• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yolunda gitmeyen evlilik

Benim anlatmak istediğim

Ne yazık ki anlatmak istediğimi yanlış anlayanlar olmuş kapalı ve muhafazakar olmak bir şeyi değiştirmiyor. Sen çocuk doğur ve bakma o zaman La havle

doğurdum bakıyorum çok şükür. sen hayattan bezmişsin farkında değilsin herhalde. 2çocukluyorgun nickinden belli. şayet gerçekten iyi durumda olsan o yorgun değil de mutlu olurdu. ayıca sana o kadar yazı yazdım soru sordum cımbızla bunu mu çektin?? tabi insan neyi anlamak isterse ona yönelir. yoksa hak hukuk düşünseydin böyle saçmalamazdın. selametle.

Esiniz belliki ailesine cok duskun. Esiniz ile gecinmeye gonlunuz varsa esiniz ile zitlasarak bir noktaya varamazsiniz hem onu hem de evliliginizi kaybedersiniz. Siz ailenizi gormek icin gitmiyorsunuz. Bu da esinizin sizin ailesine tahammulsuz oldugunu dusunduruyor. Eger evliliginde mutsuz olmak istiyorsan devam et. Yada biraz oluruna git.

Esiniz belliki ailesine cok duskun. Esiniz ile gecinmeye gonlunuz varsa esiniz ile zitlasarak bir noktaya varamazsiniz hem onu hem de evliliginizi kaybedersiniz. Siz ailenizi gormek icin gitmiyorsunuz. Bu da esinizin sizin ailesine tahammulsuz oldugunu dusunduruyor. Eger evliliginde mutsuz olmak istiyorsan devam et. Yada biraz oluruna git.

elimden gelen herşeyi deniyorum. gecen nisan ayından beri gitmiyrum. düğün onun memleketinde oldu ben de isterdim bnm memleketimde de bişeyler yapılsın.
artık anlatmaktan da sıkıldım. ailesinden de sogudum. yapacak bişey yok.
öyle yasıyorum

daha önce buraya konu açmıştım bilirsiniz,
eşimin ailesi bende kalmaya gelicekti. ve eşimel baya tartışma sürecine girdik.
bu olaylar yasanırken ben de ailesinden soğudum artık.
eşimin annesine bu kadar düşkün olması beni gercekten kendinden de ailesinden de soğuttu.
dün kavga ettik.
bayramda memleketime gitmek istedim. yok once onun memlketine gidilecekmi sonra benim memlektime ben de dedim çok yoruluruz. bi bayram benim memleketime bir bayram senin memlketine gidelim diye.
olay büyüdü.
ağza alınmayacak seyler söyledi. şimdi işe geldim iki yabancı gibi uyandık,yattık. işe geldik.
ama artık yoruldum.
sen benim ailemi istemiyor musun? orası bnm baba evim vs vs. bir sürü şey saydı. bu arada benim ailem yok. ama memlketime eski dostlarımı ziyarete gidicem.
nedense hep ön planda onun ailesi var, evli oldugumu bile anlayamadım artık.
herşeyi anneme sor o bilir? hergün mutlaka annesini arar.
benim ana ile oğulu birbirinden ayırma gibi bir düşüncem yok ancak bana da ağır geliyor.
evdeki karısnın hiçmi gözünde değeri yok ya.
en ufak bi şeyde kapı orda diyor.
sanki ailesi yüznden beni her an harcayabilir miş gibi.
kimseyle paylaşamıyorum bir aile büyüğüm yok bana destek cıkacak olan,
ne yapmam gerek? psikolojik bi destek mi alsak yada ben avukata mı gitsem napsam nolur yardımcı olun evliliğim çığrından cıktı :KK43:
Eşinizin ailesi size ne yaptı bilmiyorum ama madem kendi aileniz de yokmuş neden onun ailesini anne-baba gibi görmeye çalışmıyorsunuz?

