• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yolunda gitmeyen evlilik

sizin kendı annenızle senelerce konusmamanız dini acıdan ne kadar doğru peki?
ya da madem dını acıdan yaklastınız olaya
eşiniz de dini acıdan yaklasıp sizin annenız ıle bozuk olan aranızın duzelmesı ıcın yardımcı olsa idi.

burda hep veren hep fedakar olan sizsiniz
eşiniz hangı fedakarlıkları yaptı cok merak ettım mutlu evlılık ıcın
Annemden baska kimsem olmadigi halde Annem ile kuş kaldoğum için köpekler gibi pişmanım bunu da belirttim. Farklı sebeplerimiz vardı. Ayrıca eşler birbirlerine fedakar olmadığı sürece evalilik yürümez ilk zaman fedakarlık olmuyor erkekle de kadında da bi dik kafalılık oluyor çok görüyoruz alışana kadar ben de yaşadım hepsi aynı ama doğru yolda gittigin müddetçe problem yok :) yazdıklarımda da bişey yok bu kadar tpeki göstermenize gerek yok sadece bir fikır ;) siz de yaşantınızda n ornek verebilirsiniz uyguladığınız ve memnun kaldığınız doğruları paylasabilirsiniz

evlilik fedakarlık ister demıssınız de
sizin yazınızda her fedakarlıgı kadın yapıyor
bu nasıl olacak peki?
kadın herseye evet derse mutlu evlılık olacak oyle mı?
ya da herseye sessız kalacak
Yuvayı dışı kuş kurar hesabı. Bir erkek ne kadar melek olursa olsun eğer hanımı şeytan ise en fazla en en fazla 5 sene sonra erkek de seytanlasiyor. Demek istediğim o. Sen iyi fedakar olursan yuvanı yavaş yavaş kuruyorsun demektir. En kötü erkek bile en geç 5 sene sonra sana yaptıklarından utanıp ona göre davranıyor ve etrafa karşı sana karşı ailesine karşı SEN gibi oluyor. Bu kanitlanmış birşey zaten. Gerçekten de öyle oluyor çevremde olsun aile içinde olsun kendimde olsun her yerde aynı şeyi gördüm. Şu an 2 taraf da evliliğe alışmaya çalışıyor belli. Bu zamanların nasıl geçtiği ve gelecekte nasıl gececegi sadece kadına bağlı. Eşim bana diyemez ki sen benim bir dediğimi 2lettin aileme karşı saygısızlık hizmette kusur ettin bana karşı geldin. şu an bana karşı melek gibi olmasının etrafa karşı ailesine karşı beni korumasının ve her tatlı dille istediğim şeyleri yerine getirmesini n sebebi bu olsa gerek;) deneyimlerim sadece

Is ciddiye bindi kv de yanina gelmek istiyorsa. Beraber otururken esin ve ailesiyle onları gözlemle annesi nasıl konuşuyor sık kullandığı bir cümle var mi oğluna karşı . Varsa eşine sende bu cümleleri kullan eşine kilit bir nokta bul. Gorumceye ve kv deye eşinin yanında canım cicim ol ama eşinin olmadığı yerde varsa bir durum söyle lafını ama alttan alttan kavga eder gibi degil seni eşine şikayet ederlerse hiç umursamaz görün ay ben onları yakın gördüm soyledim ne var bunda diye bunuda diyemeyeceksek nerde kaldı bizim aile olmamız falan de ama bozulma hiç başka şeyle ilgilen . Esinlede bir konu konuşurken ten teması olsun ay canım sen daha iyisini bilirsin ama söyle mi olsa falan de erkekler pohpohlanmayi seviyor herseyi bildiklerini sanıyorlar ya sözde

