- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.107
- 1.123
Ay bu kadarı fena gerçektenUyarıcı etkiler de işe yaramıyor bende. Gerçekten üst üste belli bir süre görmem lazım. Mesela yakın zamanda bir hastam beni tehdit etti. Hatta akşam çıkışta görürsün başına gelecekleri son anlarının tadını çıkar tarzı bir laf etti. Adam gittikten sonra kendimi korumak adına yüzünü hatırlamaya çalışıyorum olmuyor. Uyarıcı etki işe yarasa bu uyaranın gayet etkili olması lazımdı.
Yılların verdiği deneyimle onu çözdüm.benim için takılıp takılmamak çok önemli. O kadini o yüzden tanıdım (ogretmeni). Üst kat komsumla karakolluk olduk.bir kaç yıl sonra başka bir komşuda karşılaştık.merhaba ben özlem diye öptüm bir de kadını.Uyarıcı etkiler de işe yaramıyor bende. Gerçekten üst üste belli bir süre görmem lazım. Mesela yakın zamanda bir hastam beni tehdit etti. Hatta akşam çıkışta görürsün başına gelecekleri son anlarının tadını çıkar tarzı bir laf etti. Adam gittikten sonra kendimi korumak adına yüzünü hatırlamaya çalışıyorum olmuyor. Uyarıcı etki işe yarasa bu uyaranın gayet etkili olması lazımdı.
Malesef öyle. Elimde olsa mesela yön duygumu değil de bunu düzeltmeyi isterdim.Ay bu kadarı fena gerçekten
Ben de konu sahibi gibiyim ama çok iyi bulmaca çözerim yani iddialıyımdır. İyi ezber yaparım, kelimeleri anıları unutmam çok da hızlı kavrar ve hızlı da okurum ama bu öyle değil gerçekten. Yön kavramı, görsel hafıza tamamen ayrı bir durum. Mesela bir arkadaşla konuşuyorum arkamı döneyim bana sorsunlar üstündeki ne renkti diye yok yok.Bence bi dahiliyeye gidip vitaminlerinize baktırın öncelikledaha sonra hafızanızı kuvvetlendirecek şeyler yiyin mesela . Bol bol bulmaca çözün
Bu konuda bir arkadaşıma dert yanmıştım. İşte hatırlayamıyorum falan diye. Elleriyle yüzünü kapatıp gözlüğüm ne renk bana söyler misin dedi. Ben sen gözlük mü takıyorsun diye şaşırmıştım. Aradan 20 sene geçmiş. Hala o gün neler yaptık, yüz ifadesi vs her şeyi hatırlarım. Ama gözlüğü görmüyorum bile.Ben de konu sahibi gibiyim ama çok iyi bulmaca çözerim yani iddialıyımdır. İyi ezber yaparım, kelimeleri anıları unutmam çok da hızlı kavrar ve hızlı da okurum ama bu öyle değil gerçekten. Yön kavramı, görsel hafıza tamamen ayrı bir durum. Mesela bir arkadaşla konuşuyorum arkamı döneyim bana sorsunlar üstündeki ne renkti diye yok yok.
Üniversite döneminde biriyle tanıştım. Çocuk bu 3.tanışmamız dediYılların verdiği deneyimle onu çözdüm.benim için takılıp takılmamak çok önemli. O kadini o yüzden tanıdım (ogretmeni). Üst kat komsumla karakolluk olduk.bir kaç yıl sonra başka bir komşuda karşılaştık.merhaba ben özlem diye öptüm bir de kadını.
Ben de kelimeleri birleştirme de cok oluyor. Is yerinde yöneticiye bir şey iletmem gerekiyordu.Üniversite döneminde biriyle tanıştım. Çocuk bu 3.tanışmamız dediBen açıklama yapmaya hazırlanırken biliyorum geçen defa anlatmıştın deyince hatırladım kim olduğunu.
ben de aynı durumları çok yaşıyorum. off çok yorucu yaBen soğukkanlı da olamıyorum acayip geriliyorum kaybolucam hissi geliyor. Bi de bi süreden sonra Özgüven de gidiyor bu konuda. Ormanda çeşmeye gidip yerimi bulamayıp oturup ağlamıştım.
aynı şey bende de var. burdan okuduklarımdan artık bunun bir öğrenme güçlüğü olduğuna kanaat getirdim. açıkçası akademik ve sosyal anlamda hep çok başarılı olduğumdan öğrenme güçlüğü hiç aklıma gelmemiştiİleri derece analitik zekam var ama yön,isim ve yüz hafızam yok. Ne yaptıysam olmadı da. Her gün gittiğim yoldan ufak bir sapma yaşasam hemen kaybolurum. Aradaki bağlantıyı kuramıyorum.
