- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Ilgiyle takip edeceğim bende öyleyim çünkü kolumu kaldıracak halim yom 1 aydır
ay bende de var yorgunluk
Annem 53 yaşında. ben 23. beraber mutfaga girsek, ben bikaç saat sonra yoruldum belim koptu diyip salona atıyorum kendimi, annem aynı enerjyle yemek hazırlamaya devam ediyoryaşımdan başımdan her şeyimden utanıyorum
çok çabuk yoruluyorum
şu an istanbuldayım, 1 saat uzaklıkta bi yere gitmek zulum benim için. eve gelince mutlaka yatar uyurum
ben de senin gibi iyi besleniyorum aslında, ama yorgunluga çözüm bulamadım, kahve içmek falan da açmıyor uykumu. eger uykum gelmişse, masa başındaysam orda uyurum. Burger kingte mesaj çekerken uyuy kalmışlıgım vardır ya
burnumda kemik problemi var, spor yaparken agzımdan nefes alıyorum. yorgunlugumun sebebi de bu diye düşünüyorum. senin de bu olabilir belki ?
bende de kansızlık yok. az spor yapıyoruz belki ondandır :)
Aynı dertten muzdaripim
Dahiliyeye defalarca gittim, bütün değerlerim normal elhamdülillah.
Ama bu yorgunluk geçmiyor.
Iki sebebi olduğunu düşünüyorum.
Burun kemiğim eğri benim ve sanırım alerjim de var.
Sabahları yorgun kalkıyorum demişsiniz, uykumuzda iş güç yapmadığımıza göre solunumda problem var ki yorgun kalkıyoruz.
Siz de bir kbb'ye gidip sorun var mı yok mu öğrenin.
Diğer neden de muhtemelen kilo.
Bir doktor ölçüm yapıp yağımın yetersiz olduğunu söylemişti.
54-55 kilo olduğumda daha iyi hissediyorum sanki ben de kendimi, ama o kilolarda tutunamıyorum bir türlü.
Burnumu düzelttirsem, biraz kilo alsam ve spora başlasam düzeleceğini düşünüyorum bu durumun.
belirtilerin aynı bende de var sabah uykulu ve yorgun uyanıyorum merdiven zor çıkıyorum gün içinde sürekli bi halsizlik...ben 5 senedir tedavi görüyorum troid hastasıyım bende bi TSH baktır derim sağlık ocağına gidip
bir keresinde tv de izlemiştim. eczacı bir adam vardı. sürekli yorgunum. uyuşukluk hali var diyenler için
sabahları kızarmış ekmeğin üzerine halis zeytinyağı ve kekik koysunlar demişti. bunu yapanlar pire gibi olurlar demişti.
bide bence çok fazla karbonhidrat tüketiyosun. protein ağırlıklı beslen. ama öyle işlenmiş ürünler değil(salam,sucuk,sosis yeme)
köfte ,kavurma, haşlanmış tavuk,balık tarzı şeyler ye. yeşilliği de bol tüketmeye çalış. salatanı büyük yap. bide akşamları yarım saat yürüyüş yap. hep oturma.tembellik tembelliği getirir. mesela eve gelirken 3 durak önceden in yürü vs.
protein kas kütleni arttırır seni güçlendirir. bunları yaparsan çoookkk farkedicek. özellikle yürüyüşü ihmal etme.
eczanelerde pharmaton diye bir vitamin ilacı satılıyor..kesinlikle kullanmanı tavsiye ederim bana dua edersin..ben de bir ara öleydim kullandım ve enerjim normale dönmüştü. hem iştah da açıyor sürekli bişeyler yemek istiyorsun. fiyatı biraz pahalı ama sanırım 40 tl civarı olması lazım.30 tane var içinde yani bir aylık..bbi dene istersen
bendede var çok yorgunum ve üşüyorum. eşim kansızlık var sende diyordu. bu ayda hastalanmadım sağlık ocağına gittim hem gebelik testi hemde kan testi yaptırdım bütün değerler normal çıktı ama benim çok tansiyonum düşüyor, yorgun oluyorum, sabaha karşı üşüyorum, yazın sıcağında ayak ve el parmaklarım buz gibi :44: doktor dedi hormon testi yaptır. yakın zamanda hastaneye gidip yaptırcam
Kandaki değerlerde eksiklik, vitamin eksikliği, troit değerlerindeki anormallik, beslenme, uyku... bunlar bu tür problemleri yaşamamızdaki nedenler.
Bir kan tahlili yaptırarak kandaki eksikliklere, vitamin eksikliklerine ve Troit değerlerinize baktırın, herkes baktırmalı ihmale gelmez.
Bunlardan oluşan birşeyse beslenme şekilleri ve ek vitaminlerle gideriliyor. Troit ise ancak ilaç takviyesi oluyor.
Gelirsek... bu sorun bende var. Uyku problemi. Gece uyuduğumuzu zannederiz fakat kaliteli uyumamışızdır. Ya nefesimiz habire kesiliyordur (biyolojik nedenler), ya habire uyanıyoruz uykumuz bölünüyordur... Bizi tedavi eden ve dinç olmamızı sağlayan o NREM uyku döngüsüne giremiyorsak bu yorgunluk devam eder gider, ve en nihayetinde sağlığımız iyice bozulur.
Bunun için de uyku merkezleri var. Zahmet edip de bir gidemedim :) Kalitesiz uyumanızdaki faktörü araştırıp size çare oluyorlar. Bazı hastanelerin o bölümleri mevcut. Fakat üşenmemek gerekiyor tabi.
Merhaba,
bundan 5-6 sene önce aynı durumları bende yaşamıştım.hep uyuklama,sürekli enerji kaybı,depresif bir yaşam tarzı,çabuk yorulma v.b... Meğer hipertiroid hastalığı varmış...tiroid bezlerim hızlı çalıştığı iiçin yıllarca kendimi böyle hissediyordum.bir endokrine gidip tahlilleri yaptırmada fayda var derim...
aynı sıkıntı bende de var .20 yaşındayım 44 45 kiloyum. sürekli halsizim uykusuzum kan değerlerime baktırdım sorun yok dediler şuanda iş yerindeyim ayıla bayıla çalışıyorum hiç takatim kalmadı :)
evvet işte tam benim başlığım :) 25 yaşındayım 50 kiloyum kendimi bildim bileli uykum var ve yorgunum,bir dönem ağır bir anemi geçirdim,tedavi oldum değerlerim iyi ama bilemiyorum bir yerde bir sorun var hala.
Yazın bile üşürüm,gün içinde depresif bir haldeyim ve yorgunum,pharmaton kullanmaya başladım ama ona başladığım ilk gün daha çok uykum geldi :) ters etki yaptı bende sanırım :) önümüzdeki hafta bir doktora gideceğim bakalım ne diyecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?