Yoruldum artık ya.....

bilmiyorum eger dogruluk payi olsaydi 7-8 sene sürermiydi bu iliski, ki 3 yil baska ülkedeydim yinede kopmadik birbirimizden ki 1,5 sene sadece telefon internet üzerinden görüstügümüz oldu
resmiyet olmamasinin sebebi ailem bir gün onaylar diye beklemem, sonucta büyüklerimin onayini hayir duasini almaliyim dedim hep oda bana hak verdi bekledi...sanirim olmucak bir mucize olmasini bekliyorum

en iyisi ayrılmak değil bence.. 7 senelik bir beraberlik,bir tanışıklık söz konusu.ayrıca 29 yaşında eğitimli neyin doğru ,neyin yanlış olduğunu bilen bir bireysin.. ailenin tutumu yanlış bence..sana güvenmeleri gerek.. çocuğu ve ailesini tanımadan böyle bi tavır niye takındılar anlamadm. üniv terk olması ve annesinin yabancı olması mı sorun? benim arkadaşım avukat. ailesi ne emeklerle okuttu. ama o gitti lise mezunu birini sevdi. arkadaşımın da ailesi istemedi eğitim düzeyi için.. ama aşk galip geldi,şimdi evleneli 2 sene oldu ve son derece mutlulular..damatları el üstünde tutuluyo şimdi.. aileni al karşına konuş bence. içinde ne var ne yok dök. sanırım çocukluğundan beri kabullenmişsin ,ailen ne dediyse tamam demişsin, şimdi hayır diyemiyosun,desen de onlar alışık olmadıkları için sorun çıkar... o yüzden al karşına hepsini konuş derim ben.

sagol canim insallah diyorum ama umudum kalmadi artik, bazen düsünüyorum keske zamani geri cevirebilsem diyorum erkek arkadasimi bu kadar bekletmeye kararsiz birakmaya terk edip durmaya hakkim yok ailemde benim yüzümden üzülmezdi...

Canım aileler tabii ki evlatları için en güzelini arzu ederler.Eşlerininde sosyal açıdan yüksek seviyede olmasını istemeleri doğaldır ama ;maalesef ki gözde bir meslek sahibi olmak eşini mutlu etme konusunda garanti değil.....

Ailenin arkadaşın hakkında yaptığı araştırma ne derece sağlıklı bu konuda bilgin varmı.Eğer gerçekten iyi bir araştıma yapıp tarafsız fikir beyan ediyorlarsa dikkat etmelisin.Ancak 7-8 senelik beraberliğinizde arkadaşının serseri bir bir tavrı veya yaşam tarzı olsaydı fark ederdin diye düşünüyorum.Yoksa aşkın gözü körde sen görüp görmezden mi geliyorsun.Çünkü insanız sevdiğimize toz konduramayız.

Bütün bunları duygusallıktan uzak gözden geçirmen ve sağlıklı bir karar vermen gerekiyor.Karasız kalmak daha da üzülmene yol açabilir.

ya öyle bir konusuyorlarki herseyin sorumlusu benmisim gibi sonucunda kendimi kötü hissediyorum ve bizim millette hep su "elalem duysa ne der ne düsünür...." düsüncesi oluyor sanki baskalari icin yasiyoruz

ya öyle bir konusuyorlarki herseyin sorumlusu benmisim gibi sonucunda kendimi kötü hissediyorum ve bizim millette hep su "elalem duysa ne der ne düsünür...." düsüncesi oluyor sanki baskalari icin yasiyoruz
canımsın yaa.. bende bu düşünceden nefret ediyorum bizimkiler de hep böyle der,elalem duysa ne der.. elalem görse ne düşünür.. böyle dediklerinde ben savunuşa geçiyorum hemen. kendi doğrumu sırf onlar ne der diye yapmadığım için bana gelip madalya mı takacak o elalem diyorum.banane onlardan... senin mutluluğun önemli canım.aşkını bulmuşken kaybetmeyesin. al karşına onları,tatlı dille içini dök konuş..ondan başka biriyle evlilik düşünemeyeceğini,çok iyi biri olduğunu ,tanışmalarnı istediğini falan söyle..tanışın görüşün görün eğer bi yanlış hareketini saygısızlığını ,kötü bi alışkanlığını görür duyarsanız bişi demicem de.. 8 senelik bir bieraberlikten sonra e.arkadaşının yanlış birini olduğunu düşünmüyorum.o yüzden sana gaz veriyorum.yüzümüzü kara çıkarma he delikafadulden inş. ailen ikna olur.. güzel haberlerini bekliyoruz..mucuk

aile ve sevgili arasında kalmk çok kötü bişey..bence her neye mal olursa olsun sevdiğinden vazgeçme elbette sonunda senin mutlu olduğunu görünce onlarda bişey diyemez bence aşkının arkasında dur hemde üzülme..!!

