Kıyamam sana yaHastalığından dolayı yapıyor böyle sende biliyorsun.
Üniversiteden mezun oldum demişsin, işe başladın mı? Biraz bekleyebilirsin, işini oturtana kadar. Sonra biraz tatlılıkla biraz emrivakiyle istediğini yaparsın diye düşünüyorum. Annen bu süreçte nasıl davranıyor, onunla ilgili sıkıntıların var mı?
Canım, işin çok zor..
Bir yanda kendi hayatın var, bir yanda da kırmak, üzmek istemeyeceğin baban..
Üstelik eminim annen de arada kalıyor, o da çok üzülüyordur..
Çok gençsin, önünde uzun, pırıl pırıl bir hayat var..
Babanı çok sevdiğine eminim..
Üstelik o da seni çok seviyor muhakkak ki..
Ama hayat senin hayatın..Baban tabiki fikrini söyleyecek ama son karar senin olmalı..
Üstelik rahatsız olduğunu söylüyorsun..
Sevdiğin insan babanın bu durumunu biliyorsa eğer sana destek olmalı..
Bir şekilde babanı ikna etmenin yolunu bulabilirsiniz belki..
Sen tek çocuk musun canım?
Yoksa kardeşlerin var mı?
keske babacigim yasasaydi da karissaydi bana..
benim goremedigim seyleri gorup korusaydi yine..
bi sevicli olsaydi bi sinirli ama basimda olsaydi dag gibi..
adı yeter olsaydi ama herseyime karissaydi
affet babacigim bilemedim seni
beni korumak icin yaptigin o herseyi..
duyuyorsan beni affet babacigim sana olan saygisizligimi yuksek sesimi
affet babacigim beni affet nolur affet
İşim zor, ve en zoruda elinden pek bir şey gelmediğini bilmek, görmek. Bu bir imtihan biliyorum. Böyle teselli ediyorum kendimi..
Gencim evet ve genç yaşımda gerçekleştirmek istediğim hayallerim var(dı) benim...
Son kararı hiçbir zaman bana bırakmıyor. Kendince söylüyor fikirlerini ve ben onun fikirlerini kabul etmeyince bana kızıyor, bağırıyor, küsüyor. Evet küsüyor. Baba, 22 yaşındaki kızı ile küsüyor.
Sevdiğim insan çok şükür benim yanımda bu süreçte.
Tek çocuk değilim. Kardeşlerim var. Ama ilk çocuğum. Belki bununda etkisi var.
Sevdiğinin ailesi gelsin tekrardan.Buarada evde babanın sevdiği bir akrabanızda olsun babanı ikna etmek babında.
İkna edince düğün günü kararlaştırılsın iş uzamasınki babanda sürekli caymasın.
Rabbim kolaylık versin
Anlıyorum canım..Kolay değil..
Sen çok yumuşak kalplisin belli ki..
Belki bir başkası olsa bildiğini okurdu ama sen babanı da üzmek istemiyorsun anladığım kadarıyla..
Bak kendin söylüyorsun başta "rahatsız" diye..
Onu da öyle kabul etmen gerekiyor..
Bazen olgunluk küçük olana düşüyor...
Sen ilk çocuksun ve de kızısın..
Babalar kızlarına karşı çok daha korumacı oluyorlar..Kıyamıyorlar...
Sevdiğin insanın yanında olması çok güzel birşey..
Onunla evlendikten sonra istediğin yerde çalışman konusunda seni destekleyecektir sanıyorum..
Moralini bozma sakın..
İnşallah hem babanı üzmeden hem de sen üzülmeden bir orta yol bulursunuz...
Herşey gönlüne göre olsun canım..
benim babam da aynı rahatsızlıkla boğuşuyor aslında tedavi olunsa düzelebilcek bir hastalık .nsanların ona pervane olmasını seviyor bu yüzden ilaçlarını kullanmıyor. onun rahatsızlığı sadece kendini değil annemi ve abimi de rahatsız etti depresyona sürükledi ama ben başardım kendimi korumayı . ne olursa olsun mesleğini icra et yaşın genç yeniden hayallerine kavuşabilirsin bırak küssün senin mutluluğuna engel olduğu için onu hiç affetmeyebilirsin bu onu kırmaktan daha çok üzer kendini tamam bir hastalık ama kabullenemiyorum bu kadar bencil insanları seni gerçekten çok iyi anlıyorum.
Şöyle düşün, evet anne babamıza olan sorumluluklarımız çok büyük ve onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz, ancak, bazı noktalarda kendimizi de düşünmek zorundayız. Bunu bencillik olarak algılamamaya çalış, bunu senin bir birey olarak hakkın olarak gör. Üstelik babanın rahatsızlığı psikolojik kökenliyken ve kendisi bile bu durumu kontrol edemezken, onun vereceği ya da söyleyeceği şeylerin hayatının temel taşı olmaması gerekir. Evet sonuçta baban o senin, ama ona ihanet etmiş olmuyorsun, bunu aklından çıkarma.
Kendi kararlarını vermeyi ve o kararların sorumluluklarını üstlenmeyi de öğrenmelisin sonuçta bu da ancak zaman zaman ailenin isteklerine ters yanıtlar vererek olmakta. Annenle konuşsaydın keşke, belki o sana daha çok destek oluyordur?
çok yakın bi arkadaşım bu hastalığı yaşıyordu, uzun zamandır görüşmüyoruz onunla da ama ben de bilirim bunu canım. öncelikle allah yardımcın olsun ama bu kadar takma, sonuçta burada okuyoruz ailesinde şizofren olanlar var ve çok mücadele edip pes de etmiyorlar. sen de babanı idare edeceksin, zor bi rahatızlık ama sabredeceksin. işe başladın mı? evden uzaklaşan senn için daha iyi olur, kafan dağılır.
ahh bu sevenlerın cektıgı nedır boyle yaaa
ılla bırılerı sorun cıkarıyor .yaa erkek annesı babası
sevenlere engel olur ,yada kız anne babası ..
oda olmadı cıftlerden bırı sorunlu olur
valla bu hayatın sevenlerle zoru nedır boyle yaa
canım ınsallah hersey yoluna gırer .baban her ne kadar
sorun cıkarsada herseye ragmen senın yanında olan bır
sevdıcegın var sukur kı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?