Yön Hafızası Nasıl Geliştirilir Bir El Atın Sevabınıza Nolur🙏

valla benim tüm arkadaş çevrem bilir yön duygum olmadığını. çünkü zaten kendim derim baştan benim yön duygum yok diye. beni alma-bırakma konusunu buna göre ayarlarız.

ailem zaten biliyor normal olarak. zaten ailede bir ben böyleyim. annem kuzeydoğu yönünden giden yolla güney batıdan gelen sokağın kaçıncı kavşaktan sonra birleştiğini tek şerit olduğunu anlatabilir. öyle bir insandır. o yüzde nben yer yön işlerine hiç karışmam ailemleyken.

bu gayet olağan bir durum, bazı insanlar böyledir. baştan derim herkesbilince hiç sıkıntım olmadı.

tek sorun tek başınayken kaybolmamak

ama burada "yön duygusu" ile
yüz hafızası
görsel hafıza, görsel zeka
isim hafızası hepsi çorba edilmiş

yön duygusu bir hafıza sorunu değil arkadaşlar. uzamsal zeka sorunu.

isim hafızası ve görsel hafızası çok iyi olan birinin de yön duygusu olmayabilir.

Bende bi an bulundugum yeri unutuyorum. Tabelalar felan yabancı geliyor. Oysaki her zaman ki geçtiğim sokakmış.
Çok çok akılda kalıcı biyeri işaretlediysem anca bulurum

Ama bazı mahallelerde birbirinin aynı gibi
Antalyada kendi evimize tasındıgımız mahalleyi çok karıstırıyordum yürüyüşe çıkmaya korkuyordum
Biraz cesaret lazım bize

evet bende adres bulamama be yol şaşırma var. bunu öğrenmem iyi oldu. iyi ki konuyu açmışım. en azından bu konuda öğrenme güçlüğü yaşadığımı anlamış oldum. bundan sonra ekstra çaba harcamam gerektiğini ve bunun kusur olmadığını anlamış oldum. öncesinde manasız bir çaresizlik ve sinir olma durumu yaşıyordum

Bende sağımı solumu çok karıştırırım. Bir yere yuruyerek yada toplu taşımayla gitmissem asla araçla tarif edemem bazen affedersiniz a.tal gibi hissediyorum kendimi
bu sorunu yaşayan insanlar burdan anladığım kadarıyla genelde başarılı insanlar ve bununla baş etmeleri kendilerini etiketlemeleri daha yoğun oluyor. kabullenip çözebildiğimiz kadar çözmeye çalışıcaz

düne kadar çok dert etmiyordum. dün yol çalışmasına denk geldim. bin defa geçtiğim yolda başka yere sapmam gerekti. navigasyonun da kafası karışınca akan trafikte mal gibi kaldım. arkamda kocaman tırlar vardı ve kaza yapabilirdim. kendimi o kadar kötü hissettim ki. o an bu sorunu çözmek için çareler aramaya karar verdim. pat diye sağa döndüm son anda gideceğim tarafa dönen arabaları fark edip mesela. arkamda tır vardı ve dikkatsiz olabilirdi.
bu konuda özel öğrenme güçlüğü yaşadığımı anladım burda okuduklarımdan. yani normal insanlardan kat be kat fazla çaba göstermem gerekiyor anladığım kadarıyla.en azından bunu kabullenmiş oldum

evet öyleymiş. dediğiniz yöntemi çok öneren oldu. denicem teşekkür ederim

ne çok aynı sorunla cebelleşen insan varmış. çevremde kimsede olmayınca kendimi salak gibi hissediyordum
eşim dikkat etmediğimi ve özellikle öğrenmeye uğraşmadığımı düşünüp çok kızıyordu. ben de kendime kızıyordum. ama artık kendime daha şefkatli olucam bu konuda
Ağlıcam. Hepinize sarılmak istiyorum şuanda.
ahh di mi ne çokmuşuz ve ne kadar çok zorlanıyormuşuz
zor yaa
benim eşim de sizin gibi. ne kadar zorlandığımı anlamıyor hiç. özellikle yaptığımı düşünüyor
yapabildiğimiz kadar uğraşıcaz artık. öğrenme güçlüğü olduğunu burdan öğrendim

farkında olup kendimize bu konuda daha fazla emek vermemiz gerekiyor

Açık dünya olan oyunları ve oradaki haritalarda dolaşmak yer yön hafızası güçlendiriyor bence. Ben çok oynarım.
Ben 1 defa gittiğim ülkeye 1 sene sonra 2. Defa gidişimde harita kullanmadan gideceğim yere gidebiliyorum mesela aynı kullandığım yoldan.

