yorgunum bitkinim tükendim:(

ben ayakkabi sıkıntı çektim hep bi nurmara büyük almişim.. sıkıyor diye.. 38 nurmara yiyorum genelde ayagim 37,5 .
spor ayakkabılari çok seviyorum sıkmadığı için.. hep 38 diyorum onda.


Şanslısın gene. Benim 38.5, önceden 38di, ayakkabıların kalıpları değişti küçüldü. Bir de doğumdan sonra ayaklarım da büyüdü (böyle diyenler çok saçma gelirdi bana). Şimdi 39 falan ayakkabısına göre...
 
birazda kilom var ondan olabilir mi..
ben 38 giydim bi nurmara büyük geliyordu.
 
Olabilir, kilo alınca ayaklar üstten alttan genişliyor. Eşim kilo aldı, zamanında giydiği ayakkabıları giyemiyor artık, sıkışıyormuş ayakları.
evet ondan oluyor. hamileyken 39 nurmara giymişim terlikle
o terlik duruyo hiç giyemiyorum çok büyük çünkü
 
Bence size psikokijik destek şart. Etrafınızda dertleşecek kimseniz yok gibi. Ayrica haftada en az bir kere kendiniz icin birsey yapin. Bu manikür pedikür gibi ufak seyler de olabilir, ama kendiniz icin birsey olsun. Siz böyle devam etseniz çökersiniz. Esinizin tutumlu olma çabasını anlıyorum ama yinede sizi fazla sıkmamali. Birbirinize laf sokmayi da birakin. Kendinize aylık budget ayırın ve geri kalan hesaplari ona göre yapin. Esinize şifa diliyorum.. İnsallah iyi olur. Kendine göre belki hafif evden yapabileceği bir isde bulur. İşiniz zor. Rabbim sabir ve güç kuvvet versin.
 
evet psikolojik destege ihtiyacim var burda eşimi anlatiyor ben kendim için konu açtim. düşünüyorum sabahtan akşama kadar içim içimi yiyor.. annemlerede dert anlatamiyorum. işyerinde hiç arkadaşim yok derdimi anlatsam dedikodu yaparlar. bunu da yapamiyorum.
içim içimi yemekten düşünüp kendimi dolmaktan ne yapacagimi bilememekten elimden geldiğime kadar yapmasindan sürekli bir yol peşine düşmekten yoruldum.. kendimde ne ariyorum acaba onu düşünüp duruyorum.
 
eşimi çok seviyorum boşanmayi da düşünmüyorum.. kötü özellikleri dişinda biz mutluyuz sorun etmiyorum bunda. onunda beni sevdiğine eminim.. eşime çok alıştım. alışmasam boşanir giderdim. onun öle kötü yönlerini bakmadim. benim hayalim 80-90 yaşlarinda nine dedelerde el ele tutan var onlar gibi olmak..
aldatma felan olsaydi orasi ayri çok şükür onda yok. eşim çok vicdanli biri .
sadece kendime ihtiyacim var. artık toparlamak istiyorum bu durum 2015 te oğlumu kaybettikten sora çöküşüm başladi.. çok şükür kızım doğdu ama hala toparlamiş degilim mutlu görünmeye çalışıyorum pozitif yöne bakmaya çalışıyorum muhabbet edebilecegim biri yok. hep içime attim doldum.. içinden çikarmiyorum ne yapacagimi bilemiyorum.
 
 

Kamuda memurum diyorsunuz 3000 civarları aliyorsunuzdur. Esinizde işsizlik alıyor. Başka ne borçlarıniz var? Maddi olarak gayet iyi geçirirseniz. Benim ev kira birde bebek var tek maaşla geçiniyoruz . Şükür.
Esinizin ne sıkıntısı var? Panik atağı mi var kalp hastalığı mi
 
araba borcu ödüyoruz. hele ihtiyaç aliyoruz eve taksitle ödüyoruz.borçlarimiz ödüyorsak buna çok şükür.
evim de var çok şükür çalışıyormusunuz?
 


