Yöneticinin uyarısı, işten ayrılmalı mıyım?

Merhabalar,
2 aydır bir markette çalışıyorum. İşe çok istekli gittiğim söylenemez... İşle ilgili bazı eksikliklerim olduğu için yöneticiden uyarı aldım. Tamam buna bir şey demiyorum ama kişilik yapımla ilgili uyarması sinirimi bozdu. Asık suratlıymışım, müşteriyle ilgilenmiyormuşum(iş arkadaşlarım şahit en iyi şekilde ilgileniyorum), benim özel hayatımda, aile hayatımda problemim varmış diye düşünüyormuş, beni diğer arkadaşlara sormuş bu kız hep böyle mi diye... Evet modum düşük, işi de çok severek yapmıyorum ama çalışıyorum (çalışkan olduğumu kabul ediyor). Burası samimi bir ortam yönetici de soğuk, katı biri değil benden samimiyet bekliyor sanırım... Daha önce de uyarmıştı kendini kasma rahat ol diye...

Ben diğer arkadaşlarla zamanla iletişim kurmaya başladım zaten bunları görmüyor. Birileri kuyumu mu kazıyor bilmiyorum. Benimle ilgili bir şey mi dediler diye sordum... böyle bir şeyi ciddiye almayacağını (bu tarz bir şey) söyledi ama ben güvenemiyorum artık kimseye... Zamanla içerideki dengeleri çözmeye başladım zaten. Diğer arkadaşlar benden daha asık yüzlü ben niye mimlendim ki...

Tamam; çok konuşkan, kendini ifade eden biri değilim... Diğer çalıştığım mağazada sessiz, sakin biri olarak tanınıyordum ama böyle bir uyarıyla karşılaşmadım hiç. Diğer çalıştığım yer daha kalabalıktı, herkesle muhabbetim vardı ama bunlar zamanla oluştu...
Kendimden biliyorum bazı insanların yüz ifadesi eğer o an gülümsemiyorlarsa asık durabiliyor. Aynı ortamda 10 kişi olsun hiçbiri gülmesin ama gene en asık suratlı ben duruyorum, insanların da sık sık moralim bozuk değilken bile moralin mi bozuk demesiyle ayıldım duruma biraz. Ben de sebebini bilmiyorum ama aşırı düşünen bi yapım var ona bağlıyorum sürekli zihnim meşgul olduğu için dalgın düşünceli durduğuma inanıyorum artık. Konunuzu okuyunca acaba dedim siz de öyle olabilir misiniz? Mevzu sadece güleryüzse ekonomiyi ve işsizliği de düşünerek belki bi miktar daha güleryüzlü takılabilirsiniz. Bi de öyle deneyin bakalım, başka bi kulp bulursa derdi sadece güleryüz değildir bazı yöneticiler bi kişiyi seçip ona mobbing uygulamayı çok sever. Ama baktınız elini eteğini çekti, o zaman haklılık payı vardır dediğim gibi yüz hatlarımızdan dolayı

Bizde bazen markete gittigimizde kasiyer cok gergin ve asik suratli oluyor
Esim diyor dovecek sandim bi an vs
Bende diyorum tum gun ayakta urun yerlestiriyor kosusturuyor parayla ugrasiyor yorgundur uykusuzdur bi derdi vardir hos gormek gerekir vs
Herkesin bi derdi var haliyle
Ama bigun bi yere giderken hic ugramadigimiz bi markete ugradik kasiyer oyle enerjikti ki konusmasi gulumsemesi falan sanki dugune gitmisiz de dugun sahibi bizi karsilamis gibi 😀 ordan bi pozitif ayrildim
Baska zaman yine ordan gecerken de esim su alalim dedi dur surdaki marketin orda dur ordaki kasiyer pozitif enerji yukluyor insana demisligim de var yani 😀

Ne bir yerde musteri olarak, neden is arkadasi olarak asik suratli modu dusuk birini cekemem.
Insaniz arada canimiz burnumuzda oluyor o ayri ama her allahin gunu 5 karis suratli is arkadasini bende cekmem. Muhtemelen arkadaslariniz sikayet etmistir. Mudurde uyarmistir.

