onu şöyle çözmeye çalıştım benBir tık kötüsü de navigasyondan anlamayan ben hahaha
Amaaaaa yaşanılan herhangi bir olayı konuşulan birşeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlarım boş şeylerle dolu beynim
Ben soğukkanlı da olamıyorum acayip geriliyorum kaybolucam hissi geliyor. Bi de bi süreden sonra Özgüven de gidiyor bu konuda. Ormanda çeşmeye gidip yerimi bulamayıp oturup ağlamıştım.Yaşadığınız şeyin adı özel öğrenme güçlüğü, insanlar sadece disleksiyi bilir ama motor becerilerle ilgili bir öğrenme güçlüğünüz var. Ağır düzey olmamakla beraber aynı dertten muzdaribim. Salaklık falan değil bu, sadece olmuyor. Beyinde bir nokta bilgiyi doğru işleyip bağlantı kuramıyor. Sağımı solumu da halâ karıştırırım düşünmeden bulamam. Kodlama yapmak biraz işe yarıyor. Bariz bir ağaç, bir mağaza, trafik ışığı sayma gibi şeylerle halletmeye çalışıyorum ben. Siz de böyle durumlar için alternatif kodlar üretmeyi deneyin. Tedavisi olan bir durum değil maalesef. Bu konuda uzman birine de gitseniz benim söylediklerim üzerinden çalıştıracak sizi. Destek eğitimde ileri düzey bir çocukla çalışırken araştırmıştım. Tek yapabileceğiniz zihninizde işaretler oluşturmak ve soğuk kanlı olmak. Öğrencim okulun içinde sınıfını bulamıyordu. Öyle ağır seviyede olan insanlar mevcut.
Üstün zekalı insanlarda da çok oluyor öğrenme güçlükleri. Arkadaşınızın belki de sizin böyle Bi durum olabilir.İleri derece analitik zekam var ama yön,isim ve yüz hafızam yok. Ne yaptıysam olmadı da. Her gün gittiğim yoldan ufak bir sapma yaşasam hemen kaybolurum. Aradaki bağlantıyı kuramıyorum.
Tübitaktan ödül alan arkadaşım defalarca kayboldu. Üstelik çalışma hayatının yarısı Avrupada geçiyor. Aynı sorunu o da yaşıyor. Biz artık beynimizin bu konuyla ilgili bölümünün çalışmadığına ikna olduk.
Mantıklı evden işe öyle gideyim. Ben günde 40 km yol yapıyorum. Yolu ezberledim. Ama tamirciye 100 kere gittim yine kayboluyorumonu şöyle çözmeye çalıştım ben
bildiğim yolları navigasyonla gittim
böylece navigasyon dilini çözmeye başlıyorsun
Aslında bu söylediklerim dışında öğrenme güçlüğü yok. Aksine diğer konularda hep öndeydim. Artık neden böyle oluyor bilmiyorum.Üstün zekalı insanlarda da çok oluyor öğrenme güçlükleri. Arkadaşınızın belki de sizin böyle Bi durum olabilir.
Tamam işte bu konuda sadece olabilir öğrenme güçlüğü.Aslında bu söylediklerim dışında öğrenme güçlüğü yok. Aksine diğer konularda hep öndeydim. Artık neden böyle oluyor bilmiyorum.
Demek istediğinizi anladım ama bundan dolayı mı onu bilmiyorum. Mesela çok vasat bir arkadaşım vardı. Hani liseyi zar zor bitirmiş biri. Bir kere bir yere gitsin. Yaya ya da araçla fark etmez kaç sene geçerse geçsin istediği zaman hiç yanılmadan gidebilir. Çok şaşırıyorum böyle insanlara.Tamam işte bu konuda sadece olabilir öğrenme güçlüğü.
ben yürüyerek gittiğim yoldan genelde geri dönemem. bu da bir tür öğrenme güçlüğü hatta disleksinin bir çeşidi mi ona benzeyen bişey mi neymiş.Merhaba Canım Kadınlar
Benim derdim büyük bu konuda çünkü beynimi sarsıp yerine sokmak istiyorum resetlensin diye. yemin ederim bıktım artık.
ya benin yön hafızam yok evet yok.
zayıf falan değil dümdüz yok. ne yaya olarak ne sürücü olarak. yön hafızam sıfır.
