yorgunum, yılgınım, bıkkınım

Maddiyat varsa boşan gitsin ne demek acaba. Ne yani bi süreden sonra ipler kopsa da eşe para icin mi tahammul ediliyor. Yani eşinden geciniyorsan kal sabret , kendi paran gecinmeye yetiyorsa terket. Belki de bu param var sana muhtac degilim mantığı erkekleri biz bayanlardan uzaklastiran. Erkek parayi kadina vermeyince cimri ya da bana bakamiyo olur. Kadin vermeyince de ayaklarim üstünde duruyorum sana minnetim yok olur. Gerçekten cok basitlesmis evlilige bakış. Konu sahibi öncelikle kafanızı toplamaniz ne istediginize karar vermeniz gerekiyor. Yani o kadar karisiksiniz ki tam olarak ne istediginiz belirsiz. Kayniniz iyi ama 3 ay sabredemiyorsunuz. Belliki bazı şeyler icinizde cok yer etmis ve ufacik sey bile tahammulunuzu zorlar olmus. Ben asla diger arkadaslar gibi iki tarafı da bilmeden ve olaylara hakim olmadan bosanin diyemem üstüme vazife degil. Bu vebali alamam.
bende böyle düşünenlerden olduğum için sabrediyorum
bazı arkadaşlar bunu acizliğin iğrençliği olsa da bu böyle
evet bütün herşeyi tek bir konuda toplamak çok zor olduğu için belki karmaşık geldi size
asıl tek konu eşim ve kv
onlar ben sanki zorundaymışım gibi tavırdalar
ben bunu ALLAH rızası için yapıyorum
istiyorum ki insanlarda ya kızım yada karıcığım Allah senden razı olsun desinler
Çünkü zorundaymışım gibi olunca kalbim kararıyor

evet bütün herşeyi tek bir konuda toplamak çok zor olduğu için belki karmaşık geldi size
asıl tek konu eşim ve kv
istiyorum ki insanlarda ya kızım yada karıcığım Allah senden razı olsun desinler

Cok guzel seyler soylemissiniz. Allah rizasi icin yapmak.. size kesinlikle katılıyorm. Allah rizasi sadece Allah icin yapmaktir. Siz bosverin o zaman. Onlar ne düşünür ve yapar. Eğer bu dusuncenizde samimiyseniz ve beklentiye gormezseniz kazanan zaten siz olacaksınız er ya da gec.

asıl tek konu eşim ve kv

Acizlik, iğrençlik falan abartılı laflar
Burada yazanlara çok takılmayın, evlilik kolay bir kurum değil, kocasının ya da ailesini kahrını bir şekilde her evli kadın çekmiştir. Aslında kocalarda eşlerinin kahrını çekmiştir, hayat hiç bir zaman toz pembe değil, ayy biz hiç sorun yaşamadık, eşim beni pamuklara sarar sarmalayan diyen biri ile karşılaşmadım hiç , yaşım 40 a merdiven dayadı.
Eşine ve kayınvalidene karşı biraz tavrını sertleştirmenin yeterli olduğunu düşünüyorum, sonuçta belli bir süre için kaynınızın misafirliği. Bazı yerlerde lafınızı esirgemeyin, size ailemi sevmiyorsun derse evet sevmiyorum demekten imtina etmeyin, zamanla sizinle ortak hareket etmesini öğrenecektir. Boşanın diyemem, boşanma kadar büyük bir sebep göremedim

sürekli ailenin 1 dereceden ailesi gelen kişisin galiba
canım ne diyeceğimi şaşırdım bu kadarı da pes ama sen pansiyon dğilsin ki,
ailenle konuşsan boşanmak istediğini söylesen daha 2 senelik evlisin ve byle yapması doğru değil

Size bıraksalar belki kendiniz gelsin kalsın,ders çalışsın diyeceksiniz değil mi?Ama mecbur gibi emrivaki yapılınca sıkıntı oluyor.Aynı ben.Anlıyorum.Ama artık çok geç.Başta tavrınızı belirtmediğiniz için düzeltmeniz zor olacaktır.Eşinizin kardeşini istemiyor gibi görüneceksiniz.
Umarım düzelir.

Cok guzel seyler soylemissiniz. Allah rizasi icin yapmak.. size kesinlikle katılıyorm. Allah rizasi sadece Allah icin yapmaktir. Siz bosverin o zaman. Onlar ne düşünür ve yapar. Eğer bu dusuncenizde samimiyseniz ve beklentiye gormezseniz kazanan zaten siz olacaksınız er ya da gec.
Evet bunun için yapıyorum...
Fakat her defasında ben böyle fedakarlıklar yaparken mecburiymiş gibi hissettirilmesi kötü yoksa alsınlar beni göklere çıkarsınlar diye bir beklentim yok.
mesela benim işim gereği benim akşamlarıda çalışmam lazım
sırf bu yüzden yeni eve taşındık eskisinde de böylelerdi küçük ben çalışamıyorum diye
Bu evde kendime çalışma odası yapmıştım (kaynımada ait bir oda var)
ama benim çalışma odamdan çıkmıyor, benim çalışmama fırsat yok çünkü o çalışıyor
eşimde bunu göz ardı edince ben ne için kim için fedakarlık yapıyorum ki diye düşünüyorum
yaptığım iyiliğide boşuna heba ediyorum

