• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yolunda gitmeyen evlilik

Kutsal kitapları, azınlık dinlerini, mitolojileri okumuş yemiş yutmuş bir insan olarak size biraz okumanızı tavsiye ediyorum. Okumaktan korkmayın, ufkunuz açılır evrenin sadece sizin için olmadığını görecek kadar beyniniz özgür kalır. Kuranı açıp okumamışsınız bile bir kere onu bile ben öğretiyorum size. Bize değil ama sizin gibi düşünenlere başka bir açıdan baktırtmak imkansız. Dümdüz görüyorsunuz.

Mesela ilk yorumunuzu alın tekrar okuyun. Bir insanın müsüman olmama ihtimalini bile düşünemeden yazmışsınız. Yani farklılığa hoşgörüyü bırak, farklılıklardan haberiniz bile yok. Yazmayacaktım sustum sustum ama madem izin veriyorlar, madem sizle ilgili hala bir yaptırım uygulanmadı ben de konuşurum.
Allah razı olsun ufkum açıldı sayenizde :) iyi günler

Yuvayı dışı kuş kurar hesabı. Bir erkek ne kadar melek olursa olsun eğer hanımı şeytan ise en fazla en en fazla 5 sene sonra erkek de seytanlasiyor. Demek istediğim o. Sen iyi fedakar olursan yuvanı yavaş yavaş kuruyorsun demektir. En kötü erkek bile en geç 5 sene sonra sana yaptıklarından utanıp ona göre davranıyor ve etrafa karşı sana karşı ailesine karşı SEN gibi oluyor. Bu kanitlanmış birşey zaten. Gerçekten de öyle oluyor çevremde olsun aile içinde olsun kendimde olsun her yerde aynı şeyi gördüm. Şu an 2 taraf da evliliğe alışmaya çalışıyor belli. Bu zamanların nasıl geçtiği ve gelecekte nasıl gececegi sadece kadına bağlı. Eşim bana diyemez ki sen benim bir dediğimi 2lettin aileme karşı saygısızlık hizmette kusur ettin bana karşı geldin. şu an bana karşı melek gibi olmasının etrafa karşı ailesine karşı beni korumasının ve her tatlı dille istediğim şeyleri yerine getirmesini n sebebi bu olsa gerek:KK66: deneyimlerim sadece
hımm
peki eşinin bir dediğinin ikilettrmezken mutlu olmayacağın hatta bunalıma gireceğin şeyleri yapıyor olsaydın?

daha önce buraya konu açmıştım bilirsiniz,
eşimin ailesi bende kalmaya gelicekti. ve eşimel baya tartışma sürecine girdik.
bu olaylar yasanırken ben de ailesinden soğudum artık.
eşimin annesine bu kadar düşkün olması beni gercekten kendinden de ailesinden de soğuttu.
dün kavga ettik.
bayramda memleketime gitmek istedim. yok once onun memlketine gidilecekmi sonra benim memlektime ben de dedim çok yoruluruz. bi bayram benim memleketime bir bayram senin memlketine gidelim diye.
olay büyüdü.
ağza alınmayacak seyler söyledi. şimdi işe geldim iki yabancı gibi uyandık,yattık. işe geldik.
ama artık yoruldum.
sen benim ailemi istemiyor musun? orası bnm baba evim vs vs. bir sürü şey saydı. bu arada benim ailem yok. ama memlketime eski dostlarımı ziyarete gidicem.
nedense hep ön planda onun ailesi var, evli oldugumu bile anlayamadım artık.
herşeyi anneme sor o bilir? hergün mutlaka annesini arar.
benim ana ile oğulu birbirinden ayırma gibi bir düşüncem yok ancak bana da ağır geliyor.
evdeki karısnın hiçmi gözünde değeri yok ya.
en ufak bi şeyde kapı orda diyor.
sanki ailesi yüznden beni her an harcayabilir miş gibi.
kimseyle paylaşamıyorum bir aile büyüğüm yok bana destek cıkacak olan,
ne yapmam gerek? psikolojik bi destek mi alsak yada ben avukata mı gitsem napsam nolur yardımcı olun evliliğim çığrından cıktı :KK43:

Herkes kendi memleketine gitsin.
Birbirinden ayrılmamak adına böyle yıkıcı kavga eden çiftleri pek anlamıyorum ben.
Eşlerin bazı tatilleri birbirinden ayrı geçirmesi normal bana göre..