Eşinizin ailesi size ne yaptı bilmiyorum ama madem kendi aileniz de yokmuş neden onun ailesini anne-baba gibi görmeye çalışmıyorsunuz?

bu dediginizi cok denedim. ama görümcemin bana bir kac laf sokması oldu düğünden bir gün önce, herkesin içinde bana al kayınvaliden arıyor bilmem ne. böyle patavassız seyler.kv tturdu düğünden sonra gelicez kalmaya kışı gecirecez, iki evde aş pişmesin herşey birikti. aslında ailesi iyi ama bu kucuk anlayıssızlıkları ve bu anlayıssızlıkları eşimle paylaştıgımda bana verdigi daha ben konusmadan sen yok ailemi istemiyor musun bilmem ne!
büyüyen kavgalar.
ve bende artık kendimi uzak tutmayı sectim.

Arkadaşlar bence gaz vermek yerine doğru olanı yapın
Sevgili allys kaç yıllık evli olduğunu bilmiyorum ama yeni gibi gözüküyor. Biz bayanlar neden inatçı ve dik kafali olmaya çalışıyoruz anlamıyorum bu sözüm bi sana değil canım %90 bu böyle. Herşeyi dinimizin emrettiği gibi yasaşak inan ki hiç bir sikinnti kalmıyor ortada. Dinimiz neyi emrediyor? Kocanın sözünden çıkma gitme dediği yere gidersen her attığın adımı günah yazılır gittigin yer de sana haram kılinir diyor. Eğer Allahtan başka secde edilecek birisi olsaydı bu kim olurdu DİE peygamber efendimize (sav) soruluyor o da kocalarınız olur Du diyor.
Ben 6.yilima girdim evliliğinde. Annem ile babam boşandı ben gençken. babam yüzündendi hep bi sıkıntı hep bi kavga uyuşturucu alkol karı kız kumar herşey vardı. Ben mutlu bir yuva özlemi ile büyüdüm ve öyle evlendim .Çok şükür ki Rabbim in emirleri mi uyguladim ve sonuç mükemmel bir de onların ailesinde şöyle bişey var ki hizmet temizlik güler yüz heeserden önce on planda ben de elimden geleni yaptım 2 sene annemle görüşmedim küstüm (ki çok pismanim) sonra görüştüğümde bi baktım ki benim aileme benim onun ailesine davrandifimdan daha iyi davranıyor. 1 kez ailesi hakkında kötü bir şey söylemek istedim bana izin vermedi annemle bu konuyu görüştüğümde ASLA dedi bana. ONA AİLESİ HAKKINDA ASLA KÖTÜ BİR YORUM YAPMA! BUNA HİÇ BİR ERKEK İZİN VERME Z VE EVLİLİGİNJN SOĞUMASIN A SEBEP OLURSUN! gerçekten de öyle oluyormuş. Ha bayram konusuna gelince önce erkeğin ailesi ki dinimiz de bunu emrediyor ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI, bumu cahılık olarak algilayabilirsiniz şimdiki nesil hep böyle algılıyor ama ne oluyorsa dinimizı tam anlamıyla yasayamadımız için oluyor. Hem seninki aile de değilmiş Rabbimrahmet eylesin eş dost diyorsun. Aile olsa neyse diyeçekim de eş dost arkadaş için asla ama asla kavga çıkarmayın evde. Bişey oldu mu hiç biri ortada kalmıyor ve kapıyı kapatıp yine kocamla kalan sen oluyorsun. Ben izmiliyi m fakat nigdeden evlendim orda oturuyorum. İzmirime memleketime eşime dostuma tam 5 yıl sonra gittim yani geçtiğimiz yaz. Girmek istediğimi çok iyi biliyordu başından beri ama asla diretmedim. Belki de beni denedi asilik yapacak miyim acaba diye. Şimdi her sene gidebileceğini söylüyor. Sen de kocanın yaninda ol ona böyle hissettir. Evlilik fedakarlık ister sen yaptıkça o da senden görüP yapmaya başlıyor canım benim ne yazık ki sağdan soldan verilen kötü akıllar yüzünden çoğu evlilik yıkılıyor. Sen sen ol şimdiki kakadınlara aldanma bunu da bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul et çünkü ben şunu gördüm ki akıl veren çık oluyor ama bişey olduğunda da hepsi geri çekiliyor olan sana oluyor. Canım benim sen sabret olur mu kıyamam sana