Yuvayı dışı kuş kurar hesabı. Bir erkek ne kadar melek olursa olsun eğer hanımı şeytan ise en fazla en en fazla 5 sene sonra erkek de seytanlasiyor. Demek istediğim o. Sen iyi fedakar olursan yuvanı yavaş yavaş kuruyorsun demektir. En kötü erkek bile en geç 5 sene sonra sana yaptıklarından utanıp ona göre davranıyor ve etrafa karşı sana karşı ailesine karşı SEN gibi oluyor. Bu kanitlanmış birşey zaten. Gerçekten de öyle oluyor çevremde olsun aile içinde olsun kendimde olsun her yerde aynı şeyi gördüm. Şu an 2 taraf da evliliğe alışmaya çalışıyor belli. Bu zamanların nasıl geçtiği ve gelecekte nasıl gececegi sadece kadına bağlı. Eşim bana diyemez ki sen benim bir dediğimi 2lettin aileme karşı saygısızlık hizmette kusur ettin bana karşı geldin. şu an bana karşı melek gibi olmasının etrafa karşı ailesine karşı beni korumasının ve her tatlı dille istediğim şeyleri yerine getirmesini n sebebi bu olsa gerek:KK66: deneyimlerim sadece
yuvayı dişi kuş yapar ama bozan erkek de bozar
ben ıyı olursam karsımdakı de ıyı olur zıhnıyetı ıle 4 sene evlılık yasadım ama eski eşim nankördü , kıymet bılmezdır , evlılık sorumlulugu alamayan bırı ıdı
ben ıyı olayım o da duzelecek anlayacak zıhnıyetı ıle bekleseydım suanda hala o adamla beraberdım
evet kadının sakinliği , yumusak baslılıgı evlılıgı yurutmede es gecılemeyecek kadar onemlı ama karsınızdakı ınsan adam değilse, dişi kuş ne kadar yaparsa yapsın erkek onu tek üflemede bozar.

yuvayı dişi kuş yapar ama bozan erkek de bozar
ben ıyı olursam karsımdakı de ıyı olur zıhnıyetı ıle 4 sene evlılık yasadım ama eski eşim nankördü , kıymet bılmezdır , evlılık sorumlulugu alamayan bırı ıdı
ben ıyı olayım o da duzelecek anlayacak zıhnıyetı ıle bekleseydım suanda hala o adamla beraberdım
evet kadının sakinliği , yumusak baslılıgı evlılıgı yurutmede es gecılemeyecek kadar onemlı ama karsınızdakı ınsan adam değilse, dişi kuş ne kadar yaparsa yapsın erkek onu tek üflemede bozar.
Doğru soyluyorsunuz benim annem de babamla 22 yıl evli kaldı. Ama o düzelmedi. Daha da kötüye gitti çünkü uyusturucu bağımlısı olduğu ortaya çıktı 15 20 sene önce başlamış ve annem farketmemis böyle insanlar düzelmez mesela. Allahtan korkmayan kuldan utanmayan arsız insanlar düzelmez mesela. Gözü dışarda olan aman bi karım olsun da diğerleri cepte zaten diye düşünen pis zihniyetli adamlar düzelmez mesela. Ama içinde kötülük olmayan Allahtan korkup kuldan utaban insanları düzeltmek çocuk oyuncağı . Allahım hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın evlilik zor iş

sakın çocuk yapma.boşanma davasını aç.illa ki gidecek yerin olması gerekmiyor boşanmak için. Çalışıyorsun, aldığın para yetmiyorsa bir kız arkadaş yanına çık. O şekil ev arkadaşı arayanlar çok. Kesinlikle şimdiki hayatından daha huzurlu olacağın kesin. İnsanlar malesef en kötüyü yaşayınca ders alıp düzeltiyor bazı şeyleri. Umarım ve dilerim kendini ezdirmeye son verirsin ve bir daha " kapı orda " sözünü duymadan boşanma celbini alır o kıymet bilmeyen kocan.

** boşanmayı düşünmüyorsan yine de sakın çocuk yapma. Çünkü bugün istemesen bile 2-3 sene sonra isteyeceksin..

Yuvayı dışı kuş kurar hesabı. Bir erkek ne kadar melek olursa olsun eğer hanımı şeytan ise en fazla en en fazla 5 sene sonra erkek de seytanlasiyor. Demek istediğim o. Sen iyi fedakar olursan yuvanı yavaş yavaş kuruyorsun demektir. En kötü erkek bile en geç 5 sene sonra sana yaptıklarından utanıp ona göre davranıyor ve etrafa karşı sana karşı ailesine karşı SEN gibi oluyor. Bu kanitlanmış birşey zaten. Gerçekten de öyle oluyor çevremde olsun aile içinde olsun kendimde olsun her yerde aynı şeyi gördüm. Şu an 2 taraf da evliliğe alışmaya çalışıyor belli. Bu zamanların nasıl geçtiği ve gelecekte nasıl gececegi sadece kadına bağlı. Eşim bana diyemez ki sen benim bir dediğimi 2lettin aileme karşı saygısızlık hizmette kusur ettin bana karşı geldin. şu an bana karşı melek gibi olmasının etrafa karşı ailesine karşı beni korumasının ve her tatlı dille istediğim şeyleri yerine getirmesini n sebebi bu olsa gerek:KK66: deneyimlerim sadece

