Yanlış anlama ama sen fazla taviz vermiyor musun?
Biri bana (annem bile olsa) bu lafı söylese ciddi anlamda terslerdim ve sanırım görüşmeyi keserdim.
Sen sustukça o bu hakkı kendinde görür.
Ne kadar kolay öyle bi insanı pencereden atmak.
Bu türlere baş eğmek yerine diş göstericeksin ki yola gelsinler.
Şimdi senden af dilemesi eminim ki; eşinden ayrılırsan o huysuz adamın onun başına kalıcak olmasından
Norveç katliamını yapan Breivik, şizofren olduğuna dair rapor mahkemeye sunulunca, itiraz etmiş: Narsist biriyim ancak hasta değilim!
Narsizm tüketim toplumunun körüklediği sinsi bir hastalık. Bana göre bir tür kanser, insanı yiyip bitiriyor. Mutsuzlaştırıyor. Yalnızlaştırıyor.
Ertuğrul Özkökün alıntı yaptığı Le Nouvel Observateur bir narsistin özelliklerini sıralamıştı;
- O bir vampirdir. Ötekinin enerjisini emer.
- Empati duygusu sıfırdır, duygusal açıdan frijittir.
- Kronik bir tatminsizliği vardır, kendine olan hayranlığının tatmini asla yoktur.
- Dalga geçme görüntüsü altında, sürekli olarak kendini ya da partnerini çekiştirir, yerer, küçük düşürür.
- Karşısındakinin istek ve gereksinimleri onu hiç ilgilendirmez.
- Kurbanını hep yalnızlaştırır, izole eder.
- İflah olmaz bir benmerkezcidir.
- Karşısındakinde hep suçluluk duygusu yaratır.
- Kendisinin sorgulanmasına asla izin vermez ve asla özür dilemez.
- İki kişiliklidir, vitrinde sempatik, parlak, etkileyici ama gerçekte diktatör, karanlık ve yıkıcı.
- Dışarıya verdiği imaj konusunda hastalık derecesinde titizdir.
- Bir insanı kaynar sudan, soğuk suya atmada nereye kadar gideceği, hangi sınırları zorlayacağı konusunda müthiş yeteneklidir.
- Karşısındaki kendini dibe düşürmüş hissedince, narsist sapık rahatlar.
Sizce de şizofren birini tanımak narsist birini tanımaktan daha iyi değil mi? Narsist birini tanımışsanız yanıtınız hemen evet olur. Hiç değilse şizofreninin tedavisi var
Kanımca Norveç katili doğru söylüyor, o bir narsisttir.
Aslında sorun buysa o zaman ben kendime yalan söylemişim,o zaman eşimi hiç sevmemişim
güzel arkadaşım, sen işin içinde olduğun için muhtemelen göremiyorsun. eşin olacak vicdansız da anası da kafadan çatlaklar. bana abdest , namaz falan deme; bunların akıl sağlıyıyla karakterle ne ilgisi var. adamın akli dengesi bozuk, yanında dura dura senin psikolojin de nasibini almaya başlamış. o adamdan uzaklaş, psikologla görüş, biraz zaman geçsin , bak nasıl göreceksin nasıl bir malla evlilik yaptığını. Eşine de saydırıyorum kusura bakma ama hak ediyor hem de fazlasını. inan elimde imkan olsa gelir alırım seni o evden.
Az evvel dedim ki bugun evli olarak,pardon formalite evliliğimizin sın günü.hiç bişey demedi.umarım öyledir.İNŞAALLAH.oğlumu da artık ondan uzak tutmak istiyorum.sayesinde mızmız bişey oldu.benle iyi.onun yanında yemek yemez.her şeyden şikayet.sebep şu ki oğluna aşırı düşkün.her ufak şeyi fil kadar yaptı.oglum kafanı mı çarpdın,nereye çarpdın,nereye,nereye,bunaltır çocuğu,sonra beni çağırır,çocuk başını nereye çarpdı.eğer görmediysem bittim demektir.sen nasıl annesinden tut taaa sülaleme saydırır.haliyle 2 mizi de yıpratır.işte böyle böyle çocuğu da en ufak şeyden mızmızlanan bişeye döndürüyor
bu kadar hakaret ettiği kişiyle nasıl yatıyo bu adam onu anlamadım özel olacak ama cinsel hayatınızdamı böle
Bağımlı olduğu kşi tarafından terk edilmemek için her türlü acıya, aşağılanmaya katlanırlar. Kendilerine olan öz güvenleri düşük olduğundan bunu karşısındaki kişininki ile telafi etmeye çalışırlar. Bütün bunlardan dolayı her çeşit tavizi verebilirler. Bu kişiler bağımsız çalışacakları iş ortamlarında rahatsızlık yaşarlar ve başarısız olurlar. Sorumluluklardan kaçınırlar, ciddi karar vermeleri gereken durumlarda aşırı endişeli olurlar.
Az evvel dedim ki bugun evli olarak,pardon formalite evliliğimizin sın günü.hiç bişey demedi.umarım öyledir.İNŞAALLAH.oğlumu da artık ondan uzak tutmak istiyorum.sayesinde mızmız bişey oldu.benle iyi.onun yanında yemek yemez.her şeyden şikayet.sebep şu ki oğluna aşırı düşkün.her ufak şeyi fil kadar yaptı.oglum kafanı mı çarpdın,nereye çarpdın,nereye,nereye,bunaltır çocuğu,sonra beni çağırır,çocuk başını nereye çarpdı.eğer görmediysem bittim demektir.sen nasıl annesinden tut taaa sülaleme saydırır.haliyle 2 mizi de yıpratır.işte böyle böyle çocuğu da en ufak şeyden mızmızlanan bişeye döndürüyor
adam gerim gerim geriniyodur bi doktoru eve kapatmış hizmetçilik yaptırıyor o gerinmesin de kim gerinsin..
bence senin güvenin kalmamış kendine.hemen tayin iste.al çocuğunu git.kaç lira maaş alacağını tahmin edebilirsin hiç de az almıyoruz arkadaşım.epilasyona git zayıfla güzel giyin kendine para harca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?