Ünv. mezunu degil ama biz anlasiyoruz ki bence önemliside bu gecen sene ünide sinavlara vermeyi denedi ama is okul yürütemedi sabah 10 dan aksam 8,9 bazen 10 a kadar calisiyor haliyle yoruluyor ders calismaya vakti olmadi ama kendiside su an pisman eskiden annem israr etti o kadar ama derslere girmedim diyor

Eger duygusal karar verseydim coktan evlenmis olurduk keske duygusal davranabilsem :asigim: basak burcuyum ne yazikki hep mantigimla hareket ediyorum....
Askin gözü körse ben bayagi bir körüm herhalde 7-8 senedir yanlislarini görmemezlikten geliyorsam:) tabiiki kötü huylari var ama önemli olan birbirimizi anlayabilmek tasiyabilmek ki bu adam sirf ileride cocuklarimiz olunca daha uzun yasabilmek icin 10 senedir kullandigi sigarayi birakti

Insallah, bazen saka yapip 40 yasina kadar bekleriz koskoca kadin olursun o zaman verirler herhalde diyor :) insallah daha fazla beklememiz gerekmez

Gerçekten karar vermesi oldukça zor bir durum. Bir tarafta sekiz yılınızı paylaştığınız aşık olduğunuz insan, diğer tarafta asla kırmak istemediğiniz aileniz. Ailenizi ikna edip, onlarında rızalarını alarak evlenmeniz en güzeli olur tabi.. Bunun için çözümler arayınız, sevgilinizle beraber konuşunuz valla benim de aklıma pek birşey gelmiyor, çünkü cidden zor bir durum. Ben kendimi sizin yerinize koydum. ne ailemden vazgeçebilirim ne de sevgilimden. ama benim ailemde sizin aileniz gibi, bu ilişkiye onay vermezlerdi.. Annemin babamın tavrını biliyorum, ama ben ikna ederdim bir şekilde..

Okumakla adam olunmaz...
İnsan üniversite mezunu olmayabilir...
Ama insan kendini geliştirdimi üniversite mezunlarından daha adam gibi adam olur...
Herşey okumak değildir aileniz bunun farkında değil galiba...
Önemli olan adam gibi adam olabilmek kendini geliştirbilmek...
Aileler arasında uçurumlar olmadıkça aile yabancı olmuş türk olmuşş ne fark eder.. Önemli olan insanlık önemli olan anlaşabilmek...
Aileler her zaman haklı değildir ve sizinde ailenizi hiç haklı bulmuyorum yanlış düşünüyorlar..

Cok karamsarlastim herhalde, ailem iyiligimi istiyor biliyorum ama hic biri bir gün gelip bana mutlumusun kizim vs. diye sorulmadi...neyse ailemi üzmeden olmuyorsa olmuyor yapicak bisey yok artik gücümde kalmadi...

Haksiz olsalarda kendilerine göre dogrulari var anlamiyorlar, kac sene bekledim bir gün bu yasina geldin artik ne istiyorsun senin mutlulugun önemli demelerini nerdeeee

1 kere karsima alip konustum o zamanda babam hastanelik oldu annem haftalarca eve kapandi....ondan beride 3-4 sene oluyor konusu acilmadi, tekrar konusmayada cesaret edemedim, hep akilli ol akilli ol denilip durdu.....

8. senenize giriyorsunuz bunun bilmem kaç yılı ailenizden korktuğunuz için gizli gizli buluşuyorsunuz

yanlış bencelmaz:

madem ciddi idiniz, evlilik düşünüyordunuz bunca zaman saklanmanın bi alemi yoktu

yata yata karpuz olgunlaşır

siz hiç birşey yapmadan annenizin fikirlerinin değişmesini beklemişsiniz:umursamaz:

yapacak şey belli arkadaşınız ailesiyle size gelecekler, isteyecekler.. sizi verene kadar bıkmadan gelmeleri lazımşakkıdışakkıdı

bu süre zarfında arkadaşınızın halinden tavrından serseri olmadığını anlarlar heralde

e 29 yaşındasınız, turşunuzu kurmayacaklar ya artık:lepi:

beklemekten başka şeyler yapmanız gerekiyorsengözlerimebaksanab

bir an önce harekete geçin derim:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…