kanama diil sonucta..

ellerim titreyerek yaziyorum, lutfen konum tasinmasin ve imla hatalarimi mazur gorun.
7 haftalik hamileyim. gecen hafta bir kez gordugum acik kahverengi lekeyi onemsemedim, dun kirmizi bir leke gordum. bir damlacik. bugun de tekrar kahverengi leke var, ped takma ihtiyaci hissetmiyorum, kagit havlu yeterli geliyor. ee bize ne bundan doktora git demeyin, bulundugum ulkede doktora gidemiyorim. ariyorum acil servisi, dusuk olacaksa cok kanaman olur o zaman ara lekelenme icin bir sey yapamayiz diyorlar. 12. haftadan once ultrason yok. cok bekledigim cok istedigim bir bebekti, supriz oldu. cok endiseliyim. turkiyeye bilet aldim simdi, gidip adam gibi bir doktora goruneyim dedim. ama bu sefer de korku basladi yol cok uzun evden cikip eve girmem 13 saati bulacak. direkt ucus bulamadim aktarma yapicam. sizce yola cikilir mi, noel zamani biletler cok pahali hazir bulmusken gideyim diyorum ama bir yanim da korkuyor. en azindan turkiyede bir Allahin kulu progesteron filan yazar diye dusunuyorum. size dusuk mu yapiyorum, karnim agriyor ama inanilmaz bir agri degil. goguslerimdeki hassasouet de bitti. buradaki hemsire normal dedi ama her seye normal diyorlar zaten.
Progestanın kanıtlanmış hiçbir etkisi yok. Turkıyede de bazı doktorlar sadece dinlenin diyor. Ama tabi ultrasonla bakıyorlar durum ne boyutta anlıyorlar. Hangi ulke orası 12.haftaya kadar bakılmazsa gebeliği nasıl anlıyorlar.Sizin için soylemiyorum ama Allah korusun belki dış gebelik belki boş gebelik 12.haftaya kadar hangi akla hizmet bekletilir

Kanama durumlarında doktorlar istirahat edin der. Benim de ilk haftalarda kanamam olmuştu. Hemen kötü düşünmeyin, baya kırmızı bir kanamaydı hatta bebeğim sağlıkla doğdu. İnşallah sizin de önemsizdir. Ama kanamanız geçene kadar yolculuğu erteleyin bence.

Ben üzerine adet gördüm ama farklılık olduğunu anlıyordum hamile olabileceğim aklımın ucundan geçmedi eğer bilseydim kesin düşük derlerdi doktorlar 5 gün boyunca kanamam olmuştu sizin yerleşme kanaması muhtemelen en güzel şeyde yatıp dinlenmeniz geçecektir

Bir de özel muaneyesi olan doktor yada klinikler Yok mu yaşadığınız yerde veya çevresinde

İlk 2,5ay adet gibi kanamam oldu her an kürtaja hazir ol demisti bbir doktor.Ama bennim tüp bebek yapan doktorum progesteron ignesi kullanmami istedi ve kanamalar kesildi dogurdum 2;5yasinda saglikli bir evladim var.son aylarimdada erkken dogum riskim vardi hep yattim,yannni hammileligim hep yatarak gecti.

Dusuk olacak bebegi hic bir guc engelleyemez saglikli.bebegide ne yapsan düsmez ama yinede dikkatli olmak gerek.Ne olur ne olmaz tedbir amacli siz yola.cikmayin yinede

Düşük genelde sağlıksız bebekleri vucudun atmasıdır. Yani bu konuyu kafanıza takmayın dinlenin ve akışına bırakın. Çok istiyorsunuz evet ama sağlıklıysa zaten devam edecektir. Herşeyin hayırlısı her zaman. Dinlenin stresten uzak durun. Ayrıca 12 haftadan önce ultrason olmaması da çok saçma bebeğin canlı olup olmadığını dış gebelik mi değil mi boş gebelik mi nerden bilecekler? Yoksa daha önce gittiniz de bir sonraki kontrol 12.haftaysa çok normal o zamana kadar bebekte büyük bir gelişim olmuyor zaten görünecek pek bir şey yok. Bir ultrason için Türkiye ye gelmenize gerek yok. Düşecek bebeği içeride tutmak sağlıklı bir olay değil. Sakin olun ve akışına bırakın lütfen.