Size bıraksalar belki kendiniz gelsin kalsın,ders çalışsın diyeceksiniz değil mi?Ama mecbur gibi emrivaki yapılınca sıkıntı oluyor.Aynı ben.Anlıyorum.Ama artık çok geç.Başta tavrınızı belirtmediğiniz için düzeltmeniz zor olacaktır.Eşinizin kardeşini istemiyor gibi görüneceksiniz.
Umarım düzelir.
inşaallah :(

sürekli ailenin 1 dereceden ailesi gelen kişisin galiba
canım ne diyeceğimi şaşırdım bu kadarı da pes ama sen pansiyon dğilsin ki,
ailenle konuşsan boşanmak istediğini söylesen daha 2 senelik evlisin ve byle yapması doğru değil
onun ailesinin geldiği 1. dereceden kişiyim
kv istiyor ki bütün çocuklarına ben bakayım
kendi rahat rahat gezsin
zaten aileme çıtlatıyorum bu anlaşmazlıkları

kaynın kaç yaşında?
eşin "Allah razı olsun, demek sıkıntın şu bu, hallederiz" demek yerine anlayışsız ve suçlayıcı davrandığı için şikayetçisin anladığım kadarıyla.
konuşmak işe yaramıyorsa, anladığı dilden konuşmayı denemelisin belki. ev temizliği, yemek, ütü çamaşır vs gibi işleri savsaklamak, sürekli kendi odanda kendi işinle meşgul olmak vb
eşini tanıyorsun ona göre yol çizmek bir umut işe yarar mı?

Ergen bir erkekle kayın dahi olsa aynı evde kalmak caiz değil aynısını benim eşim yapacakti güya kardeşini bize getirip ders çalıştı rip unv ye hazırlayacakmis kaynanam da evinde yalnız kalacak tepkimi gosterdim caiz degil dedim bir hafta değil aylardan bahsediyorsun dedim evimde rahat giyinemiyceksem rahat uzanamayacaksam eşime suslenemeyeceksem niye evliyim dedim oda vazgecti getirmekten

Ergen bir erkekle kayın dahi olsa aynı evde kalmak caiz değil aynısını benim eşim yapacakti güya kardeşini bize getirip ders çalıştı rip unv ye hazırlayacakmis kaynanam da evinde yalnız kalacak tepkimi gosterdim caiz degil dedim bir hafta değil aylardan bahsediyorsun dedim evimde rahat giyinemiyceksem rahat uzanamayacaksam eşime suslenemeyeceksem niye evliyim dedim oda vazgecti getirmekten
ben bunların en az birini söylesem
bana sen benim ailemi istemiyorsun
burası onlarında evi derdi
bende bunu belirttim ama ona bakarsan ooooo dedi

kaynın kaç yaşında?
eşin "Allah razı olsun, demek sıkıntın şu bu, hallederiz" demek yerine anlayışsız ve suçlayıcı davrandığı için şikayetçisin anladığım kadarıyla.
konuşmak işe yaramıyorsa, anladığı dilden konuşmayı denemelisin belki. ev temizliği, yemek, ütü çamaşır vs gibi işleri savsaklamak, sürekli kendi odanda kendi işinle meşgul olmak vb
eşini tanıyorsun ona göre yol çizmek bir umut işe yarar mı?
21 yaşında kaynım
evet bundan şikayetçiyim
ikimizde işten geliyoruz hatta ben daha geç geliyorum
kendisi tv karşısında yatıyor bende bir ona yemek hazırlıyorum, bir kaç saat sonra kaynım geliyor bir ona hazırlıyorum
ama hiç bir minnet duygusu yok buna üzülüyorum

21 yaşında kaynım
evet bundan şikayetçiyim
ikimizde işten geliyoruz hatta ben daha geç geliyorum
kendisi tv karşısında yatıyor bende bir ona yemek hazırlıyorum, bir kaç saat sonra kaynım geliyor bir ona hazırlıyorum
ama hiç bir minnet duygusu yok buna üzülüyorum
o zaman yapmayın, siz de çalışıyorsunuz işler müşterek olmalı. kaynınız kendi yemeğini ısıtıp koyar yer kaldırır. 3 aylık misafir olmaz.
gerçi siz bunu yapamazsınız gibi, eşinizden korku/çekince duyuyorsunuz sanırım.

o zaman yapmayın, siz de çalışıyorsunuz işler müşterek olmalı. kaynınız kendi yemeğini ısıtıp koyar yer kaldırır. 3 aylık misafir olmaz.
gerçi siz bunu yapamazsınız gibi, eşinizden korku/çekince duyuyorsunuz sanırım.
Eşimden korkum yok ama Allahtan korkuyorum
Yetimdir diyorum, bundan daha fazla ihtiyacı olacak kim olabilir ki diye
Sabah sabah yine kavga gürültü koptu
Yoruldum bu anlayışsız eşten ve ailesinden

Eşimden korkum yok ama Allahtan korkuyorum
Yetimdir diyorum, bundan daha fazla ihtiyacı olacak kim olabilir ki diye
Sabah sabah yine kavga gürültü koptu
Yoruldum bu anlayışsız eşten ve ailesinden
yetim olması yardımcı olmayacağı anlamına gelmez.
kavga edince ne rıza kalır ne kıymet.

Back
X