Yorgun, yıpranmış ve bıkmışım artık

kahveyay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
398
244
53
Yorgun , yorgunum…
Öyle yorgun öyle bıkkınım ki hayatımın en zor günlerini geçirdim ve artık yoruldum bitsin diyerk eşime haykırdım.
Evden ayrıldım.
İşime yakın bir ev tutup yaşamayı düşünüyorum.
8 yılın sonunda yalnız yaşayabilir miyim onsuz yaşarken neler yaşarım, bilmiyorum.
Beni neler bekliyor anlatır mısınız ben çok yoruldum artık …

Çocuk yok. Boşanma sebebi yorgunluk bıkmışlık. Anlayışsızlık. Bir gün aşık bir gün değersiz hissettirmesi ben çok yoruldum konuşacak kadar bile halim kalmadı. Artık bir şeyleri düzeltmekten sıkıldım. Eğer düzeltecekse o düzeltsin 1 haftadır sesi bile çıkmıyor gururuna yedirememiş istediği kadar yediremesin ben bıktım yapıcı olmaktan yıkmak istyorum.
Duymak istediklerim var
Yalnız yaşamak nasıl ?
alışkanlığım olan eşimden ayrı yaşamak nasıl ?
En kolay nasıl alışırım böyle kendimle olan bir hayata?
Bunları duymak istiyorym.
Konuşmak cok yoruyor yazmakta öyle sadece dinlemek istiyorum sessiz kalacak kadar yorgunum

Zamanla herseye alısacaksınız ama bu kararı almanızın sebebi dönülmez biseyse daha kolay. En kolay işinizle ve sosyal destekle alısırsınız arkadaslarnzla vkit gecirmek spor hobi gbi. Alışkanlıksa sadece bu evlilik ve eşiniz, siz bunun farkndaysanz her alıskanlıgın bırakılması gbi sancılı bi süreci muhakkak oluyor ama alıştıktan snrasıda daha berrak akıp gidiyor acıkcası. Bazen neden cektim ki neden yaptm ki haketmiyorduki hcbseyi noktasına kadr geliyosnz

Seviyorum… sadece alışkanlık olmasını dilerdim. Beni çok yoruyor, yordu. Enerjimi sömürdü, konuşuyoruz diyelim sadece soruyla yanıt veryor aşamıyor. Bir çok şey yaşadık aşamıyor , çocuk gibi 33 yaşına geldi hala olgunluk yok, kaldıramıyorum artık.
Sevip ayrılmayı isteyecek kadar yorgunum.
Valiz toplarken yardım edeyim mi diyor? Hayır dedim. Kapıdan cıkarken seni beni götüreyim diyor gecenin 11 i, istemez dedim. Gitme demedi halledebiliriz demedi. Bitti dediysen bitmiştir dedi .
Yorgun bıkmış olduğumu biliyor kaç kere söyledim kaç kere izah ettim yardım et beni bizim için yalnız bırakma dedim. Anlayalım birbirimizi. Tamam diyoruz yine yine çocukça davranmaya devam ediyor.

Hep mi böyle yoksa bi dönem mi acaba geçtiğiniz? Birbrnizden uzaklaşmanız iyi gelebilir. Belki o da ne kdr cddi oldugunuzu anlayınca düzelir? Çift terapisine gittniz mi? Boşanmak en son çare olmalı seviyosanız aşılmayacak seyler değil çözüm bulun ama önce bi kafanızı dinleyin yıpranmıssınız belli ki

Alışkanlık zamanla geçer
Toksit ilişkiden kurtulmanız güzel olmuş
Çocuk olmaması da harika
Tek yaşamak uzun vadede çok güzel

Tek basına turlara katıl
Arkadaşlarınla buluş
İstediğin saatte eve gel
İstediğin gibi giyin süslen
Çalış bol bol
İster yemek yap ister yapma
İster ev işi yap ister yapma
İstediğin kişilerle flörtleş
Paranı özgürce harca
Bekarlıkta bir yerde sultanlık valla
Şimdiden mutluluklar