ellerim titreyerek yaziyorum, lutfen konum tasinmasin ve imla hatalarimi mazur gorun.
7 haftalik hamileyim. gecen hafta bir kez gordugum acik kahverengi lekeyi onemsemedim, dun kirmizi bir leke gordum. bir damlacik. bugun de tekrar kahverengi leke var, ped takma ihtiyaci hissetmiyorum, kagit havlu yeterli geliyor. ee bize ne bundan doktora git demeyin, bulundugum ulkede doktora gidemiyorim. ariyorum acil servisi, dusuk olacaksa cok kanaman olur o zaman ara lekelenme icin bir sey yapamayiz diyorlar. 12. haftadan once ultrason yok. cok bekledigim cok istedigim bir bebekti, supriz oldu. cok endiseliyim. turkiyeye bilet aldim simdi, gidip adam gibi bir doktora goruneyim dedim. ama bu sefer de korku basladi yol cok uzun evden cikip eve girmem 13 saati bulacak. direkt ucus bulamadim aktarma yapicam. sizce yola cikilir mi, noel zamani biletler cok pahali hazir bulmusken gideyim diyorum ama bir yanim da korkuyor. en azindan turkiyede bir Allahin kulu progesteron filan yazar diye dusunuyorum. size dusuk mu yapiyorum, karnim agriyor ama inanilmaz bir agri degil. goguslerimdeki hassasouet de bitti. buradaki hemsire normal dedi ama her seye normal diyorlar zaten.
Kendinizi çok yormadan, istirahat ederek bekleyin bence. O ülkede de milyonlarca kadın doğum yapıyordur muhtemelen. Kanama artarsa miktar belirtmeden kanamanın arttığını söyleyip müdahale etmelerini sağlayabilirsiniz

Elbette eleştirilir yönleri vardır oranın da ama bizim ülkede gebelerin durumu da bence çok iyi değil. Benim arkadaşlarım (özel hastanede) bebeyi görmek istedikce ultrasona giriyorlar. Sırf annesi şehir dışından geldi, görsün diye kontrole gidip ultrasona giren kadın tanıyorum :KK31: Her ay arkadaslarimin yeni ultrason fotoları geliyor whatsappa. Her ay başka başka kontroller,tahliller,hastaneye gitmek icin binbir çeşit sebep... Daha gebeliğin başında sezaryan tarihi konuşuluyor doktorla....
E,iyi güzel. Anne adayı da merak ediyor zaten mutlu oluyor. Ben de anne olsam ben de zırt pırt kontrole gitmek isterdim, 'napiyor benim sipa' diye. Ama gebelik kadar doğal bir olayı bu kadar komplike hale getirmek, tıbbi hastalıkmis gibi hastaneden çıkmamak, ameliyat konuşmak, TV izler gibi ultrason makinasına girmek gerçekten sağlikli şeyler mi?
Artık modern dünyada pek çok kadın ebe ile doula ile (doğum koçu) tamamen doğal ortamlarda egilerek-çömelerek yapıyor doğumunu,mumlar eşliğinde.
Ama (yakın çevremdeki hamileler için) ideal doğum: doğuma profesör girsin, binbeşyüz kişi doğuma girelim, bebeğim o karanlık dünyasından florasan lambalı-soğuk ve gurultulu dogum odasında doğsun. Bebeğimi yanıma versinler,iki damla gözyaşı dökerken fotoğrafım çekilsin. O arada da beni diksinler,prensesler gibi dogurayim Veeee mutlu son :confused:
Etrafımda hamile sayısı çoğaldıkça doğadan kopuşu görüp şok oluyorum...