Kusura bakmayın tepki almanız normal. Bende ilk okuduğum da sinirlendim. ilk 5 sene annenize gitmediniz. sesiniz de çıkmadı. aynı din cennet annelerin ayakları altında da diyor. siz böyle yaparak günaha girmediniz mi. Benim küçük bir kızım var. gözüm gibi bakıyorum. evlenip gidecek sonra da kocası ses çıkarmıyor diye bana gelmeyecek. düşünemiyorum ne yaparım. Yazık değil mi. aynı mesafeyi kendi ailesi için koydu mu eşiniz tabii ki hayır.
Sİzin dediklerinizin dinle hiç ilgisi yok. Bakın burda ki sorunlar genelde erkeklerin kadınları kendinden aşağı görmesinden çıkıyor. Bence temel sorun bu. ben kadını da insan gören biri ile evliyim. Yarın anneme gideceğim derim çıkar giderim. bitti. ve çok mutlu evliliğim var. ama benim başım diktir. mutlu evliliğin sırrı budur. eşitiz biz herşeyi birlikte planlıyoruz. Benim bu kadar iyi evliliğimin olması kadınla erkeği aynı gören biri ile evli olmak.
Mutsuz evlilikler ise tam da sizin gibi düşünen erkekler yüzünden. Benim ailem daha önemli ben erkeğim ben karar veririm. Dışarda çalışıyorsan bile evde ki işler sana aittir. çocuğu da sen bakacaksın. paranı da bana vereceksin. neden. Çünkü ben erkeğim senden üstünüm.
Böyle olmaz. sizin gibi kocasının her dediğine evet diyen kadınlar çok burda. Ama her ne hikmetse hepsi çok mutsuz bir evlilik yaşıyor.
Ama tabii ki siz bilirsiniz. Ben kendimi değerli görüyorum erkekten aşağı görmüyorum. siz görüyorsanız bize bişey demek düşmez.

Klasik ailemi istemiyorsun sözüne yine klasik cevap verilir : Ailenle değil, seninle evlendim !
Aileyi istemek demek beraber yaşamak demek değildir. Gelip bütün kışı sizinle geçirmeleri ne demek ? Evleri yok mu bu insanların ?
Evliliğiniz oturana kadar korunmana ekstra dikkat etmeni öneririm.

A

Annenize 2 yıl küs kaldığınızı yazmadınız mı ben mi başka yorumla karıştırıyorum. Ayrıca lütfen erkekler 1 adım öndedir böyle emredilir gibisinden yorumları burada yapmayın. sizin bu düşünce tarzınızı benimsemiş aile ve kocalardan geliyor ne geliyorsa kadınların başına
Erkekler bir adım öndedir diyen kadınların yetiştirdiği erkek cocukları zaten sorun oluyor kadınların basına

Kusura bakmayın tepki almanız normal. Bende ilk okuduğum da sinirlendim. ilk 5 sene annenize gitmediniz. sesiniz de çıkmadı. aynı din cennet annelerin ayakları altında da diyor. siz böyle yaparak günaha girmediniz mi. Benim küçük bir kızım var. gözüm gibi bakıyorum. evlenip gidecek sonra da kocası ses çıkarmıyor diye bana gelmeyecek. düşünemiyorum ne yaparım. Yazık değil mi. aynı mesafeyi kendi ailesi için koydu mu eşiniz tabii ki hayır.
Sİzin dediklerinizin dinle hiç ilgisi yok. Bakın burda ki sorunlar genelde erkeklerin kadınları kendinden aşağı görmesinden çıkıyor. Bence temel sorun bu. ben kadını da insan gören biri ile evliyim. Yarın anneme gideceğim derim çıkar giderim. bitti. ve çok mutlu evliliğim var. ama benim başım diktir. mutlu evliliğin sırrı budur. eşitiz biz herşeyi birlikte planlıyoruz. Benim bu kadar iyi evliliğimin olması kadınla erkeği aynı gören biri ile evli olmak.
Mutsuz evlilikler ise tam da sizin gibi düşünen erkekler yüzünden. Benim ailem daha önemli ben erkeğim ben karar veririm. Dışarda çalışıyorsan bile evde ki işler sana aittir. çocuğu da sen bakacaksın. paranı da bana vereceksin. neden. Çünkü ben erkeğim senden üstünüm.
Böyle olmaz. sizin gibi kocasının her dediğine evet diyen kadınlar çok burda. Ama her ne hikmetse hepsi çok mutsuz bir evlilik yaşıyor.
Ama tabii ki siz bilirsiniz. Ben kendimi değerli görüyorum erkekten aşağı görmüyorum. siz görüyorsanız bize bişey demek düşmez.
Ben 5 sene değil 2 seneye yakın görüşmedim nedeni de bende saklı. Herkesin içinde yaşadığı şeyler vardır kimse bilemez. Fakat çok pişman olduğumu da anlattım ne olursa olsun anne dedim bu 1si. 2si ise benim annemle görüşmediğim sıralarda eşim benden izinsiz onunla gorusuyormuş. Eşimin bununla hiçbir alakası yok bunu nereden çıkardınız anlamadım doğrusu. Kimsenin ve benim de kendimi asagiladigim falan yok çok değişik yorumlar alıyorum bi degisigi de sizden geldi. Olsun herkesin görüşü farklıdır kadın be erkek eşit olsaydı eşit yaratilirdik. Sadece ehli sünnet olabilmek önemli. Bu çok uzun bir konu o yüzden detayli anlatamıyorum. Siz öyle mutlusun biz böyle inşallah mutluluğumuz daim olur. Sadece yasananlar fikir amaçlı paylaşıldı hepsi bu kadar. Ben dik kafalı biri deği lm fıtratımda yok yumuşak huyluyum esin de öyle çok şükür Allahım hepimizi hayırı insanlarla karşılaştırsın