2 yıl önce yine yaşadık böyle bir süreci.
Tarih tekerrür ediyor ve benden gidiyor, benden alıyor.
Çözümlerim bitti, beni tanısaydınız eğer sadece sarılır ve arkadaşım senin her zaman yanındayım her şeyi dibine kadar yaptın uğraştın derdiniz. Öyle vicdanım rahat.
Sevmek yetmiyor çocuk gibi davranıyor ailemin dertleri oluyor Allah sınava tabii tutuyor çok zor sınavlar ben çok üzülüyorum . Yeri geliyor tv izlerken ağlıyorum o diyor ki ben kaldıramıyorum böyle ağır şeyleri diyerek ben evde dertiyken nötr kalabiliyor. Cumartesi arkadaşlarımla olacağım pazar senin diyor. Ben dilenci değilim pazarında senin olsun dedim geçen hafta. Canım sıkkın demişim sana sen cumartesi benim diyorsun pazar senin. Ya böyle sevgi olmaz boşuna bana demesin ne hissettğimi bile şaşırttı yetti artık

Sizi okdr iyi anlıyorum ki.. evliliğim ihanet nedeniyle bitti ama öncesinde benzer seyler yaşadım.. giden sizden gidiyor gercekten aileme kızmıstım ilk bosanmk istediğimde karsı cktılar diye cünkü üstüne bide ihanet travmasyla baetmeye çalıstm. Ama şunu bilin geçiyor mümkünse yasadgnz şehri bile değiştirin kesin kararlıysanız ilk zamanlar acınızıda yasayın ve zamanın ilaç oldugunu unutmayın. Boşanmak dünyanın sonu değil hckmsede sizden değerli değil belki 6 ay bi sene zor olacak ama snrası aydınlık inanın

Size kocaman sarılmak istedim umarım yüreğiniz cabucak ferahlar

Tek başıma gezmek, istediğimi giyip süslenmek, istediğim zaman yemek yapıp yapmamak. Paramı özgürce harcamak bunlarla ilgili hiç bir sorun yaşatmadı bana.Bana kıyamazdı ve istediğim gibi davrandı alanıma saygı duydu bende onun alanına saygı duydum.
Ama beni çok yordu cocukluğu , olgunlaşmaması en önemlisi aile bireylerimin başına gelen talihsiz olaylara merhametinin az olması, hiç olmaması bana çok ağır geldi artık kaldıramadım.yalnızlaştırdı beni kabullenemedim.
Ayrılığın ilk zamanları çok zor olacağını düşünüyorum benim için.
Dedikleriniz işe yarar öneriler teşekkür ederim.

Acımı yaşamam lazım , boğazım ağrıyor içimde tutuyorum ya da yorgunluktan konuşamıyorum. Nasıl acımı içimden cıkartacağım bilmiyorum.
Sen çok güçlüsün diyen insanlar artık demesin bunu duymak istemiyorum. Bende bırakmak istedim bıraktım kendimi bıktım, yıldım.
Benden değerli değil hiç kimse en büyük eksikliği bu sanırım.
Ben evliliğe saygımdan kendime olan değerimi azaltmış bile olabilirim..
Bilmediğim şeyler var.
İlişki terapistine gitmek isterdim
Benim öneri zamanımda, iyilik zamanımda, kıyamama , merhamet gibi zamanlarımda bitti.
O yapmak isterse gayret etsin ve bizi o terapiste götürsün.
Başka elim kalmadı

Sakın içinde tutma sakın… ben aylarca ağlamadım ama sonra daha kötü oldu. Bastırılmış duygular zamansız cıkıyor insan bi esyasını kaybedence bile üzülüyor ağlmak konusmak yataktan cıkmak sitememek hepsni vaktinde yasamalı snra ayaga kalkmalısın. Kendinede eşinede zaman ver biraz bakalım belki gayret edecektir. Duyarszlıgı sadece sana ailene mi genel olarak mı böyle? Eğer genel bi karakter meselesi değilse elbet düzelir diye umuyorum. Ama yılların birikimi oldugunuda söylüyorsun öteki taraftan..

Ben de boşanma sürecindeyim şu an. 10 seneye varıyor, 2 çocuk... Yorgunluğunuzu çok iyi anladığımdan emin olun. Belki sizlerle başka taraflardan yorulduk ama siz o evden boşa çıkmadınız unutmayın. Biz anlaşmalı boşanma dilekçesi verdik, birkaç gün sonra şansımıza mahkeme görüldü. Mahkemeden çıktıktan sonra birlikte çay içmeye gittik. Gözleri doldu, çocuklar dedi emekler dedi bilmem ne. Ona dedim ki; şu an yaşadığımız duygusallığın kimseye faydası yok. Sonuca değil bizi bu noktaya getiren sürece bakalım. Sizin de şu an yaşayacağınız kırılmalar bir illüzyon bence. Fark etmeden yeni düzenden korktuğunuz için sık sık "yanlış mı yaptım" diye sorabilirsiniz. Gelecekten ümidinizi kesebilirsiniz, yıllarınıza acıyabilirsiniz. Belki hiçbirini yaşamayacaksınız. Benim de kararın kesinleşmesiyle birlikte (bunu bekliyorum dört gözle ama maalesef kendisinden de bir gol yiyecek gibiyim) olacağını umduğum gibi rahatlamış bir şekilde devam edeceksiniz yolunuza. 1 ay önce büyük bir deprem yaşadık. Yaşamın, geriye kalan her bir anımızın ne kadar önemli olduğunu unutmamalıyız bence. Kötü bir tecrübe yaşamış olabiliriz ama daha yaşayacağımız çok güzel günlerimiz olacak. Ben çok ümitliyim gelecekten.

