yani bir yanım koca kadınsınız kim ne karışır diyor; bir yanım herkes ama herkes karşıysa bu birlikteliğe hiç mi doğruluk payları yok diyor..
peki 8 senedir hala arada bir resmiyet olmamasının tek sebebi siizn ailenizin istememesi mi?
Canım allah yardımcın olsun çok zor bir durumdasın, biliyorum en sonunda kalbinin sesini dinleyeceksin, herşeyi bir tarafa bırakıp sevdiğinle evlenip mutlu bir yuva kuracaksın.
Ailen seni dışlasada ayıplasada engel olmaya kalksada eğer gerçekten kızlarını birazcık seviyorlarsa sana azıcık değer veriyorlarsa ve seni mutlu mesut görmek istiyorlarsa kabulleneceklerdir.
Bu arada maddi manevi çok güçlü olmak zorundasın, sen yıkılmazsan tek başına muhtaç olmadan varolabilirsen kimse senin mutluluğunu engelleyemez, sadece allaha ve kendine güven, melekler sevenleri korur.
ilk olarak egitim farkliligi, ailesi, kisiligi (arastirmislar serseri vs dediler) ve dis görünüs olarakta yakismiyormusuz....bilmiyorum ben ailenin ilk cocugum ve ilk torun ve cevremde hep egitimim güzelligim icin kiskanildim ve sanirim bu yüzden aileminde beklentileri yüksek oldu hep, avukat doktor fln la evlenmemi beklediler..
en iyisi ayrılmak değil bence.. 7 senelik bir beraberlik,bir tanışıklık söz konusu.ayrıca 29 yaşında eğitimli neyin doğru ,neyin yanlış olduğunu bilen bir bireysin.. ailenin tutumu yanlış bence..sana güvenmeleri gerek.. çocuğu ve ailesini tanımadan böyle bi tavır niye takındılar anlamadm. üniv terk olması ve annesinin yabancı olması mı sorun? benim arkadaşım avukat. ailesi ne emeklerle okuttu. ama o gitti lise mezunu birini sevdi. arkadaşımın da ailesi istemedi eğitim düzeyi için.. ama aşk galip geldi,şimdi evleneli 2 sene oldu ve son derece mutlulular..damatları el üstünde tutuluyo şimdi.. aileni al karşına konuş bence. içinde ne var ne yok dök. sanırım çocukluğundan beri kabullenmişsin ,ailen ne dediyse tamam demişsin, şimdi hayır diyemiyosun,desen de onlar alışık olmadıkları için sorun çıkar... o yüzden al karşına hepsini konuş derim ben.
canımsın yaa.. bende bu düşünceden nefret ediyorum bizimkiler de hep böyle der,elalem duysa ne der.. elalem görse ne düşünür.. böyle dediklerinde ben savunuşa geçiyorum hemen. kendi doğrumu sırf onlar ne der diye yapmadığım için bana gelip madalya mı takacak o elalem diyorum.banane onlardan... senin mutluluğun önemli canım.aşkını bulmuşken kaybetmeyesin. al karşına onları,tatlı dille içini dök konuş..ondan başka biriyle evlilik düşünemeyeceğini,çok iyi biri olduğunu ,tanışmalarnı istediğini falan söyle..tanışın görüşün görün eğer bi yanlış hareketini saygısızlığını ,kötü bi alışkanlığını görür duyarsanız bişi demicem de.. 8 senelik bir bieraberlikten sonra e.arkadaşının yanlış birini olduğunu düşünmüyorum.o yüzden sana gaz veriyorum.yüzümüzü kara çıkarma he delikafadulden inş. ailen ikna olur.. güzel haberlerini bekliyoruz..mucukya öyle bir konusuyorlarki herseyin sorumlusu benmisim gibi sonucunda kendimi kötü hissediyorum ve bizim millette hep su "elalem duysa ne der ne düsünür...." düsüncesi oluyor sanki baskalari icin yasiyoruz
bence sırf bu nedenlerden dolayı ise asıl anneniz sığ düşünüyor derim.. ne yani illa üniversite mezunumu olması lazım?? günümüzde görüyoruz kaç üniversite mezunu işssiz evlerindeler bunlardan biride benim al diplomam öylece kütüphanemde duruyor o bana bakıyor ben ona bakıyorum ... yolda yürürken bu üniversite mezunu diyi söylemiyo kimse yada tepemde ampul yanmıyo ben üni mezunuyum diye.. Bence annenizin farklı düşünceleri var gibi eş dost tanıdık birileri varmış gibi çevresinde annenizin.. yani bu sebep bana göre biraz çok küçük bi neden.. geçerlide değil artı siz koskoca neyin ne olduğunu bilicek yaşta ve düşüncede bir bayansınız iyiyi kötüyü ayırt edebilcek durumda ve konumdasınız... Bence kolay kolay pes etmeyin karşı tarafa inanıyor güveniyor ve eminseniz.. Hakkınızda hayırlsı neyse o olsun...
Canım aileler tabii ki evlatları için en güzelini arzu ederler.Eşlerininde sosyal açıdan yüksek seviyede olmasını istemeleri doğaldır ama ;maalesef ki gözde bir meslek sahibi olmak eşini mutlu etme konusunda garanti değil.....
