Yoruldum artık ya.....

ozgeeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2007
42
1
86
Diğer
hep ümitliydim bir gün düzelir diye ama olmuyor artik umudumda kalmadi....kisacasi anlatayim 29 yasindayim ünv. mezunuyum yurtdisinda master yaptim iyi bir sirkette calisiyorum erkek arkadasim ünv. terk su an bir sirkette müsteri hizmetleri bölümünde calisiyor, 7 senedir beraberiz 8. seneye giricez, ailem onu istemiyor bana uygun degilmis hem egitim olarak hem aile yapisi olarak (annesi alman, ama kendisi bizim örf ve adetlerimize göre büyütüldü ve zaten görünce kimse annesi yabanci demez), hep sabrettim ailem bir gün kabul eder diye, erkek arkadasim ilk baslarda o kadar sabirli degildi kavga ettigimiz oldu ama sonra oda ben seninle mutluyum aileni ikna edene kadar bekleriz dedi...bu 7 sene icindede hep ailemden gizli bulustuk, bugün annem birisinden bulustugumuzu duydu herhalde aklini basini topla bir daha hata fln yapma kaldiramam dedi...su an sirketteyim hala gözlerim doluyor aglamamak icin zor tutuyorum kendimi, 29 yasindayim biraz mutluluk benimde hakkim degilmi sevdigim kisiyle beraber olmak istemek? Simdiye kadar hep aileme üzmemek icin elimden geleni yaptim onlara laf gelmesin vs diye tabii ki hatalarim oldu ama bilerek ailemi kirmak icinmi yaptim sanki? Ailemin en büyük cocugum kardeslerine örnek ol diyorlar, abla oldugum icin mutlu olmaya kendi istedigim hayati yasamaya hakkim yokmu? Teyzelerim, halalarim....hic kimse arkamda degil hepsi hata yaptigimi düsünüyor, ya 7 senedir beraberiz ben onun yaninda kendimi huzurlu mutlu hissetmemin hic mi anlami yok, neden hayatim böyle anlamiyorum ama artik gücüm kalmadi sanirim en iyisi ayrilmak ailemin istedigi olsun.....kusura bakmayin cok doluyum biraz uzun oldu:a015:

canim benim üzülme biliorum iki seyin arasinda kalma cok kötü inan bana sadece sen yasamiorsun cok olur ayle istemez bilmem ne ama bence sen onu gercekten seviorsann onunöa bi yuva kurmak istiorsan ciddi ciddi al karsina ayleni ve deki onunla evlenmek istiorsun sonucta hep böle yapamazlar..... ama krara yinede senin

canım ailenin istememe nedeni tam olarak ne?

Bu arada yaşın 29 neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilecek durumdasın

ve aileni toplayıp evleneceğin insanla birlikte konuşmalısınız sonuçta koskoca 7 yıl

birlikteliğiniz var.Bu işin ciddiyetini onlara anlatmalısınız.

siz elinizden geleni yapmissiniz

olgun bir yastasiniz bundan sonrasi vereceginiz kararlar sizi ilgilendirir diye dusunuyorum

Yaş 29 kendi kararlarını verebilecek yaştasın
sevgilin işgüç sahibi
keza sende öyle

Ailende seni seviyor ise ki öyle görünüyor
belki sadece korkuyolardır
inanıyorumki onları tanıştırıp bir araya getirirsen herşey yoluna girer belki...

8 sene az değilki...temeli sağlam olmayan bir ilşki olsa çoktan biterdi
bunuda belirt ve bence tanıştır bir araya gelsinler..

hakkında hayırlısı olsun

yani bir yanım koca kadınsınız kim ne karışır diyor; bir yanım herkes ama herkes karşıysa bu birlikteliğe hiç mi doğruluk payları yok diyor..

peki 8 senedir hala arada bir resmiyet olmamasının tek sebebi siizn ailenizin istememesi mi?