Boşanmalık bir durum yok bence.
Terapi düşünebilirsiniz.

daha önce buraya konu açmıştım bilirsiniz,
eşimin ailesi bende kalmaya gelicekti. ve eşimel baya tartışma sürecine girdik.
bu olaylar yasanırken ben de ailesinden soğudum artık.
eşimin annesine bu kadar düşkün olması beni gercekten kendinden de ailesinden de soğuttu.
dün kavga ettik.
bayramda memleketime gitmek istedim. yok once onun memlketine gidilecekmi sonra benim memlektime ben de dedim çok yoruluruz. bi bayram benim memleketime bir bayram senin memlketine gidelim diye.
olay büyüdü.
ağza alınmayacak seyler söyledi. şimdi işe geldim iki yabancı gibi uyandık,yattık. işe geldik.
ama artık yoruldum.
sen benim ailemi istemiyor musun? orası bnm baba evim vs vs. bir sürü şey saydı. bu arada benim ailem yok. ama memlketime eski dostlarımı ziyarete gidicem.
nedense hep ön planda onun ailesi var, evli oldugumu bile anlayamadım artık.
herşeyi anneme sor o bilir? hergün mutlaka annesini arar.
benim ana ile oğulu birbirinden ayırma gibi bir düşüncem yok ancak bana da ağır geliyor.
evdeki karısnın hiçmi gözünde değeri yok ya.
en ufak bi şeyde kapı orda diyor.
sanki ailesi yüznden beni her an harcayabilir miş gibi.
kimseyle paylaşamıyorum bir aile büyüğüm yok bana destek cıkacak olan,
ne yapmam gerek? psikolojik bi destek mi alsak yada ben avukata mı gitsem napsam nolur yardımcı olun evliliğim çığrından cıktı :KK43:
kapı dışarı ne demek ya eşim bana bunu söylese o lafı ona yedirirdim. Çocuğunuz var mı bu arada, ne kadardır evlisiniz