Açıp bir kere kendi dilinde kutsal kitabını okumadığın ne kadar da belli. Konu sahibi bunların hiçbiri yazmıyor kuranda. Bunları dinlersen çok ömür çürütürsün. Ayrıca böyle konular yasak.

her olayı dine bağlamasanız ölür müsünüz ya? eskiden de kadının çalışıp getirdiği parayı yemek haramdır denirdi. Şimdi ki erkekler çatır çutur götürüyo paramızı ona bi hadis çıkmadı mı daha. tövbe tövbe ya

keşke dini anlatırken doğru anlatsaydı. hatta doğru anlasa o bile yeterdi.

bu dediginizi cok denedim. ama görümcemin bana bir kac laf sokması oldu düğünden bir gün önce, herkesin içinde bana al kayınvaliden arıyor bilmem ne. böyle patavassız seyler.kv tturdu düğünden sonra gelicez kalmaya kışı gecirecez, iki evde aş pişmesin herşey birikti. aslında ailesi iyi ama bu kucuk anlayıssızlıkları ve bu anlayıssızlıkları eşimle paylaştıgımda bana verdigi daha ben konusmadan sen yok ailemi istemiyor musun bilmem ne!
büyüyen kavgalar.
bence ailesi biraz sınırları göremeyen bi aileymiş.. ama bence siz söylemeseniz eşiniz bunu farkederdi.. Siz yeni evliyken ailesninin kışı sizde geçirmesine izin vermezdi.. Bazen sessiz kalmak gerek diye düşünüyorum bu konularda.. çünkü aile konusu hassastır.. sizin iyi niyetle söylediğiniz bile yanlış anlaşılmaya müsaittir.. Eşinizle bence ailesi konusunda zıtlaşlmayın.. Huzurunuzu boş yere kaçırmayın derim..

elimden gelen herşeyi deniyorum. gecen nisan ayından beri gitmiyrum. düğün onun memleketinde oldu ben de isterdim bnm memleketimde de bişeyler yapılsın.
artık anlatmaktan da sıkıldım. ailesinden de sogudum. yapacak bişey yok.
öyle yasıyorum
Anliyorum seni cok zordur eminim. Ama inan zitlasmak isi cozmuyecek. Hakli olmanda senin mutlu etmeyecek. Biraz oluruna git ama cocuk sakin yapma. Eger hala cozemiyorsan da restini cekersin. Ama biraz sabir ve restlesme.

Ailesi dışında sorununuz yoksa olayları biraz akışına bıraksan canım . Benim Annem memlekete gitmeden arar bize gelmeyin önce kV de in der bana gelmek için sorun çıkarma der öyle bir sorunumuz olmadığı halde . seni memleketine goturmemezlik etmiyor bunu yapmayanda var .

büyüyen kavgalar.
işte burada işin rengi değişir arkadaş !