El becerim insanları hayran bırakır, empati, olay yorumlama, öngörü konularında harikayımdır, hitabetim iyidir, zamanında üniversite sınavında ilk 25bine girmişim, dün yeğenim sorunca sınav sonuç belgemi bulup baktık işimde de iyiyimdir ama biri 'sağ dolap benim' desin 1 dakika düşünmeden o sağdaki dolabı bulamam.

Zihinsel fotoğraf çekemiyorum işte, o da olağan üstü bir yetenek bana sorarsan, çünkü bende yok
Bak o şekli hayal ederim, onu yapabiliyorum ama işaret koymazsam yolları asla bulamıyorum. İşaret koymaya da alışıyor insan, bu işin çözümü tümüyle bireysel, bir iki temel taktiğin üzerine kişi kendi yöntemini kurmaya çalışmalı, çözüm şudur denemiyor

Bende öyleyim sağ sol bile hala karistiririm neden acab?
Ben solakmışım, annem farkına varır varmaz düzeltmeye çalışmış, başarmış da. Ben buna bağlıyorum, bu derecede olmasının mutlaka bu durumla ilgisi var ama genellikle sonradan gelişen bir şey değil, doğuştan geliyor. Tetikleyiciler şiddetini etkiliyordur belki

Yazmadan geçemeyeceğim, benim oğlumda da var.

Bu yaz ilk defa belediye otobüsüne biniyor. Eve çok yakın durak varken kendi okulunun yanında inip oradan eve 3 4 durak yürüyor, evi bulamama kaygısından, böyle kendini güvende hissediyormuş. İkna edemedik. Ve oğlumun gördüğü her şeyi ezberleyebilme becerisi var. Üstün sınırında zekaya sahip.

şu yaşıma kadar karşıma çıkan hayatıma giren eşimde dahil bütün arkadaş gurubum

hiç mi yol bilmezler hiç mi gittikleri yeri ögrenemezler

büyük bir ilçeden başka büyük şehir olan bir ile taşındık 23 senedir burada yaşıyan karşı komşuma yolu ben tarif ediyorum ,

sen burayı biliyormuydun diyor kadın bana ,

doğurdugum çocuk bile yol haritası sıfır , bende bununla sınandıgımı söylerim hep ,

tamamen solak olsaydınız düzeltemezdi diye düşünüyorum ,

bende solağım ama sağ elimide çok iyi kullanırım

tamamen solak olsaydınız düzeltemezdi diye düşünüyorum ,

bende solağım ama sağ elimide çok iyi kullanırım
Tamamen kısmını bilmiyorum ama benim kuşağımda solak olup öğretmeni ya da ailesi yüzünden sağ elini kullanmaya alışmak zorunda kalan çok insan var. İşlerin yarısı sağ elimde yarısı sol. Laçka vaziyetteyim

Bir insan aynı anda bütün becerilere, zeka türlerine sahip olup mükemmel olamaz, varsa da ben denk gelmedim en azindan.
Yön hafızası da olmak üzere bir çok hafıza çeşidinde iyiyim ama eksik olduğum yanlarım da var tabiki.
Eşimin hafızası zayıf ama inanılmaz mekanik ve matematiksel zekaya sahip.Bazı konularda onun gibi olmak isterdim,aşırı ilgimi çeken tarafları vardır.
Dolayısıyla yön veya farklı alanlarda hafızası zayıf olan birinin eksik olan tarafını farklı alanlarda katlayarak başarı sağladığını düşünüyorum.
Keza sizinde el becerisi,sosyal zeka yönünüz yüksekmiş.
Mesela el becerim asla yoktur. Güzel resim çizemem asla,el sanatlarım zayıftır.
Hızlı düşünürüm ama bazen pratiğe dökerken tökezlerim, elim ayağıma dolaşır.

Bu ben
Çok zorlanıyorum maalesef. El kadar şehirde yaşıyorum 15 yıldır, hala kaybolma potansiyelim yüksek. Kendimi övmek gibi olmasın ama zeki de bir insanım. Öğrenme kabiliyetim yüksek, çok okurum çok araştırırım ama yol öğrenemiyorum.
Bende yukarı aşağı kavramı da yok. Ne hikmetse herkesin yukarı tarafta dediği yer benim için hep aşağı oluyor Eşim önce yol tarif ederdi ordan aşağı doğru gideceksin vs diye, ben hep tersi istikamette gitmiş olurdum Artık yol tarifinde yukarı aşağı kavramlarını tamamen devre dışı bıraktık çünkü benimki asla çoğunlukla uyuşmuyor.
Sanırım konuda bazı şeyler önerilmiş, vaktim olunca tek tek hepsini okuyacağım.

Benim öyle bir sikintim da olmamış ama çok heyecan yapıyorum ortaya çıkacak bu durum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…