Yolun sonuna geldik artık...

Hakkınız da hayırlısi ne ise o olsun çocuklarınız ve sizin için inşallah doğru olan şey gerçekleşir evet anne mutsuz ise bir evde çocuklar zaten bunu hissedip mutlu olamıyorlar kendisine dava açacağınızı söylediniz mi ne tepki verdi merak ettim

İstedikten sonra başarılmayacak bişey yok ama evlilik iki kişiyle olan bişey bunu yapacak da 2 kişi olmalı birbirlerine destek olurlarsa çocuk kendilerine engel değil aslında sadece eşinin umurunda olmadıgı için var bu sorun yoksa çocuk aşkı öldürmüyor bence

bravo. alnından öpüyorum. değil 3 çocuk 13 çocuk bile olsa boşan. sevilmiyorsun sayılmıyorsun. adam zaten evde yok ki. seni çok yalnız bırakmış. bu evlilik değil işkence gibi bir şey. duygusal olarak tatmin olmuyorsun. dışarı çıkıp karı koca bağ kurmuyorsunuz. ev işlerine yardım etmiyor. sana kadın olduğunu hissettirmiyor. çocuklar için devam eden evlilik bence kişinin kendine atacağı en büyük kazık. çocuklar hızlıca büyüyüp kendi yoluna gidiyor. başka şehire evlenip gidiyor. sen ne olacaksın. 45 yaşından 80 yaşına kadar yalnız mı kalacaksın. gençliğin bir de yaşlılığı var. ilk başta kendini düşün. boşan haklarını al sonra seni seven insanlara şans ver ve güzel birlikteliğin olsun çünkü hak ediyorsun.sevgiler.

Evet onu görmedi ama benim kendi babamı gördü malesef aile evinde çocuk büyütmekte çok zor gerçekten en zoruda çevre baskısı sürekli gelen misafirler çocuğun daha küçük evlen bilmem ne diye tutturuyolar. Ben bi ara misafir gelince evden kaçıyodum onlar gidene kadar gelmiyodum kızımla. Bide çocukların yanında konuşan gevşek tipler var işte babası gelmiyo mu aramıyo mu görmüyo mu ah yazık yavrum ya falan diye sakın konuşturma çocukların yanında kim olursa olsun boz gitsin gerekirse görüşme o kişiyle ama çocukların yanında konuşturma çünkü yaşadım bunları biliyorum. Bide şey var evli arkadaşlarında görüşemiyosun eskisi gibi gidip gelemiyosun eskiden görüştüğün evli arkadaşlarınla görüşemiyosun ya acaba yanlış mı anlar bilmem ne diye eşi evdeyken gidemiyosun mesela yani daha dikkatli oluyosun arkadaşın için illaki sorun yoktur sana güvenir ama senin için rahat etmiyo malesef. Yani toplum baskısına karşı da hazırlıklı ol

Söyledim ama hala o inanmıyor pek. Zannediyor ki 3cocukla bunu göze alamam. Ama atladığı bişey var ben zaten her akşam kapıyı kapatıp çıktığinda bunu çoktan göze aldım. O gidince hep düşünüyordum şimdi zaten çocuklarla tek başımayım. Şu an ne olsa yapamam diyordum. Ki 6subat depreminde de tek basimaydim. O zaman pansiyonda nöbetteydi. 3cocuguma sarılıp en güvenli yere yatırdım. Sonra deprem bitince de montlarina ayakkabılarina kadar giydirip indirdim aşağı. Demek ki olmasa da oluyormuş
Yani ben 2cocugumuz varken peşimde deli divane olduğunu da biliyorum. Çocukları uyutup kendimize vakit ayırdığımiz çok günlerimiz oldu. Ama sorumlulukları beraber olunca yorgunlukta az oluyordu. Ona güvenerek 3.cocuk oldu ama adam değişti ya da özüne döndü bilmiyorum
Şu an tek düşüncem bu adamdan kurtulup hayatımi doyasıya yaşamak çocuklarımı en sağlıkli biçimde yetiştirmek.
Ne derler diye hiç bi zaman düşünmedim ama maalesef var o tipler olacaklarda gerekeni bende söylerim zaten. Su surecte ailemin yanına gitmeyi de düşünmüyorum zaten onlar gelir belki farklı sehirdeler. En az etkilenebilecegimiz şekilde atlatmaya çalışacağım