Sevgili allys kaç yıllık evli olduğunu bilmiyorum ama yeni gibi gözüküyor. Biz bayanlar neden inatçı ve dik kafali olmaya çalışıyoruz anlamıyorum bu sözüm bi sana değil canım %90 bu böyle. Herşeyi dinimizin emrettiği gibi yasaşak inan ki hiç bir sikinnti kalmıyor ortada. Dinimiz neyi emrediyor? Kocanın sözünden çıkma gitme dediği yere gidersen her attığın adımı günah yazılır gittigin yer de sana haram kılinir diyor. Eğer Allahtan başka secde edilecek birisi olsaydı bu kim olurdu DİE peygamber efendimize (sav) soruluyor o da kocalarınız olur Du diyor.
Ben 6.yilima girdim evliliğinde. Annem ile babam boşandı ben gençken. babam yüzündendi hep bi sıkıntı hep bi kavga uyuşturucu alkol karı kız kumar herşey vardı. Ben mutlu bir yuva özlemi ile büyüdüm ve öyle evlendim .Çok şükür ki Rabbim in emirleri mi uyguladim ve sonuç mükemmel bir de onların ailesinde şöyle bişey var ki hizmet temizlik güler yüz heeserden önce on planda ben de elimden geleni yaptım 2 sene annemle görüşmedim küstüm (ki çok pismanim) sonra görüştüğümde bi baktım ki benim aileme benim onun ailesine davrandifimdan daha iyi davranıyor. 1 kez ailesi hakkında kötü bir şey söylemek istedim bana izin vermedi annemle bu konuyu görüştüğümde ASLA dedi bana. ONA AİLESİ HAKKINDA ASLA KÖTÜ BİR YORUM YAPMA! BUNA HİÇ BİR ERKEK İZİN VERME Z VE EVLİLİGİNJN SOĞUMASIN A SEBEP OLURSUN! gerçekten de öyle oluyormuş. Ha bayram konusuna gelince önce erkeğin ailesi ki dinimiz de bunu emrediyor ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI, bumu cahılık olarak algilayabilirsiniz şimdiki nesil hep böyle algılıyor ama ne oluyorsa dinimizı tam anlamıyla yasayamadımız için oluyor. Hem seninki aile de değilmiş Rabbimrahmet eylesin eş dost diyorsun. Aile olsa neyse diyeçekim de eş dost arkadaş için asla ama asla kavga çıkarmayın evde. Bişey oldu mu hiç biri ortada kalmıyor ve kapıyı kapatıp yine kocamla kalan sen oluyorsun. Ben izmiliyi m fakat nigdeden evlendim orda oturuyorum. İzmirime memleketime eşime dostuma tam 5 yıl sonra gittim yani geçtiğimiz yaz. Girmek istediğimi çok iyi biliyordu başından beri ama asla diretmedim. Belki de beni denedi asilik yapacak miyim acaba diye. Şimdi her sene gidebileceğini söylüyor. Sen de kocanın yaninda ol ona böyle hissettir. Evlilik fedakarlık ister sen yaptıkça o da senden görüP yapmaya başlıyor canım benim ne yazık ki sağdan soldan verilen kötü akıllar yüzünden çoğu evlilik yıkılıyor. Sen sen ol şimdiki kakadınlara aldanma bunu da bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul et çünkü ben şunu gördüm ki akıl veren çık oluyor ama bişey olduğunda da hepsi geri çekiliyor olan sana oluyor. Canım benim sen sabret olur mu kıyamam sana
Dini yorum yasak ancak yazdıklarınızdan yanlis anlamalar çıkmaması için yazmak istiyorum.
Buradaki secde kelimesi tabiki Allaha secde etmekle alakası yok .Ailede mutluluk için kadının kocasina itaat derken yani SAYGI duymasının önemi anlatılıyor.yani biz kocalarimiza itaat edeceğiz derken onlarda bizi paspas gibi ezecek mi?tabiki hayir.
Allaha karşı ne kotu bir zan beslemiş oluruz o zaman.Rabbim kadının ezilmesini ister mi?Kadına itaat emredilirken erkege de kadını ezme hakkı vermemiştir.aksine erkek kadına karşı koruyucu kollayici olmalıdır.karsilikli haklar vardir.yalniz erkeklerin onlara göre aile reisligi ve görevleri bakımından bir derece fazladır.bu itaat olayı bir kadin erkeğin her istediğini yapacak erkek emredecek kadin ezilecek değildir.itaatteki denilmek istenilen kadının isteklerini kocasina saygısızlık yaparak onunla mücadeleye girerek diklenerek bağırarak inatlasarak yapmamasidir.yasak olan budur.tabiki kadinin isteklerine erkek onem verecek dinleyecek. Kadin isteklerini yumuşak bir üslupla tatli tatli yaptırmaya çalışmaktır.
Ama bu itaat《 SAYGI 》zoraki itaat değil gonulden yapılacak bir itaatdir.makbulu de budur.insallah anlatabilmisimdir.

bence ailesi biraz sınırları göremeyen bi aileymiş.. ama bence siz söylemeseniz eşiniz bunu farkederdi.. Siz yeni evliyken ailesninin kışı sizde geçirmesine izin vermezdi.. Bazen sessiz kalmak gerek diye düşünüyorum bu konularda.. çünkü aile konusu hassastır.. sizin iyi niyetle söylediğiniz bile yanlış anlaşılmaya müsaittir.. Eşinizle bence ailesi konusunda zıtlaşlmayın.. Huzurunuzu boş yere kaçırmayın derim..