Konu işi sevmek sevmemek değil ki. Hizmet sektöründe müşteriye davranış önemlidir. Yerine getiriyor mı dediğiniz hizmetin parçalarından biri bu da. Müşteri düzgün davranış görmeli güleryüz de bunlardan biri. Asık suratlı birinden alışveriş yapmayı şahsen ben tercih etmem. Sırf çok tatlı insanlar gidip ondan alayım onlar kazansın diye özellikle yolumu uzatıp alışveriş yaptığım esnaflar var mesela. Geçen gün daha bir arkadaşıma gittim evinin altındaki manava uğradım kasadaki adam çok sinirliydi belli beş karış suratlı kafama atar gibi poşet attı sorduklarıma tek kelimelik cevaplar verdi yüzüme bakmadan. Arkadaşıma gittim hatta manav beni dövecekti sanki dedim cevabı onlar öyle ben o yüzden gitmiyorum oraya oldu. Aile işletmesiymiş tüm çalışanlar akraba, maaşlı çalışan olsa muhtemelen işten çıkarılmıştı
İşte kafanıza atar gibi iş yapmasaydı gittiğinizde adam suratsızdı demeyecektiniz. Yine gülmeden iş yapıp sorunuza düzgün cevap verseydi de gülmüyor oluşu dikkatinizi çekmeyecekti.
Şahsım adını elin adamını bana gülerek konuşuyor olmasından rahatsız olurdum. İşini düzgün yapsın yeter.

İşte kafanıza atar gibi iş yapmasaydı gittiğinizde adam suratsızdı demeyecektiniz. Yine gülmeden iş yapıp sorunuza düzgün cevap verseydi de gülmüyor oluşu dikkatinizi çekmeyecekti.
Şahsım adını elin adamını bana gülerek konuşuyor olmasından rahatsız olurdum. İşini düzgün yapsın yeter.

Kendi dikkatimi neyin çektiğini sizden daha iyi biliyorum bence. Hizmet sektöründe güleryüz benim dikkatimi çeken, önem verdiğim, işletmeyi bir adım öne geçiren bir detay. Size yardımcı olan personel gülümsedi diye rahatsız olacak olmanıza ise şok oldum. Bu kadar mı insan ilişkilerinden uzaksınız? Umarım bunu sırf haklı çıkmak için yazmışsınızdır zira insanların bu kadar nezaketten yoksun olmasını aklım almıyor.

O öyle zannediyor. Tavrımı genelliyor müşteriye karşı soğuk değilim.
Orda çalışanın işini sevmesinden bize ne. Bir kasiyer ben alışveriş yaparken gülse nolur gülmese nolur. Kendimden biliyorum mesleğimi seviyorum ama her önüme gelen vatandaşa gülemiyorum. Birlerine gülmüyorum olmam beni kötü ya da mesleğimi sevmiyor yapmaz. Ya da birleri size gülümsüyor diye mesleğini seviyor değil. Burda bakılması gereKen şey hizmet bence. Hizmetini yerine getiriyor mu ona bakmak lazım.
Örnek veriyorum ben markete gittiğimde bi soru sorduğumda bana zoraki cevaplar veriyosa yada yüz ifades (kaşları çatık asık suratlı gibi, konu sahibi öyle olmadığını söylüyor) beni rahatsız eder. Çünkü daha önce yaşadığım şeyler. Benim de fikrim böyle.

Örnek veriyorum ben markete gittiğimde bi soru sorduğumda bana zoraki cevaplar veriyosa yada yüz ifades (kaşları çatık asık suratlı gibi, konu sahibi öyle olmadığını söylüyor) beni rahatsız eder. Çünkü daha önce yaşadığım şeyler. Benim de fikrim böyle.
Yani iş yükünü düşünce oturduğum yerden suratımı asasım geliyor 😂😂

Back
X