Arkadaşlar bence gaz vermek yerine doğru olanı yapın
Sevgili allys kaç yıllık evli olduğunu bilmiyorum ama yeni gibi gözüküyor. Biz bayanlar neden inatçı ve dik kafali olmaya çalışıyoruz anlamıyorum bu sözüm bi sana değil canım %90 bu böyle. Herşeyi dinimizin emrettiği gibi yasaşak inan ki hiç bir sikinnti kalmıyor ortada. Dinimiz neyi emrediyor? Kocanın sözünden çıkma gitme dediği yere gidersen her attığın adımı günah yazılır gittigin yer de sana haram kılinir diyor. Eğer Allahtan başka secde edilecek birisi olsaydı bu kim olurdu DİE peygamber efendimize (sav) soruluyor o da kocalarınız olur Du diyor.
Ben 6.yilima girdim evliliğinde. Annem ile babam boşandı ben gençken. babam yüzündendi hep bi sıkıntı hep bi kavga uyuşturucu alkol karı kız kumar herşey vardı. Ben mutlu bir yuva özlemi ile büyüdüm ve öyle evlendim .Çok şükür ki Rabbim in emirleri mi uyguladim ve sonuç mükemmel bir de onların ailesinde şöyle bişey var ki hizmet temizlik güler yüz heeserden önce on planda ben de elimden geleni yaptım 2 sene annemle görüşmedim küstüm (ki çok pismanim) sonra görüştüğümde bi baktım ki benim aileme benim onun ailesine davrandifimdan daha iyi davranıyor. 1 kez ailesi hakkında kötü bir şey söylemek istedim bana izin vermedi annemle bu konuyu görüştüğümde ASLA dedi bana. ONA AİLESİ HAKKINDA ASLA KÖTÜ BİR YORUM YAPMA! BUNA HİÇ BİR ERKEK İZİN VERME Z VE EVLİLİGİNJN SOĞUMASIN A SEBEP OLURSUN! gerçekten de öyle oluyormuş. Ha bayram konusuna gelince önce erkeğin ailesi ki dinimiz de bunu emrediyor ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI, bumu cahılık olarak algilayabilirsiniz şimdiki nesil hep böyle algılıyor ama ne oluyorsa dinimizı tam anlamıyla yasayamadımız için oluyor. Hem seninki aile de değilmiş Rabbimrahmet eylesin eş dost diyorsun. Aile olsa neyse diyeçekim de eş dost arkadaş için asla ama asla kavga çıkarmayın evde. Bişey oldu mu hiç biri ortada kalmıyor ve kapıyı kapatıp yine kocamla kalan sen oluyorsun. Ben izmiliyi m fakat nigdeden evlendim orda oturuyorum. İzmirime memleketime eşime dostuma tam 5 yıl sonra gittim yani geçtiğimiz yaz. Girmek istediğimi çok iyi biliyordu başından beri ama asla diretmedim. Belki de beni denedi asilik yapacak miyim acaba diye. Şimdi her sene gidebileceğini söylüyor. Sen de kocanın yaninda ol ona böyle hissettir. Evlilik fedakarlık ister sen yaptıkça o da senden görüP yapmaya başlıyor canım benim ne yazık ki sağdan soldan verilen kötü akıllar yüzünden çoğu evlilik yıkılıyor. Sen sen ol şimdiki kakadınlara aldanma bunu da bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul et çünkü ben şunu gördüm ki akıl veren çık oluyor ama bişey olduğunda da hepsi geri çekiliyor olan sana oluyor. Canım benim sen sabret olur mu kıyamam sana
Dini konular yasak .
Ama cevap vermeden duramadım hayatımda bu kadar mantıksız bişey duymadım. Ne demek ya kocalarınıza secde edilirdi falan. Çok komik ve içler acısı bu soyledikleriniz.
Kadınlar ve erkekler her konuda eşittir . Ve kocalarıniz mantıksız hareket ediyorsa onlarla konuşmak gerekir ..
Kocam bana saygı göstermeyecek bi insan olarak görmeyecek ama erkek olmuş diye ben ona sesimi cikarmicam? Nişanlım cok şükür mükemmel biridir ama yeri geldiğinde benim hatam olunca o beni uyarır. Onun hatasi olursa ben uyarırım. Ikimiz de insaniz ve eşit haklara sahibiz ne ben ondan üstünüm ne o benden üstün. Bi erkek olarak o bu yazdıklarınızı okusa böyle düşünce yapısına şaşırır (!)
5 sene sizi ailenize göndermemiş bu nasıl evlilik böyle? Siz esir mısınız köle misiniz?
Insani dinden falan soğuttunuz.
Başka da diyecek bişey bulamadım
Soktayim.
Bu cevabim yüzünden ceza alırsam da umrumda değil.

Eşinizin anne babasından bahsederken 'eşimin ailesi' demeyin. Onun ailesi sizsiniz.

Dini konular yasak .
Ama cevap vermeden duramadım hayatımda bu kadar mantıksız bişey duymadım. Ne demek ya kocalarınıza secde edilirdi falan. Çok komik ve içler acısı bu soyledikleriniz.
Kadınlar ve erkekler her konuda eşittir . Ve kocalarıniz mantıksız hareket ediyorsa onlarla konuşmak gerekir ..
Kocam bana saygı göstermeyecek bi insan olarak görmeyecek ama erkek olmuş diye ben ona sesimi cikarmicam? Nişanlım cok şükür mükemmel biridir ama yeri geldiğinde benim hatam olunca o beni uyarır. Onun hatasi olursa ben uyarırım. Ikimiz de insaniz ve eşit haklara sahibiz ne ben ondan üstünüm ne o benden üstün. Bi erkek olarak o bu yazdıklarınızı okusa böyle düşünce yapısına şaşırır (!)
5 sene sizi ailenize göndermemiş bu nasıl evlilik böyle? Siz esir mısınız köle misiniz?
Soktayim.
5 sene beni aileme gondermemek mi? :) ben böyle birşey yazmadım kendi şahsi durumumDu hem o sizin fikriniz saygı duyarım bu da benim fikrim lütfen biraz saygı ;)