Tübitaktan ödül alan arkadaşım defalarca kayboldu. Üstelik çalışma hayatının yarısı Avrupada geçiyor. Aynı sorunu o da yaşıyor. Biz artık beynimizin bu konuyla ilgili bölümünün çalışmadığına ikna olduk.
valla ben bu duruma düştükçe geri zekalı olduğumu düşünüyorum bazen. kendime kızıyorum. bi ara alzaimer mıyım acaba diye bile düşündümÜstün zekalı insanlarda da çok oluyor öğrenme güçlükleri. Arkadaşınızın belki de sizin böyle Bi durum olabilir.
Aslında bu söylediklerim dışında öğrenme güçlüğü yok. Aksine diğer konularda hep öndeydim. Artık neden böyle oluyor bilmiyorum.
aslında mesele hiç bilmediğim bir şehir ya da ülkede kalacak yer bulmaktan ziyade. sürekli gittiğin yerleri rotaları aklımda tutabilme. sorun ordaBu konuda iyi olabilirim. Şöyleki hiç bilmediğim bir şehire gitsem o an taksi bulup kendime kalacak yer anında bulurum. Nasıl yapıyorum :) anlatayım.mesela sağlık ocağına gidicem.genelde nerde olur gelişmiş sokak aralarında mutlaka eczane olur..
Yada markete gidicem sağdan gidersem muhtemelen evler azdır diye orda yoktur soldan giderim.. Kazı vardı örneğinde kazı varsa en yakın yola kestirme yol için bırakmışlardır degil oradan giderim. Örnek uzak gider mantıklı geldiyse sana anlatırım
yengem ilkokul terk. zehir gibi bir yön hafızası varDemek istediğinizi anladım ama bundan dolayı mı onu bilmiyorum. Mesela çok vasat bir arkadaşım vardı. Hani liseyi zar zor bitirmiş biri. Bir kere bir yere gitsin. Yaya ya da araçla fark etmez kaç sene geçerse geçsin istediği zaman hiç yanılmadan gidebilir. Çok şaşırıyorum böyle insanlara.
bugün yol yapımından dolayı kapalıydı arkamda hayvan gibi bi tır kaldım ortada. navigasyonun da kafa gitti. birden sağa kırdım tır şöförü okkalı küfür içeren bir kornayla uğurladı beni. kaza da yapabilirdim. hep yaşadığım bir şeydi ama bugün moralim altüst oldu. ya deniz sen bu yolu kaç defa geldin nasıl bulmazsın ufak ni değişiklikte diye kendi kendimi yedimben yürüyerek gittiğim yoldan genelde geri dönemem. bu da bir tür öğrenme güçlüğü hatta disleksinin bir çeşidi mi ona benzeyen bişey mi neymiş.
ben tabela ezberliyorum. bazen mağaza kapanmış tabela gitmiş oluyor o zaman çok gümlüyorum
Gülüyoruz ama zor gerçekten ya. Bir defa sözde bina kodladım yola bakarken binayı kaçırmışım, aç navigasyonu, sokak bağlantısında vitesi ayarlayama motor dursun yol ortasındarezillik diz boyu
Bu konuda uzman hocam anlatmıştı: sayısal bir alanda profesör kadın ama okuldan çıkınca evine gidemiyor. Asla yolu bulamıyor. Eşi ya da kızı olmadan bir yere gidemiyordu. Kabus gibi, halimize şükür. Çok ileri seviyeleri var.
eşim de bana sarıyor bundan dolayı. azcık dikkatle bak etrafına diye sanki ben isteyerek yapıyorumBenim eşim böyle deli oluyorum. Ben böyleyim diyip çaba da göstermiyor. Genelde bu yüzden arabayı ben kullanıyorum. Tavsiyem yok, işin uzmanlarinin önerileri vardır illaki
off ben işte43 yaşımdayım.
17 iken de yoktu. Şimdi de yok. Yön yer,yüz isim hafızam sıfır. Hatta sıfır bile denmez direkt negatif.
Küçücük Ayvalık ta bile ne nerde bulamıyorum.
En yakın örnek vereyim. Eşimin arkadaşı hanımı ile geldi oturduk sohbet ettik saatlerce.