İçimde tutmamayı öğrenmeliyim.
Gözlerimden yaş akınca kendimi sıkıyorum yarım kalıyor gözyaşlarım ve yüzüm şişiyor bunun tıpta adı vardır diyorum.
Zaman verdim 2 sene önce 1,5 aya yakın ayrıydık boşanma dilekçesi bile verdik ve mahkemeye cıktık anlaşmalı boşanma olmasına rağmen hakime erteledi boşamadı sizin konuşacaklarınız var dedi gönderdi.
Konuşmadım her yerden engelleyip sildim ve 2. Dava görülmeden bana babam ve eniştem aracılığıyla ulaşmaya çalıştı reddettim ıban ile mesajlar attı ve tmm dedm konuşalım.
Nefesi kesilmişti yakasını yırtacaktı ama ben yine yorulmuştum işte …
Duyarsızlığı vardı ama bu kadar değildi artık kendini korumak için diye düşünüyorum her şeyden her dertten soyutladı kendini. Baş sağlığı için bile bi eve ziyarete gelmiyor arıyor o kadar.
Kendini koruyor kendince bu olgunluk değil bu merhamet değil bu tamamen benim istemediğim eşimde görmek istemediğim davranışlar

Yolun açık olsun, her şey gönlünce olup çocuklarınla en güzel hayatı yaşarsın dilerm.
Depremde etkiledi beni, yangınlarda,korona,ev hapisleri,darbe,terör,ekonomi,kötü insanlar,sapıklar her şey berbat hayatta.
Bir de sen yapma diyecek durumda olduğumu biliyor diyorum da.
Evden çıkışım boşa değildi evet.
Yorgunum…

Çok ama çok dolusunuz haklısınızda.. gözyaslarını tutunca boğazda agrır hersey olur salın gitsin rahatlatıyor.. kesin kararınızı verdkten snra bosanma olursa eğer snrasını düşünün. suan için hersey belirsiz daha öncede yasadgnz bi süreç olmuş. O sürece kadr ki kısmını biliyosnuz zaten. tek korkunuz bosanmaktan sonrasıysa korkmayın maddi olarak imkanınız varsa ve calısıyorsanız iş zaten kafa dagıtıyor. Arkadaslarnzda varsa sosyal destek önemli bunları psikolog söylemişti bu arada.. hatta bi psikologa gitsenize ne yasıyosunuz ne istiyosunuz gerckten beraber çözümlersiniz . Yorgunum konusmak istemiyorm diyosnz ama bi haftaya bu haliniz değişir ozmn gidersnz olmaz mı?

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dilerim senin için de beklediğinden çok daha kolay ve güzel olur her şey. Teselli etmek değil ama gerçekten yaşamın çok değerli olduğuna inandığım için yazdım. Yorgunsun ve düzelmeyecek hale geldiyse seni aşağı çeken ağırlığı bırakma zamanı gelmiştir artık. Elinden geleni yaptıysan artık elini çekme zamanı. Üzüntünü dikkate almayan biri için üzülmek neden? Sana varlığıyla dost olmayan birinin yokluğuna acımak neden? Dinleneceksin mutlaka zamanla. Hayatta geçmeyen ne var? Bugüne kadar belki ne zor günler geçirdin. Hepsi tarih oldu şimdi. Bu da öyle olacak. Zaman ver kendine lütfen.

"Valiz toplarken yardım edeyim mi diyor?.... Bitti dediysen bitmiştir dedi" .

Es tarafindan da zaten bitmis artik.

O kadar yil beraber olmanin getirdigi bir aliskanlik sonrasi, tabi ki ilk zamanlarda kolay olmayacaktir ama boyle bir hayattan cok daha iyi olacagi kesin.

Zaten calisiyormussun, hafta sonu da sosyal aktivite ya da dil kursu derken, bir bakmissin ki Yeni hayatina adapte olmussun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…