Dini konular yasak .
Soktayim.
Ha bu arada 2 seneye yakın dedim 5 sene ne alaka onu anladım. Neyse ben buraya daha yeni üyeyim ve hayatimda ilk defa bir yere yorun yaptim pişmanım insanlara laf anlatılmıyor biri başka diyor biri başka. Kimsenin hiç kimsenin fikirlerine saygisı yokmuş bunu anladım yeri geldi mi de düşünce ozgürlugu diye bağırırsın iz. Neyse ben üyeliğinin iptalini istedim zaten saçma sapan bi siteymis size özgür düşüncelerinizde mutluluklar diliyorum

Keşke evlenmeden önce eşinize benimle evlendiğinde annen ve babanla tüm ilişkini kesmeni istiyorum, ailen de seni evlatlıktan reddetsin, deseydiniz. Eğer kabul ederse evlenseydiniz. Bu şartları kabul edecek dünyada bir erkek yoktur, orası da ayrı. Ve buna değecek bir tane de kadın yoktur. Bir insan eşini seviyorsa, onun ailesini de sever.

evlilik denen sey bir bakıma dostluk gibidir hayatınıza istediginizi yaptıracak dili kulagı gozu olmayan hissiz cansız bir varlık almıyorsunuz ki ben erkegim benim aileme gidilcek benim dedigim olucak ben ben ben bu nasıl bir egodur arkadas..esinden baska herkes onun hayatında on planda olucaksa evlilik gibi ozel bir olayın icinede girmeyecekler..bir arkasasda ese kul kole olmayı ogutlemis ancak oyle esim bana deger vericek se oyle degeri atarım cope ne o benim arkamda ne ben onun onunde yanyana olurum esimle ancak..bırakın bu erkek bir adım onde olmalıdır durumlarını kendinize saygı duyun ha duyamıyorsanız bence oturun dusunun matah birseymis gibi ballandıra ballandıra anlatamayın bari

annesi de düşüncesiz bir kadın eski olayımız oydu.
yeni evliyiz kışı bizde gecirecekti.
bende güzel bir dille eşimle bunu paylaştım kırıcı olmadan.
dedim bak calısıyoruz bilmem ne. önce güzellikle dinledi sonra kavgaya tutustuk.
bayramda da ben de memleketimi özledim..tmm ramazanda gidelim dedi ... dün yemekte önce bize sonra senin memleketine gideriz diyince ben de doğal olarak dedim bizim için cok zor olur yani.
hemen ayaklandı ne demeye calısıyorsun bnm orda bi baba evim varda bilmem ne de!
zaten inkar eden yok, annene saygı duyuyorum ama bu kadar da herşey oncelik onlarda herşeyde annem bilir. sıkıldım ya.
evlilik böyle bişey mi??
çıkmazdayım çok çıkmazdayım ne yapacagımı sasırdım.
cevremde anlatabildigim arkadaslarım var ama onlar da bişey yapamıyor ki:KK43: sadece beni dinliyorlar.
el yani, gidip eşimle konusamazlar ki:KK43:
Bırak o gitsin ben gelmiyorum de bu kadar basit

Can'ım sen ona 'gidecek yerinin olmadığını sana sahip çıkacak birinin olmadığını'' fazlasıyla hissettirmişsin. O da bu durumdan faydalanıyor. Yani bu işler he deyince düzelmiyor kesinlikle. Önce dua et bol bol. Ve ne olur biraz kendine güven. Bu sorunları ben de çok yaşadım. İş kendine güvenmekten geçiyor. Yani ona vazgeçilmez olmadığını, herşeyin bir sınırı olduğunu, gerekirse onsuz da yaşayabileceğini hissettir. Çok fazla blöf yapmışsın ve artık işlemiyor. Tabiki de hemen çarp kapıyı çık demiyorum. Yıkmak kolay yapmak zor. Ama sana küfür etmeye asla ve asla hakkı yok. Ailen olmadığı için sana daha çok kol kanat germesi gerekirken bu yaptığı çok bencilce ve çok kırıcı. Onun hakaretlerini dinlemek için evlenmedin. Dediğim gibi biraz kendine güven. Ona bunu hissettir. Çok hırçın olma. Ama kararlı ol. Bol dua ve sabır tabiki. Ayrıca bu durumlar için Allah'ın isimlerinden senin için faydalı olanları araştır ve bol bol oku. Allah yardımcın olsun.