Konuya gelirsek: konu sahibi; bütün arkadaşların dediği gibi. Sizin ihtiyacınız olan şey dinlenmek,kendinizi yormamak. Zaten igneler de yapılsa, haplar da verilse bu aylarda vücut eğer çocuğu sağlıksız buluyorsa ondan bir şekilde ayrılıyor. Aynı şekilde vücut çocuğu tutmak istiyorsa anne ne kadar sağlıksız şeyler yapmis olsa- antibiyotik de içse uyuşturucu da kumanda çocuğu tutuyor.
O yüzden boşuna panik olup kendinizi yormayin. Zaten kadınlar kulübünde hep okuyoruz böyle minik lekelenmeleri. Siz de bir sürü konu okumuşsunuzdur bu şekilde lekelenmesi olup sağlıkla doğan çocukları..
Ben yerinizde olsaydim şehrimde kalır ve 'bekle' diyen doktorlarıma güvenirdim.
Zaten havalar buz gibi. Gelseniz belki hava değişiminden üşüteceksiniz. Belki de onca yorgunluk, koştur koştur panik içinde hastanelere gitmek size daha çok zarar verecek...
Bence gitmeyin ama eğer 'kendimi taniyorum,bir olumsuz durum olursa elimden geleni yapmadim diye kendimi asla affetmem' diyen bir kadinsiniz alın bileti :) hem ailenizi gorursunuz
Bunları yapan biri değilim ama yapanlara karşı bu kadar dalga geçer gibi yazmanız hoşuma gitmedi. Herkes ev ortamında ıhh deyince doğuramıyor mesela sezeryan olacağını biliyor ve baştan konuşuyor. Her kadın normal doğurmak zorunda değil doğuramıyor da. Ben de şimdiden sezeryan tarihi hesaplamaya çalışıyorum mesela. İsterse fotoğraf çektirir isterse çektirmez isterse doğum odasını disko gibi yapar isterse ışıkları kapattırır. Yani bu konularda kimseyi yargılayamazsınız ben hiç öyle odalar vs yapmadım doğuma fotoğrafçı sokmadım ama yapanları bu şekilde kınayamazsınız çok tasvip etmiyorsanız siz yapmazsınız doğum yapınca ya da hamileyken herkes heyecanını farklı yaşıyor. Bunu doğum yapmamış olmanıza bağlıyorum umarım o gün gelir ve bahsettiğiniz gibi bir doğum yaparsınız. Kişisel tercihlere de saygı göstermeyi öğrenirsiniz umarım. Çünkü sizi hiç ama hiç ilgilendirmiyor.

Umarim bebegin seninle kalir :dua: bence biraz sakin ol,stres yapma. Bu sekilde gebelik gecirip saglikli bebek sahibi olan cok kadin var. Git ya da kal diyemem ama ben 4 ve 6 haftalikken ikiser ucak yolculugu yapmistim. Problem olmadi ama dusuge engel olan bir ilac yok bildigim kadariyla. Dinlenmek daha mantikli olabilir.

Nasıl maalesef? Ülkede jinekolog mu yok? Sağlık sigortanız mı yok?

Nasıl maalesef? Ülkede jinekolog mu yok? Sağlık sigortanız mı yok?

Valla panpa yok yani
Boğaz ağrısına 3 haftaya sonra randevu veriyorlar o da alabilirsen tabi. Çoğu doktor yeni hasta kabul etmiyor. Jinekolog, kardiyolog vb uzman doktor zaten sayısı çok az. Ben kulak ağrısı için İstanbula bilet almıştım.

Aktarmalı çok yorucu oluyor hastayken direkt uçuş yoksa geçin.

Özel klinik yok mu uçak parasını götürün oraya verin. Almanyadaysanız Berlin, Münih'te özel klinikler var. İsviçre'de her şehirde var nerdeyse özel kadın doğum kliniği.

Biz türkler yabancı ülke deyince hepsi çok iyiymis gibi hayat standartlarinin hep daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ama adamlarda 12. Haftadan önce ultrason yok. Bizde 12. Haftada bebegin cinsiyetini ogrenenler var orası neresi yahu?
Bana anlattıklarınız yerleşme kanaması gibi geldi tabi doktorlar daha iyi bilir.
Birde normalde ultrason karından yapılıyor ama riskli gebeliklerde yani düşük durumunda filan alttan muane oluyor mu bilmiyorum
Benim arkadaşım yurtdışında bebeğin cinsiyetini 6.ayında öğrendi çünkü 2 ayda bir kontrol ediyorlardı :)

Benim de aynı sen gibi oldu ve ölmüş meğer karnimda bebeğim.İnşallah seninki sağlamdır.sağlıkla kucağına almani diliyorum.

Back
X