genelde ailesini her konusa bilgin ve haklı gördüğü için zaten bu sorunlar oluyor.
onun gozunde ben cahilim ve bilmezim.
hatta ben düğünden bir gün önce bişey oldu kv ve eşim davetiye dagırmaya gitti,
görümcemle dedesinin evinde kaldık.
baya oldu gelmedielr hava da soguk, dedesinin evinde üstüme de kalın giyicek bişey almadım.
resmen koltukta sündüm, hareket etmedim fazla. görümcem de tv izliyordu bişeyler yiyordu.
arada da diyorum yani nerde kaldılar acaba diye.
neyse geldiler ettiler şehre dönücektik,
esyaları toplarken aniden odaya girdim görümcemin kv me ''anne cok somurtuyor'' dedigini durdum ben girince hemen toparladılar. ama ben duydum yani.
bunu eşim nasıl görsün.
ben cingar fitne biri olsam ogün akşam söylemiştim eşime.
ama sustum bunlara eşim sahit olmadıgından annesi bizim için fdakar kız kardeşi melek gibi görüyor.
halbuki görümcem deseydi bana bunu, neden somurtuyrsun diye. açıklardım. vs vs.
bu gibi seyler

:)
yazınızda kırmızı ile işaretlediğim yeri kastettim
hani kv demiş ya kışı siz de geçirelim iki yerde yemek pişmesin diye

işte bu savaş demektir cınım :deli:

hiçbir şey yapmasa sadece bu laf ve bu zihniyet yeter
konuyu açtığınızda sadece bu kelimeyi yazsaydınız daha da '' kaynanan ne yapıyor sana , sorun ne '' gibi sorularla karşılaşmazdınız.

:)
yazınızda kırmızı ile işaretlediğim yeri kastettim
hani kv demiş ya kışı siz de geçirelim iki yerde yemek pişmesin diye

işte bu savaş demektir cınım :deli:

hiçbir şey yapmasa sadece bu laf ve bu zihniyet yeter
konuyu açtığınızda sadece bu kelimeyi yazsaydınız daha da '' kaynanan ne yapıyor sana , sorun ne '' gibi sorularla karşılaşmazdınız.

işte , yapacak bişey yok.
ben nedenlerimle sebeblerimle bunu eşime anlattıgımda ,
benim ailemi istemiyordum oluyor.
calısıyorm eve geliyorum biz nasıl evli olucaz. ben anlamadım

evlilik fedakarlık ister demıssınız de
sizin yazınızda her fedakarlıgı kadın yapıyor
bu nasıl olacak peki?
kadın herseye evet derse mutlu evlılık olacak oyle mı?
ya da herseye sessız kalacak

Ayrıca dini muhabbet değil bu niyetim fetva vermek değil hacinayet değilim hoca değilim sadece olması gereken bu zorunuza giden dini muhabbet mu oldu anlamadım.
sizin kendı annenızle senelerce konusmamanız dini acıdan ne kadar doğru peki?
ya da madem dını acıdan yaklastınız olaya
eşiniz de dini acıdan yaklasıp sizin annenız ıle bozuk olan aranızın duzelmesı ıcın yardımcı olsa idi.

burda hep veren hep fedakar olan sizsiniz
eşiniz hangı fedakarlıkları yaptı cok merak ettım mutlu evlılık ıcın

Orda çok pişman ol

Orda çok pişman olduğumu da belirttim sanırım. Ayrıca o yüzden mıdır ki şu an sadakat mutluluk huzur dolu bir evliliğim var ? Biz 2 taraflı emirlere uyuyoruz elhamdülillah başıma da bir iş gelmedi geleceğini da zannetmiyorum çok severek evlendik ve elHamdullah şu an ki sevgimiz o günlerin belki 2000 katı bilemiycem Rabbim herkese böyle bir evlilik nasip etsin
Allahin rizasi ana baba rizasindadir.bunu da unutmayın.

Back
X