Sevgili allys kaç yıllık evli olduğunu bilmiyorum ama yeni gibi gözüküyor. Biz bayanlar neden inatçı ve dik kafali olmaya çalışıyoruz anlamıyorum bu sözüm bi sana değil canım %90 bu böyle. Herşeyi dinimizin emrettiği gibi yasaşak inan ki hiç bir sikinnti kalmıyor ortada. Dinimiz neyi emrediyor? Kocanın sözünden çıkma gitme dediği yere gidersen her attığın adımı günah yazılır gittigin yer de sana haram kılinir diyor. Eğer Allahtan başka secde edilecek birisi olsaydı bu kim olurdu DİE peygamber efendimize (sav) soruluyor o da kocalarınız olur Du diyor.
Ben 6.yilima girdim evliliğinde. Annem ile babam boşandı ben gençken. babam yüzündendi hep bi sıkıntı hep bi kavga uyuşturucu alkol karı kız kumar herşey vardı. Ben mutlu bir yuva özlemi ile büyüdüm ve öyle evlendim .Çok şükür ki Rabbim in emirleri mi uyguladim ve sonuç mükemmel bir de onların ailesinde şöyle bişey var ki hizmet temizlik güler yüz heeserden önce on planda ben de elimden geleni yaptım 2 sene annemle görüşmedim küstüm (ki çok pismanim) sonra görüştüğümde bi baktım ki benim aileme benim onun ailesine davrandifimdan daha iyi davranıyor. 1 kez ailesi hakkında kötü bir şey söylemek istedim bana izin vermedi annemle bu konuyu görüştüğümde ASLA dedi bana. ONA AİLESİ HAKKINDA ASLA KÖTÜ BİR YORUM YAPMA! BUNA HİÇ BİR ERKEK İZİN VERME Z VE EVLİLİGİNJN SOĞUMASIN A SEBEP OLURSUN! gerçekten de öyle oluyormuş. Ha bayram konusuna gelince önce erkeğin ailesi ki dinimiz de bunu emrediyor ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI, bumu cahılık olarak algilayabilirsiniz şimdiki nesil hep böyle algılıyor ama ne oluyorsa dinimizı tam anlamıyla yasayamadımız için oluyor. Hem seninki aile de değilmiş Rabbimrahmet eylesin eş dost diyorsun. Aile olsa neyse diyeçekim de eş dost arkadaş için asla ama asla kavga çıkarmayın evde. Bişey oldu mu hiç biri ortada kalmıyor ve kapıyı kapatıp yine kocamla kalan sen oluyorsun. Ben izmiliyi m fakat nigdeden evlendim orda oturuyorum. İzmirime memleketime eşime dostuma tam 5 yıl sonra gittim yani geçtiğimiz yaz. Girmek istediğimi çok iyi biliyordu başından beri ama asla diretmedim. Belki de beni denedi asilik yapacak miyim acaba diye. Şimdi her sene gidebileceğini söylüyor. Sen de kocanın yaninda ol ona böyle hissettir. Evlilik fedakarlık ister sen yaptıkça o da senden görüP yapmaya başlıyor canım benim ne yazık ki sağdan soldan verilen kötü akıllar yüzünden çoğu evlilik yıkılıyor. Sen sen ol şimdiki kakadınlara aldanma bunu da bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul et çünkü ben şunu gördüm ki akıl veren çık oluyor ama bişey olduğunda da hepsi geri çekiliyor olan sana oluyor. Canım benim sen sabret olur mu kıyamam sana
5 yil boyunca memlekete gondermedi. Sen onun her dedigini yaptin o ne derse o oldu. Bi taraflarini kaldirdin. Mutlu muydun peki?

Dinimiz erkekler bir adim onde olmali diye bisey demiyor. Sizin gibilerin yuzune yikiliyor yuvalar. Erkek cocuklarini bu zihniyetle yetistiren insanlarin yuzune oluyor hepsi. Sen ağasın sen paşasın diye diye göklere cikariyosunuz. Sonra kadina saygi gostermeyince suclu kadin oluyor.