Yani çok üzüldüm depremde bile yalnız olmanıza haklısın o olmasa da oluyor. İnsan zaten hayatta tek kalmayı göze alabilmeli ayakları üzerinde durabilmeli. siz zaten kafanızda bitirmişsiniz gibi geliyor bana erkekler öyledir iş ciddiye binmeden takmiyorlar ne dediğini davayı açınca değişir diye düşünüyorum çocukları falan bahane edebilir yani. Çocuklarınız ve sizin için en kolay yolu olsun inşallah

Normali bu zaten ama adam da o yok ki. Bugün uyanmadim bilerek. kalkmış hazırlamış kahvaltiyi. Demek ki yapilabiliyormus. Ama bu da başıma kalkmak için yapılan bı davranış maalesef
Ben sizin kendi hatanız olduğunu düşünüyorum. Bakın adam yapıyormuş yani. Hani annelerimiz bize yapamazsın deyip hiçbir iş yaptırmaz öğretmez sonra da beceriksiz der kızar ya aynı öylesiniz.
Adamda çaba var bence siz sabırsızsınız. Sakın olun sorumluluk almasını sağlayın. Akşamları çıkıyor ise siz de çıkın ne bileyim evdeki işleri yapıp sizi ihmal etmiyorsa dışarı çıkabilir yani bence
Başka birsey yoksa bence ani karar almak için erken

Yapmıyor işte sorun orda. Onu da denedim biz klozeti kullanıyoruz çocuklarla o diğer tuvaleti kullanıyor. Dedim asla temizlemicem ama 1ayi geçti hala temizlemedi. Avizeler silinecek dedim hala yapilmadi. Bı ara yemek yapmayı bıraktım çocuklarım sağlıksiz beslenmeye başladı hergun dışardan söyledi diye mecbur yapıyorum. Bugün kavganın üzerine olduğu için yaptı yoksa yine yapmazdı.

Her gün akşam 1saat evde durup bana nasılsın bile demeden çıkip gecenin 1bucugunda gelmesi gerçekten normal mi? Ki bunu da dedim kabulleneyim çıksın gitsin gezsin ses etmeyim ama en son ekmek durumu bende bardağı taşıran son damla oldu. Evet bende çıkıyorum. Ama çocuklarım da benimle beraber. Ve haftada 1gun çıkıyorum.

Ben ona o şansı Aralık ayında verdim. O zaman ciddiyetimi anladı ama 3 4 ay sonra yine aynı oldu artık benimde ona verecek bı şansım kalmadı olan bana oluyor. Bu yaşta tansiyon diyabet takip etmeye başladım.

Ben ona o şansı Aralık ayında verdim. O zaman ciddiyetimi anladı ama 3 4 ay sonra yine aynı oldu artık benimde ona verecek bı şansım kalmadı olan bana oluyor. Bu yaşta tansiyon diyabet takip etmeye başladım.
Dedim ya sen kafanda bitirmişsin zaten böyle sürmez şimdi duzelse gene ayni olacak belli ki hakkınızda hayırlısı

O zaman haklısınız.

Çayi bitti uzattı kalktım doldurdum. Baktım şeker yok kikerden şeker aldım geldim bende kahvaltıya başladım. Dedi bi tek sen yersin zaten kimsede ekmek var mı yok mu
Çayı bitince neden siz dolduruyorsunuz ona şaşırdım ben.
Hem 3 çocuğa yedir hem kendin yemeye çalış.
Bir de kocaya hizmet et.
Siz çayınız bitince beyefendiye bardak uzatsanız daha iyi değil mi.
Biraz eşinizi şımartmış geldiniz bana.
Şeker eksik ise eşiniz neden getirmiyor, yanda çocuklar hepsi mi çok küçük.
Ben tek başınıza fazla yük yüklendiğinizi ve çevrenize bunu alıştırdığınızı hissettim. Ekmek dağıtımından, çay şekere kadar sizin kontrolünüzde . Evde herkes misafir bir tek siz ev sahibi gibi hissettim.

