"Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim. Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in'âm ve ihsan etdiğin ni'-metleri ikrar ve i'tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim. Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez." (1)
Bir kimse bu Seyyidü'l-istiğfâr'ı ihlâs ve yakîn i'ti-kadıyle gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duâyı yakîn i'tikâdiyle gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir." Yani cennete ilk girecekler ile cehennemi görmeksizin ol kimse cennete dâhil olur, demektir.
Kumsalcım ben yemek davetlerimde soğuk meze,aperatiflere,zeytinyağlılara ağırlık veririm.
Bu iftar sofrası olduğu için çorba şart görünüyor.
En güzel hangi çorbayı yapıyorsan yine onu yap.
Örn;
Domates çorbası (benim tercihim olurdu)
Şehriye çorbası
Yayla çorbası
Mercimekçorbası
Tarhana çorbası
Sonra;
-Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber salatası
Veya şakşuka(karışık kızartma bol domates-sarımsak soslu)
-Zeytinyağlı fasülye
-Zeytinyağlı biber dolması
-Gavurdağı salatası(Bildiğin domates salatasına sumak-nar ekşisi ve ceviz ekleyeceksin)
-Tavuk sote (mantarda ekleyebilirsin içine)
İrmikli tatlı
Tabi ben misafirlerini tanımadığım için kafadan bir menü yazdım,et severlerse et yemeği,şerbetli tatlı severlerse öyle bir tatlı belirleyebiliriz cnm
busecan hormonal kankim evet harbi hariksaın sendeki bu duyguya bayılıyorum evet tövbe edelim canım benim kız edelimde zaten senin kalbin o kadar temizkii neyine tövbe edecksin :)) yerim senii ama tamamm bundan sonra tövbe edelim canım benimmm
KIZ BEN SENİ yerim valla opuyorumnanaktan
kızarım laf söylerim karşımdaki kırdığımı düşünür belki kıraraım ama kötülük yoktur içimde
allahım affetsin kırmak istmem ama haksızlığa dayanamam laf söyeleyene dayanamam keşke dayansam ama altta kalmıyım dye değil tahammül sınırım sanırım çok alt seviyelerde
kimseyi üzmek istmem ama malesef bu dünyada üzülüyosunda üzüyosunda allahım sabır versin banada herkese :gitme:
evet tövbe edelim serpilim her zaman opuyorumnanaktan kulları affetmem diye bi tarafını yırtar ya
yüce rabbim çok affedendir yüz kerede tövbe etsen hep kabul edendir ama aciz kulları hiç onun kadar olamaz
Kumsalcım ben yemek davetlerimde soğuk meze,aperatiflere,zeytinyağlılara ağırlık veririm.
Bu iftar sofrası olduğu için çorba şart görünüyor.
En güzel hangi çorbayı yapıyorsan yine onu yap.
Örn;
Domates çorbası (benim tercihim olurdu)
Şehriye çorbası
Yayla çorbası
Mercimekçorbası
Tarhana çorbası
Sonra;
-Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber salatası
Veya şakşuka(karışık kızartma bol domates-sarımsak soslu)
-Zeytinyağlı fasülye
-Zeytinyağlı biber dolması
-Gavurdağı salatası(Bildiğin domates salatasına sumak-nar ekşisi ve ceviz ekleyeceksin)
-Tavuk sote (mantarda ekleyebilirsin içine)
İrmikli tatlı
Tabi ben misafirlerini tanımadığım için kafadan bir menü yazdım,et severlerse et yemeği,şerbetli tatlı severlerse öyle bir tatlı belirleyebiliriz cnm
cimcime ebrar birazdan harikalar yaratır evet yani hep topic basmıyoruz hahhahahhahahhahahahahha duada ediyoruz
resmen sana katılıyorum ben yırtınırım ben Alalh değilim affettdeyim ama yalnış ve kötü bir huy bu huyu şimdii seninle terkediyorum canım
AMİN canlarım negüzel dualar ediyoruz saolun valla ...
işte bu nihal hanımında menüüsünü rica edelimmvereliniortak
Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ her gece, gecenin son üçde biri kaldığı sırada dünyâ semâsına nüzul eder ve şöyle buyurur: '' Bana duâ eden var mı, duâsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı, onu mağfiret edeyim? (1)
Bu hadîs-i şerîf, gecenin son üçde birinin vakti icabet olduğuna büyük müjdelerle beraber delâlet etmektedir.
kızlarr allahım ne yüce
"Gece yarısında semânın kapıları açılır ve bir münâdî şöyle seslenir: "Hiç duâ eden var mı, icâbet olunsun, bir şey isteyen var mı verilsin, bir sıkıntıda olan var mı kurtarılsın. Her hangi bir duâ ile duâ eden hiç bir müslüman yoktur ki Allah Teâlâ ona icabet etmiş olmasın. Ancak şehveti için koşan zinâkâr kadınla ayyaş ve işret ehli müstesna. " (2)
"Gecede bir saat vardır. Müslüman bir kulun dünyâ ve âhiret işinden istediği her hangi bir hayır varsa ve duâsı o saate gelirse muhakkak Allah ona dileğini verir. Bu her geçe vardır. " (3)
"Saatlerin efdali gecenin son kısmıdır." (4)
Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar:
1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler,
2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler,
3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar." (5)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?