ablacım 19 yaşındayım desen çok farklı cevap verirdim, ama sen kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın, anneler her zaman doğruyu mu bilir, ya da teyzelerine ne ki? çocuk değilsin sonuçta, hem hata yapsan da bedel ödeyecek olan sensin. ergen değilsin ki yarın başkasını bulur aşık olursun diyelim. sen eminsen duygularından, asla boyun eğme, kim ne derse desin.
hem hiç seni ciddiye alıp sevgilinle ya da ailesiyle tanışma tenezzülünde bulundular mı ki? tanımadıkları bi insan hakkında nasıl sana uygun değil diyebiliyorlar?
diplomaya mı takıolar kafayı, çok sığ bi düşünce, ben de şu an seninle aynı şartlardayım, üni mezunuyum, yurtdışında master yaptım, ama 10 yaşında internet kullanabilen bi çocuğun yapabileceği bir iş yapıyorum. iş güç nasip meselesidir, sakıp ağa oxford mu bitirmiş?
ya da diploma insanı daha kültürlü, daha iyi bi insan mı yapar? sizinle aynı dönemde mezun olan insanları bi gözden geçirmeye çalışın bakalım, nasıl bi resim çıkacak ortaya!
her yıl af çıkıyor, bi tanesinden faydalanır, alır diplomasını da ne var bunda.
annesi Almanmış, ne şimdi Türk kadınlarının hepsi çok mu iyi, bir bakın bakalım kaynanalarla ilgili topiklere, ne cevherler(!) çıkmış Türk kaynanaları arasından.
sizin içiniz rahatsa ısrarcı olun, davet edin sevgilinizi de ailesini de, tanışsınlar.en fazla bi iki gün ayılır bayılır anneniz, sizin ömür boyu mutsuz olmanızdan daha iyidir.

bence sırf bu nedenlerden dolayı ise asıl anneniz sığ düşünüyor derim.. ne yani illa üniversite mezunumu olması lazım?? günümüzde görüyoruz kaç üniversite mezunu işssiz evlerindeler bunlardan biride benim al diplomam öylece kütüphanemde duruyor o bana bakıyor ben ona bakıyorum ... yolda yürürken bu üniversite mezunu diyi söylemiyo kimse yada tepemde ampul yanmıyo ben üni mezunuyum diye.. Bence annenizin farklı düşünceleri var gibi eş dost tanıdık birileri varmış gibi çevresinde annenizin.. yani bu sebep bana göre biraz çok küçük bi neden.. geçerlide değil artı siz koskoca neyin ne olduğunu bilicek yaşta ve düşüncede bir bayansınız iyiyi kötüyü ayırt edebilcek durumda ve konumdasınız... Bence kolay kolay pes etmeyin karşı tarafa inanıyor güveniyor ve eminseniz.. Hakkınızda hayırlsı neyse o olsun...

canım 29 yasındasın kendı kararlarını verecek bır ınsansın
bu uzun suren beraberlıkte erkek arkadasın hala ayrılmadıysanız aranızda guclu bır bag var demek..

aılende bunu anlamalı..
hayatınla ılgılı artık karar vermelısınn

gercekten dogru ınsansa evlılık yolunda adım atmalısınız

yani bu eğitim ve kariyer farkı sen eğer azimli ve yükselmeyi amaçlayan bir insansan, o da eğer azimsiz ve yükselmek umrunda değilse bir gün sorun olacaktır bence.çevreniz, geliriniz, hayata bakışınız bile her şeyiniz zamanla değişecek ve o sana sen de ona uyum sağlayamayacak bir hale gelebilirsiniz.hatta gün gelebilir sen ondan kat be kat fazla gelir elde ettiğinde bunu belki de gururuna yediremiyecek, seni kıskanacak.ben bu açıdan baktım olaya bilemiyorum

cnm aile ile sevdiğin arasında kalmak çok kötü birşey ama sen sevgilinle evlendiğin zaman herşeyin yolunda olacağından mutlu olacağından bu işin yürüyeceğinden eminsen sevginin arkasında dur derim bu durumda aileni çeker karşına ciddi ciddi konuşur tüm düşüncelerini söylersin tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır yerimseniben

Tanımadan etmeden nıye onyargılı davranıyor kı bu aıleler
ustelık 8 sene olmus dıle kolay yanı
ozellıkle ıstenmeme nedenı unv.terk ıse bu cok kotu gercekten
ınsanın kısılıgının hıc mı onemı kalmadı artık
hersey dıplomayla bıtmıyor kı
bazı aılelerın bu dıploma takıntısını anlamıyorum
hakkında hayırlısı olsun arkadasım
ama yasın 29 ve aılende senın kararlarına saygı duysun artık
yok hala duymucaklarsada al dıplomanı koy onlerıne benım dıplomam ıkımızede yeter de
ayyy sınır oldum yaa.....

haklısın...
şimdiki durumda evli değilken yani herşey yolunda görünür doğal olarak ama hypatia nın dediği gibi evlendiğin zaman (imza atar atmaz hatta) bu adam 180 hatta 361 derece değişebilir...
diğer bir durum ise ebeveynler karşı çıkıyorsa haklı oldukları (senin göremediğin onların gördüğü) bir nokta illaki oluyor galiba...(heleki kız evlenmek uğruna ailesine karşı çıktığı için evlendikten sonra kocası tarafından horlanmaya başlaması felaket bi durum oluyor..misal olarak verdim illa böyle olur diye bişey yok)
ama seviyorsanız ayrılmak cidden çok zor..bunca zaman mücadele vermiş olman da cabası...yani napılır bilemedim

siz düşüncelerinizden eminseniz kimseyi dinlemeyin derim ben

bu aileniz dahi olsa......