Düşünün Ankara’da doğdum büyüdüm Ankara’da kayboluyorum hala.
şu an küçük bir şehirde yaşıyorum burda da yolları ezberleyemiyorum. ya avuç içi kadar yer.
Vallahi artık gerizekalı olduğumu düşünmeye başlıcam
bazen özellikle arabada artık oturup ağlayasım geliyor
mesela bugün yol çalışması vardı. navigasyon da düzgün göstermedi rotayı. ya yüz milyon kez gidip geldiğim yerde navigasyon gümleyip, yolda da çalışma olunca mal gibi kaldım ortada. Allahtan arabaları takip ettim en azından sağa gideceğimi akıl edip
ama aşırı sinirim bozuldu. dokunsalar ağlarım o derece
eşim de sürekli bu konuda eleştiriyor beni. haklı da
ama napıcamı gerçekten bilmiyorum
ne yapmalıyım
nasıl gelişir yön hafızam
bana egzersizdir ne bileyim yöntemdir önerebilecek olanların önerilerine talibim
Lütfen bir el atın cidden artık çıldırıcam
beynimden şüphe ediyorum artık
şimdiden çok teşekkür ederim zahmet edip yazacaklara
Gülüyoruz ama zor gerçekten ya. Bir defa sözde bina kodladım yola bakarken binayı kaçırmışım, aç navigasyonu, sokak bağlantısında vitesi ayarlayama motor dursun yol ortasındaBen soğukkanlı da olamıyorum acayip geriliyorum kaybolucam hissi geliyor. Bi de bi süreden sonra Özgüven de gidiyor bu konuda. Ormanda çeşmeye gidip yerimi bulamayıp oturup ağlamıştım.
Bu konuda uzman hocam anlatmıştı: sayısal bir alanda profesör kadın ama okuldan çıkınca evine gidemiyor. Asla yolu bulamıyor. Eşi ya da kızı olmadan bir yere gidemiyordu. Kabus gibi, halimize şükür. Çok ileri seviyeleri var.İleri derece analitik zekam var ama yön,isim ve yüz hafızam yok. Ne yaptıysam olmadı da. Her gün gittiğim yoldan ufak bir sapma yaşasam hemen kaybolurum. Aradaki bağlantıyı kuramıyorum.
Tübitaktan ödül alan arkadaşım defalarca kayboldu. Üstelik çalışma hayatının yarısı Avrupada geçiyor. Aynı sorunu o da yaşıyor. Biz artık beynimizin bu konuyla ilgili bölümünün çalışmadığına ikna olduk.
Beni de bu yüz tanımama çok yoruyor. Hadi yön ve ismi bir şekilde idare ediyorum da yüz tanımama sosyal hayatta ciddi problem. İnsanlar onları umursamadığımızı düşünüyor. Oysa ben senle konuştuklarımızı, duygularını hatta yüzünde oluşan mimiği bile hatırlıyorum ama kendini tekrar tanıtana kadar yüzünü hatırlayamıyorum. Bunun için zamana ihtiyacım oluyor.43 yaşımdayım.
17 iken de yoktu. Şimdi de yok. Yön yer,yüz isim hafızam sıfır. Hatta sıfır bile denmez direkt negatif.
Küçücük Ayvalık ta bile ne nerde bulamıyorum.
En yakın örnek vereyim. Eşimin arkadaşı hanımı ile geldi oturduk sohbet ettik saatlerce.
Sonra kadın ile dışarıda karşılaştık benim bildiğim üç kez .kendini hep tanıttı bana. Yine görsem tanımam da. Gecenlerde esim dedi bak Engin'e eşi merhaba diyelim
Kadin döndü arkasını bilinçli yaptım sandi galiba.daha önce de böyle olaylar çok yasadim.Gercektwn çok üzülüyorum.
Aliağa da en samimi arkadaşım oturuyor.8 yıldır ayda bir giderim hala evi bulamıyorum gelip beni aliyor.
Ama konuşmalar hep aklımdadir.noktasina virgülüne kadar bilirim. Çocukluğumu falan net hatırlıyorum.