A

Annenize 2 yıl küs kaldığınızı yazmadınız mı ben mi başka yorumla karıştırıyorum. Ayrıca lütfen erkekler 1 adım öndedir böyle emredilir gibisinden yorumları burada yapmayın. sizin bu düşünce tarzınızı benimsemiş aile ve kocalardan geliyor ne geliyorsa kadınların başına
Öyle bir emir(ayet) zaten yok, cok güldüm.. Ne kadar yanlış bir yorum yapmış hanımefendi..Çok haklısınız

Öyle bir emir(ayet) zaten yok, cok güldüm.. Ne kadar yanlış bir yorum yapmış hanımefendi..Çok haklısınız
Herşey ayette yazsa idi peygambere ne gerek vardı :) neyse bazı insanlara laf anlatmak deve hendek atlatmak gibimiş hatta daha zormuş; ) Allah a emanet olun hoscakalin

Kendi adıma konuşuyorum kendi fikrim, konu sahibinin ailesinin olmamasını fırsat bilmek yerine eşi 'artık ben senin ailenim, benim annem babamda senin anne baban 'gibisinden yapıcı olsaydı çık git kapı orada diyeceğine herhalde konu sahibi bu noktaya gelmezdi. Yarın öbür gün Allah nasip ederde evladım olursa ben kesinlikle yuvalarının ayrı olduğunu onlara hissettireceğim beni sevmek zorunda değiller ( gelinim ya da damadim) ama saygı duyacaklar. Bu saygıda evimi temizlesin hizmet etsin butun bir kışı yanında geçireyim anlamına gelmez. Netice de yuva kuruluyor hizmetçi alınmıyor

Herşey ayette yazsa idi peygambere ne gerek vardı :) neyse bazı insanlara laf anlatmak deve hendek atlatmak gibimiş hatta daha zormuş; ) Allah a emanet olun hoscakalin

Kutsal kitapları, azınlık dinlerini, mitolojileri okumuş yemiş yutmuş bir insan olarak size biraz okumanızı tavsiye ediyorum. Okumaktan korkmayın, ufkunuz açılır evrenin sadece sizin için olmadığını görecek kadar beyniniz özgür kalır. Kuranı açıp okumamışsınız bile bir kere onu bile ben öğretiyorum size. Bize değil ama sizin gibi düşünenlere başka bir açıdan baktırtmak imkansız. Dümdüz görüyorsunuz.

Mesela ilk yorumunuzu alın tekrar okuyun. Bir insanın müsüman olmama ihtimalini bile düşünemeden yazmışsınız. Yani farklılığa hoşgörüyü bırak, farklılıklardan haberiniz bile yok. Yazmayacaktım sustum sustum ama madem izin veriyorlar, madem sizle ilgili hala bir yaptırım uygulanmadı ben de konuşurum.

tesekkür ederim vermiş oldugunuz öneriler için.
elimden geldiğince yapıcı olmaya calısıyorum burada dedikleriniz gibi.
ben iletişimi kavgayla değil karsılıklı konusarak çözmek istiyorum ancak bu mumkun olmuyor.
herkes konusucaksın diyor.
ya ben konusabilsem neden buraya yazıyım?
konusmaya baslayınca ben kavga ile sonuclanıyor.
her dedigim hata , her dedigim ailesini istemiyor musum gibi algılanıyor.
bayram muhabbetini de bu yuzden dedim ben , hiç gitmeyelim demedim.
bi bayram buraya ,bnm memleketime tam gidelim dedim.
olaylar olaylar. bagırmalar tehditler,geldiğin çöplüğe geri dönersin bilmem ne.

Back
X