O rahatlığa ben de bitiyorum ya.Maaşın var kendisi çalışmıyor sana bir daha ayakkabı almıcağını söylüyor Siz küçük kardeşe borç veriyordunuz değil mi?Ee kp kv nin masraflarını siz karşılamıyormuşsunuz e görümce de para almıyor alırsa geri veriyor..Sadece yemek yiyorlarsa ehhhh eşiniz çalışana kadar idare edecek para kalır size.Ama eşinizin kısıtlaması bunaltmış sizi ben olsam ben de bunalırdım.Bence gerekli tepki vermişsiniz anlasın senin paran özgürlüğün hakkında bu kadar hükmü olmasın
 
Herkes hastalanabilir ama psikologların dediğine göre hastanın bu hastalık sayesinde maddi veya manevi(mesela işe gitmemek,bütün gün evde yatmak vs) bir kazancı varsa hastalık eskisi gibi zorlayıcı olmasa da aynı belirtileri yaşadığını zanneder. Siz çok iyiniyetli yaklaşıyorsunuz belli ama psikologa gitmesini şart koşun. Kesin dille söyleyin. Sizin yüzünüzü yumuşak bulmuş, nasılsa altlı üstlü ailesi de çocuğa bakıyor. Ona bir sorumluluk kalmamış/bırakmamışsınız. Kendi ailenizdeki büyükler de varsa gelip konuşsun gerekiyorsa, hani bir gözü korksun yani sizi kaybedebileceği ihtimali ile. Zorlayıcı olmazsanız daha çoook ben hastayım diye herkesi kandırır. Uzun süre çalışmayan erkeğe tahammül edilmemeli bence.
 
ilk başlarda ben bişey diyemiyorum sorun etmedim sora evde yattıkça çeşitli hastalıklar çikti kalbim agriyo diyor en son troid bezi çikmiş.inanki benim canimi tak etti sonrada artık işe girme zamani diyorum annem de sürekli sölenip duruyor. artık çalışsın evde yatmasin diyor.. kv ve göürmcem de bu durumdan rahatsiz işe gir diyor .girerim diyo. işsizlik maaşim bitsin iş başvuruısu yapcam diyor.
ben eve gelince hiç duramiyorum. en büyük korkum hastalık... bu konuda çok dirençli bir insanim. çok şükür
 

Eşinizin kendi ailesinin demesi pek fayda etmez ne yazık ki, sizi de geçiştirdiğini anlarsanız( bu maaş bittiği dönemde ) o zaman kendi aile büyüklerinizi devreye sokun. Sizi kaybetmekten korkar da belki o zaman silkelenir kendine gelir. Ama dediğim gibi evde yattıkça hastalıkları çıkmıştır çünkü o öyle sorumluluk almadan evde kalmak istiyor. Masabaşı işi pekala da yapabilir.
Benim eşimin abisi oram ağrıyor buram fıtık şöyle böyle dedi babasından para aldı o bitti derken başka işe gircem kursa gitmem lazım dedi kayınbabadan para aldı sonra kursu da bıraktı filan. Sonra tahminimce karısı rest çekti de el mecbur masabaşı iş buldular başladı. Kimsenin iyiniyetinizi sömürmesine izin vermeyin demek istediğim aslında. Ayrıca sizin dediğiniz gibi siz hasta olsanız evde otursanız elbette de sesini çıkaramaz. Çalış diye zorlayamaz bile sizi. Dinen buna hakkı yok. Siz dinen sorumluluğunuz sadece eviniz iken buna rağmen bir de üstüne çalışıyorsunuz.
 
eğer işe girmezse gerçekten bende resti çekicem bakalım görücez..
eğer ben hasta olursam bakarim diyo. ama evdede boş vermiyorum güzelce dile sölüyorum işe yariyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…