Valla zor. Oğlumla her ay gittiğim avm için navigasyon açıyorum. 10 senedir aynı iş yerine araba, metro, otobüs,dolmuşla gittim. Ne zaman bir ara sokağa girmek zorunda kalsam dakikalarca aynı yola dönemiyorum. 10 senedir çalıştığım ve 5 senedir oturduğum semtte bir yere gitmem gerektiğinde her defasında yola birinin tarifiyle destek alarak çıkıyorum. Kendimi böyle anlarda aptal gibi hissediyorum ama aptal değilim bunu biliyorum. Dediğim gibi kabullendim artık. Eşimin kabullenmesi biraz zaman aldı ama o da alıştı.Bu konuda uzman hocam anlatmıştı: sayısal bir alanda profesör kadın ama okuldan çıkınca evine gidemiyor. Asla yolu bulamıyor. Eşi ya da kızı olmadan bir yere gidemiyordu. Kabus gibi, halimize şükür. Çok ileri seviyeleri var.
Aaa evet aynıyız.Beni de bu yüz tanımama çok yoruyor. Hadi yön ve ismi bir şekilde idare ediyorum da yüz tanımama sosyal hayatta ciddi problem. İnsanlar onları umursamadığımızı düşünüyor. Oysa ben senle konuştuklarımızı, duygularını hatta yüzünde oluşan mimiği bile hatırlıyorum ama kendini tekrar tanıtana kadar yüzünü hatırlayamıyorum. Bunun için zamana ihtiyacım oluyor.
Bence bi dahiliyeye gidip vitaminlerinize baktırın öncelikleMerhaba Canım Kadınlar
Benim derdim büyük bu konuda çünkü beynimi sarsıp yerine sokmak istiyorum resetlensin diye. yemin ederim bıktım artık.
ya benin yön hafızam yok evet yok.
zayıf falan değil dümdüz yok. ne yaya olarak ne sürücü olarak. yön hafızam sıfır.
Düşünün Ankara’da doğdum büyüdüm Ankara’da kayboluyorum hala.
şu an küçük bir şehirde yaşıyorum burda da yolları ezberleyemiyorum. ya avuç içi kadar yer.
Vallahi artık gerizekalı olduğumu düşünmeye başlıcam
bazen özellikle arabada artık oturup ağlayasım geliyor
mesela bugün yol çalışması vardı. navigasyon da düzgün göstermedi rotayı. ya yüz milyon kez gidip geldiğim yerde navigasyon gümleyip, yolda da çalışma olunca mal gibi kaldım ortada. Allahtan arabaları takip ettim en azından sağa gideceğimi akıl edip
ama aşırı sinirim bozuldu. dokunsalar ağlarım o derece
eşim de sürekli bu konuda eleştiriyor beni. haklı da
ama napıcamı gerçekten bilmiyorum
ne yapmalıyım
nasıl gelişir yön hafızam
bana egzersizdir ne bileyim yöntemdir önerebilecek olanların önerilerine talibim
Lütfen bir el atın cidden artık çıldırıcam
beynimden şüphe ediyorum artık
şimdiden çok teşekkür ederim zahmet edip yazacaklara
Uyarıcı etkiler de işe yaramıyor bende. Gerçekten üst üste belli bir süre görmem lazım. Mesela yakın zamanda bir hastam beni tehdit etti. Hatta akşam çıkışta görürsün başına gelecekleri son anlarının tadını çıkar tarzı bir laf etti. Adam gittikten sonra kendimi korumak adına yüzünü hatırlamaya çalışıyorum olmuyor. Uyarıcı etki işe yarasa bu uyaranın gayet etkili olması lazımdı.Aaa evet aynıyız.
Ben de mimikleri bile hatırlıyorum yazacaktım da tezatlık oluşur diye yazmadım.
Mesela hislerimi de net hatırlarım.bundan 5 yıl önce çocukların katıldığı bir etkinliğe gittim.orada bir kadınla sohbet etmeye çalıştım. Beni sallamadi pek.5 yıl sonra resim kursuna yazıldım orada öğretmenim oldu. Kadını hemen tanıdım.hani uyarıcı dikkat çekici bir şey olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?