Boşanmanız konusunda bir şey diyemem.
Siz çalışırken çocuklara kim bakıyor normalde?
Artı eksi hesabı yapıp bir yol çizersiniz.

İşi gurur meselesine çevirmeyin. Ne demek 1 kuruşunda gözüm yok. Zaten size değil çocuklara verecek o parayı. Neden siz herşeyden kısıp çocuklarınıza harcarken o hayatını yaşasın. Tabii ki sorumluluk alacak

Abisinin eşi bakıyor normalde. Ben öğretmenim annem dedi bu kış gelip yanında dururuz diğer sene ye de en küçükte kreşe başlar zaten. Çocuklarımın en büyüğü 7 yaşında. Normalde ben yedirmem hiç birine ama takibini yaparım.

Kendi şahsim için dedim zaten. Çocuklarim içinde son kurusuna kadar alırım. 2ev 1 araba hepsini çocukların üzerine yaptıracam. Evin kirasi ve çocukların nafakasını tâbi ki alacam.

Burcunuz ne?
Branşınız ne?
Sizi aceleci ve kontrolcü buldum.
Eşiniz iş yaptığında kötü de olsa teşekkür eder miydiniz?
Beğenmediğiniz için mükemmelliyetçi olduğunuz için elini eteğini mi çekti yoksa.
Tamam iş yapmayı kimse sevmez ama inatlaşma sezdim ben.
Keşke kendinizi bu kadar hırpalayana kadar temizlik için arada birini alsaydınız.

Bende çocuksuz boşanmış biriyim ve burada da hep destek olurum boşanmak isteyen kadınlara.
Ama sizin durumunuzu bilemedim.
Tabi ki ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz karar sizin.
Boşandıktan sonra tüm sorumluluklar sizde olacak beyefendi haftada birgün ilgilenir gibi yapacak.
Adamın ekmeğine yağ sürülmüş olacak kısacası zaten paşa çoluk çocuk sesinden kaçmak için eve uğramıyor belli ki bu sefer tescilli bekar olacak.
O özgür olacak sizde hep 3 çocuğun sorumluluğu olacak.
Yani boşandıktan sonra insanın hayatı standartları yükselmeli ki bosandigina değsin.

Tavsiyem parasinda gözüm yok tarzı söylemleri bırakın maddi olarak alabildiğinizi alın çünkü dediğim gibi 3 çocuk var onların bakımı geleceği vs hepsi sizde olacak.
Ev araba vs bunlar ne durumda size verecek mi ?
Maddiyat en onemli şey yalnız bir kadın olarak çocuk büyütürken.

Değil mi, eğitmeyi becerememiş adamı.
Sakin olsun, sabırla eğitsin.
Adamda ışık var, eğitmeni yok sadece.
Yetişkin de olsa erkek, sorumluluk vereceksin ki gelişecek.

Yani yapıcı olmanız güzel de erkeğin sorumsuzluğunu neden kadına yüklüyoruz, bu cinsiyetcilik çok değil mi gerçekten?

Başak burcuyum. Matematik öğretmeniyim Yok öyle mükemmel bişe beklemem yapabildiğini yapsın derdindeyim.
Birini aldım bu sene yardım için haftada 2 gün geldi ama geçen ay bıraktı maalesef.
Bencil eşim sadece kendi keyfini düşünen biri.

Su an da bende zaten çocuklarin sorumlulugu. Değişen bişey olmayacak ki sadece onun otel hizmetini karşılamış olacak.
Ben parasında gözüm yok derken kendim için olan kısmı kastettim tabi ki çocuklar için ne gerekiyorsa alacağım.
2ev 1araba var. Evin birinin borcu devam ediyor Onlar çocuklarin üzerine yapılsın isticem. Onun dışında da çocuklar için nafaka talep edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…