Dinimizde kadinlarin hassas narin oldugu soyleniyor. Bu yuzden erkeklerin daha cok dikkat etmesi lazim. Kimse kimsenin kolesi olmaya gelmedi bu dunyaya. Kendinize gelin...

Ah canım benim.

yani şunu okuyunca dehşete kapıldım. üstelik ben de kapalıyım ve muhafazakarım.
peki öksüzü , yetimi böyle ezmek var mı dinimiz de??
kapı orda diye kimsesinin olmadığını bile bile tehdit etmek var mı??
öldüğümüzde cennet giderken gelen ilk ayak sesleri öksüze yetime sahip çıkanındır.

sen dinimizi pek anlamamışsın malesef. sen kocanın her dediğini yapacaksın o da seni başının üstünde tac edecek özet bu. üstelik dinimizde doğurduğun çocuğa bile bakmak zorunda değilsin. annelik içgüdüsüyle yapılıyor herşey.
yok öyle sen susup çekeceksin, paşa gönlü dilerse merhamet edecek! bu zihniyette erkek çocuk yetiştirip salanlar yüzünden etraf mutsuz evliliklerle kaynıyor!
Ney yaptığın çocuğa bakmakla sorumlu değilsin de ne demek ? Bi de herkes beğenmiş:oha:

ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI,

Sabah sabah sinirlerimi hoplattiniz,tebrik ederim!Sizin gibi dusunen insanlarin varolduguna inanmak istemiyorum.Benim cevremde sizin gibi dusunen bir erkek bile yok,kaldi ki bir kadin olarak sizin yazdiklariniza inanamadim.Bence erkek bakis acisiyla olaylari yorumlamaktan vazgecin,kendiniz olun.Sizin gibilerin yuzunden ne yaparsak suclu oluyoruz,her yil binlerce kadin olduruluyor bu ulkede.Muhafazakar bir cok arkadasim var ama sizin gibi dusunene hic rastlamadim.Umarim rastlamam da..
Sevgili allys allys siz de hakkinizi arayin.Gitmeyin esinizin memleketine.Siz zaten bir yetiskinsiniz bir buyuge ihtiyaciniz yok size destek olmasi icin.Size kapiyi gosterirse de bir daha ayrilin o evden.Surekli kovmak buyuk bir hakarettir,geri adim atmayin.Kendinizi ezdirmeyin hic,en fazla sindirilirsiniz ve susup kabullenmekle gecer omrunuz.Sonra da mutluyum sanirsiniz.

her olayı dine bağlamasanız ölür müsünüz ya? eskiden de kadının çalışıp getirdiği parayı yemek haramdır denirdi. Şimdi ki erkekler çatır çutur götürüyo paramızı ona bi hadis çıkmadı mı daha. tövbe tövbe ya
Erkek bir adım önde nasıl bir yorumdur yada 5 sene ailenin yanına gitmemek övünülecek birşey değildir ..

Ha bu arada 2 seneye yakın dedim 5 sene ne alaka onu anladım. Neyse ben buraya daha yeni üyeyim ve hayatimda ilk defa bir yere yorun yaptim pişmanım insanlara laf anlatılmıyor biri başka diyor biri başka. Kimsenin hiç kimsenin fikirlerine saygisı yokmuş bunu anladım yeri geldi mi de düşünce ozgürlugu diye bağırırsın iz. Neyse ben üyeliğinin iptalini istedim zaten saçma sapan bi siteymis size özgür düşüncelerinizde mutluluklar diliyorum

Çok iyi yapmışsın. o bağnaz fikirlerinle kendi karanlığında boğul. Kocana secde etmeye devam hiç bişey üretmeden sadece tüketerek hayatının gayesi evlenip çocuk yapmak olarak devam et. Allah hepimizden uzak tutsun şu pis fikirlileri.

Ney yaptığın çocuğa bakmakla sorumlu değilsin de ne demek ? Bi de herkes beğenmiş:oha:

öyle dinimize göre bakma yükümlülüğü yoktur. yani bakıcı bulunabilir. ama velakin Rabbim öyle bir annelik içgüdüsü vermiş ki dünyayı yerinden oynatırız evlatlarımız için. ayrıca oha da size terbiyeyi bozmanın ne alemi var!

Back
X