Ailenin arkadaşın hakkında yaptığı araştırma ne derece sağlıklı bu konuda bilgin varmı.Eğer gerçekten iyi bir araştıma yapıp tarafsız fikir beyan ediyorlarsa dikkat etmelisin.Ancak 7-8 senelik beraberliğinizde arkadaşının serseri bir bir tavrı veya yaşam tarzı olsaydı fark ederdin diye düşünüyorum.Yoksa aşkın gözü körde sen görüp görmezden mi geliyorsun.Çünkü insanız sevdiğimize toz konduramayız.
Bütün bunları duygusallıktan uzak gözden geçirmen ve sağlıklı bir karar vermen gerekiyor.Karasız kalmak daha da üzülmene yol açabilir.
canımsın yaa.. bende bu düşünceden nefret ediyorum bizimkiler de hep böyle der,elalem duysa ne der.. elalem görse ne düşünür.. böyle dediklerinde ben savunuşa geçiyorum hemen. kendi doğrumu sırf onlar ne der diye yapmadığım için bana gelip madalya mı takacak o elalem diyorum.banane onlardan... senin mutluluğun önemli canım.aşkını bulmuşken kaybetmeyesin. al karşına onları,tatlı dille içini dök konuş..ondan başka biriyle evlilik düşünemeyeceğini,çok iyi biri olduğunu ,tanışmalarnı istediğini falan söyle..tanışın görüşün görün eğer bi yanlış hareketini saygısızlığını ,kötü bi alışkanlığını görür duyarsanız bişi demicem de.. 8 senelik bir bieraberlikten sonra e.arkadaşının yanlış birini olduğunu düşünmüyorum.o yüzden sana gaz veriyorum.yüzümüzü kara çıkarma he delikafadulden inş. ailen ikna olur.. güzel haberlerini bekliyoruz..mucuk
Gerçekten karar vermesi oldukça zor bir durum. Bir tarafta sekiz yılınızı paylaştığınız aşık olduğunuz insan, diğer tarafta asla kırmak istemediğiniz aileniz. Ailenizi ikna edip, onlarında rızalarını alarak evlenmeniz en güzeli olur tabi.. Bunun için çözümler arayınız, sevgilinizle beraber konuşunuz valla benim de aklıma pek birşey gelmiyor, çünkü cidden zor bir durum. Ben kendimi sizin yerinize koydum. ne ailemden vazgeçebilirim ne de sevgilimden. ama benim ailemde sizin aileniz gibi, bu ilişkiye onay vermezlerdi.. Annemin babamın tavrını biliyorum, ama ben ikna ederdim bir şekilde..
Okumakla adam olunmaz...
İnsan üniversite mezunu olmayabilir...
Ama insan kendini geliştirdimi üniversite mezunlarından daha adam gibi adam olur...
Herşey okumak değildir aileniz bunun farkında değil galiba...
Önemli olan adam gibi adam olabilmek kendini geliştirbilmek...
Aileler arasında uçurumlar olmadıkça aile yabancı olmuş türk olmuşş ne fark eder.. Önemli olan insanlık önemli olan anlaşabilmek...
Aileler her zaman haklı değildir ve sizinde ailenizi hiç haklı bulmuyorum yanlış düşünüyorlar..
içinize sinmeyen elle tutulur bir neden yoksa ,kendi bildiğinizi yapın...vazgeçmek yok...
ilk olarak egitim farkliligi, ailesi, kisiligi (arastirmislar serseri vs dediler) ve dis görünüs olarakta yakismiyormusuz....bilmiyorum ben ailenin ilk cocugum ve ilk torun ve cevremde hep egitimim güzelligim icin kiskanildim ve sanirim bu yüzden aileminde beklentileri yüksek oldu hep, avukat doktor fln la evlenmemi beklediler..
1 kere karsima alip konustum o zamanda babam hastanelik oldu annem haftalarca eve kapandi....ondan beride 3-4 sene oluyor konusu acilmadi, tekrar konusmayada cesaret edemedim, hep akilli ol akilli ol denilip durdu.....
tatli dille konusulsa, hemen duygu sömürüsüne basliyorlar, biz seni bunca sene okuttuk, bir dedigini iki etmedik, duysa deden baban ne olcak, üzüntüden hasta olcaklar vs..... böyle söylenince beni sucluluk duygusu kapliyor bencil sirf kendini düsünen biriymisim gibi hissediyorum kendimi, bu yüzden bircok kez erkek arkadasimi terk ettim ama en fazla 1 hafta dayanabildik ayriliga
bilmiyorum eger dogruluk payi olsaydi 7-8 sene sürermiydi bu iliski, ki 3 yil baska ülkedeydim yinede kopmadik birbirimizden ki 1,5 sene sadece telefon internet üzerinden görüstügümüz oldu
resmiyet olmamasinin sebebi ailem bir gün onaylar diye beklemem, sonucta büyüklerimin onayini hayir duasini almaliyim dedim hep oda bana hak verdi bekledi...sanirim olmucak bir mucize olmasini bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?