Sonra kadın ile dışarıda karşılaştık benim bildiğim üç kez .kendini hep tanıttı bana. Yine görsem tanımam da. Gecenlerde esim dedi bak Engin'e eşi merhaba diyelim
Kadin döndü arkasını bilinçli yaptım sandi galiba.daha önce de böyle olaylar çok yasadim.Gercektwn çok üzülüyorum.
Aliağa da en samimi arkadaşım oturuyor.8 yıldır ayda bir giderim hala evi bulamıyorum gelip beni aliyor.
Ama konuşmalar hep aklımdadir.noktasina virgülüne kadar bilirim. Çocukluğumu falan net hatırlıyorum.
bu da ben. selam veriyorlar saf saf bakıyorumBeni de bu yüz tanımama çok yoruyor. Hadi yön ve ismi bir şekilde idare ediyorum da yüz tanımama sosyal hayatta ciddi problem. İnsanlar onları umursamadığımızı düşünüyor. Oysa ben senle konuştuklarımızı, duygularını hatta yüzünde oluşan mimiği bile hatırlıyorum ama kendini tekrar tanıtana kadar yüzünü hatırlayamıyorum. Bunun için zamana ihtiyacım oluyor.
Ben yıllarca kendimi gerizekalı sanıp utandım. Eşim özel eğitimci, özel eğitim eğitici semineri aldı şehir dışında,ilde seminer verecek sunum hazırlıyor, konuşa konuşa yazıyor ben de yanındayımben de aynı durumları çok yaşıyorum. off çok yorucu ya
aynı şey bende de var. burdan okuduklarımdan artık bunun bir öğrenme güçlüğü olduğuna kanaat getirdim. açıkçası akademik ve sosyal anlamda hep çok başarılı olduğumdan öğrenme güçlüğü hiç aklıma gelmemişti
valla ben bu duruma düştükçe geri zekalı olduğumu düşünüyorum bazen. kendime kızıyorum. bi ara alzaimer mıyım acaba diye bile düşündüm
aslında mesele hiç bilmediğim bir şehir ya da ülkede kalacak yer bulmaktan ziyade. sürekli gittiğin yerleri rotaları aklımda tutabilme. sorun orda
yengem ilkokul terk. zehir gibi bir yön hafızası var
bugün yol yapımından dolayı kapalıydı arkamda hayvan gibi bi tır kaldım ortada. navigasyonun da kafa gitti. birden sağa kırdım tır şöförü okkalı küfür içeren bir kornayla uğurladı beni. kaza da yapabilirdim. hep yaşadığım bir şeydi ama bugün moralim altüst oldu. ya deniz sen bu yolu kaç defa geldin nasıl bulmazsın ufak ni değişiklikte diye kendi kendimi yedim
eşim de bana sarıyor bundan dolayı. azcık dikkatle bak etrafına diye sanki ben isteyerek yapıyorum
off ben işte
bu da ben. selam veriyorlar saf saf bakıyorum
Ay valla sebebini çözünce biraz olsun rahatladım. En azından salak değilmişiz.Ben yıllarca kendimi gerizekalı sanıp utandım. Eşim özel eğitimci, özel eğitim eğitici semineri aldı şehir dışında,ilde seminer verecek sunum hazırlıyor, konuşa konuşa yazıyor ben de yanındayım
1 sağını solunu bulamama
2 adres ve yol şaşırma
3 ritim tutamama
4....
Dedim hayırdır benimle kafa mı buluyorsun kaşla göz arası
Hayır dedi bu özel öğrenme güçlüğü
Meğersem gerizekalı değilmişim
O günden beri daha iyi hissediyorum, sorunumun mantıklı çözümü olmasa da bir adı açıklaması var
Daha kötüsü 10 senedir karşı bina komşusu geçen benim bebeyi seviyor bu kimdi ya diyorum içimden.Ay bu kadarı fena gerçekten
kuşbakışı krokilendirme gibi şeyleri yapabilen insanın zate 3 boyutlu düşünme algısı vardır spatial (uzamsal) zekası vardırSağ/sol kavramım bu yaşta hala yoktur karıştırırım. Ancak gideceğim yeri çok net bir şekilde bulurum. Etrafı iyi gözlemlerim. Levhaları, alt/üst geçitleri, mağazaları, apartmanları bir şekilde bilirim. Bir de gittiğim yeri kuş bakışı şekilde zihnimde düşünürüm. Krokilendirince de bulması rahat oluyor kendi açımdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?