- 26 Eylül 2014
- 4.531
- 9.899
- 358
- Konu Sahibi leylakafasi
Elbette eleştirilir yönleri vardır oranın da ama bizim ülkede gebelerin durumu da bence çok iyi değil. Benim arkadaşlarım (özel hastanede) bebeyi görmek istedikce ultrasona giriyorlar. Sırf annesi şehir dışından geldi, görsün diye kontrole gidip ultrasona giren kadın tanıyorumHer ay arkadaslarimin yeni ultrason fotoları geliyor whatsappa. Her ay başka başka kontroller,tahliller,hastaneye gitmek icin binbir çeşit sebep... Daha gebeliğin başında sezaryan tarihi konuşuluyor doktorla....
E,iyi güzel. Anne adayı da merak ediyor zaten mutlu oluyor. Ben de anne olsam ben de zırt pırt kontrole gitmek isterdim, 'napiyor benim sipa' diye. Ama gebelik kadar doğal bir olayı bu kadar komplike hale getirmek, tıbbi hastalıkmis gibi hastaneden çıkmamak, ameliyat konuşmak, TV izler gibi ultrason makinasına girmek gerçekten sağlikli şeyler mi?
Artık modern dünyada pek çok kadın ebe ile doula ile (doğum koçu) tamamen doğal ortamlarda egilerek-çömelerek yapıyor doğumunu,mumlar eşliğinde.
Ama (yakın çevremdeki hamileler için) ideal doğum: doğuma profesör girsin, binbeşyüz kişi doğuma girelim, bebeğim o karanlık dünyasından florasan lambalı-soğuk ve gurultulu dogum odasında doğsun. Bebeğimi yanıma versinler,iki damla gözyaşı dökerken fotoğrafım çekilsin. O arada da beni diksinler,prensesler gibi dogurayim Veeee mutlu son
Etrafımda hamile sayısı çoğaldıkça doğadan kopuşu görüp şok oluyorum...
Konuya gelirsek: konu sahibi; bütün arkadaşların dediği gibi. Sizin ihtiyacınız olan şey dinlenmek,kendinizi yormamak. Zaten igneler de yapılsa, haplar da verilse bu aylarda vücut eğer çocuğu sağlıksız buluyorsa ondan bir şekilde ayrılıyor. Aynı şekilde vücut çocuğu tutmak istiyorsa anne ne kadar sağlıksız şeyler yapmis olsa- antibiyotik de içse uyuşturucu da kumanda çocuğu tutuyor.
O yüzden boşuna panik olup kendinizi yormayin. Zaten kadınlar kulübünde hep okuyoruz böyle minik lekelenmeleri. Siz de bir sürü konu okumuşsunuzdur bu şekilde lekelenmesi olup sağlıkla doğan çocukları..
Ben yerinizde olsaydim şehrimde kalır ve 'bekle' diyen doktorlarıma güvenirdim.
Zaten havalar buz gibi. Gelseniz belki hava değişiminden üşüteceksiniz. Belki de onca yorgunluk, koştur koştur panik içinde hastanelere gitmek size daha çok zarar verecek...
Bence gitmeyin ama eğer 'kendimi taniyorum,bir olumsuz durum olursa elimden geleni yapmadim diye kendimi asla affetmem' diyen bir kadinsiniz alın bileti :) hem ailenizi gorursunuz
Ben hamile olduğumu kurban bayramı tatilinde öğrendim, evde yaptığım testle.
Ben hamile miyim diye de acile koşmayı gereksiz gördüm ve gitmedim.
Herkes bana ne kadar meraksizsin derken ben aksi bir durum görmediğim için -kanama,lekelenme gibi- beklemeyi tercih ettim.
17 ağustosta hamile olduğumu öğrendim, 7 Eylül'de kontrole gideyim artık dedim :)
Bu arada da akşamları konserlere gittik oynadık zipladik

Onun dışında da doktor ne zaman gel dediyse o zaman gittim
Hatta bazen onlar aradı gelmiyor musun diye

Cinsiyeti bile herkes 12.haftadan itibaren konuşmaya başlarken ben 19.haftada öğrenmeye gittim
Ama sizin anlattığınız örnekler o kadar çok ki ben artık kendimi heyecansız anne miyim diye yargilarken buluyorum