1 kere karsima alip konustum o zamanda babam hastanelik oldu annem haftalarca eve kapandi....ondan beride 3-4 sene oluyor konusu acilmadi, tekrar konusmayada cesaret edemedim, hep akilli ol akilli ol denilip durdu.....

kaldıramadıkları senin evlenip yuvadan uçman mı, yoksa evlenmek istediğin kişi mi? başka aday önerileri getirdiler mi hiç? birileriyle tanıştırmak istediler mi? ya da evlilik bahsini toptan mı kabullenemiyorlar?

ilk olarak egitim farkliligi, ailesi, kisiligi (arastirmislar serseri vs dediler) ve dis görünüs olarakta yakismiyormusuz....bilmiyorum ben ailenin ilk cocugum ve ilk torun ve cevremde hep egitimim güzelligim icin kiskanildim ve sanirim bu yüzden aileminde beklentileri yüksek oldu hep, avukat doktor fln la evlenmemi beklediler..

evlenmek istedigim kisiyi bana yakistiramiyorlar (egitimi, aile yapisi, dis görünüsü)

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun.....Çok ta hassas bir dönem geçirdiğin belli.Hayatta bir ölüme çare yok.Umutsuzluğa kapılma..Zordasın ama çaresiz değilsin.
Öncelikle kararlarını verebilecek yaş ve durumdasın;ayrıca seviyorsun ve sevdiğininde seni üzecek ve düşündürecek olumsuz davranışları yok.Hatta sabırlı olduğunu söylüyorsun.Bütün bunlar senin artıların.

Ailene gelince sanırım erkek arkadaşını tanımadan önyargılı davranıyorlar.Seninde ailene durumu aydınlatıcı konuşmalar yapmadığını anlıyorum yazdıklarından.
Biraz da olsa duygularını ve ileriye dönük planlarını ve arkadaşınla ne kadar iyi anlaştığını anlatman ve ikna yoluna gitmen lazım.Sen başaramazsan sözü geçen hatırı sayılır akrabalardan yardım isteyebilirsin.Sanırım aralarında seni anlayacak ve hak verecek kişiler vardır.

Eğer seninde arkadaşının tahsil durumuyla ilgili çekincelerin varsa ( ki yok gözüküyor) diye sana söyleyeceklerim var.
Ben üniversite mezunuyum.Eşim lise terk.Birbirimizi çok severek evlendik.Ben eşimden çok şeyler öğrendim.Hayata dair,insanlara dair,geleceğe dair,sosyal politik konulara dair hatta görgüye dair şaşarsın.İnsanları tahsiline göre değerlendiren biri oladığın belli ama sırf sana destek olsun diye yazdım bunları.Önemli olan kişinin kendine kattığı değerlerdir.Belli ki arkadaşın kafa olarak donanımlı ve en önemlisi işi gücü olan bir insan.Annesinin Alman olması konusunda bir şey söylemek istemiyorum.İnsanların yaşam görüşü ve uslupları önemlidir.Uyum içindeyseniz kendinizi üzmeyi bırakın ve cesaret gösterip ailenize duygularınızı ve kararlarınızı açıklayın.

Sevgilerin hızla tüketildiği günümüzde 8 yıllık başarılı bir beraberliğiniz var.Bu sevgiye yazık etmeyin.Sadece biraz cesarete ihtiyacınız var.Allah yardım etsin.Çok mutlu olmanızı diliyorum.........

tatli dille konusulsa, hemen duygu sömürüsüne basliyorlar, biz seni bunca sene okuttuk, bir dedigini iki etmedik, duysa deden baban ne olcak, üzüntüden hasta olcaklar vs..... böyle söylenince beni sucluluk duygusu kapliyor bencil sirf kendini düsünen biriymisim gibi hissediyorum kendimi, bu yüzden bircok kez erkek arkadasimi terk ettim ama en fazla 1 hafta dayanabildik ayriliga

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…